Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-04-29@07:55:00 GMT

۴ ایستگاه راه‌آهن ایران آماده توسعه علیرغم تحریم‌

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۵۰۴۷

۴ ایستگاه راه‌آهن ایران آماده توسعه علیرغم تحریم‌

معاون وزیر راه و شهرسازی با بیان این که ۴ ایستگاه راه‌آهن آماده اجرای طرح TOD است، گفت:‌ توسعه خطوط ریلی با وجود تحریم‌ها ادامه دارد . ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۸ اقتصادی راه و مسکن نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سعید رسولی در مراسم افتتاحیه هفتمین کنفرانس بین‌المللی ایستگاه‌های آینده با بیان این که در حال حاضر 4 ایستگاه راه آهن آماده اجرای طرح توسعه مبتنی بر حمل و نقل عمومی (TOD) بوده و طرح اقتصادی آن ها به فراخوان گذاشته شده است، اظهار کرد: طی 2 سال اخیر  شاهد بهره برداری از خطوط ریلی به منظور اتصال 4 استان به شبکه ریلی بوده ایم و طرح های ریلی مشترک با کشورهای دیگر در دست انجام است و شاهد افزایش آن ها در آینده خواهیم بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: امیدواریم این رویداد مهم بستری برای اشتراک دیدگاه ها و ارائه ایده های نو در راستای رسیدن به زبان مشترک در جهت توسعه حمل و نقل ریلی بین کشورها و ارتقای سطح خدمات به مسافران و شهروندان در ایستگاه های راه آهن جهان باشد.

وی بیان کرد:‌ ایران یکی از اولین کشورهای منطقه در زمینه توسعه راه آهن و احداث خطوط ریلی بوده است. در ایران ایده احداث راه آهن از نیمه دوم قرن نوزدهم میلادی به منظور توسعه روابط اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی ایران با سایر نقاط جهان به وجود آمد و کارکردهای آن مشخص شد.

رسولی با بیان این که ساخت راه آهن سراسری شمال به جنوب در سال 1927 میلادی با هدف اتصال دریای خزر به خلیج فارس و با عبور از رشته کوه های البرز و زاگرس مرکزی آغاز شد، گفت: از ویژگی های شاخص این مسیر حفظ یکپارچگی با وجود گذر از 7 اقلیم متفاوت و اقوام مختلف ایران و تنوع آثار طبیعی، تاریخی و منظر فرهنگی است که در طراحی ساختمان، ایستگاه ها و تعیین کاربری ها رعایت شده است.

مدیرعامل راه آهن با بیان " نکته جالب توجه در این ایستگاه ها درهم تنیدگی شهر و ریل در احداث راه آهن و تاثیر آن بر توسعه شهرها و گسترش شهرنشینی است" ادامه داد: این اثر مهندسی کم نظیر که با همت و تلاش مهندسان داخلی و خارجی و البته با مدیریت یکپارچه ایرانی احداث شده است در سال های اخیر، مقدمات ثبت جهانی آن در یونسکو در سال 2020 توسط راه آهن جمهوری اسلامی ایران فراهم شده است.

رسولی گفت:‌ حمل و نقل ریلی برای کشورهای بزرگ مانند ایران از بهترین ابزار به منظور جوابگویی به نیازهای حمل و نقل باری و مسافری است. امروزه ایران را می توان یکی از بخش های مهم در زمینه حمل و نقل ریلی در منطقه دانست که علاوه بر شبکه ریلی وسیع و گسترده در داخل کشور از جمله مسیرهایی است که اتصال دهنده شمال اروپا به خلیج فارس و اقیانوس هند بوده و در جهت شرقی و غربی در مسیر جاده ابریشم قرار دارد.

وی تصریح کرد: بر همین اساس و با عنایت به تاکیدات مقام معظم رهبری و کلیه مسئولان ارشد کشور، توسعه راه آهن از اولویت های اصلی کشور بوده و با وجود محدودیت های ایجاد شده در سال های اخیر و تحریم های ظالمانه اعمال شده علیه ایران طی سال های اخیر، چهار مسیر ریلی جدید احداث و افتتاح شده و 4 مرکز استان کرمانشاه، همدان، آذربایجان غربی و گیلان هم به خطوط ریلی کشور ایران پیوسته اند. این نشان دهنده عزم جدی جمهوری اسلامی ایران برای توسعه حمل و نقل ریلی به عنوان حمل و نقل ایمن، پاک و به صرفه است.

مدیرعامل راه آهن جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر توسعه پایدار بر حمل و نقل ریلی گفت: در حوزه های مختلف طراحی و بهره‌برداری از ایستگاه های راه آهن، حاکمیت ایستگاه ها، توسعه ایستگاه های چند منظوره و ارتقای موقعیت ایستگاه ها در شهر و تعریف ارتباط موثر ایستگاه های راه آهن و شبکه های حمل و نقل درون شهری، بهبود ارائه خدمات مسافرین ایستگاه ها و مناطق اطراف ایستگاه ها تبادل و بررسی خواهد شد.

رسولی با بیان این که ایستگاه های راه آهن دروازه ای برای ارتباط شهرها هستند، خاطرنشان کرد: ما می خواهیم در مورد نیازهای آتی ایستگا های راه آهن با رویکردی سیستمی، ارتباط آن با شهر و چگونگی تغذیه ایستگاه های راه آهن از روابط تجاری و اجتماعی بحث کنیم.

وی افزود: سیاستگذاران و فعالان حمل و نقل باید توجه خاصی به مفاهیم تجاری سازی، اقتصاد دانش بنیان، حفظ شأن و منزلت مسافرین از طریق بهبود کارایی و کیفیت خدمات درب به درب به مسافران داشته باشند.

معاون وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: برای دستیابی به این اهداف باید برنامه ریزی های مناسبی در راستای توسعه و نوسازی ایستگاه های راه آهن و افزایش صدور دسترسی به ایستگاه ها و ارتباط با سایر مدهای حمل و نقل با همکاری یکپارچه بین راه آهن، مترو و شهرداری ها ایجاد شود. در همین راستا راه آهن ایران مطالعات طرح های جامع و راهبردی 32 ایستگاه منتخب کشور را با همکاری مشاورین داخلی و بین المللی در دست انجام دارد و با استفاده از پتانسیل های موجود در محیط ایستگاه ها حداکثر بهره‌برداری ممکن را فراهم کند.

رسولی با اشاره به گسترش استفاده از فناوری های نوین و روش های مدرن به عنوان یکی از خدمات ارائه شده از دستاوردهای مورد انتظار در این گردهمایی گفت: ایران در سال گذشته در زمره 5 کشور برتر جهان در رشد کارآفرینی قرار گرفته است. شرکت راه آهن جمهوری اسلامی ایران نیز ضمن حمایت از ایده های نو در راستای بهبود خدمات مسافری آمادگی تبادل اطلاعات و تجربیات با متخصصین ایستگاه های هوشمند در این حوزه را دارد.

معاون وزیر راه و شهرسازی یادآور شد: حمل و نقل ریلی به عنوان مسیرهایی سبز با کاهش آلودگی های زیست محیطی به حفظ منابع طبیعی و عامل ایجاد آب و هوای پاک در شهرهاست و احداث ایستگاه های سبز با کاهش استفاده از سوخت های فسیلی و تامین انرژی مورد نیاز از سایر منابع انرژی باید در ادامه این رسالت همواره مورد توجه باشد.

انتهای پیام/

R1012188/P/S7,81/CT12 واژه های کاربردی مرتبط راه آهن

منبع: تسنیم

کلیدواژه: راه آهن راه آهن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۵۰۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آماده تبادل ظرفیت‌ و توانمندی‌های ایران با آفریقا هستیم

رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران است، گفت: ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، آیت‌الله سید ابراهیم رئیسی در دیدار با نخست وزیر بورکینافاسو، توسعه روابط با قاره آفریقا را از اولویت‌های جمهوری اسلامی ایران عنوان و اظهار کرد: ایران اسلامی در تعامل با کشورهای آفریقایی منافع متقابل ملت ایران و ملت‌های آفریقایی را دنبال می‌کند.

وی همچنین بر ضرورت تسریع در ایجاد سازوکارهای تقویت روابط ایران و بورکینافاسو از جمله فعال‌سازی کمیسیون مشترک دو کشور تاکید کرد.

رئیس‌جمهور در ادامه به ظرفیت‌های بسیار خوب و پیشرفت‌های چشمگیر جمهوری اسلامی ایران در بخش‌های مختلف صنعت و معدن، کشاورزی، نفت و انرژی و علم و فناوری اشاره و تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران با توجه به ظرفیت‌های عظیم موجود در قاره آفریقا برای توسعه و پیشرفت، آماده همکاری، تعامل و تبادل این ظرفیت‌ها و توانمندی‌ها با کشورهای آفریقایی از جمله بورکینافاسو است و اطمینان داریم توسعه این روابط به نفع ملت‌های دو کشور خواهد بود.

کیلم دو تامبلا نخست وزیر بورکینافاسو نیز در این دیدار ضمن تبریک برگزاری موفق اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا به رئیس‌جمهور و همچنین محکومیت اقدام تروریستی رژیم صهیونیستی در حمله به کنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، ایران و مردمانش را صاحب تمدنی بزرگ توصیف و بر علاقه‌مندی کشورش برای توسعه هر چه بیشتر روابط با ملت ایران به عنوان پدیدآورندگان این تمدن بزرگ تاکید کرد.

وی با اشاره به تلاش رسانه‌های غربی برای ارائه تصویری نادرست و مخدوش از جمهوری اسلامی ایران افزود: بر خلاف تبلیغات غربی‌ها ایران کشوری مستقل، در حال توسعه و پیشرفته است که بر جذابیت‌های این کشور برای توسعه و تقویت روابط در همه زمینه‌ها با آن افزوده است.

نخست وزیر بورکینافاسو همچنین بر علاقمندی کشورش برای گسترش همکاری‌ها و تعامل با جمهوری اسلامی ایران در حوزه‌های زیرساختی، ارتباطاتی، معادن، کشاورزی، دامپروری، حمل و نقل، علمی و فرهنگی، دانش‌بنیان و انرژی تاکید کرد.

به گزارش ایمنا، دیدار آیت‌الله رئیسی با «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو در حاشیه دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا انجام شد.

منبع: ایرنا کد خبر 748098

دیگر خبرها

  • راه‌آهن، لکوموتیو کنسرسیوم را توقیف کرده است/ افغانستان به‌دنبال استفاده از کریدور لاجورد
  • کنسرسیوم هنوز تشریفات گمرکی قطار ترانزیتی افغانستان - ترکیه از خاک ایران را انجام نداده است
  • ایستگاه راه‌ آهن همدان کجاست؟
  • ما آماده تعامل هستیم، حجم تجارت خارجی ایران ۱۵۳ میلیارد دلار است
  • راه آهن: کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن نیت ما سوءاستفاده کرد
  • قطار پیشرفت در ایستگاه همدان
  • ◄ اولین قطار ترانزیت افغانستان به ترکیه در دام سوء مدیریت/ تکرار تجربه تلخ راه آهن شلمچه بصره
  • راه‌آهن:کنسرسیوم توسعه ریلی از حسن‌نیت ما سوء استفاده کرد
  • آماده تبادل توانمندی‌های ایران با کشورهای آفریقایی هستیم
  • آماده تبادل ظرفیت‌ و توانمندی‌های ایران با آفریقا هستیم