Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نیمه دوم سال گذشته هیچ روزی به دلیل آلودگی هوا تعطیل نشد و تهران در نیمه دوم روز ناسالمی را تجربه نکرد. آن زمان مدیران شهری مدعی شدند بهبود کیفیت هوای تهران به دلیل اجرای طرح های جدید ترافیک از جمله طرح کاهش  وایجاد محدوده کنترل آلودگی است.

همان زمان کارشناسان حوزه محیط زیست شرایط جوی را عامل اصلی بهبود وضعیت هوا دانسته و عامل تاثیر گذار دیگر را سخت گیری هایی که درحوزه معاینه فنی به ویژه کنترل معاینه فنی کامیون ها  که معمولا در شب در سطح شهر تردد می کردند می دانستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما امسال خبری از باران و باد های سال گذشته نیست و تاثیر طرح های ترافیکی مشخص شده است. هرچند معاونت ترافیک شهرداری تهران معتقد است که اگر طرح ترافیک جدید نبود باید منتظر روزهای ناسالم بیشتری بودیم.

سال گذشته از مرداد ماه، با ابلاغ بخشنامه ضد دود معاونت ترافیک کنترل اتوبوس های فرسوده آغاز شد و تعدادی ازاتوبوس های دود زا که نتوانستند معاینه فنی بگیرند، متوقف شدند اما امسال خبری از برخورد با خودروهای دود زا نبود، تا آبان ماه که دوباره برخورد با خودروهای دود زا آغاز شد.

 سه عامل «مَه، خورشید و فلک» در کاستن آلودگی هوا تأثیرگذار بودند

شهرام جبارزادگان کارشناس برنامه‌ریزی شهری در گفتگو با خبرنگار مهر  با بیان اینکه از ابتدای سال جاری تاکنون روزهای ناسالم تهران نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۱۵ درصد افزایش داشته است، گفت: درحالی‌که تعداد روزهای ناسالم برای گروه‌های حساس در سال گذشته ۲۸ روز بود امسال به  ۳۲ روز افزایش  داشته و تهرانی ها  یک روز ناسالم را نیز تجربه کرده اند.

به گفته وی با توجه به وضعیت موجود و آغاز زودهنگام تشدید آلودگی هوای تهران و در پیش بودن وارونگی هوا، پیش‌بینی می‌شود این روزها بیش از پیش افزایش پیدا کند. با توجه به افزایش ۱۵ درصدی تعداد روزهای ناسالم، به نظر می‌رسد سال گذشته بیش از اینکه طرح جدید ترافیک در کاهش آلودگی‌ها مؤثر بوده باشد، سه عامل «مَه، خورشید و فلک» در کاستن آلودگی هوا تأثیرگذار بوده است.

جبارزادگان اضافه کرد: تعداد موتورسیکلت‌های تهران بیش از دو تا سه میلیون اعلام می‌شود که با توجه به جمعیت ۹ میلیونی تهران، به نظر می‌رسد رقم واقعی آن یک میلیون دستگاه فعال باشد، با توجه به محدودیت‌های ترافیکی که صرفاً شامل اتومبیل‌ها می‌شود و موتورسیکلت‌ها را دربر نمی‌گیرد، اشتیاق و علاقه بسیاری از شهروندان اعم از آنهایی که دارای خودرو بوده‌اند یا آنهایی که دارای هیچ وسیله نقلیه ای نیستند  به سمت و سوی استفاده از این وسیله دو چرخ سوق پیدا کرده است.

 به دلیل بی‌اعتنایی و کم‌توجهی نسبت به وضع و اعمال قوانین و مقرراتی برای موتورسیکلت ها شاید در شرایط موجود بتوان ادعا کرد که تعداد موتورسیکلت‌ها هر روز بیش از گذشته می‌شود و چه بسا از تعداد یک میلیون دستگاه فراتررفته  باشد. از این رو سهم موتورسیکلت‌ها در تولید آلاینده‌های هوا به میزان محسوسی افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر در کوچه پس‌کوچه‌ها، خیابان‌ها، بزرگراه‌ها و حتی تونل‌های تهران، شاهد تردد فراوان موتورسیکلت‌ها هستیم و یکی عامل اصلی تشدید آلودگی هوا می‌تواند استفاده از موتورسیکلت به عنوان یک وسیله رفت و آمدی بدون محدودیت باشد.

۴ تفاوت پاییز امسال با سال ۹۷

 نواب حسینی‌منش کارشناس محیط زیست با بیان اینکه سال گذشته یکی از عوامل اصلی کاهش آلودگی هوا و نبود روزهای ناسالم، شرایط جوی بود و در مرحله بعد، سوخت و طرح‌های مقابله با خودروهای دودزا به مهر گفت: آنچه امسال نسبت به سال گذشته تغییر کرده، شرایط جوی است. همچنین در مرداد سال گذشته طرح‌های مقابله با خودروهای دودزا را آغاز کردیم اما امسال این طرح به تازگی در نیمه آبان آغاز شده و آن هم اکیپ‌های روزانه، درحالی‌که بخش زیادی از خودروهای دودزا، ترددهای شبانه دارند. همچنین سال گذشته تأکید زیادی بر ساماندهی و معاینه فنی اتوبوس‌های فرسوده داشتیم و اکیپ‌هایی در نیمه دوم سال با اتوبوس‌های دودزا، برخورد و آنها را متوقف می‌کرد اما این اکیپ‌ها امسال تعطیل شده است. علاوه بر این، پیش‌بینی می‌شد مردم در طرح جدید از ۲۰ روز رایگان خود در روزهای سرد و بارانی استفاده کنند که این پیش‌بینی محقق شد و شاهد خواهیم بود در روزهای پاییز، به دلیل افزایش تردد خودروها، بار ترافیکی سنگین شده است.

وی ادامه داد: تصمیم کمیته آلودگی هوا در افزایش عوارض و کاهش بلیت مترو و اتوبوس، عامل بازدارنده حضور خودروها در معابر نیست و کسانی که از خودروی شخصی استفاده می‌کنند، با یک حساب ساده، استفاده از خودروی شخصی را ترجیح می‌دهند. اگر تصمیمی در کمیته اضطرار گرفته می‌شود باید برخورد بازدارنده باشد؛ عدم تردد کامیون‌ها، اعمال طرح زوج و فرد از درب منازل، تجربیاتی است که نشان داده در کاهش آلاینده‌ها در روزهای اضطرار مؤثر است.

حسینی‌منش، سومین تفاوت امسال با سال گذشته را تعداد موتورسیکلت‌ها در سطح معابر می‌داند و می‌گوید: به گفته   پلیس تعداد موتورسیکلت‌ها بر اثر طرح جدید ترافیک افزایش پیدا کرده بنابراین محدودیت‌های جدید، سبب تشویق مردم به استفاده از موتورسیکلت شده است و  عامل آخر اینکه به دلیل ممنوعیت واردات خودرو، اسقاطی انجام نشده و خودروهای از رده خارج و فرسوده همچنان در سطح شهر تردد می‌کنند. حال با پوشاندن پلاک یا راه‌های دیگر. متأسفانه دو عامل آخر یعنی موتورسیکلت‌ها و تردد خودروهای فرسوده، بیشترین تأثیر را در افزایش آلودگی هوا دارند.

مشکلات طرح های بی مطالعه ترافیکی اعلام شده بود  

همایون صادقی کارشناس حوزه شهری نیز به مهر می‌گوید: تمام نواقصی که امروز پلیس به آن رسیده، پیش از این توسط کارشناسان مخالف طرح جدید ترافیک گفته شده بود. اینکه محدودیت‌های درستی برای روزهای آلوده دیده نشده و نتیجه طرح‌های کم‌مطالعه، ناکارآمدی و تأثیر معکوس است. پیش‌بینی می‌شد که ۲۰ روز معافیت پرداخت عوارض در پائیز، اثرات خود را در شهر نشان دهد. از ابتدا نیز منتظر نتایج طرح جدید ترافیک در آبان ماه بودیم چون هر ساله مهرماه میزان ترددها افزایش پیدا می‌کند و آبان ماه که روال ترافیک عادی می‌شود، نتایج طرح قابل بررسی است. قطعاً نتیجه طرح جدید به کاهش آلودگی هوا منجر نمی‌شد. همچنین این طرح به دلیل آنکه عدم جریمه پلیس و امکان اجبار به پرداخت عوارض ندارد، کارآیی لازم را نیز در محدودیت‌های پیش‌بینی شده، نخواهد داشت و مردم ناخودآگاه به سمت استفاده از خودروی شخصی روی می‌آورند.

به گفته وی برخی از گلوگاه‌هایی که شهرداری می‌خواهد از طریق آن، عوارض تردد خودرو را نقد کند، غیرقانونی است و در صورت پیگیری شهروندان، با آن برخورد می‌شود. به طور مثال، اینکه برای دریافت معاینه فنی باید عوارض طرح‌های ترافیکی پرداخت شود، اشتباه بود و تنها منجر به کاهش خودروها به مراکز معاینه فنی شد. مجموعاً تصمیمات اشتباه و شخصیِ ناشی از لجبازی و پافشاری روی تصمیمات ترافیکی، منافع شهر و شهروندان را به خطر انداخته است.

خیابان‌های تهران در اختیار ثروت مندان

 پس از استمرار روزهای ناسالم برای گروه های حساس روز گذشته کمیته  شرایط اضطرار آلودگی هوا  تشکیل شد، بر اساس تصمیم این کمیته بلیت اتوبوس و مترو نیم بها و ۵۰ درصد به عوارض ورود به محدود کنترل آلودگی هوا  افزوده شد. یکی از شهروندان تهرانی معترض به این تصمیم می گوید: روزانه سقف پرداختی برای تردد در محدوده جدید ترافیک ۳۸ هزار  تومان است که با افزوده شدن ۵۰ درصد به ۶۰ هزار تومان می رسد.

وی ادامه داد: اتوبوس و مترو در حال حاضر هم شلوغ و در برخی از ساعات روز غیر قابل استفاده است و این تصمیم ها فقط به این ختم می شود که پولدارها در خیابان های خلوت تری تردد کنند. اگر محدودیتی وجود دارد برای همه باید یکسان باشد نه این که برخی با پرداخت پول از این محدودیت ها معاف شوند.

کد خبر 4769312 نورا حسینی

منبع: مهر

کلیدواژه: آلودگی هوا طرح ترافیک شورای شهر تهران زلزله شهرداری تهران وزارت آموزش و پرورش شهر تهران قوه قضاییه نیروی انتظامی محسن هاشمی یوم الله 13 آبان بنیاد شهید و امور ایثارگران دستگیری سارق سازمان تامین اجتماعی آلودگی هوا کمیته امداد امام خمینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۸۰۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران

آفتاب‌‌نیوز :

 یکی از معضلات ترافیکی شهـــر تهــــران موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه هستند. طی سالیان گذشته ازسوی پلیس راهور تهران بزرگ برای کنترل این موضوع طرح‌های مختلفی اجرا شده است که هرچند بی‌تأثیر نبوده، اما علاج کار هم نبوده است. بخش زیادی از راکبان موتورسیکلت با وجود داشتن مهارت کافی و لازم برای اخذ گواهینامه، مواردی، چون هزینه بالا و زمان‌بر بودن فرایند گرفتن گواهینامه را دلیل مقاومت‌شان برای گرفتن گواهینامه عنوان می‌کنند. در همین راستا مدتی است که طرح جالبی توسط مرکز صدور گواهینامه فراجا در چند شهر کشور از جمله تهران اجرا می‌شود که طی آن دارندگان موتورسیکلت فاقد گواهینامه د رصورت داشتن مهارت کافی و احراز شرایط، می‌توانند با پرداخت مبلغی بسیار کمتر از آنچه باید در فرایند دریافت گواهینامه عادی پرداخت کنند، یک‌روزه صاحب گواهینامه شوند.

۱۰۵ هزار ثبت‌نام، حدود ۱۰۰ هزار صدور گواهینامه

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا در خصوص تعداد افراد متقاضی و میزان گواهینامه‌های صادر شده در قالب این طرح برای موتورسیکلت‌سواران تهرانی هم گفت: «درخصوص این طرح و میزان موفقیت آن ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که اگر قرار بود با استفاده از همان روش قدیمی صدور گواهینامه برای گواهینامه‌دار کردن راکبان موتورسیکلت فاقد گواهینامه اقدام کنیم، بدون درنظر گرفتن افرادی که در ادامه اضافه می‌شوند و با فرض ثابت ماندن این عدد، با درنظر گرفتن مواردی، چون ظرفیت پذیرش و زمان آموزش و هزینه‌ها، این کار حدود ۴۹ سال زمان می‌برد.»

سرهنگ کرمی‌اسد در ادامه افزود: «تا به امروز ۱۰۵ هزار نفر از شهر تهران در این سامانه ثبت‌نام کرده‌اند. از این تعداد تا به امروز ۹۹ هزار و ۷۴۵ جلد گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه صادر شده است.»

طرحی ویژه موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه

سرهنگ احمد کرمی‌اسد، رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا درخصوص این طرح می‌گوید: «طرح یک‌روزه گواهینامه با عنوان «طرح ویژه صدور گواهینامه برای موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه» از حدود یک‌سال قبل درحال اجراست. در این طرح فقط موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه می‌توانند با ورود به سایت و ثبت‌نام در مدت یک‌روز با پشت سر گذاشتن مراحل مختلف معاینه پزشکی، تأیید مهارت و آزمون نظری و عملی گواهینامه خود را دریافت کنند. به‌عبارت دیگر شرط اصلی برای پذیرش فرد این است که درحال حاضر موتورسوار باشد؛ یعنی موتورسیکلتی که مشخصات آن در سامانه ثبت می‌شود، باید به نام فرد متقاضی یا والدین او باشد. سایر افراد باید از طریق همان روش معمول برای گرفتن گواهینامه اقدام کنند. تمام مراحل این طرح به‌صورت سیستمی و بدون دخالت عامل دستی بوده و دیگر خبری از کاغذبازی و بایگانی و مواردی از این دست نیست.»

۱۲۵۰۰۰۰ موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه در پایتخت

رئیس مرکز صدورگواهینامه راهور فراجا درخصوص تعداد موتورسیکلت‌سواران فاقد گواهینامه در شهر تهران افزود: «طبق ارزیابی صورت گرفته در مرداد سال گذشته که زمان آغاز طرح است، یک‌میلیون‌و ۲۵۰ هزار نفر موتورسیکلت‌سوار فاقد گواهینامه رانندگی موتورسیکلت در تهران حضور دارند.»

سرهنگ کرمی‌اسد درخصوص میانگین روزانه مراجعه موتورسیکلت‌سواران تهرانی فاقد گواهینامه نیز می‌گوید: «به‌طور میانگین و با توجه به ظرفیت موجود، در قالب این طرح روزانه به حدود ۲ هزارمتقاضی تهرانی خدمات ارائه می‌شود.»

اجرای طرح از مرداد ۱۴۰۲ در تهران

رئیس مرکز صدور گواهینامه راهور فراجا در خصوص زمان آغاز اجرای این طرح افزود: «اردیبهشت سال ۱۴۰۲ یعنی حدود یک‌سال قبل بود که این طرح به‌صورت آزمایشی در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران اجرا شد و بازخورد‌های خوبی از آن دریافت کردیم. بعد از اجرای این طرح آزمایشی به‌مدت یک تا ۲‌ماه در یکی از آموزشگاه‌های شهر تهران، این طرح به‌صورت آزمایشی در استان سمنان اجرا شد تا در سطحی کلان‌تر مشکلات و نواقص احتمالی مربوط به آن احصا شود. در ادامه طرح در استان‌های مختلف اجرا شد تا اینکه در مرداد ۱۴۰۲ نوبت به شهر تهران رسید.»

مشارکت ۱۴ آموزشگاه شهر تهران در اجرای طرح

سرهنگ احمد کرمی‌اسد درباره اجرای این طرح در شهر تهران، گفت: «برای اجرای طرح همایشی با حضور تمام آموزشگاه‌های موتورسیکلت در سراسر کشور برگزار شد که حدودا شامل ۱۷۰ آموزشگاه بود. در این همایش با توضیح درخصوص نحوه اجرای طرح، از آموزشگاه‌هایی که تمایل به همکاری داشتند دعوت به عمل آمد تا در اجرای طرح مشارکت کنند که در مجموع حدود ۹۰ آموزشگاه اعلام آمادگی کردند. در ادامه با توجه به استقبال خوبی که از سوی موتورسیکلت‌سواران صورت گرفت، امروز ۱۴ آموزشگاه موتورسیکلت شهر تهران در اجرای این طرح مشارکت دارند.»

منبع: همشهری آنلاین

دیگر خبرها

  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • بازگشت واحد تولیدی فرآورده‌های گوشتی سامان به چرخه تولید
  • جزئیات دریافت گواهینامه یک‌روزه موتور
  • ترافیک در مسیر بازگشت از شمال/ جوی آرام در دیگر جاده‌های کشور
  • ترافیک بازگشت از شمال در چالوس و هراز ادامه دارد
  • ترافیک بازگشت از شمال در چالوس و هراز ادامه دارد/ جو آرام در تمام جاده‌های کشور
  • هشدار پلیس نسبت به احتمال ریزش سنگ در جاده کرج
  • ریزش سنگ در جاده کرج - چالوس؛ ترافیک سنگین در محورهای شمالی
  • بازگشت بنزین مرگبار به چرخه سوخت
  • جزییات دریافت گواهینامه یک روزه موتورسواری در تهران