Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «شبستان»
2024-05-06@15:12:31 GMT

بسته پیشنهادی مطالعه درباره مهدویت

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۸۴۶۹

بسته پیشنهادی مطالعه درباره مهدویت

مرکز پژوهش‌های جوان آثاری را درباره مهدویت منتشر کرده و تالیفاتی را در دست انتشار دارد که آشنایی با آنها به آگاهی از وضعیت عصر غیبت، وظایف منتظران و انس با امام زمان(عج) کمک می‌کند.

خبرگزاری شبستان، گروه مهدویت و غدیر: به مناسبت ایام آغاز دوران امامت حضرت قائم اباصالح المهدی (عج) و در آستانه هفته کتاب و کتابخوانی به گفت و گو با «محمدحسن شاهنگی»، معاون مرکز پژوهش‌های جوان وابسته به پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی پرداختیم تا در مورد فعالیت‌های این مرکز در این موضوع بیشتر باخبر شویم که در ادامه می آید:

 

مرکز پژوهش های جوان تاکنون چه کتاب هایی را با محوریت مهدویت و امامت حضرت حجت(عج) منتشر کرده است؟

 

تا به حال آثار ارزشمندی مانند کتاب «غیبت و حیرت» نوشته دکتر محمود مطهری نیا، «حجت همیشگی» به قلم حجت الاسلام حمیدرضا شاکرین در این مرکز منتشر شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هم چنین دو کتاب «پایان تاریخ و موعودگرایی» از حجت الاسلام غلام رضا بهروزی لک و «نشانه‌های ظهور» از حجت الاسلام خدامراد سلیمیان به زودی منتشر می شود.

 

در کتاب کتاب «غیبت و حیرت» نوشته محمود مطهری نیا به چه محورهایی پرداخته می شود؟

 

در این کتاب بیان می شود که شیعیان تا قبل از غیبت امام زمان(عج) از نعمت حضور امام معصوم(ع) در جامعـه برخوردار بودند اما با غیبت امام دوازدهـم(عج) و متعـاقب آن شکل‌گیری مسائل مستحدثه فقهی وکلامی شرایط جدیدی به وجود آمد که موجب برخی سرگشتگی‌ها شد. برخی امامان در عهد عباسی به علت محدودیت‌های دستگاه جور حاکم، حداقل ارتباط را با پیروان خود داشتند؛ اما با غیبت حضرت مهدی(عج) وضعیت بغرنج‌تر شد. بررسی منشأ،گستره، علل و مراتب حیرت و سرگشتگی شیعیان در این ایام و در ادامه علاج اندیشی ائمه(ع) با محوریت تأسیس سازمان وکالت از موضوعاتی است که در این کتاب بررسی  می شود.

 

در این کتاب به چه سوالاتی پاسخ داده می شود؟

 

تلاش شده به این پرسش‌ها پاسخ داده شود: منظور از دوره حیرت چیست؟ تفاوت‌های دوره حیرت با دوره حضور ائمه(ع) چیست؟ شیعیان بر اثر غیبت با چه بحران‌هایی مواجه شدند؟ در پاسخ به کسانی که منصب وکالت در عصر غیبت را ساختگی می دانند چه می توان گفت؟ مهمترین اقدامات امامان شیعه(ع) جهت آماده‌سازی شیعیان با هدف ورود به دوره غیبت چه بوده است؟ وضعیت سیاسی، اجتماعی، فکری و فرهنگی شیعیان در دوره حیرت چگونه بوده است؟

 

انگیزه اصلی از نگارش کتاب «حجت همیشگی» به قلم حجت الاسلام حمیدرضا شاکرین چه بوده است؟

 

در این کتاب گفته می شود که در منظومه اعتقادی اسلام، امامت علاوه بر پیوند ناگسستنی با نبوت، از اصولی چون توحید و معاد نیز جداشدنی نیست؛ به عبارت دیگر، امامت بر اساس نظامی معرفتی معنا می یابد که بر خداشناسی و معادشناسی مبتنی است. هنگامی که انسان درک کرد جهان آفرینش به هستی نامحدود و کمال نامتناهی تکیه زده است و هر پدیده ای به اندازه ظرفیت خود، ماورایش ر انشان می دهد که همان جهان ابدیت است، آنگاه تحت ولایت پروردگار قرار می گیرد و با هدایت الهی به اخلاقی پاک آراسته می شود که آخرین درجه کمال انسانی و مقام انسان کامل یعنی «امام» است. کتاب حجت همیشگی، چندی از بنیادی ترین پرسش های مربوط به مسئله امامت را با نگاهی نو و با رعایت ایجاز و اختصار بازمی کاود: اینکه امامت چیست، چه نیازی به آن است، اهمیت و جایگاه آن در دین و به ویژه در نگاه قرآن چیست، امام باید چه شروط و ویژگی هایی داشته باشد و چه رسالت و کارویژه هایی را بر دوش می کشد و

 

در این کتاب به چه سوالاتی پاسخ داده می شود؟

 

در دوران کنونی، پرسش ها و شبهات جدیدی فراروی نسل جوان قرار گرفته است: اینکه آیا نظام سیاسی مبتنی بر امامت، نظامی کارا و کارآمد است یا نه، نسبت امامت با دموکراسی چیست، آیا امامت با خاتمیت سر سازگاری دارد یا ناقض آن است، نیز پرسش های فراوان دیگری درباره علم و عصمت امام (ع)، همواره در اذهان جوانان پرسشگر و جست و جوگر ما رژه می روند. از میان این دغدغه ها، نویسنده کتاب، حمیدرضا شاکرین کوشیده است پرسش ها و شبهات پربسامدتر را بررسی کند و در حد امکان، متناسب با دانش و سلیقه جوانان دانشگاهی، بدان ها پاسخی در خور گوید.

 

رویکرد کلی در کتاب «نشانه‌های ظهور» چیست؟

 

با توجه به وضعیت ویژه نشانه‌های ظهور به جهت حاکی‌بودن از اتفاقاتی که در آخرالزمان رخ خواهد داد و پی‌آمدهای ناگوار بدفهمی و یا کج‌فهمی از آن  و نیز تطبیق‌هایی که بر این مقوله شده، بررسی عمیق و همه‌جانبه ضروری می نماید.از این رو در سه حوزه این اثر به دنبال تبیین‌های درخوری خواهد بود: اول: آشنایی کلی با نشانه‌های ظهور و مباحث مربوط.دوم:تبیین و تحلیل ملاک‌های پذیرفته در تطبیق و یا عدم تطبیق مصادیق بیرونی بر نشانه‌ها. و سوم: ارائه بینش در تطبیق حوادث بر نشانه‌ها و پرهیز از خطاها و آسیب‌های احتمالی.

 

در این کتاب به چه سوالاتی پاسخ داده می شود؟

 

تلاش شده به این پرسش‌ها پاسخ داده شود: نشانه‌های ظهور چه جایگاهی در آموزه‌های مهدویّت دارد؟ اقسام نشانه های ظهور چگونه تبیین شده است؟ هدف و کارکرد ذکر نشانه های ظهور در روایات کدامن ؟معیاری‌های سنجش اعتبار تطبیق نشانه‌های ظهور بر مصادیق بیرونی کدامند؟ پیامدهای اشتباه و انحراف در تطبیق نادرست نشانه‌ها چیست؟راه‌های معالجه و برون رفت از آسیب‌ها کدامند؟

 

کتاب «پایان تاریخ و موعودگرایی» چه مضامینی را مورد توجه قرار می دهد؟

 

پایان تاریخ و فرجام جهان در طول تاریخ موضوع بحث و گفتگوهای علمی بوده است. به رغم نگاه بدبینانه به فرجام جهان در برخی از مکاتب و دیدگاهها از منظر اسلامی همچون ادیان الهی، جهان فرجامی خوش داشته و سرانجام آن با ظهور منجی موعود نیک و مطلوب خواهد بود. هر چند نگاه بدبینانه به فرجام جهان دیگر چندان حامیانی ندارد، اما در نگاه خوش بینانه نیز دیدگاههای مختلفی وجود دارد. غلبه و سیطره دیدگاههای انسان محور و سکولار مدرن سبب گردیده است تا فرجام جهان جامعه ای کمونیستی در نگرش های مارکسیستی و یا جامعه ای لیبرال در نگرش های لیبرالیستی تلقی شود که بشر به دست خود رقم خواهد زد. فرانسیس فوکویاما از منظر مدرن “پایان تاریخ و واپسین انسان” را انسانی لیبرال تلقی نموده است که با زوال مکاتب سوسیالیستی تنها جامعه برتر جهان خواهد بود. اما در مقابل همه این مکاتب بشری که تاکنون نتوانسته اند سعادت نهایی را برای بشر فراهم سازند، می­توان از جامعه موعود اسلامی سخن گفت که تحت رهبری الهی انسانها را به کرامت واقعی دنیا و آخرت خواهند رساند. این سخن پرمغز امام صادق(ع) را امروزه با بحران مکاتب بشری سوسیالیستی و لیبرالیستی بخوبی می توان درک نمود که فرمودند قبل از قائم عج «لایبقی صنف من الناس الا و قد ولوا» «هیچ گروهی از مردم نمی ماند مگر آنکه به حکومت می رسد» اما هیچ کدام از این مکاتب نخواهند توانست عدالت حقیقی و در نتیجه سعادت واقعی را برای بشر فراهم سازند.

 

اهمیت این کتاب چیست؟

 

این کتاب خواهد کوشید با تبیین دیدگاه های مختلف مکاتب بشری در باب فرجام جهان از یک سو و دیدگاه موعودگرایانه ادیان الهی از سوی دیگر، امتیازات و برجستگی های موعودگرایی و مهدویت اسلامی را بر آنها به مخاطبان جوان دانشجو تبیین نماید. مسأله اصلی کتاب این است که :وجوه امتیاز و برتری دیدگاه اندیشه اسلامی به پایان تاریخ و فرجام جهان بر دیگر دیدگاه ها چیست؟

پایان پیام/9

منبع: شبستان

کلیدواژه: مسجد هفته وحدت مسجد مسجد شیراز رئیس جمهور کانون های فرهنگی هنری مساجد شبستان یزد مساجد کانون های فرهنگی هنری مساجد پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی مهدویت کتاب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۸۴۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا،‌ مراسم بزرگداشت مقام و هفته معلم با حضور سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر، هیئت رئیسه دانشگاه، استادان، کارکنان و دانشجویان با تجلیل از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر با محور «زندگی پاک بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا»  در این واحد دانشگاهی برگزار شد.

سعید رازقی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر در این مراسم اظهار کرد: حوزه کار با استادان و معلمان، بهترین حوزه فعالیتی و ارتباطی در جامعه است.

وی با بیان اینکه دوران دانشجویی، به‌ویژه دوره کارشناسی، دورانی ویژه، خاطره‌انگیز و متفاوت از همه سال‌های تحصیل است به دانشجویان توصیه کرد: این دوران فرصتی طلایی برای دانشجویان بوده و باید از تجربه و علم استادان نهایت بهره را ببرند. استادان برای دانشجویان، الگو و نماد هستند. بی‌شک تأثیر کلام، لحن گفتار، پوشش، رفتار و اعمال استادان تا سالیان سال بر روح و روان دانشجویان اثرگذار باقی خواهد ماند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به سلسله نیاز‌های انسان ازنظر آبراهام مازلو (نظریه انگیزشی در علم روانشناسی) اضافه کرد: باید تلاش کرد تا دانشگاه در کنار تدریس علوم و دانش، به معنای واقعی محل تربیت و فرهنگ‌سازی در جامعه باشد تا بتوان خودباوری و خودشکوفایی که مبحث رأس این هرم است را به منصه ظهور رساند.

استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد

یکی از استادان پیشکسوت دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر نیز درباره زندگی پاک با استفاده از غزلی از حافظ بر بنیاد روانشناسی مثبت‌گرا با بیان اینکه استاد بدون حضور دانشجو معنایی ندارد،‌ گفت:‌ نزدیک به سه دهه است که بیش از گذشته زندگی انسان با مقوله زندگی پاک آمیخته و در شرایط کنونی جهان و وجود هجمه‌های مختلف و ناپاکی‌های بسیار، برگزیدن راه و رسم پاکی در زندگی و ادامه دادن به آن بسیار سخت شده و باید به فردی که در این سلوک زندگی می‌کند، هزاران آفرین گفت.

عباس عاشوری‌نژاد با بیان اینکه ناپاکی‌های بسیار دور تا دور زندگی‌ها را فراگرفته و هیچ جا از گزند آثار مخرب آن در امان نمانده، عنوان کرد: این نفوذ در امور، حتی به نهاد‌های مقدسی همانند مدرسه و دانشگاه نیز رسوخ پیدا کرده و افرادی را که مسیر صحیح زندگی را برای خود برگزیده‌اند را تحت‌فشار قرار داده است. این عیب روزگار کنونی، یک حسن نیز محسوب می‌شود در این فشارها، زمانی که انسان مرحله‌ای از زندگی خود را با همه فشارها با پاکی به پایان می‌رساند، قطعاً حلاوت و رضایت بیشتری در خود احساس خواهد کرد.

وی با قرائت غزلی از حافظ شیرازی عنوان کرد: «لسان‌الغیب» می‌فرماید:«کمتر از ذره نه‌ای پست مشو مهر بورز / تا به خلوتگه خورشید رسی چرخ‌زنان / بر جهان تکیه مکن ور قدحی می‌داری / شادی زهره‌جبینان خور و نازک‌بدنان / پیر پیمانه‌کش من که روانش خوش باد / گفت پرهیز کن از صحبت پیمان‌شکنان / دامن دوست به دست آر و ز دشمن بگسل / مرد یزدان شو و فارغ گذر از اهرمنان» حافظ در این چهار بیت تأکید می‌کند که انسان می‌تواند زندگی زیبا و پاکی داشته باشد به شرط اینکه از نکاتی که از این غزل برداشت می‌شود، بهره‌مند شود.

چهره ماندگار فرهنگی استان بوشهر اضافه کرد:‌ این ابیات بدین معناست که نخست انسان بزرگ است و حق ندارد کوچک فکر کند و شایسته بوده اهداف بلند و ارزشمند انتخاب کند. همچنان که حرکت ذره به سوی خلوتگه خورشید است، مسیر حرکت انسان باید به سوی نور باشد. چنانکه در نظریه امید «اشنایدر» اصالت هدف به خوبی دیده می‌شود.

عاشوری‌نژاد ادامه داد:‌ دوم اینکه یکی از پیش‌فرض‌های روانشناسی مثبت‌گرا این بوده که انسان باید بپذیرد که هیچ چیزی پایدار نیست. حافظ هم می‌گوید: انسان نباید بر جهان گذرا تکیه کند، همه چیز فانی است به جز ذات پروردگار، بنابراین انسان نباید عزت‌نفس و آبروی خود را فدای آرزو‌های خام و ناپخته کند و شایسته بوده تا اگر چیزی دارد آن را با دیگران شریک شود تا زندگی‌اش به شادمانی بگذرد. سوم اینکه حافظ می‌گوید: از همنشینی با بدعهدان و پیمان‌شکنان بپرهیزد، چون اینان امنیت انسان را بر هم می‌زنند و آبروی آدمی را تهدید می‌کنند.

وی افزود:‌ چهارم اینکه روانشانسی مثبت‌گرا بر اهمیت دوستی در تحقق «شادمانی درونی» و «شادکامی پایدار» تأکید دارد، حافظ هم می‌گوید: دوستان واقعی را بیابد و دایره دوستی‌های اصیل را گسترش دهد و در حفظ رابطه دوستی‌ها بکوشد و دشمنان و انسان‌های شیطان‌صفت دوری کند.

به گزارش آنا،‌ در این مراسم با قدردانی از استادان پیشکسوت و برجسته دانشگاه آزاد اسلامی واحد بوشهر در سال گذشته از استادانی که به مرتبه استادیاری و دانشیاری ارتقا یافته بودند، تجلیل شد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • چاپ ترجمه کتاب اقتصاددان آمریکایی درباره تحول در رفتار
  • ترویج فرهنگ دینی و اسلامی بهترین خدمت به جامعه است
  • دانشگاه خودباوری را در جامعه به منصه ظهور برساند
  • دانشگاه با فرهنگ‌سازی در جامعه خودباوری را به منصه ظهور برساند
  • دولتی یا خصوصی بودن ناشران ملاک واگذاری غرفه در نمایشگاه کتاب نیست + فیلم
  • چگونه آنفلوآنزای اسپانیایی ۱۹۱۸ جهان را دگرگون کرد
  • ترجمه عکس و متن «فصل‌های درون» منتشر شد
  • ظهور شیوه عجیب در معاملات مسکن در ایران | علت چیست؟
  • امام جعفر صادق (ع)؛ شخصیت مهم در جهان اسلام و مکتب شیعه
  • امام صادق(ع) نهضت علمی بزرگی را در جهان اسلام پی‌ریخت