Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-04@11:22:16 GMT

شاخص پایین اشتغال بیانگر اتلاف سرمایه انسانی است

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۵۸۷۱۹

شاخص پایین اشتغال بیانگر اتلاف سرمایه انسانی است

محمدجلال عباسی شوازی روز دوشنبه در نهمین کنفرانس ملی انجمن جمعیت شناسی ایران که با محوریت پویایی جمعیت و سرمایه انسانی در ایران در تالار ایوان شمس برگزار شد، در پنل پویایی جمعیت و سرمایه انسانی؛ مقایسه ایران با کشورهای منتخب مسلمان افزود: کشورهای مسلمان در دهه های اخیر تغییرات جمعیتی و اجتماعی بی سابقه ای را تجربه کرده اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پویایی جمعیت در بیشتر این کشورها منجر به پیدایش ساختار سنی جوان شده است. 
وی ادامه داد: کشورهایی با باروری بالا مانند یمن و افغانستان بیشترین نسبت کودکان را در جمعیت دارند در حالی که کشورهایی مانند اندونزی و بنگلادش که به باروری سطح جایگزینی نزدیک می شوند، درصد بالایی از جمعیت آنها در سنین جوانی ١٥ تا ٢٩ سالگی قرار دارند. 
عباسی شوازی درباره وضعیت ایران توضیح داد: ایران طی دو دهه اخیر میزان باروری زیر سطح جایگزینی را تجربه کرده است و با ورود به پنجره جمعیتی، مسیر میانسالی را طی می کند. 
وی خاطرنشان کرد: تحصیلات به عنوان شاخص سرمایه انسانی، در تمامی کشورهای مسلمان با وجود تنوع قابل توجه ویژگی های اجتماعی و اقتصادی در حال پیشرفت است. 
رئیس موسسه مطالعات جمعیتی ایران با اشاره به اینکه دستیابی به تحصیلات و به ویژه کاهش شکاف تحصیلات زنان و مردان در ایران قابل توجه است، تصریح کرد: تحولات فوق، فرصت ها و چالش هایی را در زمینه های اقتصاد، توزیع ثروت، سلامت، حاکمیت سیاست و ساختارهای اجتماعی اقتصادی به دنبال دارد.
وی خاطرنشان کرد: با بررسی و مقایسه تحولات جمعیتی و سرمایه انسانی در ایران و کشورهای منتخب مسلمان می توان دریافت با توجه به تنوع فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی در بین کشورهای مسلمان، تجزیه و تحلیل بسترهای ویژه آنها لازم است تا درک عمیق تری از این موضوعات مربوط به جمعیت و همچنین مسیرهای دستیابی به اهداف سیاستگذاری جمعیت فراهم شود.
به بیان عباسی شوازی، نتایج این مطالعه بیانگر این است که به‌رغم پتانسیل هایی که در ساختار سنی جمعیتی این کشورها نهفته است، استفاده از این سرمایه های ارزشمند به درستی و کامل صورت نمی گیرد. 
وی تاکید کرد: شاخص های متفاوت و پایین اشتغال به ویژه اشتغال زنان تحصیلکرده در ایران، بیانگر اتلاف سرمایه انسانی در این کشورها است. از این رو سیاست های ملی توسعه باید بر توسعه انسانی امکان بهره گیری از این تحولات و روندهای نوظهور جمعیت در راستای توسعه پایدار در همه سطوح را فراهم کند.

برچسب‌ها انجمن جمعیت شناسی ایران سرمایه اجتماعی جمعیت پیر

منبع: ایرنا

کلیدواژه: انجمن جمعیت شناسی ایران سرمایه اجتماعی جمعیت پیر انجمن جمعیت شناسی ایران سرمایه اجتماعی جمعیت پیر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۸۷۱۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان

 به مناسبت هفته کار و کارگر چهارشنبه ۱۲ اردیبهشت ماه، مدیر‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان به همراه جمعی از نمایندگان جامعه کارگری با استاندار کرمان دیدار و گفتگو کردند.

محمدمهدی فداکار، استاندار کرمان در این دیدار گفت: در بحث کارگری ما مسئولان موظف هستیم که حداکثر رضایتمندی را در این گروه فراهم کنیم؛ زیرا کارگران زیادی در بخش‌های معدنی، صنعتی و یا شرکت‌های پیمانکاری با حداقل حقوق قانون کار فعالیت می‌کنند؛ بنابراین تا جایی که در توان داریم باید به آن‌ها کمک کرده و ایمنی محیط کاری آن‌ها را فراهم کنیم.

وی ادامه داد: بخش‌هایی از مشکلات کارگران را دولت در راستای ظرفیت‌های اجتماعی و شرایط موجود به دنبال رفع آن است، به خصوص بحث پرداخت‌ها و امنیت شغلی تا جایی که ظرفیت موجود باشد، کمک خواهد شد.

فداکار، توجه بخش‌های خصوصی، پیمانکاران و کارفرمایان به نیرو‌های انسانی خود را مهم دانست و افزود: پایه تولید مجموعه، نیروی انسانی است و تولید باکیفیت و بیشتر و بهتر با حمایت نیروی کار و رضایتمندی آن‌ها میسر خواهد شد.

وی با بیان اینکه استان، نیمی از حقوق معادن کشور را پرداخت می‌کند و نیمی از صنعت فعال معدنی کشور در استان کرمان است، آموزش در مجموعه شرکت‌های صنعتی را مهم دانست و گفت: استان کرمان به دلیل شرایط خاص صنعتی و معدنی نسبت به سایر استان‌ها نیاز بیشتری به تخصص نیرو‌های انسانی کار دارد.

استاندار کرمان تصریح کرد: در حوزه آموزش به تناسب ظرفیت خاص اشتغال در حوزه معدنی استان باید نیروی انسانی متناسب آن تقویت شود و لزوما خیلی موارد نیروی انسانی زیر دیپلم و ماهر احتیاج است و شرکت‌ها جذب خواهند کرد.

در ادامه این جلسه نماینده انجمن شرکت‌های خدماتی، نماینده مجمع نمایندگان کارگری و نماینده کانون انجمن صنفی فنی حرفه‌ای استان، مشکلات حوزه بیمه، مسکن و آموزش نیرو‌های متخصص را بیان کردند.

مجتبی مصباح، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان در این دیدار به عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان طی پارسال اشاره داشت و گفت: نرخ بیکاری استان کاهشی شده و کمترین میزان نرخ بیکاری در ۱۶ سال گذشته داشته‌ایم.

وی تعداد کاریابی‌های استان را ۵۴ و ۲ برابر از ابتدای دولت دانست و افزود: مراکز کارآفرینی که می‌توانند پیشران باشند در ایده‌پردازی و اشتغال امروز به ۲۸ مرکز افزایش پیدا کردند.

مصباح گفت: در بحث‌های اشتغال زایی در تبصره ۱۸، ۳ هزار و ۵۵۵ مجوز مشاغل خانگی ایجاد کردیم که تعداد یک هزار مجوز منجر به شغل شد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمان کرمان

دیگر خبرها

  • جزییات طرح تقسیم استان تهران از زبان استاندار
  • هشدار امیر دریادار سیاری درباره تلاش «دشمنان» برای «کنترل اذهان جوانان ایران»
  • دریادار سیاری: دسترسی به دریا یک منبع بسیار مهم برای تولید قدرت و ثروت است
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران
  • برگزاری دوره توانمندسازی مربیان و اساتید قرآن و عترت ارتش جمهوری اسلامی ایران در مشهد
  • اشتغال پایدار از عوامل نگه‌داشت جمعیت است
  • دلایل کاهش نرخ باروری در کشور
  • باید الگوی یک خانواده کامل را ترسیم کنیم
  • یکی از ریشه‌های کاهش نرخ باروری در کشور ما حاصل یک نگاه مالتوسی بود
  • عملیاتی شدن ۱۲۳ درصدی تعهد اشتغال استان کرمان