Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو هیئت رئیسه انجمن ارگانیک گفت: موافقان تولید محصولات تراریخته اعلام کرده‌اند که ۱.۳ میلیون هکتار از این محصولات در کشور کشت شده است که قبول آن به معنی وجود سطح زیر کشت ۱۱ درصدی از کل اراضی کشور است. ۲۰ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۲۴ اقتصادی کشاورزی نظرات - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، علیرضا عباسی عضو هیئت علمی دانشگاه تهران در نشست تخصصی حکمرانی و سلامت (تهدیدات نوین بیولوژیک و بیورتروریسم) که در دانشکده دفاع ملی با عنوان اولین همایش ملی حکمرانی برگزار می‌شود اظهار کرد: در گذشته کشاورزان برترین محصولات خود را برای وزن‌گیری انتخاب و استفاده می‌کردند اما بعدها به سراغ آن رفتند که در گیاهان مختلف تلاقی ایجاد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در حال حاضر کسانی که علیه تراریخته مواضع علمی می‌گیرند آنها را علم‌ستیز می‌نماند این در حالیست که باید به هشدارهایی که در این باره داده می‌شد توجه شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه تهرن ادامه داد: در سال 1357، 12 میلیون تن محصولات کشاورزی داشتیم که این رقم در سال 92 به 70 میلیون تن افزایش یافت و 6 برابر شد این در حالیست که برای این افزایش تولید از تراریختگی استفاده نشده است بلکه افزایش دانش افراد منجر به افزایش بهره‌وری شده است و با وجود اینکه سطح زیر کشت محصولات کشاورزی در این مدت افزایش قابل توجهی نداشته اما تولید بیشتر شده است.

عباسی گفت: در شرایط فعلی تنها 13 میلیون تن کسری تولید محصولات کشاورزی وجود دارد که برخی علاقه  شدیدی به تامین آنها از طریق واردات بویژه واردات محصولات تراریخته دارند اما باید توجه داشت که آیا فقط همین یک راه برای جبران این کسری وجود دارد؟

وی گفت: 97 درصد از سطح زیر کشت محصولات تراریخته پنبه، ذرت، کلزا و سویا هستند که عمده آن نیز مربوط به سویا است. این محصولات بیشتر در کشورهایی مانند آمریکا، برزیل، هند و چین کاشته می‌شود .

عباسی افزود: 93 درصد از محصولات تراریخته جهان در همان 5 کشور یاد شده تولید می‌شود و تنها یک میلیون هکتار آن در دیگر کشورها است که شامل 23 کشور می‌شود و ادعاهای مربوط به اینکه تمام کشورها اقدام به کشت محصولات تغییر ژنتیکی می‌کنند غلط است.

ادعای سطح زیر کشت 11 درصدی اراضی کشور به محصولات تراریخته کذب است

وی گفت: موافقان تراریخته با 3 موضوع مبنی بر اینکه تمام دنیا تراریخته می‌خورند، محصولات تراریخته سالم هستند و سموم کمتری در آنها استفاده می‌شود و اینکه منجر به افزایش تولید شده و امنیت غذایی کشور را تضمین می‌کند به دنبال آن هستند که مسئولان را برای کشت محصولات تراریخته در ایران متقاعد کنند.

وی افزود: در این ارتباط حتی آمارهای غلط و برگرفته از منابع غیرموثق نیز استفاده می‌کنند به طوریکه اعلام شده ایران در سال‌های 2004 و 2005 به ترتیب نیم میلیون هکتار و 1.3 میلیون هکتار محصولات تراریخته کشت کرده است اما مرجعی برای اثبات ادعای خود ندارند زیرا مشخص نیست که این 1.3 میلیون هکتار که شامل 2.5 برابر سطح زیر کشت برنج در کشور می‌شود چه محصولاتی کاشته شده و اکنون کجاست.

عباسی اضافه کرد: قبول 1.3 هکتار سطح زیر کشور محصولات کشاورزی به معنی آن است که 11 درصد اراضی کشور زیر کشت محصولات تراریخته رفته است که این امر در مجموع غلط است و همین آمارها نیز در سایر کشورها در باره کشت محصولات تراریخته اعلام می‌شود و موافقان کشت این محصولات به دنبال آن هستند که شرایط را به شکلی نشان دهند که این محصولات در تمام دنیا کشت می‌شود.

وی گفت: موافقان تراریخته اعلام می‌کنند که محصولات تراریخته حتی از ارگانیک نیز سالم‌تر هستند اما برای اثبات ادعای خود استدلال‌های درستی ندارند. هدف از تولید تراریخته آن است که شرکت‌های بزرگ و بین‌المللی محصولات تراریخته بتوانند سموم و بذور خود را در دنیا به فروش برسانند.

وی گفت: شرکت بزرگ تولیدکننده محصولات تراریخته با نام مونسانتو حتی سفارش نوشتن مقاله‌های علمی را نیز می‌دهد و از این طریق اقدام به آمارسازی در دنیا می‌کند.

عباسی گفت: دشمنان همیشه به دنبال آن هستند که دوگانه‌سازی را علیه کشورمان مطرح کنند به طوریکه می‌گویند یا باید مذاکره کنید یا وارد جنگ شوید و در بخش کشاورزی نیز اینطور مطرح می‌شود که یا باید از محصولات تراریخته استفاده کنید یا دچار گرسنگی شوید.

تولید محصولات تراریخته در کشور به صادرات نیز لطمه می‌زند

وی گفت: در حالیکه هند 90 درصد پنبه خود را به صورت تراریخته تولید می‌کند اما بعد از این موضوع تفاوت معناداری در افزایش عملکرد تولید این محصول در هندوستان ایجاد نشده است.

عباسی با اشاره به اینکه تولید محصولات تراریخته تبعات دیگری در بحث صادرات محصولات کشاورزی نیز خواهد داشت گفت: در صورتی که اراضی کشاورزی کشور زیر کشت محصولات تراریخته برود حتی به صادرات ما نیز لطمه می‌زند زیرا کشورهای واردکننده می‌گویند که بقیه محصولات کشاورزی ما نیز تراریخته هستند اما آن را اعلام نمی‌کنیم.

وی در پایان گفت: کشاورزان نخبه کشور چند برابر عملکرد متوسط دیگر کشاورزان تولید دارند به طوریکه کشاورز گندمکار نمونه ما در حالی که 14 میلیون تن گندم در هکتار تولید کرده متوسط عملکرد تولید این محصول 3 تن است؛ در صورتی که از دانش و تجربیات این کشاورزان استفاده کنیم به تولید محصولات تراریخته نیازی نداریم.

انتهای پیام/

R1342/P/S7,83/CT11

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۵۹۷۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد

احمدرضا جعفری با بیان اینکه ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد گفت: گیلاس، آلو قطره طلایی، زردآلو ، گوجه سبز و آلو سیاه را محصولات باغی سردرختی خمین عنوان کرد و افزود: بیشترین باغات این شهرستان به گیلاس و آلبالو اختصاص دارد.

وی توضیح داد: به دلیل بافت خاک منطقه، قدمت باغداری، تجربه باغداران و بکارگیری توصیه‌های ترویجی محصول باغات شهرستان خمین از کیفیت مطلوب با درجه ممتاز برخوردار است.

بیشتر بخوانید:

تولید محصولات سردرختی در خمین ۳۸ درصد افزایش یافت

رییس جهاد کشاورزی خمین با اشاره به تولید ۲۹ هزار و ۵۰۰ تن سبزی و صیفی جات شامل پیاز، هندوانه و سیب زمینی در سال گذشته گفت: ۹۰۰ تن سبزی و صیفی جات گلخانه ای شامل خیار، گوجه و فلفل نیز پارسال در این شهرستان تولید و روانه بازار مصرف شد.

جعفری با بیان اینکه هشت هزار و ۲۰۰ تن حبوبات نیز پارسال در خمین تولید شد، بیان کرد: کشت لوبیا به‌ عنوان یکی از مهمترین محصولات خمین محسوب می‌شود و این شهرستان قطب تولید لوبیای کشور است.

وی فزود: با توجه به کاهش دبی منابع آبی در سطح شهرستان، تغییرات سطوح زیرکشت طی سه سال اخیر روند کاهشی داشته است.

باشگاه خبرنگاران جوان مرکزی اراک

دیگر خبرها

  • تولید انبوه محصولات دانش‌بنیانی مورد حمایت وزارتخانه‌ها قرار گیرد
  • سهم ۲۴ درصدی محصولات کشاورزی در تولید ناخالص استان مازندران
  • دشت هراز بزرگترین تولیدکننده برنج مازندران است
  • ۱۶ هزار و ۵۰۰ تن انواع محصولات باغی در خمین تولید شد
  • مشکل تولید بذر کشاورزی در مازندران امسال رفع خواهد شد
  • بلوک بندی اراضی کشاورزی/ بذر در مازندران تولید می شود
  • محصولات غذایی در اراضی اشغالی فلسطین گران شد
  • کارهای زیربنایی برای نگهداری استاندارد محصولات کشاورزی در مازندران اجرا شود
  • ارزش صادرات محصولات کشاورزی به ۶.۲ میلیارد دلار رسید
  • حمل بیش از ۲۸۰ هزار تن گندم از خوزستان به سراسر کشور