Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تابناک»
2024-05-08@17:51:36 GMT

انتخاب راهبرد درست برای کاهش نرخ تورم

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۱۲۰۸

یک کارشناس اقتصادی معتقد است راهبرد انتخابی دولت برای کاهش نرخ تورم درست بود و عملکرد چند ماه گذشته حاکی از این موضوع است.

هادی حق شناس در گفتگو با خبرنگار ایبِنا، درباره اظهارات رییس جمهور درباره نرخ تورم و شرایط اقتصادی کشور، اظهار داشت: طبیعی است که اقتصاد نسبی مقایسه شود و همه اعداد و شاخص‌ها براساس مبنایی مشخص مقایسه می شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: اگر تورم ماهانه دو یا سه ماه اخیر را با تورم مدت مشابه سال قبل مقایسه کنیم به طور حتم روند تورم ماهانه و تورم نقطه به نقطه کاهشی است و در شهریور و مهر ماه امسال نسبت به سال قبل سیر نزولی داشته و میانگین تورم نیز نسبت به سال گذشته وضعیت پرنوسانی را ندارد و بررسی شاخص های تورمی نشان از جهت گیری صحیح در راستای بهبود شرایط دارد.

این کارشناس اقتصادی، در پاسخ به اینکه مردم معتقدند اثری از این روند کاهشی تورم در زندگی وجود ندارد، گفت: پاسخ ساده به این ابهام این است که اگر دمای بدن از ۳۷ درجه عبور کند، اصطلاحا می گویند بدن انسان تب دارد، اقتصاد ایران نیز تب دارد که نشانه آن تورم است و اگر بخواهیم میزان این تب را بسنجیم، همین اعداد و شاخص ها حاکی از میزان تب است اما برای درک بهتر طبق استاندارد تب یا تورم اقتصاد ایران باید یک رقمی و زیر ۵ درصد باشد، در حالی که میانگین تورم حدود ۳۰ درصد و چند برابر عدد نرمال است.

حق شناس، افزود: در مجموع دونکته وجود دارد، یک،  راهبرد انتخابی دولت برای کاهش نرخ تورم درست بود و عملکرد چند ماه گذشته حاکی از این موضوع است. نکته دوم، اقتصاد ایران به دلایل مختلف مریض است که بخشی ناشی از سیاست‌های پولی و مالی گذشته و بخشی ناشی از تحریم‌های ظالمانه غرب است که باعث شده شاخص های مطلوب پولی وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار ایبِنا، حسن روحانی، رییس جمهوری دولت دوازدهم در جمع مردم استان یزد، گفت: علیرغم فشار دشمن، ملت بزرگ ما می‌تواند در ماه‌های اردیبهشت تا مهر، هر ماه فشار تورم را کنترل کنند و براساس آمار بانک مرکزی تورم ماه اردیبهشت ۳ درصد، تورم ماه خرداد ۲.۳ درصد، تورم ماه تیر ۲.۲ درصد و تورم ماه‌های مرداد و شهریور ۰.۸ درصد بوده به آن معنا است که کارآفرینان، کشاورزان، کارگران و مهندسین ما در سراسر کشور تلاشان را افزوده کرده‌اند.

وی افزود: همچنین اینکه علیرغم فشارها شاهد رونق صادرات غیر نفتی هستیم به معنای تلاش و کوشش در کشور است. اگر امروز در کنار هم برای آبادانی کشور بر تلاشمان اضافه کنیم و در این شرایط بتوانیم در برابر دنیا در زمینه علم و دانش و همچنین فعال کردن شرکت‌های دانش بنیان شاهد تحول بزرگ در کشور باشیم، به خوبی می‌توانیم دشمنان خود را منکوب کنیم.

منبع: تابناک

کلیدواژه: مستند ایکسونامی ورنکش ذرت های آلوده مارک ویلموتس هشترود شهید تهرانی مقدم اقساط وام طرح ملی مسکن کاهش نرخ تورم نرخ تورم تورم مستند ایکسونامی ورنکش ذرت های آلوده مارک ویلموتس هشترود شهید تهرانی مقدم اقساط وام طرح ملی مسکن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۱۲۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قیمت نفت صعودی شد

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، پس از افزایش قیمت رسمی فروش نفت خام عربستان سعودی برای عرضه به مشتریانش در ماه ژوئن و کاهش امیدواری به برقراری آتش‌بس در غزه و درنتیجه بالاگرفتن تنش‌ها در منطقه نفت‌خیز خاورمیانه، قیمت معامله‌های آتی نفت خام روز دوشنبه (۱۷ اردیبهشت‌) افزایش یافت.

قیمت معامله‌های آینده نفت خام شاخص برنت دریای شمال روز دوشنبه تا ساعت ۸ و ۵۹ دقیقه به وقت گرینویچ با ۷۳ سنت یا ۰.۹ درصد افزایش به ۸۳ دلار و ۶۹ سنت برای هر بشکه رسید.

در همین حال، نفت خام شاخص وست تگزاس اینترمدیت آمریکا (WTI) روز دوشنبه با ۸۴ سنت یا ۱.۱ درصد افزایش، با قیمت ۷۸ دلار و ۹۵ سنت برای هر بشکه معامله شد.

معامله‌های آینده هر دو نوع نفت خام شاخص هفته گذشته بیشترین کاهش را در سه ماه اخیر ثبت کرد. پس از آنکه سرمایه‌گذاران داده‌های ضعیف مربوط به اشتغال در ایالات‌متحده و زمان‌بندی احتمالی کاهش نرخ بهره بانکی بانک فدرال رزرو آمریکا را ارزیابی کردند، قیمت نفت خام برنت بیش از ۷ درصد و نفت خام آمریکا ۶.۸ درصد کاهش یافت.

صرف ریسک ژئوپلیتیکی در قیمت‌های نفت هم با آغاز مذاکرات برای برقراری آتش‌بس در غزه کاهش یافت.

تونی سایکامور، تحلیلگر بازار در مؤسسه آی‌جی، گفت: اخبار مربوط به تصمیم رژیم صهیونیستی به گسترش عملیات در رفح، احتمال توافق آتش‌بس را از مسیر خود خارج و تنش‌های ژئوپلیتیکی خاورمیانه را دوباره شعله‌ور می‌کند. همچنین، هم‌زمان با بالارفتن قیمت‌های نفت، عربستان سعودی هم قیمت‌های رسمی فروش نفت خام خود را به مشتریان آسیایی، اروپای شمال غربی و مدیترانه در ماه ژوئن افزایش داد که این اقدام نشان‌دهنده پیش‌بینی رشد تقاضا در فصل تابستان است.

وارن پترسون، رئیس بخش تحقیقات کالای مؤسسه آی‌ان‌جی، در یادداشتی بیان کر: پس از افت بیش از ۷.۳ درصدی قیمت‌های نفت در معامله‌های هفته گذشته به‌دلیل کاهش تنش‌های ژئوپلیتیکی، نفت خام شاخص برنت هفته معاملاتی جدید را با شرایط بهتری آغاز کرد و با افزایش قیمت همراه شد.

وی افزود: این رویداد پس از آن صورت می‌گیرد که هم‌زمان با کاهش عرضه نفت در سه ماهه دوم سال جاری میلادی، عربستان سعودی قیمت‌های رسمی فروش نفت خام را برای عرضه به بیشتر مشتریان خود در ماه ژوئن افزایش داد.

کد خبر 6098449 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • تورم مسکن به کمترین رقم ۲ سال اخیر کاهش یافت
  • نرخ رشد پایه پولی با ۱۶٫۹ درصد کاهش به ۲۸٫۱ درصد در پایان اسفندماه ۱۴۰۲ رسید
  • قیمت نفت صعودی شد
  • جنجال هوخشتره و چاپ پول؛ شاخص محرمانه تورم را چه عددی حساب کرد؟
  • ریزش ۷۹ درصدی تورم تولید/کاهش تورم مصرف‌کننده ادامه دارد؟
  • نرخ رشد پایه پولی ۱۶.۹ درصد کاهش یافت
  • بانک مرکزی: تورم کاهشی می‌شود | کاهش رشد پایه پولی به ۲۸.۱ درصد
  • نرخ رشد پایه پولی به ۱۶.۹ درصد رسید
  • تورم ترکیه در ماه آوریل به ۷۰ درصد رسید
  • «همتی» برای چاپ پول نیست! | آمارهای واقعی از وضعیت پولی کشور