Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مشرق»
2024-04-26@03:27:06 GMT

زیست مجازی آقای وزیر در شبکه‌های بیگانه

تاریخ انتشار: ۲۰ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۲۵۵۲

زیست مجازی آقای وزیر در شبکه‌های بیگانه

رویه غلط شفاف‌سازی و توضیح درباره اتهام‌های ادعا شده در فضای مجازی این روزها رنگ و لعاب بیشتری به خود گرفته است؛ جدل نماینده مجلس و وزیر ارتباطات که اخیرا اتفاق افتاد نمونه نزدیک و واضح این رویه است.

به گزارش مشرق، نماینده‌ای ادعای تخلف توسط وزیر ارتباطات می‌کند در حالی که باید ادعای خود را در مراجع رسمی قضایی اثبات یا از طریق امکان نظارتی که قانون برای یک نماینده مجلس در نظر گرفته پیگیری کند، در مقابل وزیر ارتباطات نیز یک دادگاه مجازی به راه می‌اندازد و با تکذیب ادعاهای صورت گرفته جمعیتی به اندازه یک استادیوم آزادی را با خود همراه می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتر بخوانید:

واکنش یک خبرنگار به ادعای آذری جهرمی اولین بار چه کسی عکس‌های خصوصی خواهر زن آذری جهرمی را منتشر کرد؟ +عکس پاسخی به یک ادعا در اینستاگرام آذری‌جهرمی +عکس و فیلم


این در حالی است که اگر ادعای صورت گرفته صحیح باشد باید در مراجع رسمی قضایی پیگیری شود و یا اگر باطل بود می‌توانست مورد شکایت وزیر ارتباطات قرار می‌گرفت که نه آن شد و نه این و در نهایت برنده این جدل نه آن نماینده بود و نه وزیر! درنهایت برنده اصلی جدل اخیر شبکه اینستاگرام و فروشنده اینترنت در کشور بودند.


اما شوی اخیر وزیر ارتباطات اقدامی مسبوق به سابقه بود. محمدجواد آذری جهرمی که علاقه خاصی به دیده شدن و حضور در فضای مجازی به خصوص توییتر و اینستاگرام تحت عناوین و بهانه‌های مختلف دارد تاکنون توانسته به دفعات ایجادکننده جریان‌های مجازی باشد. این جریان‌سازی‌ها اشکال متفاوتی دارد، از انتشار عکس‌های شخصی در سفر و تفریح گرفته تا سلفی و ویدیو و حتی ارتباط زنده با مخاطبان در اینستاگرام تا اطلاع‌رسانی و پاسخ شخصی به کامنت‌ها و توئیت‌های انتقادی و سؤالی در توئیتر و حتی کشاندن موضوعات کاملا داخلی همچون موضوع اخیر شرکت‌های ارزش افزوده به شبکه‌های اجتماعی بیگانه و...


زیست مجازی این روزهای آقای وزیر در حالی است که وی وظایف بر زمین مانده بسیاری دارد. البته نگارنده با حضور شخصی و ثمربخش یک مدیر در شبکه‌های اجتماعی مخالف نیست، اما سؤالی که از وزیر ارتباطات می‌توان پرسید این است که آیا وی به عنوان مسئول اصلی سیاست‌های فضای مجازی و تقویت توان داخلی در این حوزه استراتژیک، به اندازه وقتی که صرف تبلیغات شبکه‌های اجتماعی غیربومی از طریق حضور پررنگ در آنها کرده ، برای رونق و ترویج شبکه‌های بومی وقت گذاشته است؟


شاید این نکته از نظر آذری جهرمی مغفول مانده که در شرایط درگیر بودن کشور با جنگ نرم از طریق شبکه‌های اجتماعی بیگانه، نقش‌آفرینی در شبکه‌های اجتماعی غیربومی باعث ترویج استفاده از آنها در بین افراد جامعه می‌شود و این یعنی بازی در زمین دشمن که ضریب نفوذ و شکست را افزایش می‌دهد.


البته که مطمئنا هدف آقای وزیر تبلیغ و ترویج شبکه‌های اجتماعی غیربومی نیست اما خواسته و ناخواسته زیست مجازی وزیر جوان به این سبک، جز این دستاوردی نخواهد داشت.


از دیگر سو، می‌دانیم استفاده از شبکه‌هایی چون اینستاگرام و توئیتر که محیطی بصری و فیلتر شده دارند باعث مصرف بیش از حد نرمال اینترنت شده و در نتیجه سود بیشتر آن به نفع فروشنده اینترنت (دولت) و ضرر به مصرف‌کننده (کاربران اینترنت) خواهد بود؛ با این شرایط آیا بهتر نیست قدری هم به فکر جیب مردم بود و با تبیین الگوی مناسب آنها را به سمت استفاده از شبکه‌های داخلی سوق دهیم؟


تمام این موارد در حالی است که وزیر جوان ارتباطات وظایف مهمی چون گسترش و تقویت شبکه‌های اجتماعی بومی، تکمیل شبکه ملی اطلاعات، رده‌بندی اینترنت برای گروه‌های سنی مختلف و... را برعهده ‌دارد که هر کدام مثنوی هفتاد من از نشدن‌ها است!


بدون شک پرداختن به مشکلات کنونی فضای مجازی با «مدیریت فانتزی وزیر جوان» ناشدنی است و این در حالی است که مهر ماه سال جاری رهبر معظم انقلاب در مراسم دانش‌آموختگی دانشجویان دانشگاه امام‌حسین(ع) فضای مجازی را به عنوان یک ابزار مهم و لازم در کنار ابزارهایی همچون تجهیزات لازم دفاعی، عملیاتی و اطلاعاتی و البته تولید داخل مورد تاکید قرار دادند؛ البته که تاکید ایشان به اهمیت فضای مجازی تنها به این مورد ختم نمی‌شود و درگذشته به کرار تاکید و مطالبه داشته اند، اما این موارد آنطور که باید مورد توجه مدیران قرار نگرفته است. بررسی روند فعالیت شبکه‌های اجتماعی بعد از فیلتر تلگرام (که فعالیت آن با حکم قضایی و پس از تهدیدات امنیتی، اقتصادی، فرهنگی، اجتماعی و... متوقف شد) تا به امروز خود موید این موضوع است. در جایی که انتظار می‌رفت پس از فیلتر تلگرام، پیام‌رسان‌های بومی جایگزین شوند و حتی استقبال عظیم مردم از پیوستن به این شبکه‌ها و پیام‌رسان‌ها بهترین فرصت برای رهایی از وابستگی در این حوزه بود و جا داشت تا خود وزیر و سایر مسئولان هم به کاربران و مروجان شبکه‌های داخلی تبدیل شوند، اما با مدیریت ‌اشتباه و بی‌توجهی به حمایت از جوانان خلاق و ایجادکننده شبکه‌های اجتماعی بومی و میدان دادن به پوسته‌های تلگرام، فضای مسدود شده دوباره به دست تلگرام افتاد، اما با این تفاوت که کاربران برای استفاده از این فضا نیازمند فیلترشکنی هستند که موجب مصرف بیشتر اینترنت و چه بسا دسترسی آزاد و غیرکنترل شده جوانان و نوجوانان به سایر اپلیکیشن‌های مخرب و فیلتر شده می‌شود!


به یقین می‌توان گفت نگاه امروز مدیران به فضای اینترنت و شبکه‌های اجتماعی نگاه ابزاری و کاربردی نیست، بلکه نگاهی تجاری و سرگرم‌کننده و شاید با اهداف خاص سیاسی است که خطرات و لطمات آن از اکنون قابل پیش‌بینی است.

منبع: کیهان

منبع: مشرق

کلیدواژه: بازار سکه و ارز تحولات عراق روح الله زم تحولات لبنان محمد جواد آذری جهرمی وزیر ارتباطات فضای مجازی تلگرام اینترنت شبکه ملی اطلاعات اینستاگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۲۵۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر

خبرگزاری مهر_ گروه جامعه؛ اینستاگرام یکی از محبوب‌ترین شبکه‌های اجتماعی در حال حاضر شناخته می‌شود و کاربران آن رده‌های سنی مختلف در آن فعالیت می‌کنند. البته این محبوبیت چشمگیر همچنین باعث شده است تا اینستاگرام به پلتفرم مناسبی برای کلاهبرداری و اخاذی هم تبدیل شود.

یکی از روش‌های کلاهبرداری تشکیل کمپین کمک به نیازمندان و همچنین ایجاد گروه‌ها و کانال‌های خیریه در فضای مجازی با عناوین مختلف از قبیل کمک به کودکان بی‌سرپرست، مادرانه، تهیه جهیزیه برای خانواده‌های بی‌بضاعت، خرید دارو برای بیماران صعب‌العلاج و اینگونه موارد است که کمک به این گروه‌ها و سایت‌های ناشناسی که ادعای فعالیت در امور خیر می‌کنند و واریز پول به حساب آنها علاوه بر از دست رفتن مبالغ ارسالی، مشکلاتی برای افراد ایجاد می‌کند.

آزار و اذیت روحی و جسمی و اخاذی از زنان

فرد شیادی با راه اندازی پیچ مادرانه در اینستاگرام از زنان معمولاً بالای ۶۰ سال می‌خواست که وارد پیچ شوند و به بهانه کمک مالی برای امور خیریه و انجام نذورات و خیرات برای پدر و مادران آسمانی اخاذی می‌کرده است و که این موضوع باعث احساساتی شدن خانم‌ها و مشارکت و پرداخت مبلغی می‌شد.

یکی از زنان قربانی این شگرد اخاذی می‌گفت: بعد از واریز پول تماس گرفت که قرار است از خیرین که در از این کار خیر حمایت کردند و مشارکت داشتند تقدیر شود و هنگامی که خانم‌ها به آن مکان مشخص می‌روند آنها را با ون به جاده‌های خاکی اطراف بهشت زهرا (س) می‌برد و در آنجا این زنان را مورد ضرب و شتم قرار داده و بیهوش می‌کند و حتی یک زن که سابقه سکته مغزی داشت هم رحم نکرد و از پشت به سر او ضربه زد و بیهوش کرد. و هنگامی که به هوش می‌آیند با صحنه نامتعادلی از خودشان برخورد می‌کردند و اگر اعتراض هم می‌کردند آنها با جمله اینکه عکس و فیلم گرفته‌ام تهدید می‌کند که اگر مبلغ درخواستی پرداخت نکنیم عکس‌ها در شبکه‌های اجتماعی پخش می‌کند.

به حدی این موضوع باعث ایجاد رعب و وحشت می‌شد که برای حفظ آبروی خود مجبور به پرداخت مبالغ می‌شدند همچنین مرد شیاد زنان را مجبور می‌کرد که در تاریخ و ساعت مشخص در مکانی خاص حضور پیدا کنند و مبلغ روزانه را به صورت نقد به او بدهند و حتماً هم اصرار داشت که پول نقد تحویل دهیم و کارت نمی‌کشیدن تا اثری باقی نماند و گاهی اوقات هم ما را در آن آن مکان خاص که قرار قرارمی گذاشت زندانی می‌کرد از ۸ صبح تا ۸ شب و اجازه کوچک‌ترین حرکتی را هم نمی‌داد و چندین بار هم بیهوش می‌کرد.

ایجاد رعب و وحشت با شگردهای مختلف

قربانیان این ماجرا میگویند: علاوه بر این مرد شیاد ۲ خانم دیگر به نام‌های مستعار زهرا و ندا هم به این باند کمک می‌کردند که ادعای دعا نویسی و احضار روح داشتند و می‌گفتند که شما فلان مقدار طلا و پول دارید و باید به ما تحویل دهید تا عکس‌تان در شبکه‌های مجازی منتشر نکنیم.

این فرد با گروه‌هایی در شبکه‌های اجتماعی با عنوان‌های اخلاقی شکل می‌داد اما بر عکس آن اعمال و موارد منافی با اخلاق انجام می‌داد. شگرد این مرد شیاد بی هوش کردن زن‌ها و گرفتن عکس و فیلم‌های نامناسب از آنها و تهدید کردن با همان عکس‌ها و طلب کردن طلا و جواهرات برای حفظ آبرو و عدم پخش تصاویر در شبکه‌های اجتماعی بود.

پول و طلاهایی که از زن اخاذی می‌کرد از برای خانواده‌اش خرج می‌کرد و به سفرهای مختلف می‌رفت و البته که همسرش هم همدستش بود.

علاوه بر اخاذی و دریافت پول و جواهرات قربانیان را مجبور به پخش مشروبات الکی و مواد مخدر هم می‌کرد. او همچنین لیستی از زنان متاهل‌ها و نوه‌دارها و اموال‌شان تهیه کرده بود.

متهم این ماجرا مردی ۴۳ ساله است که انکار می‌کند و می‌گوید من اخاذی نکرده‌ام و فقط یک پیچ اینستاگرامی عزاداری برای پدران و مادران مثل بقیه داشتم و شاکی‌ها دروغ می‌گویند و من اصلاً پولی از کسی نمی‌گرفتم اما افسر پرونده می‌گوید که است شیاد تا کنون ۵ شاکی داشته و بقیه هم شاکیان هم به مرور شکایت خود را ثبت خواهند کرد.

هشدار پلیس به شهروندان

سردار علی ولیپور گودرزی رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: همکاران من در پایگاه یازدهم پلیس آگاهی تهران بزرگ به تازگی موفق به کشف پرونده اذیت و آزار و اخاذی از زنان شدند که نقطه شروع آن شبکه اجتماعی اینستاگرام بوده است.

وی افزود: فرد آزارگر با راه اندازی پیچ در اینستاگرام اقدام به جذب فالور کرده و در ادامه با اغفال اعضای پیچ آنان را در شرایط باج دهی قرار داده و حتی در مواردی به منظور به دست آوردن اندوخته‌های قربانیان آنان را مورد ضرب و شتم و آزار قرار داده است. برخی از این افراد برای مدت‌های زیادی در برابر آزار و استثمار روحی و جسمی خود سکوت کرده و تن به باج دهی به این فرد خبیث داده‌اند. این در حالی است که همکاران من به محض وصول اولین شکایت ظرف یک هفته متهم مورد نظر را شناسایی و دستگیر کردند.

سردار گودرزی بیان کرد: متأسفانه برخی افراد در برابر تهدید و اخاذی افراد آزارگر، تسلیم و سکوت را برگزیده و وارد چرخه باطل اخاذی و باج‌گیری می‌شوند و در نهایت پس از صدمات روحی و جسمی و مادی فراوان سرانجام تصمیم به شکایت از فرد آزارگر می‌گیرند در حالی که اگر در همان گام نخست تهدید و اخاذی، به جای ترس از فرد مجرم، به پلیس اعتماد می‌کردند خیلی زود از این گرداب و چرخه باطل نجات می‌یافتند.

فضای مجازی هیچ تفاوتی با دنیای واقعی ندارد

وی ادامه داد: در تعریف شبکه‌های اجتماعی آمده است: فضایی برای ارتباط با کسانی که می‌شناسید اما متأسفانه در جامعه ما به این شبکه‌ها به عنوان ابزار آشنایی با افراد غریبه نگاه می‌شود. شهروندان عزیز باید به خاطر داشته باشند که فضای مجازی هیچ تفاوتی با دنیای واقعی نداشته و شما تمام ملاحظاتی که در دنیای واقعی برای محافظت از خود و اعضای خانواده و حریم شخصی خود رعایت می‌کنید باید در ارتباطات مجازی خود نیز رعایت کنید.

رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: اینکه فردی در فضای مجازی فعالیت می‌کند و تعداد زیادی دنبال کننده دارد به معنای سلامت روان و پایبندی اخلاقی وی نمی‌باشد.از شکل دادن مراودات و ارتباطات اجتماعی بر اساس تابلو چشم‌نواز و ویترینی که فرد کلاهبردار و آزارگر برای اغفال شما به نمایش گذاشته است خودداری کنید.

وی افزود: شما در دنیای واقعی افراد را تقریباً به همانگونه که هستند مشاهده می‌کنید اما در شبکه‌های اجتماعی شما با تصویر گزینش شده و اغراق آمیزی که فرد برای فریب مخاطب به نمایش گذاشته است روبرو هستید.

سردار گودرزی گفت: از آنجا که بسیاری از افراد به دلیل ترس از آبروریزی و قضاوت نزدیکان و اعضای خانواده به جای شکایت تن به باج دهی می‌دهند از خانواده‌ها می‌خواهم تا پشتیبان و حامی یکدیگر بوده و این اطمینان خاطر را به عزیزان خود بدهند که در برابر هر فرد غریبه و آزارگری از فرد قربانی حمایت می‌کنند و او را در این مسیر تنها نمی‌گذارند.

رئیس پلیس آگاهی پایتخت گفت: کارآگاهان پلیس آگاهی با کشف پرونده‌های متعدد در این سال‌ها ثابت کرده‌اند که هرگز در برابر تضییع حقوق شهروندان بی تفاوت نبوده و با هوشمندی در اسرع وقت مجرمان را تسلیم دستگاه قضا می‌کنند. اما شیرین‌تر از کشف پرونده‌ها، پیشگیری از وقوع جرایم تلخی از این دست است. لذا از همه شهروندان به ویژه زنان سربلند سرزمینم می‌خواهم تا با رعایت نکات خود مراقبتی مانع از وقوع این اتفاقات ناگوار شوند.

کد خبر 6087661

دیگر خبرها

  • گزارش امیرعبداللهیان از سفر رئیسی به سریلانکا و پاکستان
  • سوءاستفاده از احساسات زنان با پیج مادر
  • فضای مجازی باید باعث افزایش انسجام جامعه شود
  • برگزاری کنفرانس بین المللی وب پژوهی در دانشگاه علم و فرهنگ
  • علی ربیعی: تعطیلی روز شنبه توطئه نیست /بستن فضای مجازی چه خاصیتی دارد؟ وقتی خودتان هم در شبکه های مجازی هستید و تیک آبی و خاکستری می گیرید
  • موج واگذاری حیوانات خانگی در شبکه‌های اجتماعی/پت‌های خانگی در فضای مجازی دست به دست می‌شوند
  • چرا نباید نگران نسل Z بود؟
  • ربیعی: تعطیلی شنبه توطئه نیست
  • نسل Z از نگاه اکونومیست/ چرا نباید نگران این جوانان بود؟
  • یک نماینده مجلس: اپراتورها از جیب مردم سرقت می‌کنند!