Web Analytics Made Easy - Statcounter

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور با اشاره به اینکه ۷۵ هزار حلقه چاه کشاورزی در مدت سه سال برق‌دار می‌شود، گفت: با برقی کردن این تعداد چاه کشاورزی، سالانه ۷۵۰ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، حسین محمودی با اشاره به اینکه برای نخستین بار تفاهم‌نامه‌ای میان توانیر و شرکت بهینه سازی مصرف سوخت برای برق‌دار شدن ۷۵ هزار حلقه چاه کشاورزی در مدت سه سال امضاء شد، در جمع خبرنگاران گفت: این تفاهم نامه در راستای اجرای ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید و مصوبه شورای اقتصاد میان دو شرکت منعقد شده که ارزش آن رقمی معادل ۱.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۲ میلیارد دلار است که در طی ۸ سال پرداخت می‌شود.

محمودی ادامه داد: با برقدار کردن این تعداد چاه کشاورزی، سالانه حدود ۷۵۰ میلیون لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد و همچنین در اثر اجرای این قرارداد، به ازای هر لیتر گازوئیل صرفه جویی خواهد شد.

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور در پاسخ به این سئوال فارس که این طرح چه مزایایی دارد، گفت: کشور با تحریم‌های ظالمانه مواجه است و با این اقدام دست وزارت نفت در صادرات هرچه بیشتر فراورده‌های نفتی به کشور‌های دیگر باز گذاشته خواهد شد و به ارزآوری کشور کمک می‌کند و ۳۰ سنت صرفه جویی ملی نصیب اقتصاد کشور خواهد کرد.

*وزارت نفت به توسعه زیرساخت‌های صنعت برق کمک کند

وی افزود:با این شرایط صادرات فراورده‌های نفتی در شرایط کنونی آسان‌تر از سایر حامل‌های انرژی است و صنعت برق بدون نگاه بخشی و شرکتی، این موضوع را در قالب منافع ملی دنبال می‌کند و انتظار دارد که کشور و مجموعه وزارت نفت نیز با اختصاص هر چه بیشتر بخشی از این صرفه جوئی، به توسعه زیرساخت‌های صنعت برق کمک کند.

به گفته وی، در حالی که صنعت برق کشور برای تامین ۷۵ هزار حلقه چاه کشاورزی باید طی سه سال حداقل رقمی بالغ بر چهار میلیارد دلار در بخش‌های تولید، انتقال، فوق توزیع و توزیع نیروی برق سرمایه گذاری کند فقط ۲، ۱ میلیارد دلار آن در ۸ سال بازپرداخت می‌شود.

محمودی در پاسخ به این سئوال که آیا این طرح نیز به سرنوشت طرح فهام که با سرعت پایین ادامه دارد گرفتار نخواهد شد گفت: با برقدار کردن چاه‌های کشاورزی، کنتور‌های هوشمند طرح فهام نیز در چاه‌های برقدار شده، نصب خواهد شد. با برقدار کردن و مجهز کردن چاه‌ها به کنتور‌های فهام، می‌توان برداشت آب از سفره‌های زیرزمینی را به راحتی و دقیق کنترل کرد و علاوه بر آن راه برای اجرای طرح‌های نوین آبیاری نیز باز خواهد شد.

وی افزود: در طرح برق دار کردن تلمبه‌ها و چاه‌های آب کشاورزی، به استناد مصوبه شورای اقتصاد، دولت متعهد شده است به اشخاص حقوقی که در قالب سرمایه گذاران عامل صرفه جویی نسبت به برق دار کردن تلمبه‌ها و چاه‌های آب کشاورزی اقدام کنند تا سقف ۱۶۵۰ میلیون دلار یا معادل ریالی آن به نرخ سامانه نیما در مدت ۸ سال از محل نفت گاز جایگزین شده با برق پرداخت کند.

به گفته وی، بر اساس آمار‌های موجود شرکت مدیریت منابع آب ایران، هم اکنون بیش از ۲۰۰ هزار حلقه چاه کشاورزی دیزلی در کشور وجود دارد که مطابق مصوبه شورای اقتصاد، برق دار کردن ۱۰۰ هزار حلقه چاه طی ۴ سال هدف گذاری شده است.

محمودی در پاسخ به این سئوال که مدت زمان اجرای طرح تا چه تاریخی است گفت::مدت زمان اجرای طرح تا سال ۱۴۰۲ و مدت زمان بازپرداخت تا پایان سال ۱۴۱۰ است و سرمایه گذاران می‌توانند به یکی از روش‌های اتصال به شبکه سراسری برق، استفاده از پنل خورشیدی یا توربین بادی و استفاده از ژنراتور گازسوز نسبت به برق دار کردن چاه‌های کشاورزی اقدام کنند.

مجری طرح احداث و توسعه شبکه برق چاه‌های کشاورزی کشور خاطر نشان کرد: طرح برق دار کردن چاه‌ها و تلمبه‌های آب کشاورزی دیزلی از جمله طرح‌های مصوب شورای اقتصاد است که در سال ۱۳۹۳ از محل بند ق. تبصره ۲ قانون بودجه سالانه تعریف و در سال ۱۳۹۴ مطابق با ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور و آیین نامه اجرایی آن اصلاح شد. آخرین مصوبه در تیرماه امسال با توجه به عدم پیشرفت مناسب توسط بخش خصوصی، به منظور امکان ورود شرکت توانیر به طرح اصلاح شد.

به گفته وی، با برق دار کردن ۱۰۰ هزار حلقه چاه یا تلمبه آب کشاورزی است که سالانه حداقل یک میلیارد لیتر نفت گاز از چرخه مصرف حذف می‌شود.

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: تحریم های ظالمانه زیرساخت های صنعت برق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۸۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!

رئیس کل دادگستری هرمزگان از کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل و جمع آوری و ضبط ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در شهرستان میناب خبر داد.

به گزارش «تابناک»، مجتبی قهرمانی، رئیس کل دادگستری هرمزگان اعلام کرد در راستای اجرای طرح ضربتی مقابله با قاچاق سوخت، عملیاتی جهت شناسایی مخازن حاوی میلیون‌ها لیتر سوخت قاچاق در بندر کلاهی شهرستان میناب اجرا شد.

وی افزود: در نتیجه اجرای این عملیات موفق، با حضور دادستان مرکز استان هرمزگان، دادستان شهرستان میناب، فرمانده انتظامی هرمزگان و فرمانده مرزبانی استان هرمزگان در بندر کلاهی با اقدام مشترک فراجا و دریابانی، ۲۶۵ عدد مخزن نگهداری سوخت قاچاق شناسایی و بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل و فرآورده‌های نفتی کشف و ضبط شد.

قهرمانی یادآور شد: همچنین ۱۷ فروند شناور متعلق به قاچاقچیان سوخت نیز توسط مأموران توقیف شده است.

وی در ادامه با اشاره به کشف بیش از ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت قاچاق در این منطقه اضافه کرد: به دستور مقام قضایی این لوله‌ها که سوخت قاچاق را از مخازن به سواحل و اعماق دریا منتقل می‌کردند، به محض شناسایی جمع آوری و ضبط شدند.

رئیس کل دادگستری هرمزگان در پایان ضمن قدردانی از فرماندهان فراجا و مرزبانی استان به دلیل اجرای موفق و مدبرانه این عملیات، تأکید کرد: با اقدامات ویژه دستگاه قضایی و تلاش شبانه روزی نیرو‌های فراجا و دریابانی استان هرمزگان، فضای استان برای فعالیت مجرمان ناامن شده که این دستاورد مهم در سایه تعامل خوب و تشریک مساعی تحقق یافته است.

دیگر خبرها

  • کشف انبار دپوی ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در بندر ماهشهر
  • صرفه جویی ۲/۵ میلیارد تومانی نیروگاه رامین اهواز با بازسازی دستگاه جت پرشر دیزل
  • صرفه جویی ۴۰ درصدی در مصرف آب با سیستم ابیاری زیر سطحی
  • خودرو ، جایزه صرفه جویی در مصرف برق
  • کشف ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ماهشهر/ ۳ نفر دستگیر شدند
  • کشف ۵ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در ماهشهر
  • تأمین آب آشامیدنی قشم با یارانه میلیاری/ صرفه‌جویی کنید
  • بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب کشف شد
  • کشف بیش از سه میلیون لیتر گازوئیل قاچاق در میناب
  • کشف بیش از ۳ میلیون لیتر گازوئیل قاچاق و ۷۵ کیلومتر خطوط لوله انتقال سوخت!