Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-06@06:02:39 GMT

چراغ سی‌امین جشنواره تئاتر فجر استان فارس روشن شد

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۶۸۹۹۴

چراغ سی‌امین جشنواره تئاتر فجر استان فارس روشن شد

در این دوره از جشنواره ۹ اثر از شیراز و ۳ اثر از شهرستان‌های لامرد، مرودشت و فسا با یکدیگر برای کسب سهمیه سی و هشتمین جشنواره تئاتر فجر که از دهم تا بیستم بهمن ۹۸ در تهران برگزار می شود، به رقابت می‌پردازند و درنهایت دو گروه بدین‌منظور معرفی خواهند شد.

نمایش‌های «آخور» به نویسندگی و کارگردانی جواد صادقی از شهرستان لامرد؛ «شیوا» به نویسندگی و کارگردانی محمدرضا فلاحی از شهرستان مرودشت و نمایش «ننه مده‌آ» به نویسندگی یوسف شکوهی وکارگردانی آرمان بیژنی‌نسب از شهرستان فسا به این جشنواره راه یافته‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هنرمندان هنرهای نمایشی شیراز نیز با تئاترهای «بی هوازی» به نویسندگی و کارگردانی اسماعیل سلیمانیان؛ «کارخانه مرغ تلخ» به نویسندگی و کارگردانی محمدحسن محمودی، نمایش «دا » به نویسندگی محمدرضا طاهری و کارگردانی امیر خواجه‌میرکی؛ «لوپوس» به نویسندگی و کارگردانی ابوالفضل فرهادی، «شیاطین را فرا بخوان» به نویسندگی و کارگردانی مسعود احمدی؛ «معجون کاکتوس برای صبحانه» به نویسندگی و کارگردانی امیر بهبودی‌نیا؛ «گربه چاردست و پا در پوست گردو» به نویسندگی سعیدرضا خوش‌شانس و کارگردانی نادیه قارونی؛ «استرالیا» به نویسندگی پیام لاریان و کارگردانی سید محمد هاشم‌زاده و «وقتی که از بریدگی‌های خونبار عصب می‌گذرد» به نویسندگی رضا شاهبداغی و کارگردانی سارا ظریف صناعی در سی‌امین جشنواره تئاتر فجر استان فارس حضور دارند.

این نمایش‌ها طی چهار روز از سه‌شنبه تا جمعه در سه نوبت برگزار خواهند شد و هر روز ۵ نمایش خیابانی نیز در حاشیه این جشنواره اجرا خواهند داشت.

امسال پلاتو و سالن سبز مجموعه فرهنگی هنرشهر آفتاب، تماشاخانه استاد هودی واقع در پارک آزادی و تماشاخانه استاد لایق در مجموعه تئاتر شهر واقع در دروازه کازرون میزبان گروه‌های نمایشی است؛ همچنین نمایش‌های خیابانی بخش جنبی جشنواره نیز در مجموعه باز هنرشهر آفتاب و محوطه تالار حافظ و پارک آزادی برگزار می‌شود.  

اجرای گروه‌های تئاترهای خیابانی در حاشیه جشنواره تئاتر فجر استان فارس پس از سال‌ها رونق‌بخش این جشنواره است.  تصمیم به دعوت از این هنرمنئان با توجه به تاثیر تئاتر خیابانی بر تشویق مردم به تماشای تئاتر و نیز نقش برجسته‌ای که در جشنواره تئاتر خیابانی شهروند کودک در سال گذشته ایفا کرد، گرفته شد.  این نمایش‌ها عبارت‌اند از  چهار دیوالی اختیاری، خط قرمز، بهشت، و جنگ ادامه دارد و پدرها پسرهایشان را دوست دارند.

روز گذشته نیز مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس از پوستر سی‌امین جشنواره تئاتر استانی فارس، رونمایی کرد.

صابر سهرابی درباره کیفیت برگزاری این دوره از جشنواره گفت: هر چند شرایط مالی خوبی نداریم، تمام تلاش خود را برای برگزاری هر چه بیشتر جشنواره تئاتر فارس به کار می‌بندیم.

وی با اشاره به اینکه در سال جاری تمام بلیت‌های جشنواره از طریق سایت ایرانتیک به فروش می‌رسد، درباره قیمت این بلیت‌ها نیز گفت: تلاش کردیم با کاهش قیمت‌ها تا ۱۰هزار تومان برای هر اجرا، خانواده‌ها و دوستداران تئاتر را به این جشنواره دعوت کنیم.

دبیر جشنواره تئاتر فجر استان فارس با یادکرد از چهره‌های تأثیرگذار نمایش استان فارس که در یک سال گذشته دار فانی را وداع کردند، بیان داشت: در این جشنواره افزون بر گرامیداشت یاد آنان از سه چهره تأثیرگذار نمایش استان فارس نیز تجلیل کنیم.

داوری این دوره از جشنواره بر عهده عطاءالله کوپال کارگردان، استاد دانشگاه، مترجم و پژوهشگر مطرح تئاتر، محمدرضا خاکی دکترای نمایش تئاتر و کارشناسی‌ارشد هنر و تئاتر و سهیلا نجم پژوهشگر، نویسنده، کارگردان و مترجم است.

برچسب‌ها سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تئاتر شیراز نمایش

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تئاتر شیراز نمایش سی و هشتمین جشنواره بین المللی تئاتر فجر اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس تئاتر شیراز نمایش

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۶۸۹۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال

به گزارش خبرنگار مهر، نمایش «آبی‌گونه» به نویسندگی و کارگردانی کاوه مهدوی از آثار هفدهمین جشنواره ملی تئاتر رضوی، از ۲۳ فروردین تا ۳۰ اردیبهشت در تالار سایه مجموعه تئاتر شهر اجرا می‌شود.

مهدوی که در بخش نمایشنامه‌نویسی جشنواره تئاتر رضوی موفق به کسب رتبه شده است، درباره موضوع نمایش «آبی‌گونه» گفت: این نمایش به جریان زندگی پسری می‌پردازد که برای دیدن بازی فوتبال تیم محبوبش از مشهد به تهران سفر می‌کند.

وی با بیان اینکه جشنواره تئاتر رضوی با جشنواره‌های موضوع محور دیگر تفاوت دارد، ویژگی این رویداد را استمرار در برگزاری آن دانست.

نویسنده و کارگردان نمایش «آبی گونه» با اشاره به تغییر رویکرد جشنواره تئاتر رضوی برای حذف بخش رقابتی و تمرکز بر اجراهای عموم گروه‌ها در شهر خود، تاکید کرد: در گذشته رقابتی بودن جشنواره، گروه‌ها را در ارایه اثر برای جشنواره ترغیب می‌کرد در حالی که در رویکرد جدید، «مخاطب مردمی» و اجرای عموم اولویت بیشتری پیدا کرده است و باید اثر را به نحوی تولید کنیم که مخاطبان مردمی جذب آن شوند که این نکته مثبتی است.

مهدوی در پایان سخنان خود با بیان اینکه توجه به سلیقه و نیاز مخاطب عام در تولید اثر موضوع هوشمندانه‌ای بود که در جشنواره امسال لحاظ شده است، تصریح کرد: اگر موضوع حمایت از اجراهای عمومی گروه‌های نمایشی به این شیوه استمرار پیدا کند، بحث مخاطب‌محوری و توجه به مخاطب مردمی در تولید اثر نیز بیش از پیش محقق خواهد شد چرا که گروه باید تمام جوانب را برای تحمل و رغبت و جذب مخاطب عام در طول ایام اجرای اثر بسنجد که این مهم ظرافت کار را نیز ارتقا می‌دهد.

عکس از رضا معطریان است.

کد خبر 6095137 فریبرز دارایی

دیگر خبرها

  • تماشا خانه سیار کانون به استان فارس رسید
  • اجرای تئاتر عروسکی در مناطق کم برخوردار فارس
  • محلات میزبان جشنواره منطقه‌ای تئاتر خیابانی
  • اعلام آمار فروش سالن‌های دولتی تئاتر
  • کدام نمایش‌ها در مونودرام خوزستان به صحنه می‌آیند؟
  • راهیابی نمایش خسوف از کاشان به جشنواره تئاتر مردمی بچه‌های مسجد
  • قطار جشنواره هنر‌های نمایش کانون همدان در ایستگاه پایانی
  • قطار جشنواره هنرهای نمایش کانون همدان در ایستگاه آخر
  • اهمیت توجه به «مخاطب مردمی» در تئاتر رضوی/ ماجرای علاقه به فوتبال
  • از آغاز پیش‌فروش بلیت یک نمایش تا «مدرسه در دست بچه‌ها»