Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تین نیوز»
2024-04-29@16:18:20 GMT

اشتغال با وام ایجاد نمی‌شود

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۱۱۸۸

اشتغال با وام ایجاد نمی‌شود

تین نیوز

معاون توسعه کارافرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در پاسخ به انتقاد بخش خصوصی نسبت به بسته اشتغال وزارت متبوع خود، گفت: در هیچ جای دنیا اشتغال با وام ایجاد نمی‌شود ما نیز موافق آن نیستیم، اما وام ابزار مالی کشور است و برای حل این موضوع رشته‌های اولویت‌دار را شناسایی کردیم تا حمایت‌ها به این سمت سوق یابد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



به گزارش تین نیوز به نقل از ایرنا، «عیسی منصوری»  در نشست نقد و بررسی بسته اشتغال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی که در اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران برگزار شد، اظهار داشت: هنگام تدوین بودجه سنواتی همه به دنبال کسب اعتبار بیشتر هستند و پس از تخصیص اعتبار نیز بررسی می‌شود که هزینه شده است یا نه؟ و کسی به دنبال دستاوردهای حاصل از این پرداخت‌ها نیست.

وی افزود: در تدوین برنامه اشتغال امسال سه برنامه اصلی داشتیم؛ مورد نخست تبصره ۱۸ قانون بودجه بود که همچون سنوات گذشته مقدار تخصیص منابع مطرح است؛ در بخش دوم در تسهیلات اشتغال روستایی تلاش کردیم مداخلات توسعه‌ای را وارد کنیم و با توجه به اینکه منابع آن از محل صندوق توسعه ملی است و راهکاری جز پرداخت وام ندارد، سیستم نظارتی را راه‌اندازی کردیم؛ در برنامه آخر نیز به مشاغل خانگی، زنان سرپرست خانوار پرداختیم.

معاون توسعه کارآفرینی وزیر کار تاکید کرد: در برنامه‌های خود تلاش کردیم در همه حوزه‌ها از کسب و کارهای موجود حمایت کنیم و به دنبال اشتغال جدید نبودیم.

وی در ادامه این نشست در پاسخ به برخی انتقادها به برنامه اشتغال سال ۱۳۹۸، گفت: انتقادهای سازنده‌ای بود و وزارت کار نیز بر آن‌ها واقف است اما باید شرایط موجود در کشور را هم در نظر بگیریم.

منصوری در خصوص مشوق‌های بیمه‌ای گفت: در دوره‌ای سازمان تامین اجتماعی ۱۷ هزار میلیارد تومان از دولت طلبکار بود و با توجه به محدودیت حاکم و رکود اقتصادی که در بازار وجود داشت مشوق بیمه‌ای کارفرمایی را پیشنهاد کردیم؛ طرحی که کشور ترکیه آن را اجرا کرد و به واسطه آن ۶۵ هزار شغل ایجاد کرد.

وی درباره نظارت بر طرح‌ها و برنامه‌های اجرایی وزارت متبوع خود گفت: نظارت عالی برعهده سازمان برنامه و بودجه است در حالیکه نظارتی در این سطح وجود ندارد. برای نمونه در اشتغال روستایی ۱۹ هزار میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته اما کسی نمی‌پرسد این مبلغ چگونه هزینه شده است.

معاون وزیر کار اضافه کرد: براین اساس سامانه نظارت عملیاتی به عنوان ناظر راه‌اندازی شد و بسیاری انحراف‌ها را شناسایی کرد و به کمک این سامانه از مرحله رصد هزینه کرد منابع خارج شدیم بنابراین باید به مرحله اصلاح برسیم.

وی همچنین در انتقاد به پرداخت وام به برخی مشاغل خرد و کوچک، تاکید کرد: ما نیز موافق پرداخت وام نیستیم اما در کشور تنها سیستم وام و مجوز را می‌شناسیم و براین اساس برنامه اشتغال روستایی را به رییس جمهوری پیشنهاد داده بودیم به این سمت هدایت شد.

منصوری تصریح کرد: براین اساس تلاش کردیم با توجه به شرایط موجود رشته‌های اولویت دار برای اعطای تسهیلات را مشخص کردیم و علاوه بر آن پهنه‌بندی این مشاغل را نیز مشخص کردیم تا ایجاد اشتغال به این سمت باشد و در این زمینه اقدامات خوبی نیز تا کنون انجام شده است.

معاون وزیر کار درباره تطابق آموزش با نیاز بازار کار نیز گفت: یکی از معضلات بازار کار این است که دانش‌آموختگان مهارت‌های مورد نیاز بازار کار را ندارند. برای نمونه پایشی در یکی از استان‌های کشور انجام شد و نتیجه این بود که آموزش‌های عالی، عمومی و آزاد در این منطقه چهار درصد بازار کار آن منطبق بود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: وام کارآفرینی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۱۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور

به گزارش خبرگزاری صدا وسیما مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره بهزیستی نیشابور گفت: تاکنون تعداد ۳۴۱ نفر از جامعه هدف سازمان به تفکیک به تعداد ۲۷۵ نفر افراد دارای معلولیت، ۱۲ نفر زنان سرپرست خانوار و ۵۴ نفر از ببهبودیافتگان در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور مشغول به کار شدند.
علی صدر  افزود: فرایند معرفی، مشاوره شغلی و حمایت مستمر توان‌یابان از این پس از طریق مرکز پشتیبانی شغلی بهیاب تحت نظارت این شهرستان و تسهیلگران شغلی پیگیری خواهد شد. 
 وی گفت: در سال ۱۴۰۲ مبلغ ۵۵ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان تسهیلات از طریق اداره بهزیستی جذب و برای اشتغالزایی تعداد ۳۵۲ نفر از جامعه هدف سازمان پرداخت شد.
صدر افزود: تسهیلات کارفرمایی به کارفرمایانی که برای مددجویان اشتغال ایجاد کنند، برای هر مددجو ۱۵۰ میلیون تومان وام و تا سقف ۴ میلیارد تومان تسهیلات پرداخت می‌شود که در سال ۱۴۰۲ برای ایجاد اشتغال به تعداد ۱۷ نفر به ۳ کارفرما به مبلغ ۲ میلیارد و ۵۵۰ میلیون تومان پرداخت شده است. 
وی گفت: به منظور فراهم اوردن انگیزه ایجاد فرصت‌های شغلی بیشتر برای افراد تحت پوشش و ترغیب کارفرمایان برای جذب این افراد و نیز فراهم سازی اشتغال پایدار، فرایند هزینه کرد اعتبارات بیمه سهم کارفرما تاسقف ۲۰ درصد به کارفرمایان پرداخت می‌شود، که در سال ۱۴۰۲ به تعداد ۳۴۱ نفر طی سه مرحله به مبلغ ۳ میلیارد تومان پرداخت شد.

دیگر خبرها

  • حمایت از طرح‌های نوآورانه و ایجاد اشتغال نخبگان در دانشگاه
  • اشتغالزایی برای ۱۲ هزار و ۴۸۱ مددجوی کمیته امداد آذربایجان‌غربی
  • آموزش محور اصلی بازاریابی و تجاری‌سازی در صنایع دستی
  • خانه‌های مولد در سواحل کشور طراحی شده است
  • اعطای ۱۲ هزار و ۴۸۱ وام و تسهیلات اشتغال‌زایی در آذربایجان‌غربی
  • نمایشگاه دست ساخت‌های دانش آموزی در سنندج
  • طرح‌های اقتصادی در سواحل توسعه می‌یابد/ ایجاد شهرهای مولد کشاورزی
  • اشتغال ۳۴۱ مددجوی بهزیستی در واحد‌های صنعتی و خدماتی نیشابور
  • وجود بیش از ۱۹ هزار واحد کارگری و کارگاه‌های تولیدی در کردستان
  • ایجاد اشتغال برای روستائیان با احداث گلخانه‌های خانگی در سیستان وبلوچستان