Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اکوفارس»
2024-04-26@07:23:18 GMT

چگونه از شر اگزما خلاص شویم؟

تاریخ انتشار: ۲۱ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۷۵۵۹۷

چگونه از شر اگزما خلاص شویم؟

مجله مهر: التهابات پوستی از شایع‌ترین اتفاقاتی است که برای پوست انسان رخ می‌دهد. آنها میتوانند سطحی یا دردناک باشند. بسیاری از آنها با کرم های ساده مرطوب کننده بهبود پیدا میکنند و بسیاری دیگر از آنها فرد را مجبور میکند یک دوره درمان چند ماهه را بگذراند. اگزما نوعی التهاب پوستی است. این التهاب که با نام «درماتیت آتوپیک» (Atopic dermatitis)   هم از آن یاد می‌شود، می‌تواند منجر به خشکی، سوزش، قرمزی، خارش یا حتی تاول زدن پوست شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افرادی که دچار اگزمای پوستی هستند اغلب سبک زندگی آنها به شکلی است که ممکن است علائم اگزمای پوست را شدیدتر کند. با این حال اگر فکر میکنید که هر راهی را برای از بین بردن اگزما انجام داده اید، ناامید نشوید با انجام چند راه حل ساده میتوانید سرسختانه ترین اگزماها را شکست داده و آرامش را به پوست خود بازگردانید.

از عطر و صابون‌های تحریک آمیز فرار کنید
همه افراد مبتلا به اگزما متوسط تا شدید مجموعه‌ای از محرک های خاص خود را دارند ، اما برخی از مهمترین دلیل این تحریکات پوستی به دلیل استفاده از عطر و صابون هایی هستند که می توانند روی پوست اثرگذار باشند و همچنین لباس‌های زخیم و ملافه‌ها.  برخی از آلرژن‌ها، گرد و غبار یا حیوانات خانگی نیز می توانند باعث ایجاد این التهابات یا بدتر شدن آن شوند.  آنهایی که گمان می‌کنید پوست شما را تحریک می‌کند، یادداشت کنید تا بتوانید محصولات دیگری را جایگزین کنید.

التهابات را نخارانید
وقتی اگزما دارید ، خراشیدن التهابات می تواند اوضاع را بدتر کند. این می‌تواند باعث خونریزی شود و حتی می تواند منجر به عفونت یا زخم شود، همچنین باعث ایجاد لکه های چرمی از پوست می‌شود. اگر وسوسه شدید التهابات را بخارانید ، حتماً ناخن‌های خود را مرتب و کوتاه نگه دارید.

در استفاده از کرم زیاده روی نکنید
کرم ها به شما کمک می‌کند تا رطوبت پوست را حفظ کنید. اما اگر مدتی است که از همان محصول استفاده می کنید ، ممکن است پوست شما را تحریک کند. در این صورت کرم خود را با مشورت پزشک تغییر دهید.

 قبل از صحبت با پزشک از روش های درمانی جایگزین استفاده نکنید.

ممکن است برخی از افراد داروهای جایگزین و گیاهی را در درمان اگزما خود مفید بدانند ، اما هیئت منصفه هنوز در مورد اینکه آیا این روشهای درمانی مؤثر است یا خیر وجود دارد. اگر به فکر استفاده از یک درمان تکمیلی هستید ، در مورد استفاده از آن بی خطر بودن با پزشک خود مشورت کنید. حتماً سایر روشهای اگزما را طبق تجویز پزشک خود ادامه دهید.

 با آب بسیار داغ دوش نگیرید

هنگامی که مبتلا به اگزما هستید و برای درمان آن در تلاشید ، رطوبت دوست پوست شما است. آب بسیار گرم می تواند پوست را خشک کند و علائم شما را بدتر کند. حتما دوش یا حمام را بر روی آب ولرم تنظیم کنید. پوست را با یک حوله نرم خشک کنید و از کرم مرطوب کننده استفاده کنید.

 آفتاب نگیرید

نور طبیعی خورشید می تواند برای اگزما مفید باشد، اما نور بیش از حد خورشید و همچنین عرق کردن می‌تواند پوست را تحریک کرده و اگزما را در شما بدتر کند.

 استرس نداشته باشید

استرس می تواند باعث شود تا اگزما در شما وخیم تر شود ، بنابراین حتما به مواقع پر تنش از محیط فاصله گرفته و کمی استراحت کنید.

 خواب آرامی داشته باشید

خوابیدن برای بسیاری از افراد مبتلا به اگزما هستند می‌تواند استرس‌زا باشد. هنگامی که بدن و ذهن شما کند می شود ، ممکن است بیشتر از هر زمان دیگه خارش پوستتان را احسان کنید. قبل از خواب یک فعالیت آرامش بخش مانند گوش دادن به موسیقی مورد علاقه خود را امتحان کنید تا به شما در فراموش کردن خارش‌ها کمک کند.

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۷۵۵۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند

آفتاب‌‌نیوز :

دلیل مشکل ریزش مو فقط به افزایش سن محدود نیست، بلکه عوامل مختلفی مانند ژنتیک، هورمون‌ها، دارو‌های مصرفی و انتخاب‌های سبک زندگی می‌توانند در به‌وجود آمدن آن نقش داشته باشند. بیماری‌های خودایمنی هم یکی از دلایل ابتلا به ریزش مو هستند که معمولا کمتر کسی به آن‌ها توجه می‌کند. 

در ادامه با مهم‌ترین و مشهورترین بیماری‌های خودایمنی که با ریزش مو در ارتباط هستند، آشنا خواهیم شد. 

آلوپسی آره‌آتا 

آلوپسی آره‌آتا شایع‌ترین بیماری خودایمنی مرتبط با ریزش مو‌ها است که حدود ۱۴۷ میلیون نفر در سراسر جهان با آن درگیر هستند. این بیماری خودایمنی به‌واسطه ریزش موی تکه‌تکه مشخص می‌شود که می‌تواند به ریزش موی کامل در سطح پوست سر یا حتی در موارد شدید به ریزش مو در سرتاسر بدن منتهی شود. 

متاسفانه هیچ درمان تاییدشده‌ای برای مقابله با آلوپسی آره‌آتا وجود ندارد، اما تزریق کورتیکواستروئید به پوست سر یا پوست بدن تحت نظر پزشک متخصص می‌تواند به مقابله با آن کمک کند. 

لوپوس 
 
لوپوس می‌تواند سیستم‌ها و اندام‌های مختلف بدن را تحت تاثیر قرار دهد و طیف گسترده‌ای از علائم مانند خستگی، سردرد، درد مفصلی، کم‌خونی، لخته شدن غیرطبیعی خون و ریزش مو را به‌وجود بیاورد. 

ریزش مو زمانی اتفاق می‌افتد که آنتی‌بادی‌های شکل‌گرفته توسط بدن به فولیکول‌های مو نفوذ می‌کنند و باعث می‌شوند که ساقه مو‌ها توسط بدن پس زده شوند و سپس بریزند. در طول دوره‌های بهبودی معمولا مو‌ها دوباره رشد می‌کنند، اما ایجاد هر نوع آسیب اساسی در فولیکول‌ها باعث ریزش موی دائمی خواهد شد. 

بیماری هاشیموتو 

هاشیموتو که علت اصلی ابتلا به کم‌کاری تیروئید است، باعث شکل‌گیری التهاب در غده تیروئید می‌شود و درنتیجه عملکرد آن را مختل می‌کند. این اختلال باعث نازک شدن مو‌ها یا ریزش زیاد آن‌ها می‌گردد، تا حدی که معمولا بیمار هنگام حمام کردن می‌تواند ریزش حجم زیادی از مو‌ها را مشاهده کند. 

تغییر در بافت مو‌ها (خشکی، زبری یا گره‌خوردگی آنها) نیز از دیگر علائم بیماری هاشیموتو است. این ریزش مو تا زمانی که سطح تیروئید با کمک دارو‌ها یا روش‌های درمانی دیگر به محدوده عادی نرسد، ادامه خواهد داشت. 

پسوریازیس‌

پسوریازیس هم یکی از بیماری‌های خودایمنی است که اغلب علائم واضحی را در ناحیه آرنج‌ها، زانو‌ها و بند انگشت‌ها نمایان می‌کند، اما می‌تواند علائمی هم برای پوست سر داشته باشد. علائم پسوریازیس در پوست سر می‌توانند شدید باشند و باعث پوسته‌ریزی، قرمزی و گاهی هم احساس خارش پوست سر شوند. 

پسوریازیس معمولا باعث ریزش موی شدید نخواهد شد، اما می‌تواند قطر مو‌ها را تغییر دهد و باعث شکنندگی شدید مو‌ها شود. 

بیماری کرون و بیماری التهابی روده 

افراد مبتلا به بیماری‌های خودایمنی در معرض خطر ابتلا به بیماری کرون (نوعی مشکل التهابی در روده‌ها) قرار دارند، درحالی که همین اتفاق می‌تواند باعث ریزش مو‌ها شود. 

درمان مناسب برای بیماری کرون معمولا شامل مصرف دارو، جراحی و کنترل‌های تغذیه‌ای برای کنترل التهاب، اصلاح کمبود‌های تغذیه‌ای و کاهش علائم می‌شود. دارو‌های مناسب برای این بیماری معمولا التهاب را کاهش می‌دهند و تمرکز زیادی بر اصلاح‌های تغذیه‌ای دارند، درحالی که لیزردرمانی، دارو‌های تجویزی و PRP هم در مواردی ضروری هستند.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • افتتاح یک بزرگراه جدید در تهران تا پایان امسال | این بزرگراه شرق تهران را از دست کامیون های سنگین خلاص می کند
  • بیماری‌های خودایمنی که باعث ریزش مو می‌شوند
  • خواص جکوزی برای پوست
  • شمسایی: بازی با ازبکستان جذابیت‌های خاصی خواهد داشت
  • بدون حواله هم قهرمان می‌شویم!
  • مظلومی: دیگر در آسیا حذف نمی‌شویم +فیلم
  • خولین آلوارز: سیتی این فصل هم دبل می‌کند
  • با مصرف این غذاها از شر حشرات در فصل تابستان خلاص شوید!
  • یوسفی: می‌خواهیم قهرمان جام حذفی شویم
  • چگونه طلبه شویم؟