Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا- رئیس اداره برنامه‌ریزی راهبردی معاونت برنامه‌ریزی شهرداری تهران، می‌گوید: در برنامه توسعه محلات برای 150 محله، دارای بافت فرسوده برنامه داریم که البته فقط محدود به طرح‌های کالبدی نیست و ابعاد حکمروایی شهری، جمعیتی، اقتصادی و کالبدی و زیست‌محیطی هم به برنامه توسعه محلات افزوده شد.
به گزارش خبرگزاری آریا، مداخلات در محلات شهر تهران سابقه‏ای طولانی دارد، مداخلاتی که نمونه اجرایی آن احداث بزرگراه هایی مانند نواب و امام علی(ع) بوده که به باور بسیاری از ناظران شهری، تاثیرات منفی بسیاری را در محلات شهر داشته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما حالا و از یک سال پیش شهرداری تهران برنامه توسعه محلات را نه فقط با نگاه کالبدی و ساخت و ساز محور که با نگاه توسعه اجتماعی و اقتصادی پیش برده است. «راضیه رضابیگی‌ثانی» رئیس اداره برنامه‌ریزی راهبردی معاونت برنامه‌ریزی شهرداری تهران که از راهبران تهیه و تدوین برنامه جدید توسعه محلات است از جزییات این برنامه و اثراتش در شهر می‌گوید. اینکه قرار است یک برنامه اقدام مشترک با نگاه پایین به بالا و با مشارکت حداکثری مردم محلات شکل بگیرد.  

برنامه توسعه محلات از کجا شکل گرفت و اصلا قرار است چه خروجی ای داشته باشد؟
متولی موضوع مداخلات محله‌محور در شهر تهران سازمان نوسازی شهر تهران بوده است که در اوایل شکل‌گیری این سازمان با احداث بزرگراه نواب همراه بوده ولی در طی زمان رویکردی برای مداخله مشارکتی در سطح محلات شهر شکل می‌گیرد. از آن زمان در طی سیر تحولات ده ساله به این نتیجه رسیدند که صرفاً نوسازی بافت و نوسازی مسکن، توسعه‌ای را به دنبال ندارد. یعنی نوسازی مسکن صرفاً در حال تأمین یک سری سرپناه برای مردم است بدون اینکه امکانات و خدمات پشتیبان آن تأمین شود. سال 94 سازمان نوسازی با همکاری دفاتر توسعه محله‌ای که آن موقع دفاتر خدمات نوسازی بود ورژنی از برنامه توسعه محلات را تهیه کردند اما به مرحله اجرایی نرسید. از سال 97 دوباره برنامه توسعه محلات مورد توجه قرار گرفت و منجر به امضای تفاهم نامه ای بین معاونت برنامه ریزی و سازمان نوسازی شد.

اگر قرار بود فقط به ابعاد کالبدی توجه نشود، چرا بازهم سازمان نوسازی به عنوان متولی انتخاب شد؟
چون تنها نهاد مستقر در سطح محله که کارشناس متخصص دارد در حوزه برنامه‌ریزی شهری و حوزه علوم اجتماعی که مسأله اصلی محله را می‌تواند احصا کند و کار مشارکتی انجام دهد الآن دفاتر توسعه محلی زیرمجموعه سازمان نوسازی هستند. نگاه به این صورت بود که ما دیگر برنامه‌ریزی از بالا به پایین نداشته باشیم برویم سراغ مردم و سعی کنیم کار مشارکتی از طریق پایین به بالا را کلید بزنیم. با این نگاه تفاهم‌نامه ای امضا شد مبنی بر اینکه برای 150 محله‌ای که سازمان نوسازی از بین 354 محله موجود شهر تهران در آنها دفتر توسعه محله‌ای دارد این برنامه‌ها تهیه شود.

برنامه توسعه محلات فقط محدود به کارهای عمرانی و کالبدی است یا بخش‌های اجتماعی و اقتصادی را هم دربر می‌گیرد؟
قرار بر این شد که معاونت برنامه‌ریزی در تهیه این برنامه‌ها راهبری و کمک کند. اما تمامی مراحلی که طی شد، مقارن بود با تدوین برنامه سوم توسعه شهر تهران و قاعدتاً اولویت به برنامه سوم داده شد. اما تلاش شد شاخص‌های اجتماعی و اقتصادی هم وارد این پروسه شوند. یعنی هم اکنون 89 سنجه در برنامه توسعه محلات استخراج شده که در پیشخوان توسعه محلات هم اینها قابل دیدن است. بالغ بر 30 درصد این سنجه‌ها، سنجه‌هایی از جنس اجتماعی هستند و وضعیت اجتماعی محله را می‌سنجند. ابعاد حکمروایی شهری، جمعیتی، اقتصادی و کالبدی و زیست‌محیطی هم به برنامه توسعه محلات افزوده شد. بعضی از سنجه‌ها هم از جنسی بودند که از طریق پرسشنامه یا کار میدانی قابل احصا نبودند و نیاز به کار مشارکتی داشتند. دفتر موظف شده بود که در دو گام حتماً کارگاه مشارکتی با حضور شورایاری، مدیران محلات، گروه‌های مختلف اجتماعی مثل زنان، جوانان به فراخور وضعیت محله برگزار کند و سنجه‌ها را از جمع‌بندی جلسات مشارکتی استخراج کند. این پروسه یک فرایند شش ماهه بود با راهبری‌ای که خود سازمان نوسازی  و معاونت برنامه‌ریزی داشتند به این ترتیب گام اول برداشته شد. تقریباً اواخر اردیبهشت و اوایل خردادماه گام دوم که شامل تدوین چشم‌انداز، هدف، راهبرد، سیاست‌ها و برنامه‌های اقدامات بود نهایی شد و در یک بازه 9 ماهه برنامه توسعه محلات برای 150 محله تقریباً آماده شد و به یک پکیجی از برنامه توسعه محلات رسیدیم.

برنامه توسعه محلات پهنه جنوبی تهران را در بر میگیرد؟
سازمان نوسازی در محلات مناطق 1، 2، 3، 4 و 5 پوشش تقریباً لکه‌ای دارد یعنی پهنه‌های کوچکی مثلاً در منطقه 1 گلاب‌دره، دربند و قیطریه تحت پوشش است. در منطقه 6 دفاتر توسعه محلی را نداریم چون بافت فرسوده مصوب ندارد و در منطقه 22 هم دفتری وجود ندارد و پوشش داده نمی‌شود. بقیه مناطق هم یا پوشش 70، 80 درصدی دارند مثلاً 4، 5 محله از آنها پوشش داده نمی‌شود، یا اینکه 100 درصد تحت پوشش هستند. مثلاً منطقه 10، 11 و 12 پوشش کامل دارند یعنی به طور کامل تحت پوشش دفاتر توسعه محله‌ای هستند.  هم اکنون برنامه‌ توسعه محلات را برای 150 محله دارای بافت فرسوده شهر تهران داریم. یعنی به جرأت می‌توان گفت در بیشتر این برنامه‌ها، شورایاری 100 درصد مشارکت داشته است و نظراتشان حداقل یک بار دریافت شده است. از طرف دیگر اولویت‌های هر محله باهم تفاوت دارد. بعضی از محلات بیشتر با آسیب‌های اجتماعی درگیر بودند که لازم بود حتماً با ارگان‌های دیگری که در آن محله یا NGOها، CBOها، سمن‌ها فعالیت داشتند درگیر شوند. از جمله محله فرحزاد یا محله هرندی. به طور کلی در تدوین این برنامه سعی کردیم به یک خروجی برسیم که حرف نمایندگان مردم در آن دیده شود. الآن ما وارد فاز اجرایی شدیم بنابراین در کلیت مدیریت شهری به این نتیجه رسیدند که اگر ما بخواهیم تأثیری روی شهر بگذاریم باید وارد خردترین مقیاس آن یعنی محله شویم و تمام تلاشمان را می‌کنیم که تا انتهای امسال حداقل در چند محله که دارای اولویت هستند مثلاً 20، 30 محله‌ای که اولویت‌دار هستند بتوانیم چند پروژه‌ محلی را انجام دهیم تا بتوانیم برای سال آینده و سال‌های بعد الگوسازی کنیم چون برنامه‌ها 5 ساله تدوین شده‌اند.

از آنجا که هنوز مدیریت یکپارچه شهری حداقل در تهران حاکم نشده، آیا شهرداری به تنهایی می‌تواند برنامه توسعه محلات را آن هم نه فقط با نگاه کالبدی به سرانجام برساند؟
این برنامه‌ها در قالب ستادهای بازآفرینی مناطق مطرح می‌شود و آنجا 32 ارگان در سطح محله خدمات‌رسانی می‌کنند این ستادها عضو هستند. برنامه توسعه محلات در واقع برنامه اقدام مشترک است. مثلاً اگر  مشکل یک محله‌  اشتغال است، مطمئناً می‌توانیم در آن محله از ظرفیت‌های بهزیستی یا کمیته امداد برای ایجاد شغل برای افراد بی‌بضاعت استفاده کنیم. یعنی همه نگاه این برنامه به این صورت بوده که همه وظایف و مسئولیت‌ها به عهده شهرداری نباشد و سایر ارگان‌هایی هم که در سطح محله خدمات می‌دهند مثل اداره آب، برق، گاز، آموزش و پرورش، بهزیستی و کمیته امداد و ... همه اینها نقش خودشان را ایفا کنند؛ هم از نظر بودجه‌ای و هم از نظر اقداماتی که انجام می‌دهند. همچنین خیلی تلاش شده که نگاه، نگاه صرفاً کالبدی نباشد و نگاه اجتماعی– اقتصادی هم وجود داشته باشد.

در هر حال شهرداری برای انجام این کار به بودجه نیاز دارد.
ما یک بودجه‌ای را تحت عنوان ماده 23 برنامه سوم توسعه شهر تهران در نظر گرفتیم. سال گذشته زمانی که برنامه برای سال 98 نوشته می‌شد مقرر شد این بودجه در راستای کاهش شکاف برخورداری بین محلات شهر تهران باشد. یعنی نگاهمان به این بوده که به محلات کمتر برخوردار از نظر بودجه‌ای کمک شود تا برخی پروژه‌های محرک توسعه‌ای در این محلات کلید بخورد و  یک مقدار شکاف برخورداری محلات تهران را کم کند. نکته‌ای که وجود دارد این است که ما برای 150 محله برنامه داریم یعنی برای 200 محله دیگر شهر تهران هنوز برنامه‌ای تهیه نشده، این 150 محله، محلات دارای بافت فرسوده هستند که سازمان نوسازی از سال‌های گذشته در آنها فعالیت می‌کرده است. ولی نگاه این گونه نبوده که فقط می‌خواهیم کار نوسازی کالبدی انجام دهیم. نگاه این بوده که محله را در همه ابعادش توسعه دهیم. منتهی چون ماده 23 که معاونت برنامه‌ریزی متولی آن است و بیشتر با این نگاه نوشته شده که شکاف برخورداری مناطق را کم کند. به این سمت حرکت کردیم که برای محلات نابرخوردار، پروژه‌هایی را از جنس عمرانی که می‌توانند تأثیرات اجتماعی و اقتصادی داشته باشند، تعریف کنیم. یعنی از قِبَل آنها یک تحول اجتماعی و یک سری شغل‌هایی برای محله ایجاد شود. یک بودجه ویژه‌ای برای این کار در نظر گرفته شده است.
معتقدیم در فاز اول شهرداری باید پیش‌قدم شود و پروژه‌ها را استارت بزند ولی در گام‌های بعدی می‌شود از مشارکت خود مالکین یا کسبه‌ای که در آن محله کار و فعالیت می‌کنند از محل عوارض معوقه‌شان استفاده کرد. یعنی مردم بیایند عوارضشان را پرداخت کنند و از این طریق یک اعتباری تهیه شود برای اجرای پروژه‌های محله‌ خودشان.

اینکه مردم به موقع عوارض بدهند تا کارهایی در محله‌شان انجام شود، کمی نیاز به اعتمادسازی دارد و خب نظرسنجی ها خلاف این موضوع را نشان می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری آریا به نقل از شهرنوشت، واقعیتش را بخواهم بگویم این است که مردم طبق تجربه‌ای که دارند در طی زمان نسبت به مدیریت شهری بی اعتماد شده اند و چون مشارکت هم در واقع هیچ وقت درست تعریف و درست اجرایی نشده و نگاه مالی به مشارکت مردم وجود داشته آمار موفقی از مشارکت مردم در سطح محلات شهر تهران نداریم. به شخصه معتقدم حتماً مردم باید حداقلی از اعتماد را به مدیریت شهری داشته باشند تا بعد ما انتظار مشارکت از مردم را داشته باشیم. چه مشارکت اجتماعی چه مشارکت مالی. وقتی مردم ببینند دغدغه‌هایشان در حال جواب دادن است  به نظر من در فاز اول نه اما در فازهای بعدی می‌توانیم روی این مشارکت حساب باز کنیم.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: برنامه توسعه محلات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

تابناک _ رئیس جمهور تاکید کرد: وعده‌های خود را از یاد نمی‌بریم این دولت بنا دارد که صادق الوعد باشد، به همه مسئولان اعلام کرده ام که مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد و در این زمینه اقداماتی را هم انجام داده ایم.

سید ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور در جمع مردم جنوب غرب تهران با اشاره به ساخت دو میلیون‌و ۴۰۰ هزار مسکن تصریح کرد: اگر سالی یک‌میلیون مسکن در ادوار قبل ایجاد می‌شد امروز با مشکل مسکن در استان ها مواجه نبودیم ولی این اتفاق رقم نخورد.طبق قانون و نیاز کشور اگر یک میلیون مسکن در سال ایجاد شود، نیاز ها در این زمینه برطرف می‌شود.

رئیس جمهور بیان کرد: میزان اراضی که در دولت سیزدهم به محدوده شهری در سراسر کشور متصل کردیم با گذشته قابل قیاس نیست.دومیلیون‌و ۴۰۰ هزار مسکن در حال ساخت است و شبانه روز وزارتخانه ها و دستگاه ها در این زمینه مشغول فعالیت هستند.

دولت از هدفگذاری ایجاد اشتغال به هیچ وجه عقب نیست

رییس جمهور خاطر نشان کرد: رفع تنش آبی ۱۰ هزار روستا از ضرورت‌هایی است که آغاز شده و نیمی از میزانی که هدف گذاری شده انجام شده است.در تهران خاموشی‌های زیادی داشتیم و در مجموع ۲۲ هزار مگاوات کسری و ناترازی برق داشتیم امروز در خدمت شما خانواده معظم و معزز شهیدان این منطقه عرض می‌کنم که با تولید برق ۸۰۰۰ مگاوات ناترازی رفع شده است و مابقی نیز به سرعت در حال پیگیری است.

وی بیان کرد: از مشکلات این منطقه و بسیاری از مناطق و جوانان تهران، مشهد و سایر نقاط کشور بیکاری بود در برنامه‌ریزی دولت اعلام کردیم که هر سال باید یک میلیون شغل ایجاد شود اگر پیش از این ایجاد می‌شد در حال حاضر با این مشکل مواجه نبودیم.

رئیس جمهور با بیان اینکه از وعده ایجاد اشتغال به هیچ عنوان عقب نیستیم، اظهار کرد: در بسیاری از استان‌ها آمار بیکاری کاهش جدی را نشان می‌دهد و بعضاً به ۵ درصد رسیده است.حتماً می‌توان با اتکا به داشته‌های کشور کاری کرد که خانواده‌های عزیز ما دغدغه بیکاری فرزندان خود را نداشته باشند.

هرآنچه به نفع مردم باشد انجام می‌دهیم

رئیس جمهور در جمع مردم جنوب غرب تهران بیان کرد:اینطور نیست که ندانم در زندگی‌مردم چه می‌گذرد قبل از اینکه به جمع شما بیایم برای حل مسائل تشکیل جلسه دادیم و مسائل بهداشتی که از موضوعات این منطقه است برایش زمان‌بندی شد تا مشکلات مرتفع شود. بافت فرسوده از دیگر نکاتی بود که مطرح شد و باید بسته تشویقی در این زمینه قرار داد.

وی گفت:دولت از کنارچاله ها نمی‌گذرد مگر اینکه برای آنها چاره اندیشی کند. هرآنچه به نفع مردم باشد انجام میدهیم.

همانطور که وعده دادیم، مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم

رئیس‌جمهور بیان کرد:بنای بنده طلبه خدمتگزار صداقت با مردم است آنچه را تشخیص می‌دهیم اگر در جایی به هر دلیلی نشد، در کنار کارهای انجام شده، آن را نیز به مردم اعلام خواهیم کرد.

رییسی تاکید کرد: ما وعده‌های خود را از یاد نمی‌بریم این دولت بنا دارد که صادق الوعد باشد، بدانید و آگاه باشید که به همه مسئولان اعلام کرده‌ام، نه فقط اعلام بلکه اقدام کرده‌ام که مطلقا به فساد و مفسد رحم نخواهد شد.بدانید در این دولت همانطور که بارها اعلام کردیم در تمام استان‌ها در تمام شوراهای اداری، ما مخالف هرگونه رابطه ناسالم، تبعیض، پارتی‌بازی و رشوه در تمام ادارات و سازمان‌های کشور هستیم.

بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد

رئیسی بیان کرد: موسسات بانکی که اضافه برداشت از بانک‌دارند موجب تورم‌می شوند، در سال گذشته سه موسسه متخلف را بدلیل رعایت نکردن مقررات منحل کردیم. بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند حتما منحل خواهند شد.

وی تاکید کرد: تمام توان دولت این است که با استفاده از ظرفیت هایی که در کشور وجود دارد نسبت به وضعیت اقتصادی اقداماتی انجام دهد تا شرایط اقتصادی برای زندگی مردم بهبود بخشیده شود.

رییس جمهور خاطر نشان کرد: نمی خواهم به گذشته نگاه کنم که چه کردند و نمی خواهم بگویم دولت چه چیزی را تحویل گرفت چون این روش را در این جمع باصفای شما مردم نمی پسندم که بگویم اما در جلسات کارشناسی ممکن است بگوییم که چه وضعیتی تحویل شد و ما کجا بودیم.شهریور ۱۴۰۰ که دولت آغاز شد با کسری بودجه مواجه بودیم یکی از نگرانی های مردم تورم است که نگرانی درستی است و باید تورم را کاهشی کنیم.

وی تصریح کرد: با کمک مردم و فعالان اقتصادی در حال حاضر تورم کاهشی شده اما بدانیم عامل تورم چیست؟ چون برخی موارد معلول است و باید علت را بررسی کرد و از بین برد.یکی از علت های تورم کسری بودجه است به این معنا که دولت بیش از توان و درآمد، هزینه داشته باشد و هزینه بر دولت بار کنیم که فشار آن بر مردم می آید.

رییس جمهور گفت:دولت سیزدهم تلاش کرد اولا کسری بودجه باقی مانده از دولت قبل که قریب به ۴۸۰ هزار میلیارد تومان را بتواند به نحوی پشت سر بگذارد که روی زندگی مردم فشار نیاید.تنها راه آن افزایش تولید بود که با ایجاد درآمد، مسأله را حل کنیم وگرنه اگر قرار بود از بانک مرکزی استقراض شود یا پول چاپ کنیم، باز هم فشار نهایی بر مردم تحمیل می شد.نتیجه این شد که ۱۴۰۰ را پشت سر گذاشتیم و کسری بودجه با تولید و ایجاد درآمد حل شد.در ۱۴۰۱ تلاش شد که منابع و مصارف ما همخوانی داشه باشد که کار جدیدی بود.

وی خطاب به نمایندگان بیان کرد: بارها از دوستان مجلس خواسته ایم که به لایحه بودجه ای که به مجلس داده می شود، هزینه جدید افزوده نشود و هزینه ها را کاهش دهند نه افزایش.اول باید به منابع‌مان نگاه کنیم چه چه میزان پول داریم بعد به مصارف‌مان بنگریم که چه قدر هزینه داریم.همیشه قرارمان این بود که در لایحه بودجه ای که ما تنظیم می کنیم کسری بودجه که به بیان رهبر انقلاب ام الخبائث است و مشکلات را ایجاد می کند، نباشد.

بنای ما تعامل با کشورهایی است که می خواهند با جمهوری اسلامی روابط سالم و سازنده داشته باشند

رئیس جمهور گفت:بنای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران مقاومت و ایستادگی در برابر همه دشمنان است.به مردم پاکستان به نمایندگی از شما مردم گفتم که پیام ما به دشمنان ایستادگی ‌ومقاومت است.همچنین پیام‌ما برای دوستانمان همبستگی و پیوند اخوت است، بارها اعلام‌کردیم هرکس در دنیا دست به طرف ما دراز کند با محبت دستای اورا میفشاریم و بنای ما تعامل و همکاری با همه کشورهایی است که می خواهند با جمهوری اسلامی روابط سالم و سازنده داشته باشند.

رفتار با دانشجویان چهره واقعی آمریکا را به جهان نشان داد

رئیسی افزود:غزه تابلویی در جلوی چشم‌جهان ترسیم کرده که در آن نورانیت، ایستادگی و مقاومت و جانفشانی در راه خدا به تصویر کشید همچنین کودک‌کشی ونسل کشی وجنایت علیه بشریت هم در غزه به نمایش گذاشته شد. اینها جنایتکاران در تاریخ و بزرگترین ناقضان حقوق انسان هستند.

وی گفت: مگر تا دیروز نمی‌گفتند به دانش و دانشگاه احترام میگذاریم دیدیم که چگونه پلیس به مراکز دانشگاهی حمله کرد و دانشجویانی که از غزه و فلسطین حمایت کردند را مورد آزار و اذیت قرار دادند. رفتار با دانشجویان چهره واقعی آمریکا را به جهان نشان داد.

 

دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران

رئیس جمهور با حضور در بخش‌هایی از مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران و استماع مشکلات اولویت‌دار این منطقه در زمینه‌های درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جلسه پیگیری موضوعات ویژه، دستوراتی را برای رفع هر چه سریع‌تر این مشکلات صادر کرد.

سید ابراهیم رئیسی بعد از ظهر پنجشنبه ششم اردیبهشت ماه در راستای سفرهای استانی و در اولین برنامه از سلسله بازدیدها از محلات تهران و پیگیری مشکلات مردم، پس از بازدید از بخش‌هایی از مناطق ۱۷ و ۱۸ در جنوب غرب پایتخت، در جلسه پیگیری موضوعات ویژه این دو منطقه در مسجد ابوذر، واقع در محله فلاح حضور یافت و پس از شنیدن گزارش مسائل و مشکلات اولویت‌دار مردم این مناطق، دستوراتی جهت تسریع در رفع این مشکلات صادر کرد.

در این جلسه که معاون اجرایی رئیس جمهور، وزاری بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، استاندار، شهردار و رئیس شورای شهر تهران نیز حضور داشتند، ابتدا موضوع کمبود فضاهای بهداشتی و درمانی و همچنین توسعه و تجهیز چهار بیمارستان موجود در این مناطق مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیسی پس از شنیدن گزارشات معاون اجرایی رئیس‌جمهور، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و استاندار تهران، مقرر کرد موضوع تامین مالی فاز۱ طرح توسعه بیمارستان شهدای یافت‌آباد در اسرع وقت از سوی وزارت بهداشت تامین و این بیمارستان تا دهه فجر امسال به بهره‌برداری برسد.

همچنین جهت تامین زمین مورد نیاز برای توسعه بیمارستان ضیائیان مقرر شد شهردار تهران طی جلسه‌ای با وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، موضوع استفاده از زمین‌های متعلق به این وزارتخانه را بررسی و پس از احصا راهکار، نتیجه را جهت تصویب به دولت ارائه کنند.

همچنین با دستور رئیس جمهور در این جلسه مقرر شد مشکل تجهیز بیمارستان‌های این دو منطقه با همکاری وزارت بهداشت و بهره‌گیری از ظرفیت خیرین این حوزه در اسرع وقت رفع شود.

مشکل کمبود سرانه آموزشی در مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران از دیگر موضوعات ویژه و اولویت‌دار این مناطق بود که در این جلسه در حضور رئیس جمهور مورد بحث و بررسی قرار گرفت و در نهایت با دستور رئیس جمهور و ناظر به نیاز مبرم مردم این مناطق به فضاهای آموزشی مقرر شد در مرحله اول در هر منطقه ۳ تا ۵ مدرسه به فوریت احداث شود.

همچنین بنا به تاکید رئیس جمهور و در راستای ایجاد نشاط اجتماعی بیشتر، به ویژه در میان نسل جوان مقرر شد در هر یک از این مناطق دو مجموعه ورزشی احداث شود.

رئیسی از وزیر آموزش و پرورش نیز خواست به منظور اجرای عدالت آموزشی برای کاهش هر چه بیشتر مدارس دو شیفته در این مناطق در اسرع وقت برنامه‌ریزی و اقدام کند.

سومین موضوع ویژه و اولویت‌دار مناطق ۱۷ و ۱۸ تهران نیز موضوع بافت فرسوده در این مناطق بود که رئیس جمهور پس از شنیدن گزارش معاون اجرایی، وزیر راه و شهرسازی، شهردار و استاندار تهران، با تاکید بر اهمیت نقش مشارکت مردمی در حل این مشکل، از مسئولان مربوطه خواست با بررسی راهکارهای قانونی، بسته تشویقی شامل مجموعه‌ای از مشوق‌ها و تسهیلات حمایتی دولت برای بازسازی بافت فرسوده توسط مردم را تهیه و تدوین و در این مناطق به شکل عمومی اطلاع‌رسانی کنند.

دیگر خبرها

  • ۵۵ درصد از واحد‌های فرسوده در بافت‌های تاریخی قرار دارند
  • کاهش بافت فرسوده گرگان با افزایش نوسازی
  • ۳۰ درصد شهر اهر دارای بافت فرسوده و ناکارآمد است
  • وزیر راه و شهرسازی: نوسازی بافت فرسوده از سیاست‌های اصلی دولت است / امکان ساخت ۳۰ هزار مسکن در منطقه ۱۷ تهران
  • رئیسی: بانک هایی که مقررات را رعایت نکنند منحل خواهند شد/مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم/دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • دستورات رئیسی برای رفع مشکلات درمانی، آموزشی و بافت فرسوده در جنوب غرب تهران
  • پیشتازی شهرداری تبریز در تخفیف۸۰ درصدی صدور پروانه در بافت فرسوده
  • آغاز به کار هیئت امنای محلات در ۳۵۲ محله شهر تهران
  • آغاز به کار هیات امنای محلات در ۳۵۲ محله شهر تهران
  • چمران از آغاز به کار هیات امنای محلات در ۳۵۲ محله شهر تهران خبر داد