Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-26@20:40:31 GMT

اسلام آباد و کابل، گامی دیگر در مسیر ترمیم روابط

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۱۶۴۱

اسلام آباد و کابل، گامی دیگر در مسیر ترمیم روابط

هیاتی متشکل از معاون وزارت امور خارجه پاکستان و رئیس کل سازمان اطلاعات و امنیت ارتش این کشور روزهای اخیر به کابل سفر کرد جایی که دو کشور گفت وگوهای سازنده ای برای رسیدگی به چالش های به وجود آمده طی ماه های اخیر در روابط دوجانبه انجام دادند.

جدای از اختلاف نظر کابل درخصوص نقش اسلام آباد برای کمک به پیشبرد فرآیند صلح افغانستان و اتهام دو کشور علیه یکدیگر مبنی بر کارشکنی در این زمینه، درگیری های مرزی و دیگر اختلافات دیپلماتیک باعث شده تا روابط این دو کشور همسایه هر چند گاه با تنش و سردی مواجه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش روز چهارشنبه رسانه های پاکستان، دیدار هیات بلندپایه این کشور در کابل با رئیس دستگاه اطلاعات افغانستان، مشاور امنیت ملی و قائم مقام وزیر امور خارجه باعث شد تا فضای تنش آلودی که میان دو کشور به وجود آمده بود برطرف شده و توافق شد تا کمیته مشترکی برای رسیدگی به مسائل اخیر از جمله بسته شدن بازار افغان ها در شهر پیشاور که دولت کابل در اعتراض تصرف این بازار از سوی طرف پاکستانی اقدام به تعطیلی سرکنسولگری خود کرد، تشکیل شود.

علاوه بر اسلام آباد و کابل برای جلوگیری از تنش های دیپلماتیک و درگیری های مرزی قرار است ماه آینده میلادی دور بعدی طرح برنامه اقدام صلح و همبستگی پاکستان و افغانستان را به میزبانی طرف افغان برگزار کنند.

کارشناسان پاکستانی، سفر هیات این کشور به کابل را برخلاف انتظارات قابل توجه می دانند زیرا به نظر آنان بهبودی روابط میان دو کشور برای هرگونه توافق صلح افغانستان اجتناب ناپذیر است.

قدمت چالش های سیاسی اسلام آباد و کابل به زمان تشکیل کشور پاکستان در سال ۱۳۲۶ شمسی برمی گردد.

روابط کابل و اسلام آباد طی ۲۰ سال حضور نیروهای غربی به رهبری آمریکا در افغانستان، با فرازو فرودهای زیادی همراه بوده که با درگیری های مرزی، چالش های بازرگانی و کنسولی همچنان بین دو کشور ادامه دارد.

منشأ بخش بزرگی از تنش های دو کشور از اختلاف مرزی موسوم به خط مرزی «دیورند» که در زمان حضور استعمار انگلیس در شبه قاره هند بوجود آمد بر می گردد و این چالش ها در بخش های دیگر روابط دو کشور نیز اثر می گذارد.

دولت افغانستان همواره پاکستان را متهم به حمایت، تجهیز و آموزش طالبان می کند که به گفته دولت افغانستان برای منافع پاکستان در افغانستان می جنگد و حتی تأمین صلح این کشور را بدون ضمانت پاکستان ناممکن می شمارند.

برچسب‌ها پاکستان افغانستان طالبان تنش زدایی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: پاکستان افغانستان طالبان تنش زدایی پاکستان افغانستان طالبان تنش زدایی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۱۶۴۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد

   به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما؛ از اسلام آباد، خبرگزاری «دیلی تایمز» پاکستان در سرمقاله خود با عنوان «سفر مهم رئیس جمهور ایران» نوشت: دو کشور همسایه علیرغم سنگ اندازی غرب در روابط دوجانبه آنها سفر برنامه ریزی شده «دکتر سید ابراهیم رئیسی» به اسلام آباد را با موفقیت پشت سر گذاشتند.
این خبرگزاری نوشت: تصمیم ایران و پاکستان برای افزایش حجم تجارت سالانه به ۱۰ میلیارد دلار مهمترین دستاورد سفر آقای رئیسی به پاکستان است، موضوعی که با توجه به اهمیت عزم طرفین برای افزایش تجارت انرژی و فشار‌های غرب بر دولت اسلام آباد در این زمینه با چالش‌ها و سختی‌های زیادی مواجه خواهد بود.
روزنامه «تریبون اکسپرس» پاکستان نیز با عنوان «جهش در روابط دوجانبه ایران و پاکستان» به دستاورد‌های سفر رئیس جمهوری اسلامی ایران به اسلام آباد پرداخته و معتقد است: ایران و پاکستان در جریان سفر سید ابراهیم رئیسی به پاکستان پیامی قاطع در مورد عزم مشترک خود برای تقویت روابط در تمامی حوزه‌های همکاری دوجانبه صادر کردند.
در این گزارش آمده است: تاکید بر اهمیت پروژه انتقال گاز «آی پی»، توافقات جدید در حوزه تجارت و بازرگانی از سوی مقامات دو کشور نوید بخش شکوفایی اقتصادی بوده و عزم مشترک دو کشور برای حفاظت از «مرز صلح و دوستی» نیز توطئه گروه‌های تروریستی برای تخریب روابط دو کشور همسایه را خنثی کرد.
تریبون اکسپرس افزود: مقامات دو کشور همسایه به خوبی عوامل ژئوپولیتیکی منفی را نادیده گرفته و با در نظر گرفتن منافع مشترک خود برای نهایی کردن توافقنامه تجارت آزاد، برگزاری نشست آتی کمیسیون مشترک اقتصادی و افزایش رایزنی‌های سیاسی توافق کردند.
این خبرگزاری پاکستانی معتقد است: همزمانی هدف گذاری تجارت سالانه ۱۰ میلیارد دلار میان ایران و پاکستان با فاز دوم کریدور اقتصادی پاکستان و چین موسوم به «سی پک» یک موقعیت برد - برد برای دو کشور همسایه است چراکه همگرایی اسلام آباد - تهران - پکن عملا یک قطب قدرتمند اقتصادی مستقل در منطقه ایجاد می‌کند.
خبرگزاری «بیزینس رکورد» پاکستان نیز با اشاره به امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری دوجانبه میان ایران و پاکستان در جریان سفر رئیسی بویژه در بخش تجاری نوشت: امضای تفاهم‌نامه‌های همکاری میان دو کشور همسایه اقدامی خوشایند است، اما ضروری است تا طرفین یک نقشه راه قانع کننده برای عملی شدن این تفاهم‌نامه‌ها و تحقق اهداف اقتصادی بویژه تجارت ۱۰ میلیارد دلاری در سال و همچنین آغاز تجارت آزاد را نیز ارائه کنند.
روزنامه دیلی پاکستان نیز ضمن بازتاب بازتاب سفر رسمی آیت الله رئیسی به اسلام آباد در سرتیتر‌های خود درباره مذاکرات میان مقامات دو کشور همسایه نوشت: ایران و پاکستان درحال حاضر چهار چالش مشترک دارند که از این میان پروژه انتقال گاز «آی پی» مهمترین آنهاست.
در سرمقاله این روزنامه پاکستانی آمده است: اسلام آباد و تهران به خوبی از چالش‌های پیش روی طرح انتقال گاز آی پی آگاه هستند، با این حال این پاکستان است که باید به فکر راهکاری برای تکمیل این طرح بدون تحریم شدن از سوی آمریکا باشد در غیر این صورت علاوه بر از دست دادن یک فرصت طلایی جهت تامین نیاز‌های انرژی می‌بایست جریمه هنگفتی نیز پرداخت کند.
دیلی پاکستان افزود: افزایش همکاری‌های امنیتی، توسعه بازارچه‌های مرزی و همچنین افتتاح مناطق آزاد تجاری میان ایران و پاکستان نیز می‌تواند برای کاهش و توقف تجارت غیرقانونی میان دو کشور بسیار حائز اهمیت باشد.
در کنار رسانه‌های نوشتاری و الکترونیکی که به بررسی ابعاد مختلف این سفر پرداخته‌اند بسیاری از کارشناسان، رهبران مذهبی و کاربران شبکه‌های اجتماعی پاکستان با اشاره به محکومیت جنایات رژیم صهیونسیتی در نشست‌های مقامات ایران و پاکستان و همچنین استقبال پر شور مردم پاکستان از آقای رئیسی با هدف قدردانی از تنبیه رژیم صهیونیستی از سوی جمهوری اسلامی ایران، افزایش همگرایی و همصدایی ایران و پاکستان در حمایت از فلسطین را نیز دیگر دستاورد مهم اولین سفر آقای رئیسی به پاکستان عنوان می‌کنند.

دیگر خبرها

  • اسلام‌آباد: سفر رئیس جمهور ایران فرصتی برای تعمیق همکاری‌ها بود
  • درانی: پاکستان بیشتر از هند از ناحیه افغانستان آسیب دیده است
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • محکومیت تهدید تحریم دولت اسلام آباد از سوی آمریکا
  • نماینده ویژه پاکستان درامور افغانستان: ایران و چین شرکای معتمد ما هستند
  • بیانیه مشترک ایران و پاکستان در پی سفر رئیسی به اسلام آباد
  • نگرانی آمریکا از تقویت همکاری‌های تهران و اسلام‌آباد
  • گام بلند ایران و پاکستان برای ارتقای روابط دوجانبه
  • فیلم| چرا گسترش روابط ایران و پاکستان آمریکا را نگران کرده؟
  • فصل تازه همکاری های امنیتی تهران - اسلام آباد