Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی دانشگاه‌های کشور در نامه‌ای خطاب به روحانی اعلام کردند که دانشجویان بنا بر وظیفه انقلابی خود، جهت وصول مطالبات مردمی‌شان‌، خود به دیدار شما خواهند آمد.
در بخش ابتدایی این بیانیه آمده است: بی‌مقدمه، سخنان اخیرتان بر جنبش دانشجویی تکلیف کرد که خط مطالبات برخاسته از درد مردم را با دعواهای صوری و حاشیه‌ای مشخص کند و در شرایط فعلی با کنار زدن هر گونه نگاه جناحی و دعوای سیاسی به شکایت از حضرتعالی که با اهتمامی ویژه از هیچ حاشیه سازی برای فرار از پاسخگویی دریغ نمی کنید، زبان بگشاید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانشجویان در این بیانیه آورده‌اند: حال که افراد و نهادها را به پاسخگویی و شفافیت فرا جناحی می‌خوانید، وقت آن رسیده دست از حاشیه‌سازی‌هایی همچون ورود زنان به ورزشگاه‌ها و اعتراض به محدودیت اختیارات و تاکید مکرر مغرضانه بر اجرای قانون اساسی برداشته، نسبت به زخم هایی که بر پیکره نظام و امت اسلامی به دلیل ضعف عملکرد و فقدان مسئولیت پذیری و عدم اراده به حل مشکلات وارد کردید، به آحاد این مردم رنج کشیده در مسیر انقلاب، خصوصا جریان دانشجویی، پاسخ دهید.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است: امروز زمان پرداختن به آسمان و ریسمانی که برای توجیه سیاست خارجی شکست خورده‌ خویش بافتید نیست. چرا که به جهت فقدان بارعلمی و همچنین عدم باورپذیری سخنان شما از جانب افکارعمومی، نیازی به پاسخگویی ندارد. هر چند در این مسیر آشکارا بر سیره‌ معصومان و باورهای انقلابی ظلم کردید. اما زمان آن است که پاسخگوی سوالات اساسی ناظر به عملکرد اقتصادی خویش و کارنامه دولت یازدهم و دوازدهم در بحث فساد باشید. تنها به بخشی از این مطالبات مشخص که گوشه‌ای از کارنامه‌ درخشان شما در مباحث گوناگون فساد، بیکاری، تورم، خصوصی سازی و ارز اشاره می‌کنیم.

در نامه جمعی از دفاتر بسیج دانشجویی آمده است: وضعیت اسفناک صندوق‌های بازنشستگی که تقریباً همه آن‌ها با بحران‌های مالی در حد ورشکستگی روبرو هستند. صندوق بازنشستگی کشوری 1.262.000 نفر بیمه پرداز و حدود 1.300.000 نفر مستمری بگیر دارد. با این حال جنابتان به جای اهتمام برعلاج مشکلات این صندوق، با اعمال نفوذ حتی مانع حضور افراد شایسته شده و مجموعه‌های عظیم اقتصادی را در دستان افراد معلوم‌الحال رها کردید. نزدیک‌ترین فرد به شما در میان رجال سیاسی دولت که یکی از افراد موثر در مدیریت اقتصادی و سیاست خارجی دولت یازدهم و دوازدهم بود، امروز متهم به رشوه و اختلاس شده و به زندان می‌رود و در حالی که عموم مردم جامعه منتظر موضع‌گیری قاطع شما در برابر فساد وابستگانتان هستند، امروز متهمان دیگر فساد اقتصادی را در حلقه نزدیک اطرافیان شما در سفرهای استانی می‌بینیم.

دانشجویان بسیجی بیان کردند: شما تلاش کردید با آدرس غلط گم شدن ارز، از زیر بار افتضاحی که در تخصیص ارز به بار آوردید فرار کنید. اما مسئله اصلی آن است که دولت فخیمه، آگاهانه با رانت و فساد در اوج فشار اقتصادی، موجب ایجاد بحران ارزی در کشور شد. درباره 15 میلیارد یورو ارز از مجموع 28 میلیارد یورو ارز حاصل از صادرات غیرنفتی در 8 ماهه نخست سال جاری که بر اساس قوانین قرار بوده است به سامانه نیما واریز شود، شفاف‌سازی صورت گرفته نشد، از طرفی 33 میلیارد دلار ارز 4200 تومانی را به کالایی اختصاص دادید که اکنون نه تنها کاهش قیمت که بعضا افزایش قیمت هم داشته‌اند.

در بخش دیگری از این بیانیه آمده است:‌ از شیوه رفتار سیاسی مخالفان خود انتقاد می‌کردید و حال با همان ادبیات، به گونه‌ای از افشای فساد سخن می‌رانید که گویی اخبار این فسادها را به تازگی دریافت کرده‌اید. چرا در این چند سال علی رغم اطلاع از به قول خودتان فساد چند میلیارد دلاری و چند صد میلیون دلاری و جرم‌های محرز سکوت کردید و اکنون که پس از چندین سال پرونده‌های فساد درحال رسیدگی جدی هستند، جنابعالی عدالت‌خواهی را ابزار بهره برداری انتخاباتی می‌کنید؟ اگر مطلع بودید و تا الان سکوت کردید، شما نیز شریک این جرم هستید و باید به مردم پاسخگو باشید. تولید مسکن از سال 92 به کمتر از نصف کاهش پیدا کرده است و به حدود 350 هزار واحد مسکونی رسیده است. صحبت صریح رهبری در مورد لزوم مسکن و نقش آن در تولید را نادیده گرفتید، اقدامات دولت گذشته را خطرناک خواندید و اکنون وزیر برکنار شده‌تان که از عاملان اصلی این رکود و گرانی در حوزه مسکن است می‌گویند که اعتماد به نفس داشته باشید، چون ما مسبب وضع موجود نیستیم!

در نامه دانشجویان به روحانی آمده است: بیش از ۳/۶ هزار میلیارد تومان ارزان فروشی صورت گرفته در ‌پالایش نفت کرمانشاه، کشت و صنعت مغان، آلومینیوم المهدی و هرمزال و زیرمجموعه‌های شرکت توسعه گردشگری را کدام نگاه کارشناسی رقم زده است؟ مطالبه شفافیت شما سرنوشت شرکت‌هایی همچون پالایش نفت کرمانشاه، نیشکرهفت تپه، هپکو اراک و ماشین‌سازی تبریز که به دلیل فقدان اهلیت و تخصص کافی خریدار، دچار بحران شده اند را نیز شامل می شد. پاسخگوی جراحتی باشید که با خصوصی‌سازی مملو از رانت و فساد و عدم شفافیت بر کارخانه‌های مادر و سود ده وارد کردید و هزاران کارگر را در شرایط سخت اقتصادی رها کرده و همچنان بر همان بیراهه گذشته و واگذاری‌های غلط اصرار دارید.

در بخش پایانی این بیانیه آمده است: حاشیه‌سازی و تکرار بازی‌های همیشگی را متوقف کنید. زمان آن فرا رسیده که شما و یا هریک از اعضای کابینه دولت‌های یازدهم و دوازدهم، تا شانزدهم آذرماه در نهاد دانشگاه حاضر شوید و پاسخگوی جریان دانشجویی باشید. هر چند پس از شش سال امیدی به واکنشی منطقی از طرف جنابتان به دلسوزی دوستان نداریم. درصورتی که تا روز موعود، دانشگاه‌ها میزبان کابینه قوه مجریه نشدند، از آنجا که بنا بر شنیده‌ها طی مسیر منزل تا پاستور نیز برایتان دشوار است و به همین جهت جلسات هیئت دولت در کاخی در نزدیکی منزلتان برگزار می‌شود، دانشجویان بنا بر وظیفه انقلابی خود، جهت وصول مطالبات مردمی‌شان‌، خود به دیدار شما خواهند آمد.

انتهای پیام/

300 / 31 روحانی دفاتر بسیج دانشجویی جنبش دانشجویی شفافیت فساد اقتصادی

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: روحانی دفاتر بسیج دانشجویی جنبش دانشجویی شفافیت فساد اقتصادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۵۸۸۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟

شکل گرفتن جنبش دانشجویی حامی مقاومت فلسطین و معترض به جنایات صهیونیست‌ها در غزه که این روزها فعالیت شدیدی در سراسر آمریکا دارد، زنگ خطری جدی برای آینده بایدن در سال انتخابات ریاست‌جمهوری است. - اخبار رسانه ها -

به گزارش گروه رسانه‌های خبرگزاری تسنیم، دولت آمریکا بخوبی به این مساله واقف است که در پی از دست دادن رای مسلمانان، حالا با سرکوب شدید جنبش‌های دانشجویی به سمت از دست دادن رای جوانان آمریکایی نیز می‌رود. دولت بایدن که این روزها در حال تصمیم‌گیری درباره نوع مواجهه با دونالد ترامپ در عرصه رقابت‌های انتخاباتی است، حالا فرصت را مغتنم شمرده تا با حمایت صد‌درصدی و قاطعانه از رژیم صهیونیستی، رای لابی صهیونیستی و یهودیان آمریکا را برای خود تضمین کند و اجازه ندهد این گروه از رای‌دهندگان به سمت کمپین انتخاباتی ترامپ بروند اما همین اقدام احتمالا باعث ‌شود سبد رای او باز هم در جامعه آمریکایی کوچک‌ و کوچک‌تر شود. 

گسل‌های اجتماعی موجود در جامعه آمریکا - که همواره در تاریخ این کشور وجود داشته - بعد از سال 2016 و روی کار آمدن ترامپ، عمیق و عمیق‌تر شده است و حالا غیر از مساله سیاه و سفید، یک درصد و 99 درصد و لیبرال و محافظه‌کار، گسل اجتماعی جدیدی دهان باز کرده که می‌تواند نتیجه انتخابات را تا حد زیادی دچار تغییر کند. بایدن سال 2020 با این وعده انتخاباتی راهی کاخ سفید شد که از عمق گسل‌های اجتماعی جامعه آمریکا کم و سعی کند دوقطبی سیاسی موجود را تا حد زیادی کاهش دهد اما او همان‌طور که در انجام سایر وعده‌هایش شکست خورد، در این زمینه نیز نه‌تنها شکست خورد که شرایط را بسیار بدتر از قبل ساخت. 

اگرچه ترامپ با صحبت‌های نژادپرستانه و سیاست‌های خود، زمینه فعال شدن گسل‌ها را فراهم کرد اما بایدن آنها را تبدیل به آتشفشان واقعی کرد. از سال 2020،  مساله سیاه و سفید همچنان در جامعه آمریکایی حل‌ نشده باقی مانده است؛ بحران مهاجران همچنان به قوت خود باقی است و مساله شکاف اقتصادی با ولخرجی‌های دولت او در عرصه سیاست خارجی و فرستادن پول مالیات‌دهندگان آمریکایی به اوکراین، اسرائیل و تایوان، هر روز بیشتر از قبل می‌شود. او حالا با حمایت بی‌شرمانه خود از جنایت‌های صهیونیست‌ها در غزه، گسل دیگری را در این جامعه باز کرده و از این می‌ترسد که گدازه‌های آتشفشانی آن تمام جامعه آمریکا را دربر گیرد.

نسل جدید جوانان آمریکا که در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های این کشور مشغول تحصیل بوده و قرار است بزودی در مناصب مدیریتی آن حضور پیدا کند، حالا با دولتی رو‌به‌رو است که به آسانی بسیاری از ارزش‌های این جامعه - که برای به دست آوردنش هزینه زیادی صرف شده است - توسط آن تهدید می‌شود. آزادی بیان در دانشگاه‌ها که در دهه 60 میلادی با جنبش دانشجویان به ثمر نشست و در نهایت منجر به شکل‌گیری اعتراضات بزرگ به جنایات آمریکا در جنگ ویتنام و نقض حقوق بشر در داخل این کشور علیه جامعه سیاهان شد، حالا به راحتی با یک تماس تلفنی از طرف روسای دانشگاه‌ها با پلیس یا گارد ملی زیر سوال می‌رود. معترضان به جنایات صهیونیست‌ها و افراد فعال در جنبش‌های دانشجویی که تا پیش از این در نهایت با اتهاماتی نظیر بستن راه‌ها راهی دادگاه می‌شدند، حالا با اتهام حمایت از تروریسم باید در انتظار حکم‌های سنگین باشند و همان‌طور که در برخی رسانه‌های آمریکایی کم و بیش به آن اشاره می‌شود، فضای سیاسی آمریکا در زمان ریاست‌جمهوری بایدن، به سمت ایجاد یک «مک‌کارتیسم» جدید برای حذف صدای منتقدان پیش می‌رود. سوالی که هم‌اکنون درباره نتیجه جنبش‌های اخیر وجود دارد این است: آیا جنبش دانشجویی اخیر در حمایت از فلسطین، می‌تواند مانند جنبش‌های دانشجویی دهه‌های 60 و 70 میلادی یا حتی جنبش مقابله با آپارتاید در دهه 80 میلادی، نتیجه خاصی با خود به همراه داشته باشد و به تغییر سیاست‌ها در کاخ سفید منجر شود؟ آیا دانشجویانی که یک بار توانستند لوایح حقوق مدنی سیاه‌پوستان و حق رای را در دهه‌های 60 و 70 میلادی در کنگره به تصویب برسانند و رئیس‌جمهور وقت آمریکا را مجبور کنند به جنگ و جنایت در ویتنام پایان دهد، حالا هم می‌توانند اقدامی انقلابی در زمینه صلح‌طلبی و مقابله با آپارتاید در اسرائیل انجام دهند؟ آیا دانشجویانی که زمانی توانستند ادامه جنبش تسخیر وال‌استریت در سال 2011 میلادی را به کمپین انتخاباتی دموکرات‌های پیشرو (از جمله برنی سندرز) در انتخابات 2016 ببرند، می‌توانند هم‌اینک نیز باعث ایجاد موجی جدید در فضای سیاسی واشنگتن شوند؟

نکته مهم در پیروزی‌های قبلی جنبش‌های دانشجویی همراه شدن آنها با سایر جنبش‌های اجتماعی بود؛ جنبش‌هایی نظیر جنبش حقوق مدنی سیاه‌پوستان، جنبش‌های کارگری و... . در شرایط حاضر نیز به نظر می‌رسد جنبش حمایت از مردم فلسطین در شرایطی می‌تواند با پیروزی و تغییر سیاست‌ها همراه باشد که بتواند به جذب سایر جنبش‌های اجتماعی در آمریکا بپردازد. جنبش‌های کارگری، جنبش‌هایی علیه تبعیض نژادی و جنبش قدیمی تسخیر وال‌استریت یا جنبش‌های فعال‌تری چون جنبش‌های زیست‌محیطی، در نهایت با همکاری یکدیگر می‌توانند توجه بخش مهمی از افکار عمومی و سیاستمداران را به موضوع فلسطین و غزه جلب کنند.

البته دولت بایدن نیز درس‌های خاص خود را از تاریخ جنبش‌های مدنی در آمریکا فراگرفته و حالا با راهکارهای جدیدتری به مصاف دانشجویان می‌رود. 

1- سرکوب موقت: نخستین ابزار دولت بایدن که توسط برخی روسای دانشگاه‌ها و فرمانداران مانند گرک ابوت، فرماندار تگزاس نیز تشویق می‌شود، تلاش برای سرکوب موقت جنبش‌های دانشجویی با اعمال خشونت و بازداشت‌های گسترده است. 

آنها تصور می‌کنند درست مانند روزهای ابتدایی جنگ در غزه و جنبش دانشجویی دانشگاه‌های هاروارد، ام‌آی‌تی و پنسیلوانیا که با خشونت سرکوب و روسای دانشگاه‌ها نیز مجبور به استعفا شدند، می‌توانند با ارعاب دانشجویان، آنها را از اعتراض به جنایات صهیونیست‌ها و حمایت دولت بایدن از این جنایات بازدارند. 

2- تعریف اتهامات امنیتی برای معترضان: دومین راهکار دولت بایدن- و البته کنگره آمریکا- تعریف کردن اتهام امنیتی برای معترضان است. این همان راهکاری است که برای متهمان حادثه 6 ژانویه نیز به کار برده و منجر به حکم‌های سنگین برای معترضان به نتایج انتخابات شد. این بار کنگره آمریکا بلافاصله شعار «فلسطین؛ از نهر تا بحر» را شعاری در جهت محو اسرائیل از نقشه دنیا دانست و حامیان این شعار را همراهان تروریسم خطاب کرد. در مرحله بعد این شعار، یک شعار نژادپرستانه خوانده شد و اتهام «ضدیهود» نیز به اتهامات معترضان اضافه شده و اعتراض به صهیونیسم با عنوان اتهام نژادپرستانه «ضدیهود» شناخته شد. حالا در راهپیمایی‌ها و تحصن‌های اعتراضی دانشگاهیان، کسانی که از این نوع شعارها سر دهند، بلافاصله دستگیر شده و باید دید تا مدتی دیگر، دادگاه‌ها چه اتهاماتی را علیه آنها مطرح می‌کنند.

3- پرونده‌سازی برای معترضان: پرونده‌سازی برای معترضان و حامیان آنها و خارج کردن افراد رادیکال از حلقه افراد فعال در عرصه سیاست و کشاندن میانه‌روها به حلقه‌های جامعه سیاسی آمریکا که تاثیر کمتری بر سیاست‌ها دارند، از جمله دیگر راهکارهایی است که دولت بایدن برای سرکوب اعتراضات و کشاندن آن به عرصه‌های دیگر در پیش گرفته است. او گمان می‌کند مانند جنبش تسخیر وال‌استریت و حل شدن این جنبش در کمپین انتخاباتی برنی سندرز در سال 2020، می‌تواند آنها را به سمت ساکت شدن و حل شدن در فضای تمکین از سیاست‌های واشنگتن رهنمون کند. بر همین اساس است که دانشجویان در شرایط فعلی تهدید به محرومیت از تحصیل یا محرومیت از به کارگیری در مشاغل دولتی می‌شوند.

4- فرار از رویارویی با دانشجویان معترض: تاکنون تنها مایک جانسون، رئیس تندرو و جمهوری‌خواه مجلس نمایندگان به دانشگاه کلمبیا رفته و با دانشجویان معترض روبه‌رو شده است که او هم آنها را تهدید کرده است در صورت ادامه روند اعتراض‌شان، باید با گارد ملی آمریکا روبه‌رو شوند. رسانه‌های آمریکایی اما در مقابل گفته‌اند با توجه به نزدیک شدن فصل جشن‌های فارغ‌التحصیلی در دانشگاه‌های آمریکا که معمولا با حضور عوامل دولتی، از جمله رئیس‌جمهور یا معاون او برگزار می‌شود، دولت بایدن اعلام کرده است امسال بایدن و کاملا هریس حضور کمتری در دانشگاه‌ها خواهند داشت و احتمالا حضور بایدن به بازدیدی اجمالی از یک دانشکده نظامی ختم خواهد شد. 

همه این راهکارها نشان می‌دهد بایدن تلاش دارد این بحران را با کمترین سر و صدا به پایان ببرد و بعد به فکر چاره‌ای جهت گرفتن رای همین دانشجویان در چند ماه آینده باشد. بر همین اساس است که رسانه‌های آمریکایی طی چند روز گذشته تبلیغات وسیعی درباره اجرایی شدن طرح بخشودگی وام‌های دانشجویی توسط دولت بایدن را آغاز کرده‌اند. حالا باید منتظر ماند و دید آیا این اقدامات می‌تواند باعث سرد شدن جنبش دانشجویی نسبت به تحولات اخیر در غزه شود یا عمق جنایت‌های صهیونیست‌ها در فلسطین، جنبش دانشجویی سال 2024 را نیز به صدر جنبش‌های تاثیرگذار در آمریکا بازمی‌گرداند.

منبع: وطن امروز

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • برنامه بایدن برای مقابله با جنبش دانشجویی حامی فلسطین چیست؟
  • سرکوب جنبش‌های دانشجویی در دانشگاه‌های آمریکا و اروپا
  • بیش از ۶۰۰ نفر در جنبش دانشجویی ایالات متحده دستگیر شدند
  • محکومیت سرکوب وحشیانه آزادی بیان در دانشگاه‌های آمریکا در خصوص مسئله غزه
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • جریان دانشجویی بستر خوبی برای پای کار آمدن قشر خاکستری در فعالیت‌های فرهنگی است
  • رئیس دانشگاه تهران: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • (تصاویر) حضور حسن روحانی بر مزار والدین خود در سرخه
  • تشکیلات‌، شبکه‌ و جریان‌‍سازی ۳ اصل مهم در دانشگاه‌های آذربایجان غربی
  • بیانیه بسیج دانشجویی دانشگاه علامه طباطبائی پیرامون حضور وزیر علوم در این دانشگاه: آقای زلفی‌گل! شما از ابتدا هم اشتباهی بودید! شما اخراج اساتید ضد انقلاب و اسلام و دین از دانشگاه‌ را، تبدیل به ابزاری برای تسویه‌حساب‌های شخصی کردید