Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-01@21:51:22 GMT

خیز افغانستان برای تصاحب بازار زعفران در غیاب ایران

تاریخ انتشار: ۲۲ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۸۶۴۵۸

به گزارش فارس از بیرجند، میز ملی توسعه صادرات زعفران، زرشک و عناب خراسان‌جنوبی ظهر امروز با حضور مدیرکل دفتر توسعه صادرات بخش کشاورزی در سازمان توسعه تجارت ایران، رئیس مجمع نمایندگان خراسان‌جنوبی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی از مسؤولان برگزار شد.

نظر افضلی نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس گفت: در حال حاضر 120 هزار هکتار از اراضی استان زیر کشت زعفران است و هزینه جمع‌آوری و جداسازی زعفران برای هر کیلو در حدود چهار میلیون تومان است که این موضوع هزینه بالایی بر کشاورزان تحمیل کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه در راستای حمایت از زعفران اقداماتی مانند ثبت برند ملی زعفران، ورود زعفران به بورس کالا و تشکیل صندوق حمایت از زعفران انجام شده، بیان داشت: مقرر شد نیم درصد از عواید صادرات زعفران به صندوق حمایت اعطا شود و این صندوق در راستای تبلیغ و برندسازی جهانی این محصول تلاش کند.

ضرورت تلاش برای ثبت برند ملی و جهانی زرشک

نماینده مردم شهرستان‌های نهبندان و سربیشه در مجلس بر ضرورت تلاش برای ثبت برند ملی و جهانی زرشک و توسعه تبلیغات این محصول تأکید کرد و افزود: محصول زرشک نیز اگر در سطح جهانی شناخته شود همانند زعفران به‌سرعت توسعه صادراتی آن را شاهد خواهیم بود.

افضلی با اشاره به اینکه باید به روش‌های خشک کردن و انبار کردن زرشک توجه ویژه‌ای شود، عنوان کرد: در صورت عدم توجه به نکات ویژه فرآوری زرشک شاهد تولید سم آفلاتوکسین خواهیم بود که این موضوع سلامت مصرف‌کنندگان را با مخاطره جدی مواجه خواهد‌ کرد.

وی خاطرنشان کرد: اینکه جایگاه اصلی تصمیم‌گیری در مورد زرشک و زعفران کشور به استان خراسان‌جنوبی واگذار شده جای بسی خوشحالی است و باید در مورد عناب و سایر محصولات استراتژیک استان نیز همین طور باشد.

افغانستان بازار زعفران را می‌گیرد!

محمد کریمی فرماندار قاین با بیان اینکه با وجود خشکسالی‌ها و کم‌آبی‌ها باید برای جلوگیری از مهاجرت گام‌های مؤثری برداریم، گفت: برای نجات شرق کشور لازم است نهاد سرمایه‌گذاری را به سمت خراسان‌رضوی سوق دهیم و اگر غفلت کنیم افغانستان به کشوری زعفران‌خیز تبدیل شده و کار را برای ما مشکل‌دار می‌کند.

وی با اشاره به کیفیت خوب زعفران قاینات، مطرح کرد: قاینات با کیفیت‌ترین زعفران را دارد به طوری که 22 تن  زعفران خشک و هفت هزار تن زرشک در این شهرستان تولید می‌شود.

علی خیریه رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی بیرجند با بیان اینکه اشتراکی بین زرشک، زعفران، عناب، پسته، انار و گیاهان دارویی وجود دارد، گفت: همان‌طور که برای زعفران برندسازی دیده شده باید برای زرشک و عناب نیز لحاظ شود.

وی با اشاره به اینکه زمان برداشت زرشک و زعفران زمان کوتاهی است و باید در همان زمان برداشت شود در غیر این صورت نمی‌توان نتیجه گرفت، افزود: می‌توان برای خشک‌کردن محصولات از سالن‌های ادارات استفاده کرد.

داوود شهرکی رئیس سازمان صمت خراسان‌جنوبی گفت: در این استان 350 تن تولید زعفران، 19 هزار تن زرشک، شش هزار تن تولید عناب داریم و در حوزه زرشک و عناب کمتر از دو درصد صادرات می‌شود و مابقی در  داخل کشور مصرف می‌شود.

صادرات 70 درصد زعفران خراسان‌جنوبی

وی با اعلام اینکه بالای 70 درصد زعفران استان صادرات و زعفران خراسان‌جنوبی نیز با برند معروف تروند صادرات می‌شود، افزود: خراسان‌جنوبی نه تنها در حوزه محصولات استراتژیک بلکه در بخش معادن نیز خاص است و منحصر به‌فرد است.

مشیرالحق عابدی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی گفت: موضوع  صادرات محصولات استراتژیک از اهمیت زیادی برخوردار است که در همین راستا سال گذشته بحث کارگروه محصولات استراتژیک در استان به‌دستور استاندار رقم خورد.

وی با اعلام اینکه راه‌اندازی کارگروه محصولات استراتژیک با محصولات زرشک، زعفران و عناب محقق و منجر به تدوین سند جامع برای این محصولات شد، بیان داشت: هر چند انار و پسته در سند جامع محصولات استراتژیک استان تاکنون لحاظ نشده اما از این به بعد باید لحاظ شود.

معرفی محصولات خراسان‌جنوبی با برند خاص!

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان‌جنوبی خاطرنشان کرد: در برگزاری میز زعفران، زرشک و عناب قرار است تحقیقات علمی استان با اقدامات عملی عجین شود و در سایر استان‌ها نیز برنامه‌های مختلفی رقم خورده که تلاش می‌شود محصولات خراسان‌جنوبی را  با برند خاص معرفی کنیم.

عابدی با بیان اینکه در خصوص اعتبارات استاندار با معاون اول رئیس جمهور رایزنی کرد که منجر به تعامل بنیاد ملی نخبگان شد، عنوان کرد: مبالغ و طرح‌های مشخصی تدوین شده است که از طریق صندوق توسعه ملی تسهیلاتی پرداخت شود تا محصولات راهبردی استان رونق یابد.

وی با بیان اینکه 13 طرح تحقیقاتی 12 میلیارد تومان و 65 طرح عملیاتی با اعتبار 148 میلیارد تومان از سوی معاون اول رئیس جمهور اعلام شده است، بیان داشت: عدم وجود تشکل‌های صادراتی در استان از دیگر مشکلات استان است که پیشنهاد می‌شود اتاق بازرگانی نسبت به این موضوع توجه خاص نشان دهند.

محسن احتشام رئیس شورای ملی زعفران ایران زعفران، زرشک و عناب را از محصولات راهبردی استان ذکر کرد و گفت: سال به سال محصول زعفران افزایش می‌یابد به طوری که طی شش ماه اول امسال 77 تن زعفران صادر شده است.

خریداران اصلی زعفران ایران

وی با بیان اینکه امارات متحده‌عربی، اسپانیا، هنگ کنگ، ایتالیا، افغانستان، قطر، هند، آلمان و فرانسه به ترتیب کشورهای خریدار عمده زعفران ایران هستند، تبیین کرد: کشاورزان در برابر رنج متحمل شده مزد واقعی خود را دریافت نمی‌کنند و زعفران در بازارهای نوین با مبلغی که از کشاورز خریداری می‌شود، تفاوت زیادی دارد.

رئیس شورای ملی زعفران ایران پایین بودن راندمان تولید در بخش کشاورزی، آموزش کشاورزان در بخش کاشت، داشت و برداشت، شناسنامه‌دار کردن مزارع زعفران و مکانیزاسیون زعفران را از عمده‌ترین مشکلات ذکر کرد و افزود: برگشت ارز حاصل از صادرات یکی دیگر از مشکلات صادرات زعفران است.

سود تسهیلات ایجاد بارگاه زرشک کاهش یابد

احتشام خواستار تشکیل صندوق حمایت از محصول زعفران شد و ادامه داد: نیم درصد از فروش زعفران به این صندوق اختصاص یابد تا بتوانیم از محصول راهبردی زعفران به‌صورت جدی حمایت کنیم.

وی با بیان اینکه در حوزه بارگاه‌های زرشک نیازمند تسهیلات کم‌بهره هستیم، اضافه کرد: همچنین در زمینه محصول عناب نیز نیازمند حمایت از سوی سازمان صمت و جهادکشاورزی هستیم تا بتوانیم این محصول را صادراتی کنیم.

منبع: الف

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۸۶۴۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم

به گزارش خبرگزاری مهر، حمید عادلی، رایزن بازرگانی ایران در چین امروز در همایش معرفی فرصت‌های حضور در نمایشگاه بین‌المللی واردات چین که در حاشیه ایران اکسپو برگزار شد، اظهار کرد: باید موقعیت بازار چین را بشناسیم، کالاهای مورد نیاز چینی‌ها را بررسی و بعد اقدام به صادرات کالا کنیم. چینی‌ها به دنبال کالاهای باکیفیت هستند و توجه به این موضوع موجب رونق صادرات به این کشور می‌شود.

رایزن بازرگانی ایران در چین افزود: چین در ۴۰ سال گذشته تولید ناخالص داخلی خود را ۳۶ برابر افزایش داده است. چینی‌ها با سیاست درهای باز، به رشد خوبی در تجارت رسیده‌اند؛ به طوری که چین در ۲۰۲۳ رتبه اول صادرات جهان و رتبه پنجم خدمات را کسب کرده است.

به گفته وی، روسیه و چین رکورد ۲۴۰ میلیارد دلار در کل تجارت را داشته‌اند. عمده محصولات وارداتی چین کشاورزی، نفتی، دارویی و عمده محصولات صادراتی آن محصولات مکانیکی و الکتریکی است.

عادلی با بیان اینکه کل صادرات غیرنفتی تصریح کرد: ایران سال گذشته ۴۹ میلیارد دلار بوده که ۱۴ میلیارد دلار صادرات به چین انجام شده و ۱۸ میلیارد دلار هم واردات از این کشور بوده است، بنابراین چین اولین کشور مقصد صادراتی ایران و رتبه بعد صادرات کشور ما متعلق به عراق است. چین یک بازار واحد و یکپارچه نیست و مجموعه‌ای از بازارها با ویژگی‌های جمعیتی مختلف است.

کد خبر 6094263 سمیه رسولی

دیگر خبرها

  • محصولات مازندران بازار خوبی در عمان دارد
  • چین اولین مقصد صادرات کالاهای ایرانی/ باید بازار چین را بشناسیم
  • همدان زیرساخت‌های خوبی برای مبادلات تجاری با روسیه دارد
  • انعقاد ۷ تفاهم‌نامه رهاورد اکسپو برای خراسان جنوبی
  • شهرک تخصصی گوهرسنگ در خراسان جنوبی ایجاد می‌شود
  • از ۱۰ برند رژ لب تا مکمل تقویتی مو ؛ این محصولات را نخرید، تقلبی است 
  • کاظمی قمی: داعش خراسان، تهدید مشترک برون پایه برای منطقه است
  • آفریقا، هدف ویژه صادراتی روغن موتور ایران
  • توجه به صادرات ارزش افزوده گوهرسنگ‌های خراسان جنوبی را افزایش می‌دهد
  • معرفی گوهرسنگ خراسان جنوبی در نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران