Web Analytics Made Easy - Statcounter

روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم محمدتقی فاضل میبدی عضو مجمع محققین و مدرسین حوزه علمیه قم،‌ نوشته است:‌ اقتصاد در یک جامعه زمانی سالم ‌است که شفافیت وجود داشته باشد. شفافیت زمانی وجود دارد که رسانه آزاد وجود داشته باشد و رسانه آزاد زمانی به وجود می‌آید که فضای باز سیاسی حاکم باشد. تمامی این مسائل زمانی اصلاح می‌شود که ما بتوانیم روابطمان را با سایر کشورهای دنیا حل و فصل کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بنابراین مسائل به صورت زنجیروار با یکدیگر در ارتباط هستند.

به عبارت دیگر بدون آنکه سیاست خارجی و روابط با کشورهای بزرگ دنیا اصلاح شود نمی‌توان امیدی به حل مسائل معیشتی داشت. تا سرمایه‌گذاری خارجی نباشد اقتصاد هر روز بدتر خواهد شد. طی چهل سال گذشته همواره مبارزه‌های ما روبنایی بوده، نه زیربنایی و اساسی. ممکن است چند اخلالگر اقتصادی را بازداشت کرده و به زندان افکنده باشیم، اما هیچ وقت ریشه اخلال اقتصادی را خشک نکرده‌ایم. چنین روندی همانند مبارزه با مواد مخدر است که حدود چندین هزار نفر را به سبب جرائمی در این حوزه اعدام کرده‌ایم، اما تاثیر مورد انتظار را به همراه نداشته است.

به عبارت دیگر مبارزه ریشه‌ای با مواد مخدر صورت نگرفته یا اگر هم مبارزه‌ای صورت گرفته نتیجه ریشه‌ای در بر نداشته ‌است. مبارزه با جرمی مانند قاچاق مواد مخدر به مسائل مختلفی نظیر روانشناسی، جامعه‌شناسی و فرهنگ ارتباط دارد. ما آنچنان که باید و شاید به چنین مسائلی اهمیت نداده‌ایم. نباید فقط به محاکمه کردن اندیشید و لازم است دقت بسیار صورت گیرد. اگر دستگاه قضائی با سایر دستگاه‌ها ارتباط و تعامل بیشتر و موثرتر برقرارکند، قطعا تاثیر بهتری خواهد داشت. نباید مبارزه با فساد را سیاسی و جناح‌بندی و از آن وسیله‌ای برای کوبیدن رقیب استفاده کنیم. چنین رویکردی مساله فساد را ریشه‌ای حل نمی‌کند. تا زمانی که همانند کشورهای پیشرفته از منظر قضائی، حقوقی، سیاست خارجی و سیاست داخلی ساختارها را اصلاح نکنیم، در مبارزه با فساد کار بسیار سختی در پیش خواهیم داشت.

در بسیاری از کشورها فساد کنترل شده است اما در کشور ما با وجود رسانه‌هایی که در اختیار نهادهای مختلف قرار گرفته و با وجود بودجه‌هایی که صرف می‌شود، تاثیر برجسته‌ای در این مهم نگذاشته است. سؤالی که مطرح می‌شود این است؛ چرا برخی از مدیران درگیر فساد شده‌اند اما هیچ‌کس به دنبال مبارزه مبنایی و زیربنایی با فساد نیست؟ اشتباه ما این است که روش‌های آزموده شده دیگران را قبول نداریم. ما باید به سمت شفافیت و تقویت رکن چهارم دموکراسی یعنی رسانه‌های آزاد برویم. چرا که راه دیگری وجود ندارد. صداوسیمای یکطرفه به کار مملکت نمی‌آید. زمانی که همه‌چیز در یک رسانه در حد شعار باشد، منافع جناحی ارجح بر منافع ملی قرار خواهد گرفت و تا جایگاه واقعی برای رسانه‌های آزاد در نظر گرفته نشود رشد فساد خشکانده نخواهد شد.

منبع: روزنامه آرمان امروز برچسب‌ها فساد توسعه اقتصادی ایران شفافیت

منبع: ایرنا

کلیدواژه: فساد توسعه اقتصادی ایران شفافیت فساد توسعه اقتصادی ایران شفافیت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۱۵۵۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دانایی که منجر به توانایی نشود مورد اقبال مردم نخواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه آزاد اسلامی، دکتر فرزاد جهان بین در مراسم تجلیل و تقدیر از اساتید و معلمان دانشگاه آزاد اسلامی واحد زاهدان، با تبریک روز معلم و گرامیداشت سالروز شهادت استاد فرزانه شهید مرتضی مطهری، با اشاره به حدیث امیرالمومنین علیه السلام، با تاکید بر اینکه دانایی باید توانایی به همراه بیاورد، عنوان کرد: تحلیل روند شرکت در کنکور در بیست سال گذشته نشان می دهد اقبال مردم به آموزش عالی کم شده و از دلایل اصلی آن ناتوانی نظام آموزش عالی در پیوند دانایی و توانایی بوده است.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به خطر جایگزینی آموزش غیررسمی با آموزش رسمی افزود: وقتی یک سیستم به حد اشباع می رسد در قوس نزول و سقوط می افتد و اگر نتوان با تحلیل درست گذشته، ایده جدیدی ارائه کرد و سیستم را در منحنی جدیدی قرار داد، کار آن سیستم تمام است.

عضو شورای اسلامی شدن دانشگاه‌ها با اشاره به سخنرانی ۱۸ فروردین ریاست دانشگاه با بیان اینکه دانشگاه جامع دارای چهار رکن است خاطرنشان کرد: نظام تربیتی، نظام علمی، نظام فرهنگی و نظام فناوری در دانشگاه باید با هم باشند و این آن ایده جدید نجات بخش آموزش عالی است. تربیت تخصصی بر اساس آمایش سرزمین و تلفیق تئوری با عمل و قدرت استفاده دانش برای حل مسائل مردم و قراردادن آن در خدمت منافع آنها از ارکان این ایده جدید است. آموزش عالی می باشد، زیرا دانش آموختگان بر اساس نیازها و پتانسیل های موجود در منطقه امکان بهره برداری درست و مناسب از دانش خود را کسب خواهد کرد.

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به نظام فرهنگی و تربیتی بیان کرد: خواسته جامعه و خانواده ها از آموزش عالی فراهم بودن محیطی سالم و ارزشی برای پرورش و تربیت نسلی فرهیخته، امیدوار، باکرامت، قانونمند، دارای اعتماد به نفس، سختکوش و... است.

وی افزود: در دانشگاه باید از حافظه محور بودن عبور کرد و به یادگیری عمیق و کاربردی رسید، دانشگاه باید محل پرورش ذهن تحلیلی برای دانشجویان باشد و مهارت توانایی حل مسائل جدید با استفاده از داشته های موجود را به آنها بدهد و آنها را از ساده انگاری در فهم وحل مسائل برهاند و این امر در سایه توجه به نظام فرهنگی و تربیتی شکل می گیرد.

این مسوول دانشگاهی در ادامه سخنان خود مطرح کرد: اگر این چهار نظام در کنار یکدیگر قرار بگیرد و به صورت همزمان در دانشگاه اجرا شود، آموزش عالی تعالی خواهد داشت و از بحران خارج خواهد شد.

دیدار و گفت و گو با معلمان مدارس سما به مناسبت روز معلم، دیدار و گفتگو با اساتید همیار فرهنگ، دیدار با فعالان تشکل ها و کانون ها و بسیج دانشجویی و حضور در منزل هیات علمی تازه در گذشته، مرحوم دکتر سرگلی زاده از دیگر برنامه های این سفر یک روزه بود.

کد خبر 6095096

دیگر خبرها

  • دانایی که منجر به توانایی نشود مورد اقبال مردم نخواهد بود
  • درویشیان: گشت ارشاد مدیران با جدیت اجرا شده است
  • دولت با کسی تعارف ندارد
  • توصیه دادستان کرمان به مقامات قضائی استان‌ برای مبارزه جدی با فساد 
  • خود را مکلف به دفاع از حقوق عامه کسانی می‌دانیم که زبان شکایت ندارند
  • گشت ارشاد مدیران به معنای برکناری و بگیر و ببند نیست
  • تخصص بدون تعهد و تعهد بدون تخصص زمینه‌های فساد را ایجاد می‌کند
  • شوراهای فرادستی مشکل ساختاری دارند
  • چه کسی ترمز رشد ارز را کشید؛ دیگر خبری از افزایش قیمت نیست؟
  • با سفارش نمی‌توان مأموریت مبارزه با فساد را دنبال کرد