Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی استاد بازنشسته گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد گفت: ما باید در دانشگاه به‌ویژه در مقطع کارشناسی کاری کنیم تا مطالعه افزایش یابد و سپس باعث افزایش پژوهش شویم.

محمدحسین دیانی در نشستی با عنوان «آینده کتابخانه‌های دانشگاهی؛ قابلیت‌های بیشتر، فضای کمتر»، که در کتابخانه مرکزی دانشگاه فردوسی برگزار شد، اظهار کرد: چون صحبت از آینده است، طبیعی‌ است که آینده کتابخانه‌ها در پیوند با آینده شرایط کشور و به‌ویژه در پیوند با شرایط علمی کشور است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برنامه‌ای به نام ایران ۱۴۰۰ داشتیم که قرار بود به‌عنوان یک کشور پیشرفته از همه جهت، به خصوص از جهت علم پیشرفت چشم‌گیری در منطقه داشته باشیم که در مواردی چون نانو به چنین جایگاهی رسیده‌ایم، ولی در بسیاری موارد در چنین جایگاهی قرار نداریم.

وی اضافه کرد: بیانیه‌ای به نام منشور امید از سمت رهبر انقلاب منتشر و در آنجا چشم‌اندازی از چهل سال آینده ارائه شد. در انتهای این منشور امید، ۶ توصیه به عنوان مهم‌ترین اقداماتی که ما باید برای رسیدن به ایده‌آل در ۴۰ سال آینده انجام دهیم، نوشته شده و اولین توصیه دانش و پژوهش است و به صراحت در این منشور آمده که دلیل تمام گرفتاری‌هایی که داریم، این است که افراد با توان علمی، حتی اگر خداناباور باشند، می‌توانند آنچه را که می‌خواهند بر جهان تحمیل کنند. ۵ توصیه دیگر هم در این منشور وجود دارد، اما من معتقدم اگر بتوانیم به توصیه اول دسترسی پیدا کنیم، خودبه خود به ۵ توصیه دیگر هم دسترسی پیدا خواهیم کرد.

استاد بازنشسته گروه علم اطلاعات و دانش‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد تشریح کرد: ما باید به این ایده توجه کنیم و آن را مبنایی برای اقناع‌کردن دیگران بگیریم. ما در دانشگاه وقتی صحبت از دانش و علم می‌کنیم، کتابخانه جزئی از آن است و چیزی نیست که در آینده کاملاً به کنار گذاشته شود. پژوهش باید به‌عنوان پاسخگوی مسائل مملکتی مورد توجه قرار گیرد.

 وی در خصوص علل نگرانی کتابداران گفت: کتابداران بیشتر نگران شغل خودشان هستند، اما ما به دو موضوع توجه کنیم؛ یکی نگرانی درباره شغل خودمان است و دیگر اینکه کاری که انجام می‌دهیم کار مهم و باارزشی است یا خیر؟

 دیانی خاطرنشان کرد: پژوهش مهم‌ترین نیاز مبرم کشور است. ما باید هرچه بیشتر پژوهش را تسخیر کنیم. از نظر من آینده می‌تواند بهتر از اکنون باشد. ما وابستگی خود را فقط از طریق علم و دانش می‌توانیم کم کنیم و این را می‌توان چه از طریق کتاب، چه وب و چه سایر موارد به دست آورد.

وی افزود: غرب به لحاظ فنی و... از ما بسیار جلوتر است، اما کتابخانه‌ای در آن کشورها بسته نشده است. ما باید در دانشگاه به‌ویژه در مقطع کارشناسی کاری کنیم تا مطالعه افزایش یابد و سپس باعث افزایش پژوهش شویم.

دلیل کاهش مراجعان به کتابخانه‌ها، برآورده نشدن انتظارات است

در بخش دیگری از این جلسه، احسانیان، کتابدار دانشگاه پیام نور مشهد بیان کرد: به همان میزان که تکنولوژی و روش‌های دست‌یابی به اطلاعات گسترده‌تر شده است، به همان میزان انتظار جامعه کتابخوان و انتظاراتی که از کتابداران و کتابخانه‌ها دارند، رشد یافته است و شاید دلیل کاهش مراجعان به کتابخانه‌ها همین برآورده‌نشدن انتظارات است.

وی تشریح کرد: نمی‌توان گفت که کتابخانه‌ها بسته خواهند شد؛ همچنان که با ورود تلویزیون و ماهواره، رادیو به فعالیت‌های خود ادامه می‌دهد. کتابخانه‌های چاپی هم به همین دلیل قطعاً از بین نخواهند رفت و شاید در برهه‌های زمانی دچار افت‌ها و شدت‌هایی شود، اما باز هم به آن‌ها نیاز خواهیم داشت.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی کتابخانه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۳۱۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم

مهدی رمضانی امروز در نشست خبری با خبرنگاران استان کردستان در سنندج اظهار کرد: در حال حاضر ۱۰میلیون نفر از مردم کشور عضو کتابخانه‌های عمومی هستند و از این تعداد، سه میلیون نفر کتاب به امانت گرفته و تراکنش داشته‌اند.

دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور یکی از برنامه‌های این نهاد را توسعه کتابخانه‌های سیار اعلام کرد و گفت: دولت سیزدهم توجه ویژه‌ای به این مساله در مناطق حاشیه و روستایی داشته به گونه‌ای که تعداد کتابخانه‌های سیار از ابتدای دولت تاکنون از ۲۵ مورد به بیش از ۵۰ مورد افزایش یافته است.

رمضانی با بیان اینکه تکمیل کتابخانه‌های مرکزی اولویت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور است، گفت: برای دسترسی آسان به کتابخانه و عدالت در این حوزه، ایجاد کتابخانه‌های سیار در مکان‌های پرجمعیت که امکان احداث کتابخانه ثابت وجود ندارد مورد تاکید است.

وی بیان کرد: ۲۰۰ خودرو در آینده نزدیک، تجهیز و به کتابخانه‌های سیار در کشور اضافه خواهد شد.

رمضانی افرود: سیاست کلی ما تکمیل کتابخانه‌های مرکزی است، چرا که این کتابخانه‌ها سطح فرهنگی استان‌ها را تغییر خواهند داد، ضمن اینکه در سالجاری تکمیل و توسعه پروژه‌های کتابخانه‌ای از لحاظ سخت، افزاری و نرم‌افزاری در اولویت خواهد بود.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • چرا خیلی ها تمایلی به تحصیل در مقطع کارشناسی علوم انسانی ندارند؟
  • میانه ظرفیت ایجاد و احداث کتابخانه مرکزی را دارد
  • کتابخانه‌های سیار در کشور توسعه می‌یابد + فیلم
  • ماموستا رستمی: فضای کتابخوانی در استان کردستان تقویت شود
  • پذیرش بدون آزمون در دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران
  • دانشکده مطالعات جهان دانشگاه تهران در مقطع کارشناسی ارشد دانشجو پذیرش می‌کند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است
  • رتقای سرانه مطالعه از مهم‌ترین راهکار‌های کاهش آسیب‌های اجتماعی
  • ترویج فرهنگ مطالعه رسالت همگانی است
  • خطر بروز افسردگی در میانسالی در اثر ساعت کار طولانی در جوانی