Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اتاق خبر»
2024-05-06@22:35:03 GMT

آیا آمریکا واقعا دارو را تحریم نکرده است؟

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۴۳۸۲

آیا آمریکا واقعا دارو را تحریم نکرده است؟

 

به گزارش اتاق خبر، به نقل از ایسنا، از اردیبهشت سال ۹۷ که دونالد ترامپ رییس جمهور آمریکا خروج کشورش از برجام را اعلام کرد، بار دیگر تحریم‌های یک جانبه علیه اقتصاد ایران از سر گرفته شد اما با توجه به فشار جامعه جهانی، کاخ سفید مجبور شد اعلام کند تحریم‌های اقتصادی ایران در حوزه غذا و دارو اعمال نمی‌شود و کشورها در معامله با ایران در این دو حوزه محدودیتی نخواهند داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با وجود این صحبت‌ها، همانطور که از قبل نیز قابل پیش‌بینی بود، تحریم بانکی ایران و محدودیت‌های جدی در انتقال ارز بر این دو حوزه نیز تاثیر گذاشته و عاملی برای نرسیدن یا دشواری رسیدن دارو به ایران شده است، موضوعی که یکی از مصادیق آن، سخت شدن تامین پانسمان بیماران ای بی (EB) بود که در روزهای گذشته خبرساز شد.

در این رابطه محمود نجفی عربی - رییس کمیسیون اقتصاد سلامت اتاق بازرگانی تهران - در گفت‌وگو با ایسنا، می‌گوید هرچند برخی از شرکت‌های داروساز، اعلام می‌کنند که مشکلی برای همکاری و معامله با ایران ندارند، اما در عمل با توجه به دشواری نقل و انتقال ارز، خرید و واردات دارو به ایران بسیار دشوار شده است.

به گفته وی، با توجه به اینکه بانک‌های خارجی برای ما کاری انجام نمی‌دهند، زمان نقل و انتقال ارز بسیار زیاد شده و تا پول نرسد به ما دارو نمی‌دهند.

نجفی عرب درباره مورد خاص بیماران ای بی گفت: آنچه که در این بحث اهمیت دارد این است که با وجود شعارهای آمریکایی‌ها، ما در حوزه دارو نیز عملا تحریم هستیم، زیرا فرایندی که تا پیش از این یک هفته طول می‌کشید، امروز هفته‌ها زمان می‌برد و این در حالی است که در فرایند تخصیص دارو نمی‌توان خللی وارد کرد.

او تاکید کرد که با وجود مشکلات به وجود آمده در تحریم، مشکلی در تامین داروی مورد نیاز مردم وجود ندارد اما فرایند کار برای شرکت‌های فعال در این حوزه بسیار دشوار شده است.

ناصر ریاحی - عضو اتاق بازرگانی تهران و فعال صنعت دارو - نیز در گفت‌وگو با ایسنا، از تفاوت موجود میان شعار و عملکرد در تحریم دارویی ایران گفت و توضیح داد: در صحبت و شعارهای مطرح شده می‌گویند که داروی ایران تحریم نشده و تعدادی از شرکت‌های خارجی نیز اعلام کرده‌اند که همچنان با ما همکاری خواهند کرد اما آنچه در عمل رخ می‌دهد، متفاوت است زیرا شاید دارو از نظر تجاری، نوع خاصی از کالا باشد اما همچنان سازنده و فروشنده آن تنها در صورتی که مبلغ به دستشان برسد، کالا را به ایران می‌فروشند.

وی خاطرنشان کرد: در ماه‌های گذشته با توجه به محدودیت‌هایی که در روابط بانکی به وجود آمده، کار نقل و انتقال ارز دشوار و طولانی شده و تحریم‌ها از این طریق در روابط ما با داروسازان بین المللی تاثیر گذاشته‌اند.

انتهای پیام/

منبع: اتاق خبر

کلیدواژه: اتاق بازرگاني تحريم دارو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.otaghnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اتاق خبر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۴۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، روزنامه وال‌استریت‌ژورنال نوشته است که شرکت هواپیماسازی بوئینگ به دلیل فقدان یکی از قطعات اصلی هواپیمای پهن‌پیکر «۷۸۷ دریم‌لاینر» که با همکاری مشترک یک شرکت آمریکا و یک شرکت روسی ساخته می‌شود، قادر به تولید این مدل هواپیما نیست و به دردسر افتاده است.

وال‌استریت‌ژورنال نوشت: مبدل حرارتی که در سیسم کنترل محیطی هواپیما استفاده شده و دمای قطعات الکترونیکی آن را تنظیم می‌کند، پیش‌تر با همکاری مشترک شرکت آمریکایی «کالینز اروسپیس» و شرکت «اچ‌اس-نائوکا» مستقر در مسکو ساخته می‌شود.

با این حال، این همکاری مشترک مارس ۲۰۲۲ و اندکی پس از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، به عنوان بخشی از تحریم‌های آمریکا علیه روسیه، متوقف و خط تولید قطعات تنظیم دما به کارخانه جدید «کالینز اروسپیس» واقع در آمریکا و انگلیس منتقل شد. آنها در ابتدا موفق به تامین تقاضای بوئینگ بودند اما حالا با کمبود این قطعه روبه‌رو شده‌اند زیرا بوئینگ تصمیم به افزایش تولید «دریم‌لاینر» گرفته است.

دِیو کالهون، مدیر اجرایی ارشد بوئینگ در ماه آوریل گفته بود: «وقتی حمله اتفاق افتاد، خط تولید منتقل شده اما ظرفیت تولید با تقاضای ما همخوانی ندارد.

بوئینگ هفته گذشته به سرمایه‌گذاران اعلام کرد که به دلیل فقدان مبدل حرارتی و همچنین صندلی کابین، قادر به تولید کافی دریم‌لاینز نیست. تولید ماهانه بوئینگ ۷۳۷ مکس نیز به دلیل مشکلات این شرکت در رفع نواقص فنی(جدا شدن دریچه روی بال یک فروند هواپیمای خطوط هوایی آلاسکا در ماه ژانویه) تک‌رقمی شده است. این مدل سابقه طولانی در حادثه‌آفرینی دارد به طوری‌که حوادث رخ‌داده برای این مدل ناشی از نقص فنی، در سال ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ به مرگ بیش از ۳۴۰ نفر منجر شد.

کد خبر 6097169

دیگر خبرها

  • واقعا آب چاه بخوریم بهتر از آب‌معدنی است؟ | روغن‌های زیرو ترانس تاییده بهداشت دارند
  • بازیگر مشهور ترکیه مدرسه کودکی‌اش را با خاک یکسان کرد ؛ همیشه من را می‌زدند (+عکس)
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه / مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • خودزنی آمریکا با تحریم روسیه/ مصائب بوئینگ بدون قطعه ساخت مسکو!
  • کره شمالی: هیات‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها، محکوم به شکست هستند
  • کره‌شمالی: گروه‌های جدید ناظر بر تحریم‌ها شکست خواهند خورد
  • کره شمالی: آمریکا و متحدانش به دنبال اجتناب از چارچوب سازمان ملل هستند
  • روایت رسانه عبری از پیامدهای منفی اعتراضات دانشجویی
  • ترکیه برای بازگشت به برنامه مونتاژ F-35 شرط گذاشت
  • وزارت دادگستری آمریکا به دنبال تحریم گوگل است