Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «صدای ایران»
2024-04-26@23:47:47 GMT

تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا کلید خورد

تاریخ انتشار: ۲۳ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۷۹۶۹۳۶

تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا کلید خورد

به گزارش صدای ایران به نقل از وزارت صنعت، معدن و تجارت، حمید زادبوم گفت: آذربایجان شرقی و تبریز برای تجار و بازرگانان کشور های همسایه شمال غرب ایران از جمله ترکیه شناخته شده است که ضرورت دارد از این ظرفیت به درستی بهره برداری شود. بالغ بر ۹۵ درصد تجارت دنیا با بستن موافقتنامه ها و توافقنامه ها فی مابین کشورها جلو می رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

  هدف ما توسعه تجارت آزاد است، اما موافقنامه های تجارت آزاد نیاز به زمان دارد و در یک دوره کوتاهی نمی توانند بسته شوند.
وی با اشاره به پیوستن ایران به پیمان اقتصادی اوراسیاادامه داد: در پیمان اوراسیا با ۵ کشور از جمله روسیه توافقنامه تجارت آزاد برقرار می کنیم و روسیه، قزاقستان و ارمنستان در این پیمان به نوعی همکار تجاری ما خواهند بود. تولید وابسته به واردات برخی مواد اولیه، ماشین آلات و کالاهای واسطه ای است، با افزایش واردات این اقلام صادرات نیز بهبود می یابد. موافقت نامه موقت تجارت آزاد ایران با اوراسیا از ۵ آبان برای ۸۶۲ قلم کالا بین کشورهای عضو و ایران شروع شده است.
زاد بوم افزود: ظرف دو سال از سال آینده این موافقنامه موقت باید به موافقتنامه تجارت آزاد برسد، این فرآیند زمان دار و با کاهش تعرفه ها خواهد بود. خوشبختانه و با توجه به ظرفیت های موجود تجار و بازرگانان از پیوستن به اوراسیا استقبال کردند و باید قبل از شروع مذاکرات برای تجارت آزاد و گذار از تجارت موقت با اوراسیا، کالاهای مشمول موافقت نامه را با هماهنگی بخش خصوصی تعیین کنیم.
به گفته این مقام مسوول رضا رحمانی، وزیر صمت برای پیوستن ایران به سازمان جهانی تجارت ماموریتی ویژه به سازمان توسعه تجارت ایران داده است، اکنون ایران عضو ناظر سازمان جهانی توسعه تجارت هست. نوک پیکان تحریم ها به سمت تجارت خارجی کشورمان است و این اولویت ماست تا در عرصه تجارت بین الملل حضور پررنگ داشته باشیم و خود را کنار نکشیم.  هم اکنون عضو پیمان D۸ نیز هستیم و لیست کالاهایی که ۸ کشور d۸ به ما داده اند در سایت سازمان توسعه تجارت موجود است. برای موافقت نامه تجارت ترجیحی با کشورهای اسلامی اعلام آمادگی کرده ایم و در حال مذاکره هستیم، ۳۰ کشور اسلامی این موافقنامه را اجرا می کنند.
با ۶ کشور موافقنامه دو جانبه تجارت ترجیحی داریم
زادبوم ادامه داد: با ۶ کشور موافقنامه دو جانبه تجارت ترجیحی داریم و آنها را پیش می بریم. کشورهایی همچون پاکستان در تجارت خارجی کشور مهمی برای ایران است و تمام تلاش خود را به کار می بندیم سهم صادرات به پاکستان افزایش پیدا کند.  کمک به رویدادهای تجاری و هیات ها و همچنین برگزاری نمایشگاه های بین المللی را در برنامه داریم و خوشبختانه سال گذشته به حضور ۹۰۰ شرکت برای حضور در نمایشگاه ها کمک کردیم.
این مسئول تصریح کرد: برای توسعه صادرات مشوق های صادراتی را در برنامه کاری داریم و امسال هم این مهم را ادامه می دهیم. برای راه اندازی میزهای تخصصی و برگزاری نمایشگاه های تخصصی در استان آذربایجان شرقی آماده همکاری هستیم.  برخی نمایشگاه های تخصصی باید برای تمرکززدایی بیشتر از تهران، در سایر استانها برگزار شود، البته سیاستگذاری ها به عهده استان مورد نظر است، اما انتخاب مجری با هماهنگی سازمان توسعه تجارت خواهد بود. اپلیکیشن تجارت را با همکاری سازمان توسعه تجارت الکترونیکی در دست اجرا داریم که تا یک ماه آینده راه خواهد افتاد.
رایزنان بازرگانی را تا پایان سال به ۱۵ رایزن می رسانیم
زادبوم تصریح کرد: شوک ارزی سال گذشته باعث کاهش رایزنان ما شد، الان ۷ رایزن بازرگانی داریم که تا پایان سال به ۱۵ رایزن خواهد رسید.  با توجه به برگزاری بازیهای جام جهانی ۲۰۲۰ در کشور قطر، در نظر داریم تا رایزن بازرگانی ایران را در قطر قبل از این بازی ها فعال کنیم. فرماندهی موافقنامه با اوراسیا با وزارت صمت است و هماهنگی بین دستگاهی بر عهده وزارت نیرو است. وزارت راه و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو مسئول دو جانبه ها در اوراسیا هستند.  چیزی به اسم دبیرخانه اوراسیا در ایران نداریم، دبیرخانه مرکزی در مسکو است اما آذربایجان شرقی میز اوراسیا را می تواند داشته باشد، گیلان و انزلی هم بخاطر ارتباط مرزی با روسیه خواهان این میز البته هست.


منبع: صدای ایران

کلیدواژه: تجارت آزاد میان ایران و اوراسیا تجارت آزاد ایران و اوراسیا ایران اوراسیا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۶۹۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود

به گزارش خبرگزاری مهر، مهدی ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت ایران در دومین اجلاس بین‌المللی ایران و آفریقا با بیان انیکه سیاست توجه به آفریقا را در کانون توجه سیاست‌های خارجی کشور به‌ویژه در حوزه تجاری قرار دارد، اظهار کرد: موفقیت‌های اولین اجلاس ایران و کشورهای غرب آفریقا در سال گذشته منجر به توافقات خوب در تجارت بین‌المللی و منجر به برگزاری بزرگترین رویداد همکاری‌های اقتصادی ایران و قاره آفریقا شده است.

به گفته معاون وزیر، در این اجلاس، ایران میزبان بیش از ۳۰ کشور آفریقایی است و وزرات صمت به عنوان سیاست‌گذار و سازمان توسعه تجارت ایران به عنوان متولی برگزاری این اجلاس در تعامل نزدیک با وزارت امور خارجه کشور، سفرای کشورهای آفریقایی در ایران و نمایندگان ایران در قاره آفریقا، برنامه‌ریزی گسترده‌ای را برای برگزاری هدفمند این اجلاس انجام داده است. این رویداد همزمان با ششمین نمایشگاه توانمندی‌های جمهوری اسلامی ایران در حال اجرا است.

ضیغمی با بیان اینکه آشنایی با بخشی از توانمندی‌های صادراتی ایران در دستور این اجلاس است، افزود: دستگاه‌های تخصصی، اتاق‌های بازرگانی و فعالان اقتصادی طی جلسات مکرر و نشست‌های تخصصی نسبت به ارتباط تجاری و اقتصادی با همتایان خود تبادل نظر خواهند کرد و سعی کردیم در این اجلاس در قالب ۱۲ کمیته تخصصی نسبت به همکاری‌های مشترک تبادل نظر کنیم.

وی با تاکید بر لزوم افزایش سطح روابط اقتصادی ایران با قاره آفریقا، گفت: اقتصاد ایران و بسیاری از کشورهای آفریقایی مکمل یکدیگر هستند و به راحتی می‌توان از مسیر تجارت آزاد دوطرفه نسبت به جهش در مناسبات تجاری اقدام کرد. در همین راستا سازمان توسعه تجارت در نظر دارد با همراهی و همفکری معاونت دیپلماسی وزارت امور خارجه تعداد رایزنان بازرگانی را در سال جاری در قاره آفریقا از ۳ نفر به ۱۴ نفر افزایش دهد.

رئیس سازمان توسعه تجارت ایران ضمن برشمردن موانع توسعه اقتصادی ایران با کشورهای آفریقایی، گفت: شناخت از ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های طرفین محدود است؛ امیدواریم از مسیر این اجلاس و نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ و نشست‌های فراوانی که برنامه‌ریزی کردیم این نقیصه را برطرف کنیم. همچنین حل این مسائل زیرساختی که به آنها اشاره می‌کنم، از جمله ضرورت راه‌اندازی خط منظم هوایی به ویژه به غرب و جنوب آفریقا، (توافقنامه‌ای در این زمینه امضا شد اما اجرایی نشده است) و ضرورت راه‌اندازی خط کشتیرانی به غرب و جنوب آفریقا الزامی است.

وی ادامه داد: همانگونه که می‌دانید ما به شرق و شمال آفریقا خط منظم کشتیرانی راه‌اندازی کردیم و با دستور رئیس جمهوری در سفر به الجزایر موضوع کشتیرانی به غرب آفریقا نیز در دستور کار قرار گرفته است.

وی ادامه داد: موضوع بعدی زیرساخت‌ها در تبادلات مالی و بانکی است که ابتکارات خوبی را در این اجلاس با همتایان آفریقایی خود به اشتراک خواهیم گذاشت و امیدواریم این سه موضوع اصلی در اجلاس بعدی حل و فصل شوند.

ضیغمی گفت: با توجه به دستاوردها و توافقات این اجلاس، همزمان با ایران در دبیرخانه اتحادیه آفریقا نیز ساز و کاری برای حفظ، توسعه و این ارتباطات شکل بگیرد. امروز ضمن رونمایی از تندیس و لوح یادبود دبیرخانه دائمی ایران و آفریقا در این زمینه با مقامات آفریقایی مذاکراتی خواهیم کرد؛ امیدواریم این اجلاس نقطه عطف جهش روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی ایران با کشورهای قاره بزرگ آفریقا باشد.

کد خبر 6089016 فاطمه صفری دهکردی

دیگر خبرها

  • خط کشتیرانی منظم از ایران به غرب آفریقا راه‌اندازی می‌شود
  • رایزنی برای تبادلات مالی و بانکی میان ایران و آفریقا
  • اعزام ۱۱ رایزن بازرگانی به آفریقا/ خط منظم هوایی باید ایجاد شود
  • روایت رسانه‌های پاکستانی از دستاورد‌های اولین سفر رئیس جمهور به اسلام آباد
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می‌آیند
  • واردات گوشت گرم از آفریقا
  • ۳۰ کشور آفریقایی برای همکاری اقتصادی به ایران می آیند
  • تجارت آزاد با اوراسیا در انتظار مصوبه مجلس/ واردات گوشت از آفریقا
  • صادرات خودرو به اوراسیا کلید می‌خورد
  • رسمی شدن هر گونه تجارت غیررسمی میان ایران و پاکستان