Web Analytics Made Easy - Statcounter

مورالس که به مکزیک پناهنده شده است، روز پنجشنبه به وقت محلی در مکزیکوسیتی در مصاحبه‌ای با آسوشیتدپرس تأکید کرد که هنوز خود را رئیس جمهوری بولیوی می‌داند زیرا نمایندگان پارلمان هنوز برای پذیرش یا رد استعفای وی رأی‌گیری نکرده‌اند.
وی افزود: اگر آنها استعفایم را رد نکرده یا نپذیرفته باشند، می‌توانم بگویم که هنوز رئیس جمهوری هستم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


مورالس تأکید کرد؛ وی اطلاعاتی درباره برنامه‌ریزی برخی نظامیان برای «شورش» علیه افسرانی او را وادار به استعفا کردند، دریافت کرده است.
رئیس جمهوری مستعفی افزود که «از خیانت (ویلیامز کالیمان) فرمانده نیروهای مسلح غافلگیر» شد.
مورالس که هفته گذشته از ریاست جمهوری استعفا کرد، گفته که علیه وی کودتا شده است.
او همچنین گفت که خواستار میانجیگری سازمان ملل متحد به منظور حل مناقشه در بولیوی است. رئیس جمهوری مستعفی بولیوی که از مکزیک فعالیتش را در توئیتر افزایش داده است، نوشت که خواستار گفت‌ وگو برای «آرام کردن» بولیوی است.
وی از سازمان ملل و کلیسای کاتولیک خواسته تا راه‌حلی برای بحران بولیوی پیدا کنند.
مصاحبه مورالس در حالی است که نمایندگان وابسته به حزب او در پارلمان با دولت موقت بولیوی توافق کردند تا برای برگزاری انتخابات جدید همکاری کنند.
«مونیکا اوا کوپا مورگا» عضو حزب «جنبش سوسیالیسم» و رئیس سنای بولیوی درباره توافق با دولت موقت برای همکاری در برگزاری انتخابات جدید گفت: این یک روز تاریخی است. ما توانستیم با اپوزیسیون و دولت برای برگزاری هر چه سریع‌تر انتخابات جدید به توافق برسیم تا کشور را آرام کرده و از دموکراسی دفاع کنیم.
مورگا از نیروهای امنیتی بولیوی خواست تا با هواداران مورالس و گروه‌های بومی با احترام برخورد کنند.
«ژانین آنیز» رئیس جمهوری موقت بولیوی که روز پنجشنبه فعالیتش را شروع کرد گفته که خواستار بهبود روابط با حزب مورالس است اما تأکید کرد که مورالس و معاونش «آلوارو گارسیا» نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.
آنیز ۵۲ ساله تأکید کرد؛ مورالس نمی‌تواند برای چهارمین بار در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کند اما افزود حزب وی (جنبش سوسیالیسم) که اکثریت پارلمانی را در اختیار دارد، «جست وجو برای یافتن یک نامزد انتخاباتی را شروع کند.»
آنیز، تاریخی برای برگزاری انتخابات مشخص نکرد اما طبق قانون اساسی او باید ظرف ۹۰ روز مقدمات برگزاری انتخابات را فراهم کند.
او نیمی از کابینه ۲۰ نفره خود را معرفی کرده و شماری فرمانده جدید را در ارتش منصوب کرده است. این اقدام وی در حالی است که روز پنجشنبه هزاران نفر از هواداران مورالس در شهرهای «لاپاز» و «ال آلتو» علیه وی تظاهرات کردند.
کشورهایی مانند آمریکا، انگلیس، آلمان و کلمبیا آنیز را به رسمیت شناخته‌اند. روسیه نیز گفته که او را به عنوان رئیس جمهوری موقت به رسمیت می‌شناسد اما برخی کشورهای آمریکایی لاتین مانند پرو و آرژانتین تاکنون سکوت کرده‌اند.
مورالس، نخستین رئیس جمهوری بومی بولیوی به شمار می‌آید که حدود ۱۴ سال این سمت را در اختیار داشت و برای چهارمین بار در انتخابات ریاست جمهوری (بیستم اکتبر - ۲۸ مهر) شرکت کرد.
اپوزیسیون مدعی تقلب در انتخابات شد و درگیری‌های خشونت‌آمیزی رخ داد. پس از آنکه «سازمان کشورهای آمریکایی» (OAS) روز یکشنبه گزارشی درباره تقلب در جریان انتخابات ارائه کرد، ارتش بولیوی خواستار کناره‌گیری مورالس شد و در نهایت، وی استعفایش را اعلام کرد.
گزارش‌ها حاکی است که درگیری‌های یکماهه در بولیوی ۱۰ کشته و حدود ۴۰۰ زخمی برجای گذاشته است.

* ایرنا

      

منبع: اکوفارس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت ecofars.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اکوفارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۷۹۹۶۰۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است

به گزارش خبرنگار مهر، رومینا پرزراموس سفیر بولیوی در تهران، در همایش «غزه زنده است» گفت: اسراییل باید قطعنامه‌هایی که در شورای امنیت به تصویب می‌رسد احترام بگذارد و به جنایات خود در غزه پایان دهد.

وی ادامه داد: در نوامبر که روز استقلال فلسطین است، بولیوی به همراه سفیر همراه مردم به خیابان‌ها آمدند و خواستار توقف نسل کشی در غزه شدند.

سفیر بولیوی در تهران گفت: نماینده بولیوی در سازمان ملل نیز اقدامات رژیم اسراییل را محکوم کرد و خواستار احترام گذاشتن این رژیم به قوانین بین المللی شد.

وی افزود: در ۴۸ امین سالگر روز فلسطین، بولیوی بر همبستگی خود با این کشور تاکید دارد. در جلسه علنی شورای امنیت، بولیوی جنایات در غزه را نیز محکوم کرد.

سفیر بولیوی در تهران یادآور شد: نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است. در حال حاضر دلایل کافی برای برپایی دلایل برای تشکیل دادگاه جهت رسیدگی به جنایات رژیم اسراییل وجود دارد.

وی در پایان حمله رژیم اسراییل به کنسولگری ایران در دمشق را محکوم کرد.

کد خبر 6086702 نفیسه عبدالهی

دیگر خبرها

  • ۲ کمین بزرگ حزب‌الله لبنان علیه نظامیان اسرائیلی
  • ما توخل را می‌خواهیم، نه رانگنیک؛ شورش هواداران بایرن مونیخ علیه تصمیم مدیران
  • رئیس جمهوری با حدود یکصد اتهام
  • نظامیان فرانسوی کنار اوکراین علیه روسیه می‌جنگند
  • کنایه مهاجری به ذوالنور: اگر می‌خواهید همین مجلس ضعیف، ضعیف تر نشود از دولت و شخص رئیس‌جمهور حساب کشی کنید
  • مدد الهی نظامیان متجاوز آمریکا را در طبس زمین‌گیر کرد
  • سیاست خارجی ترامپ در صورت پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا
  • سفیر بولیوی در تهران: نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است
  • نسل کشی در فلسطین سینه همه بشریت را به درد آورده است
  • مادورو: آمریکا به توافقنامه امضا شده احترام نمی‌گذارد