Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری میزان- کارشناس علوم قرآنی گفت: در دوران زندگی «امام جعفر صادق (ع)» فرصت بسیار خوبی به وجود آمد تا حوزه علمیه‌ای ایجاد شود و ایشان حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کنند که این مهم اشاره مستقیم به عظمت علمی «امام ششم (ع)» دارد که همتا ندارد، عظمتی که حتی علمای برزگ اهل سنت بر آن تاکید دارند. تاریخ انتشار: 10:30 - 24 آبان 1398 - کد خبر: ۵۶۷۷۶۶

حجت الاسلام علی‌اکبر رخصی کارشناس علوم قرآنی در گفت‌وگو با خبرنگار گروه فرهنگی خبرگزاری میزان، ضمن اشاره به جایگاه علمی «امام جعفر صادق (ع)» گفت: در زمان زندگی این امام بزرگوار  تغییر خلافت از بنی امیه به بنی عباس در حال شکل گیری بود و این امر زمینه را برای فعالیت «امام جعفر صادق (ع)» فراهم کرد تا بتوانند آموز‌ه‌های دینی را توسعه دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



*** عظمت علمی «امام ششم (ع)»

این کارشناس علوم قرآنی در همین راستا ادامه داد: در این دوره فرصت بسیار خوبی به وجود آمد تا حوزه علمیه‌ای ایجاد شود و ایشان حدود ۴ هزار شاگرد تربیت کنند که این مهم اشاره مستقیم به عظمت علمی «امام ششم (ع)» دارد که همتا ندارد.

بیشتر بخوانید: برای مشاهده احادیث زیبای «امام جعفر صادق (ع)» اینجا کلیک کنید


***سیره علمی و سیاسی «امام صادق (ع)» در قبال فرقه‌های مختلف

وی ادامه داد: ابو حنیفه که پیشوای فرقه حنفیه است معتقد بود دانشمندتر و عالم‌تر از «امام ششم (ع)» ندیدم. هرگز ندیدم بدون وضو حدیث نقل کند و از نظر علمی هیچ کس به پای این امام بزرگوار نمی‌رسید. هر زمان بر «امام صادق (ع)» وارد شدم وی را جز بر این سه حالت ندیدم، یا در حال نماز، یا در روزه و یا در حال تلاوت قرآن بودند.

رخصی افزود: در زمان امامت «امام صادق (ع)» منصور دواینقی و دو حاکم جائل و ظالم دیگر بر جامعه اسلامی حکومت می‌کردند، اما با وجود این مشکلات این امام بزرگوار مذهب شیعه را گسترش دادند و به مبارزه با مکاتب و مسلک‌های ساخته شده پرداخت.

این کارشناس علوم قرآنی ابراز کرد: فرقه‌های زیادی در زمان «امام صادق (ع)» ایجاد شده بود که یکی از این فرقه‌ها فرقه معتزله بود. اندیشه آنان بر پایه اصالت عقل در برابر نقل بنا شده بود. آن‌ها آموز‌های الهی را کنار گذاشته بودند و بر اساس عقل خود حکم می‌کردند که این امر از نگاه اسلام نادرست بود. «امام صادق (ع)» با این گروه و فرقه صحبت می‌کردند تا اصلاح شوند و تلاش داشتند تا آنان را قانع کنند که در مسیر اشتباه قدم برداشته اند.

رخصی در همین راستا بیان کرد: فرقه دیگر «مرجع» نام داشت، آن‌ها معتقد بودند در مقابل حکام ظالم و فساد الباطن که فسادشان از اعمال شان مشخص است نباید ایستاد و باید سکوت کرد در حالی که اسلام تاکید دارد نه ظلم کنید و نه در مقابل ظلم سکوت کنید. «امام ششم (ع)» تلاش کرد تا اشتباهات آنان را با برگزاری جلسات متعدد مشخص کنند.


***توسعه جنبش‌های فکری و فرهنگی در زمان «امام صادق (ع)»

وی به شرایط فرهنگی خاص در زمان «امام جعفر صادق (ع)» اشاره و ابراز کرد: جنبش‌های فکری و فرهنگی از زمان «امام صادق (ع)» توسعه پیدا کرد. در این دوره شوق و علاقه فراوانی به آموختن علوم جدید در جامعه اسلامی رواج یافت. زیرا تعالیم «امام ششم (ع)» از حوزه علوم اسلامی سر چشمه می‌گرفت.

این کارشناس علوم قرآنی خاطرنشان کرد: شکل گیری علم تفسیر قرآن، علم حدیث، علم کلام، علم فقه یا علوم بشری همچون علم نجوم، طب، فلسفه و ریاضیات همگی از علوم اسلامی بودند که با کمک «امام صادق (ع)» پایه گذاری و رواج یافتند، این امر رسالت «امام ششم (ع)» را بسیار زیاد کرد. به اعتراف تاریخ اسلام، رخداد‌ها سبب شد تا «امام جعفر صادق (ع)» همچنان به عنوان یکی از عالمان بزرگ زمان خود باقی بمانند.

انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: مذهب شیعه امام ششم دین اسلام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۰۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ماراتُن علمی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به روایت تصویر

خبرگزاری علم و فناوری آنا؛ آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ همزمان با سراسر کشور با رقابت داوطلبان گروه‌های آزمایشی ریاضی، علوم انسانی و علوم تجربی در دو روز برگزار شد و متقاضیان رقابت نفسگیری با یکدیگر برای تصاحب صندلی‌ها داشتند.

 

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • شیوه صحیح استفاده از محصولات مراقبت پوستی برای تاثیرگذاری بیشتر
  • ماراتُن علمی آزمون سراسری سال ۱۴۰۳ به روایت تصویر
  • حمله به اسرائیل عظمت ایران را نشان داد
  • اسلام نگاهی مقدس به مسئله کار و کارگر دارد
  • آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم
  • گسترش حمایت از دانش‌بنیان‌ها در مازندران
  • عملیات وعده صادق قلب مستضعفان جهان را شاد کرد
  • گسترش اعتراضات دانشجویان آمریکایی به جنگ غزه / اعتصاب اعضای هیئت علمی دانشگاه تگزاس
  • دلیل عظمت شاه عبدالعظیم حسنی (ع) چه بود؟
  • راه جلب عنایت امام زمان (عج)