Web Analytics Made Easy - Statcounter

برگزاری برنامه‌ها طی هفته «کتاب و کتابخوانی» و ارائه آمارها نه تنها دردی از جامعه کتاب زده درمان نمی‌کند که حتی گاه منجر به عدم اجرای برنامه‌هایی در راستای افزایش سرانه مطالعه و آشتی با کتاب می‌شود.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از عصر همدن؛ بیست‌و‌چهارم آبان ماه مصادف با روز «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» است و هر سال به منظور ترویج فرهنگ کتاب‌خوانی، برنامه‌هایی در این راستا طی یک هفته در سراسر کشور اجرا می‌شود؛ اما پس از پایان این هفته آمارها و گزارش عملکردهایی از سوی مسئولان در جلسات مختلف ارائه می‌شود که در برخی موارد، بازخوردها ناقض اقدام‌ها در راستای ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با توجه به اجرای این همه برنامه متنوع طی این هفته و طی سال، البته به نقل از مسئولان مربوطه باید آنچه از ترویج کتاب و کتابخوانی در جامعه می‌بینیم بیش از اینها باشد که البته هر روز بیش از گذشته شاهد دور شدن افراد جامعه از کتاب هستیم.

البته با رشد کتاب‌های دیجیتال و اینترنت در جامعه امروزه باز هم شاهد کاهش سرانه مطالعه هستیم که باید در این راستا برنامه‌های جذاب و مورد پسند داشته باشیم، البته طبق اظهار نظر مدیر ستاد هماهنگی کانونهای فرهنگی و هنری مساجد استان همدان سرانه مطالعه در جامعه امروز بسیار پایین است.

هر ساله برنامه‌های هفته «کتاب، کتابخوانی و کتابدار» از ۱۸ آبان ماه در همدان آغاز می‌شود و اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان، برنامه‌هایی در این راستا پیش‌بینی می‌شود؛ اما اینکه برنامه‌ها تا چه میزان بر ترویج فرهنگ کتابخوانی و افزایش سرانه مطالعه در استان اضافه می‌کند را باید از آمارهای اعلام شده، فهمید.

طبق گفته مسئولان مربوطه در همدان اکنون ۱۱۵ کتابخانه عمومی در سطح استان داریم که ۴۵ کتابخانه در روستاهای با جمعیت بیش از ۲ هزار نفر مستقر است و به مناسبت هفته کتاب و کتابخوانی امسال نیز بیش از یک‌هزار و ۲۰۰ برنامه با همکاری دستگاه‌های فرهنگی در استان اجرا می‌شود و اکنون به طور میانگین در هر یک از کتابخانه‌ها ۱۲ برنامه در حال اجراست.

برنامه‌های متنوع از برگزاری نمایشگاه تا برگزاری نشست‌های کتابخوان و اهدای کتاب به کتابخانه مدارس، مساجد و روستاها از برنامه‌هایی است که طی این هفته برگزار می‌شود اما باید دید در آمارهای واقعی اجرای این برنامه‌ها تا چه میزان بر جذب افراد مختلف جامعه به ویژه جوانان و نوجوانان به کتاب و کتابخوانی موثر بوده است.

ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی نیاز به کارهای اساسی و بنیادین دارد که نمی‌توان آنها را محدود به یک هفته کرد و تنها با اجرای چندین برنامه ادعا داشت که در این خصوص موفق عمل شده است؛ فرهنگ‌سازی در این خصوص و نهادینه کردن کتاب و کتابخوانی در خانواده‌ها به طور حتم تأثیر قابل توجهی در آشتی جامعه با کتاب خواهد داشت.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۱۰۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند

به گزارش جام جم آنلاین زنجان، محسن افشارچی، در جلسه انجمن کتابخانه‌های عمومی استان زنجان گفت: طی دوسال اخیر نحوه مدیریت و رویکرد کتابخانه‌های عمومی استان زنجان متحول شده و یکی از ویژگی‌های مسئولین این دستگاه پیگیری مداوم امور است.

افشارچی با بیان اینکه ترویج کتاب و کتابخانه منشا خیر و به نفع مردم است، افزود: از فرمانداران و مسئولین استان در رده‌های مختلف خواستارم به مقوله کتابخانه‌‌ها به عنوان یک دستگاه فرهنگی تاثیرگزار بنگرند و در این راستا عمل کنند.

این مسئول ادامه داد: در کشور، پایگاه‌های فرهنگی بسیاری داریم اما در این میان کتابخانه های عمومی وضعیت منحصر به فردی دارد؛ کتابخانه یک پایگاه فرهنگی عمومی است و طیف مخاطبان گسترده‌ای را دربر می‌گیرد.

رئیس انجمن کتابخانه‌های عمومی استان زنجان تصریح کرد: ترویج کتابخوانی از اهداف مهم ما است و ترویج کتاب و کتابخانه و تربیت فرهنگی منشا خیر و به نفع مردم است.

وی خاطرنشان کرد: کتابخانه محل مناسبی برای آموزش امور شهری به کودکان و نوجوانان در حوزه‌هایی مانند آموزش تفکیک زباله، باید و نبایدهای حقوق شهروندی و... است. در استان نیروهای انسانی توانمندی در حوزه فرهنگ داریم و باید از این ظرفیت‌ها در کتابخانه‌های عمومی بهره ببریم.

استاندار زنجان ضمن اشاره به برگزاری سلسله جلسات ادبیات و زندگی در کتابخانه‌های استان، گفت: جلسات خوانش و شرح مثنوی، عطار و حافظ بسیار ارزشمند است و باید چنین برنامه‌های تداوم داشته باشد.

وی در پایان ضمن تاکید بر استفاده از بستر رسانه‌های اجتماعی و صدا و سیما برای ترویج فعالیت‌های کتابخوانی و معرفی خدمات کتابخانه‌های استان عنوان کرد: مکان‌های پر رفت و آمد مانند فرودگاه، راه آهن و ترمینال محل مناسبی برای ترویج کتابخوانی است و می‌توان استندهای ویژه برای دریافت کتاب صوتی برای مسافرین ایجاد کرد.

دیگر خبرها

  • کارگران اساس و بنای رونق تولید و پیشرفت جامعه هستند
  • 2 مدال نقره و برنز، حاصل تلاش اسکواش‌بازان کشورمان
  • ۲ مدال نقره و برنز، حاصل تلاش اسکواش‌بازان کشورمان
  • شهرداری میانه از پیشگامان ترویج فرهنگ کتاب و کتابخوانی است
  • یک هزار معلم در مدارس استان سمنان تجلیل و تکریم می‌شوند
  • همه تاریخ خوان باشیم و تاریخ را بدانیم
  • رشد ۳ برابری فعالیت‌های فرهنگی در کردستان
  • اجرای طرح کتابخانه‌ بدون کتاب در کشور/۱۰شهر کردستان فاقد کتابخانه
  • مسئولین استان نسبت به کتابخانه‌ها متفاوت عمل کنند
  • چالشی به نام سرانه مطالعه در ایلام/ کتاب همچنان مغفول است