Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «آفتاب»
2024-04-26@14:37:46 GMT

آخرین وضعیت نیروگاه‌های تولید برق از پسماند

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۱۵۱۷

آخرین وضعیت نیروگاه‌های تولید برق از پسماند

آفتاب‌‌نیوز :

درمورد نیروگاه‌های تولید برق از پسماند، لایحه‌ای از سوی وزارت نیرو پیشنهاد شد و به تصویب هیات وزیران رسید. طبق آخرین آمار این لایحه در حال بررسی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی است و تاکنون پنج ماده از شش ماده آن به تصویب رسیده است.

در این لایحه پیشنهاد شده است که از پسماند در کلانشهرها و شهرهای ساحلی که با مشکل پسماند مواجهند، برق تولید شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین منابع مالی لازم برای پرداخت صورت حساب‌های برق این نیروگاه‌ها پیش‌بینی شده و به نظر می‌رسد پس از ابلاغ این قانون، حرکت جدی در زمینه‌ی تولید برق از پسماند آغاز شود.

طبق لایحه پیشنهاد شده و ماده‌ای که در صحن علنی مجلس شورای اسلامی تصویب شد، این مورد به صورت جداگانه در قبوض برق مردم درج می‌شود.از سوی دیگر قانونی وجود دارد مبنی بر این‌که سازمان برنامه و بودجه مکلف شده که هر سال میزان بودجه مورد نیاز نیروگاه‌های پسماندسوز را پیش‌بینی و تامین کند.

نرخ این نیروگاه‌ها ۹۰۰ تومان بر کیلووات است اما زمانی که قانون ابلاغ شد، نرخ مصوبه شورای اقتصاد ارجاع شد و امکان دارد تا ۱۵۰۰ تومان افزایش پیدا کند.

طبق آخرین آمار، حدود شش نیروگاه زباله‌سوز با ظرفیت ۱۱ مگاوات در حال بهره‌برداری است. به طور کلی مجموعا ۸۰۰ مگاوات استعداد کشور برای تولید برق از پسماند است و طبق لایحه‌ای که در مجلس شورای اسلامی در حال بررسی است، ۴۰۰ مگاوات از ۸۰۰ مگاوات پوشش داده می‌شود. البته این طرح درحالی پیگیری می‌شود که کارشناسان بر این باورند که تولید برق از پسماند بهترین راه‌حل مقابله با پسماند نیست اما فعلا این تنها راه‌حل در کلانشهرها و شهرهای ساحلی است. راه‌حل بهتر تفکیک و بازیافت زباله بوده که هنوز در شهرهای کوچک این فرصت وجود دارد.

تقاضای وزارت نیرو از شهرداری

از سوی دیگر، تولید برق از پسماند حدود دو برابر گران‌تر از بقیه انواع نیروگاه‌ها و تجدیدپذیرهای بادی و خورشیدی است. این در شرایطی است که وزارت نیرو مسئول تأمین برق کشور است و مسئول پسماند نیست. سیدمحمد صادق‌زاده- رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره وری انرژی برق (ساتبا) - پیش از این اعلام کرده بود که اگر وزارت نیرو ۳۰۰۰ ریال بابت هر کیلووات ساعت تولید برق از این نیروگاه‌ها یارانه می‌پردازد، توقع دارد دستگاه متولی دفع پسماندها که شهرداری‌ها هستند حداقل دو برابر وزارت نیرو کمک کنند.

وی با اشاره به این‌که در سال‌های گذشته شهرداری‌ها از پرداخت یارانه مناسب برای دفع بهداشتی پسماند از طریق تولید برق از نیروگاه‌های زباله‌سوز استنکاف کرده‌اند، اظهار کرد: اگر مشکل تأمین مالی برطرف شود، این کار رونق خواهد گرفت ولی اگر مشکل مالی برطرف نشود، با توجه به این‌که وزارت نیرو خود دارای بدهی‌های گسترده‌ای است، امکان پرداخت یارانه بیش‌تر برای تولید برق از انرژی‌های تجدیدپذیر ندارد.

رئیس سازمان انرژی‌های تجدید پذیر و بهره‌وری انرژی برق (ساتبا) ادامه داد: شهرداری‌ها باید به وظایف مقرر خود در قانون و وظایف ملی خود همچون وزارت نیرو علاقه نشان دهند و نسبت به در نظر گرفتن یارانه قابل توجهی بیش از آنچه که وزارت نیرو برای پسماندها در نظر گرفته تخصیص دهند تا با شکل‌گیری این کار در کشور مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برطرف شود.

منبع: خبرگزاری ایسنا

منبع: آفتاب

کلیدواژه: برق هیات وزیران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت aftabnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «آفتاب» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۱۵۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است

علیرضا خدابنده مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی گفت: خراسان رضوی در راستای ابلاغیه وزارت نیرو مبنی بر نهضت «تولید محصول سبز با برق سبز» با هدف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تامین برق چاه‌های کشاورزی، نصب این نیروگاه‌ها را به عنوان اولین استان و پیشرو در این طرح آغاز کرد.

او افزود: مدیریت بار در روز‌های اوج بار تابستان سال ۱۴۰۳ و همچنین ضرورت حمایت از تولید پایدار محصولات کشاورزی از دیگر اهداف ایجاد نیروگاه‌های خورشیدی برای تأمین برق چاه‌های کشاورزی در استان خراسان رضوی است، در این راستا دارندگان چاه‌های کشاورزی می‌توانند با مراجعه به ادارات برق شهرستان‌ها نسبت به ثبت نام برای دریافت پنل‌های خورشیدی اقدام کنند.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی ادامه داد: یکی از استان‌های پیشتاز در حوزه نصب و بهره برداری از نیروگاه‌های خورشیدی خراسان رضوی است و تاکنون هزار و ۱۲۱ نیروگاه خورشیدی انشعابی به ظرفیت ۱۰.۵ مگاوات در استان نصب شده است.

خدابنده بیان کرد: برنامه امسال نیز نصب حدود ۵۰۰ واحد نیروگاه خورشیدی ویژه مشترکان در خراسان رضوی است.

او تصریح کرد: به این منظور مقرر شده است با هدف انسجام بخشی و هم افزایی فعالیت‌های نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی، کمیته راهبری این نهضت در هر شهرستان تشکیل و به صورت هفتگی نشست‌های خود را برگزار کرده تا مسیر راهبری طرح تا قبل از آغاز روز‌های پیک تابستان ۱۴۰۳ هموار گردد.

مدیر عامل شرکت توزیع نیروی برق خراسان رضوی تاکید کرد: با اجرای نهضت نصب نیروگاه‌های خورشیدی برای چاه‌های کشاورزی گامی موثر در جهت کاهش ناترازی‌های تابستان و تولید پایدار محصولات کشاورزان عزیز برداشته تا رضایت این قشر ایثارگر نیز تأمین شود.

باشگاه خبرنگاران جوان خراسان رضوی مشهد

دیگر خبرها

  • نیروگاه‌های برق به استقبال روزهای اوج مصرف تابستان می روند | وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • وزیر نیرو: تعمیرات نیروگاه‌ها تا نیمه اردیبهشت پایان می‌یابد
  • تولید سالانه ۲.۵ میلیون تن پسماند پزشکی در هرمزگان ‌
  • تولید سالیانه یک میلیون و ۳۰۰ هزار تن پسماند صنعتی در هرمزگان
  • خراسان رضوی در نصب برق خورشیدی چاه‌‎های کشاورزی پیشگام است
  • مشکلات تبدیل وضعیت ایثارگران در وزارت نفت
  • تولید روزانه ۷۰۰ تن زباله در محدوده شهر همدان
  • امسال قطعی برق برای کشاورزان نخواهیم داشت
  • با سفر رئیس‌جمهور به سریلانکا طرح چندمنظوره سد و نیروگاهی افتتاح می‌شود
  • افزایش ۲۲ درصدی تولید برق در نیروگاه رامین اهواز