Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش جام جم آنلاین از فارس، «احمد الصافی» نماینده آیت الله سیستانی مرجع عالیقدر شیعیان در عراق در خطبه دوم نماز جمعه امروز کربلا معروف به خطبه مرجعیت بیانیه آیت الله سیستانی را درباره اعتراضات جاری در این کشور قرائت کرد.

در این بیانیه آمده است: موضع مرجعیت حمایت از اعتراضات و تاکید بر پایبندی به مسالمت آمیز و عاری بودن آن از هر نوع خشونت و همچنین محکومیت حمله به تظاهرات‌کنندگان مسالمت جو با قتل، جرح، ربودن یا ارعاب و غیر آن است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

آیت الله سیستانی تاکید کرد: بنابراین اهمیت دارد هر چه سریع‌تر یک قانون عادلانه‌ای برای انتخابات تصویب شود که اعتماد شهروندان به انتخابات را مجددا جلب کند و جانب احزاب و جریان‌های سیاسی را نگیرد و یک فرصت واقعی برای تغییر نیروهایی را فراهم کند که طی سال‌های گذشته بر کشور حکومت کرده اند، اگر ملت خواهان تغییر و جایگزین کردن آنها با چهره‌های جدیدی باشند.

این بیانیه افزود: تصویب قانونی که چنین فرصتی را به رای دهندگان ندهد غیر قابل قبول و بی فایده خواهد بود، کما اینکه باید قانون جدیدی برای کمیته نظارت بر انتخابات تصویب شود به گونه ای که بی طرفی و حرفه ای بودن آن مورد اعتماد باشد و از اعتبار در نزد مردم برخوردار باشد.

مرجع عالیقدر شیعه تاکید کرد: حکومت، مشروعیت خود را در رژیم‌های غیرمستبد و مانند آن از طرف مردم به دست می‌آورد و کسی غیر از ملت نیست که به حکومت مشروعیت می‌‌دهد و اراده ملت در نتیجه رای‌گیری است که به صورت منصفانه و شفاف برگزار شود.

آیت الله سیستانی همچنین گفت احزاب سیاسی از همه طیف‌های آن کشور را غنایمی دانستند که بین خود تقسیم کنند و برخی از فساد برخی دیگر چشمپوشی می‌کنند.

در این بیانیه آمده است: اینکه شهروندان به این شکل بی سابقه دست به تظاهرات برای مطالبه اصلاح امور زدند و در همه این مدت در مسیر مطالبات خود بهای سنگین و فداکاری‌های بزرگی نشان دادند فقط به این خاطر بوده که راهی جز این برای خلاص شدن از فسادی که روز به روز بدتر می شود و در همه سطوح و طی توافقی میان احزاب حاکم از همه گروه‌ها رخنه کرده است وجود ندارد. احزابی که کشور را غنایمی دیده و بین خود تقسیم کرده‌اند و برخی هم از فساد برخی دیگر چشمپوشی می‌کنند تا جایی که اوضاع غیر قابل تحمل می‌شود. برای بسیاری از شهروندان امکان پذیر نیست که با وجود منابع مالی کافی در کشور ، حداقل شرایط لازم برای زندگی مناسب را بدست آورند.

آیت الله سیستانی تاکید کرد: با وجود اینکه مدتی نه چندان کوتاه از آغاز اعتراضات مردمی برای مطالبه اصلاح امور می‌گذرد و خون صدها شهید و هزاران زخمی در این مسیر افتخار آمیز ریخته شد اما تا به امروز در واقع امرخواسته‌های معترضین برآورده نشده است بخصوص در پیگرد مفسدان بزرگ و پس گرفتن پول‌های غارت شده توسط آنها و لغو امتیازات ناعادلانه‌ای که به زیان ملت به برخی اعطا شده و همچنین لغو خواهی‌های و رتبه‌بندی‌های بی حساب و کتاب است.

به گفته آیت الله سیستانی، اگر قدرتمندان در عرصه حکومت تصور می‌کنند با تعلل و وقت کشی می‌توانند از اصلاح واقعی امور شانه خالی کنند در توهم به سر می‌برند، زیرا در هر حال مرحله پس از این اعتراضات مثل قبل آن نخواهد بود. پس هوشیار باشند.

در پایان این بیانیه آمده است: مبارزه برای اصلاح امور که توسط عراقی‌ها انجام می‌شود ، یک مبارزه ملی است که فقط مختص خودشان است و عراقی‌ها مسئولیت سنگین آن را بر دوش دارند و نباید اجازه مداخله هر طرف خارجی را از هر جهت داد، زیرا مداخلات خارجی خطرات بزرگی را به همراه دارد و کشور را به عرصه درگیری و تسویه حساب میان قدرت‌های بین المللی و منطقه ای مبدل می‌کند که بزرگترین بازنده در آن مردم هستند.

منبع: جام جم آنلاین

کلیدواژه: آیت الله سیستانی اعتراضات مردمی انتخابات عراق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت jamejamonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جام جم آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۳۴۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند

به گزارش خبرآنلاین، رئیس دیوان عالی کشور با اشاره به لزوم صدور احکام متناسب با جرم در مورد پرونده‌های مرتبط با صیانت جامعه و حجاب، گفت: قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود.

ایرنا در خبری نوشت: حجت الاسلام والمسلمین محمدجعفر منتظری در جلسه هیأت عمومی این دیوان اظهار داشت: اکنون بحث حجاب و صیانت از آن یکی از موضوعاتی است که در جامعه مطرح است و برخی که داعیه آشنایی با مفاهیم دینی و احکام الهی را دارند، سخنانی در این رابطه بر زبان جاری می‌کنند که موجب شگفت و تأسف است.

وی با تاکید بر اینکه علامت سوال گذاشتن روی مساله ضرورت حجاب برای بانوان غیرقابل توجیه است، افزود: برخی عنوان می‌کنند که آیا در اسلام بحث حجاب ضروری و واجب است! در حالی که امر حجاب یکی از ضروریات دین و در آیات شریفه قرآن برای همه زنان مسلمان یک تکلیف شرعی است.

منتظری ادامه داد: در روایات و احادیث پیامبر اکرم (ص) و ائمه معصومین (ع) در باب موضوع حجاب مطالب بی شماری بیان شده و این مساله به قدری مورد تاکید است که در شب معراج پیامبر اسلام (ص) نیز بر مساله حجاب اشاره شده است.

وی یادآور شد: در ادیان آسمانی نیز حجاب بر زنان امری لازم و ضروری بوده است، اصولا ویژگی و ساختار وجودی که خداوند در بانوان قرار داده است؛ اقتضا می‌کند که زن مصون از تعرض باشد و این امر از طریق حجاب محقق می شود.

رئیس دیوان عالی کشور تاکید کرد: حجاب یک تکلیف شرعی و قانونی است و در جامعه اسلامی و به‌خصوص در نظام جمهوری اسلامی ایران، انتظار این است که حتی کسانی که مسلمان نیستند و یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند زیرا قانون در کشور برای همه لازم الاتباع است.

منتظری خاطرنشان کرد: مساله حجاب در نظام جمهوری اسلامی ایران، تنها یک امر عقیدتی و دینی نیست و یک امر قانونی است، تمام شهروندان چه معتقد به مبانی دینی باشند و چه نباشند باید به قانون عمل کنند.

وی با بیان اینکه امروز کیان خانواده در دنیای غرب درحال اضمحلال است، گفت: تجربه نشان داده که بی‌بند و باری و روابط بدون قید و شرط، چه بر سر جوامع بشری آورده است، دست اجانب به دنبال برداشتن امر مهم حجاب، عفاف، حیا و شرم در جامعه اسلامی است و همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند دشمن روی این مساله مدیریت و برنامه‌ریزی کرده است.

رئیس دیوان عالی کشور اضافه کرد: مسئولان در امر حجاب وظیفه حاکمیتی، اخلاقی و اجتماعی دارند، این مردم با تقدیم ۳۰۰ هزار شهید انتظار حاکمیت احکام اسلام و اجرای دستورات اسلام را در جامعه دارند؛ بنابراین همه دلسوران نظام و دلبستگان اسلام باید بر مساله حجاب توجه لازم را داشته باشند.

وی با تاکید بر اجرای قانون توسط همه دستگاه‌های حاکمیتی و با توجه به وظایف و مسئولیت‌های نیروی انتظامی در تامین امنیت جامعه در کشور، بر پشتیبانی و حمایت قاطع از آنان خصوصا در مساله حجاب گفت: تامین امنیت اخلاقی جامعه ضروری است که در این زمینه ضمن اینکه باید جلوی برخی تخلفات و تندروی ها گرفته شود، باید با برنامه ریزی و تدبیر عمل شود و قطعاً همراهی و همکاری مردم نیز در اجرای قانون تاثیرگذار خواهد بود.

۴۷۲۳۶

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1898987

دیگر خبرها

  • احترام به قانون، اصل رقابت انتخاباتی است
  • از تسریع در روند نوسازی تا هوشمندسازی ناوگان اتوبوس‌های شهری
  • تصویب تشکیل استان تهران شرقی
  • تشکیل یک استان جدید در کمیسیون سیاسی دولت تصویب شد
  • تصویب تشکیل استان تهرانِ شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • وزیر کشور: فراجا نیرو‌های خود را در برخورد با بی حجابی توجیه کرده
  • تصویب استان تهران شرقی در کمیسیون سیاسی دولت
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • حجاب در ایران قانون است و همه باید از آن پیروی کنند
  • چه کسانی کاندیدای رهبری نظام بعد از امام بودند و چند رأی بدست آوردند؟ /وقتی متمم قاون اساسی با حکم ۲ رهبر به تصویب رسید!