Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@11:42:18 GMT

تاثیر نامطلوب برخی درمان‌های گیاهی بر شیمی‌درمانی

تاریخ انتشار: ۲۴ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۰۴۲۵۹

تاثیر نامطلوب برخی درمان‌های گیاهی بر شیمی‌درمانی

برخی درمان‌های گیاهی تاثیر شیمی درمانیِ سرطان را کاهش می‌دهند و از این رو به بیماران توصیه می‌شود پیش از مصرف هر نوع داروی گیاهی پزشک خود را مطلع کنند و از پزشکان نیز خواسته شده پیش از شروع شیمی درمانی در این باره از بیماران سوال نمایند.

به گزارش ایسنا، پروفسور "ماریا ژوآئو کاردوسو" در پنجمین کنگره بین المللی سرطان‌های پیشرفته پستان گفت: پزشکان باید فعالانه‌تر از بیماران سوال کنند که موقع درمان سرطان آیا داروی دیگری هم مصرف می‌کنند؟

دکتر کاردوسو که جراح پستان در مرکز سرطان لیسبون پرتغال است توصیه کرده اگر بیماران به تاثیر داروهای گیاهی اطمینان ندارند از مصرف آنها پرهیز کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برخی از داروهای گیاهی ممکن است در درمان‌های هورمونی و شیمی درمانی سرطان اختلال ایجاد کنند یا زمان انعقاد خون را افزایش دهند که باعث تاخیر در بهبود زخم و به جا ماندن جای زخم می‌شود.

بنابر گزارش شبکه خبری بی‌بی‌سی، دکتر کاردوسو می‌گوید: بخصوص در مواردی که سرطان پستان به سطح پوست گسترش یافته این موضوع اهمیت زیادی دارد؛ اتفاقی که در ۲۰ درصد موارد سرطان پستان و به میزان کمتر در سرطان‌های دیگر ممکن است رخ دهد.

برای مثال قرص‌های گیاهی حاوی سیر، زنجبیل و گینگو (کهن‌دار) ممکن است بهبود زخم را در این بیماران به تاخیر اندازند.

پروفسور کاردوسو دراین‌باره افزود: برای مثال این داروهای گیاهی زمان انعقاد خون را کاهش می‌دهند و ممکن است بهبود زخم را به تاخیر اندازند که برخی از آنها عبارتند:

- چیرتای سبز (green chiretta)

- گل تکمه ای یا بابونه گاوی (feverfew)

- خفجه یا کیالک یا زالزالک (hawthorn)

- سیر

- گینگو

- جینسینگ

- شاه بلوط هندی (horse chestnut)

- زردچوبه

پروفسور کاردوسو خاطر نشان کرد: طبیعی است که بیماران یا مراقب‌هایشان به دنبال درمان‌های مکمل و جایگزین باشند اما باید آگاه باشند که برخی از این درمان‌ها، ضررشان بیش از نفعشان است.

مرکز تحقیقات سرطان انگلیس نیز در این رابطه می‌گوید برخی درمان‌های مکمل ممکن است در درمان‌های طبی اخلال ایجاد کنند؛ مثلا در دوره شیمی درمانی باید از مصرف برخی خوردنی ها و نوشیدنی‌ها مثل گریپ فروت خودداری کرد چون بر تجزیه دارو در بدن تاثیر می‌گذارد.

این موسسه توصیه می‌کند: درباره هر درمان مکملی با پزشکتان صحبت کنید. پیش از شروع مصرف به پزشکتان اطلاع دهید به خصوص اگر تحت درمان سرطان هستید.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: داروي گياهي گياهان دارويي درمان گیاهی شيمي درماني

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۴۲۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی

آفتاب‌‌نیوز :

در گذشته از خردشدۀ گیاه برگ بو، برای جلوگیری از بروز عفونت­های موضعی و درمان آن‌ها استفاده می­شد. استفاده از روغن برگ بو به عنوان نگهدارندۀ مواد غذایی کارآمد گزارش کردند. درحال حاضر از روغن برگِ بو به عنوان مادۀ نگه دارنده وادویه در صنایع غذایی ازجمله تهیۀ ترشی و خیارشوراستفاده می­شود. برگِبو گیاهی اروماتیکی است که از زمان‌های قدیم به عنوان ادویه در غذا‌های مدیترانه‌ای و جز دارو‌های سنتی برای درمان چندین بیماری عفونی استفاده می‌شد.

چندین مطالعه در مورد تأثیر عصارۀ گیاه برگِ بو بر باکتری­های مختلف انجام شده است. نتایج نشان دهندۀاثر ضدباکتریال عصاره بر باکتری‌های استافیلوکوک اورئوس، اشرشیاکلی و سودوموناس ائروژینوژا بو که بالاترین فعالیت ضدباکتریایی عصارۀ گیاه برگ بو بر باکتری استافیلوکوک اورئوس است. با توجه به تأثیر بیشتر عصاره­ الکلی برگِ بو بر باکتری گرم مثبت می­توان مشخص کرد که نتیجه تاثیر ترکیبات فنولی باعث ایجاد اختلال در دیواره سلولی این نوع باکتری‌ها می‌شود؛ و باکتری‌های گرم منفی به دلیل ماهیت غشا سلولی که به علت داشتن لیپوپلی ساکارید مانع تجمع ترکیبات و عصاره‌های گیاهی در غشای سلولی شده و در نتیجه نفوذ کمتری دارند.

دراین بین، نتایج ضدباکتریال عصاره‌های منطقۀ‌های مختلف نشان داد فعالیت ضدباکتریایی این گیاه تحت تأثیر عواملی همچون میزان مواد غذایی موجود در خاک، شرایط اقلیمی منطقه، بارندگی، ارتفاع و دماست.

منبع: خبرگزاری فارس

دیگر خبرها

  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان
  • کاهش خطر ابتلا به سرطان پروستات با مصرف این مواد غذایی
  • تاثیر ورزش شدید بر سرطان
  • یک گیاه ضد باکتری برای درمان برخی بیماری‌های عفونی
  • دعوت برای اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • فراخوان اهدای خون به بیماران مبتلا به سرطان
  • نیچر: یک کشف مهم درباره سرطان روده بزرگ که به دهان مربوط می شود
  • گیاهی مفید برای مشکلات معده
  • درمان گیاهی ریزش مو