Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، نشست خبری قرارگاه استانی سوخت، بعد از ظهر چهارشنبه با حضور حسن جعفری، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی و رئیس قرارگاه مدیریت مصرف سوخت استان در دفتر معاونت سیاسی، امنیتی اجتماعی استانداری خراسان رضوی برگزار شد.

حسن جعفری در این نشست در ارتباط با طرح سهمیه‌بندی بنزین اظهار کرد: طرح سهمیه‌بندی بنزین که یک تصمیم ملی و مصوبه شورای هماهنگی اقتصادی سران قوا است، در ساعت صفر دیشب ابلاغ شد و چند هدف داشت که هدف عمده آن حمایت از معیشت مردم مخصوصا خانواده‌های کم‌درآمد است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این درآمدها با تاکید ریاست محترم جمهور کاملا متعلق به مردم است و به حساب سرپرست‌ خانوارها واریز می‌شود.

وی در ارتباط با مبلغی که به حساب خانوارها واریز می‌شود افزود: جامعه هدفی که در حوزه این طرح قرار گرفته‌اند، ۱۸ میلیون خانوار هستند که قریب به ۶۰ میلیون نفر را شامل می‌شوند؛ طی این طرح، برای خانوار ۱ نفره تا ۴ نفره به ترتیب، ۵۵ هزار تومان، ۱۰۳ هزار تومان، ۱۳۸ هزار تومان و ۱۷۲ هزار تومان و برای خانوار ۵ نفره و بیشتر، ۲۰۵ هزار تومان مازاد بر سهمیه قبلی، ظرف یک هفته تا ۱۰ روز آینده به حساب سرپرست خانوار، واریز خواهد شد.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی، ضمن اشاره به دیگر اهداف طرح سهمیه‌بندی بنزین افزود: هدف دیگر کنترل فزاینده مصرف سوخت است که به صورت متوسط سالیانه ۱۰ درصد افزایش مصرف بنزین را در کشور داشتیم و این مسئله بسیار نگران کننده است. همچنین از دیگر اهداف می‌توان به بحث مقابله با آلودگی هوا و جلوگیری از قاچاق سوخت اشاره کرد.

جعفری اضافه کرد: این طرح صرفا برای یک فرآورده سوختی، یعنی بنزین است و سایر فرآورده‌ها را شامل نمی‌شود.

وی ضمن تشکر از مردم استان، گفت: تقریبا از زمان ایجاد و اعلام اجرای طرح، با درایت و موقعیت‌شناسی و صبوری مروم فهیم استان، هیچ‌گونه دغدغه‌ای تا این ساعت در استان نداشتیم و این طرح به خوبی اجرا شده است.

معاون سیاسی‌ استانداری خراسان رضوی در ادامه ضمن بیان اینکه تاکنون ۵ مورد فراخوان برای حوزه استان صورت گرفته است، گفت: تاکید ما این است که مردم گول تبلیغات رسانه‌های ضدانقلاب را نخورند ولی در هر صورت هیچ‌کدام از آن‌ها مورد استقبال مردم ما قرار نگرفته‌ است و اگر اعتراضی در این رابطه وجود داشته باشد، مردم به راحتی از مجاری قانونی می‌توانند مراجعه کنند و معاندین و ضدانقلاب بسیار مایوس شده‌اند.

جعفری تاکید کرد: همه ارکان امنیتی با آمادگی لازم هستند و برخورد با هر حرکت اعتراضی حتما اقناعی و توجیهی خواهد بود.

وی ادامه داد: بستر اجرای طرح و تمام تمهیدات از قبل پیشبینی شده است. کلیه دعدغه‌های احتمتلی رصد شده و خدمت‌گزاران شما مردم با امادگی کامل این طرح‌ را اجرا کرده‌اند.

رئیس قرارگاه مدیریت مصرف سوخت استان در ارتباط با میزان آمادگی جایگاه‌های سوخت، ابراز کرد: در حوزه جایگاه‌های سوخت ظرفیت همه کامل است و هیچ کمبودی را در حوزه بنزین نداریم. هر ۲۰۸ جایگاه سوختی که در استان وجود دارد، بعلاوه ۷۲ جایگاه سوخت مشهد تمام آمادگی لازم را برای سرویس‌دهی مطلوب دارند. همچنین برای رفاه و اطلاع‌رسانی کسانی که شاید مطلع نبودند، بنرهایی را در جایگاه‌ها نصب کرده‌ایم تا سوالاتی که ممکن است مراجعه‌کنندگان داشته باشند، در آن پاسخ داده شود.

جعفری اضافه کرد: خراسان رضوی به عنوان اولین استان فراخوان داده تا کارت‌های سوختی که رمزشان فراموش شده است، در شرکت نفت، حتی امروز که جمعه است، رمزگشایی شود. استقبال مردم نیز استقبال بسیار خوبی در این راستا بوده است.

وی ادامه داد: دغدغه‌هایی ممکن است در ارتباط با کالاهای اساسی و دامی مطرح شده باشد ولی تمام این کالاها ذخیره‌سازی شده است و هیچ دغدغه‌ای در مورد کمبود این کالاها نداریم. همچنین سازمان‌هایی که در این راستا دخیل هستند، به صورت آماده‌باش در حال فعالیت در استان هستند و تدابیر لازم در ارتباط با وفور کالاها در فروشگاه‌ها اتخاذ شده است و نگرانی در این رابطه وجود ندارد.

جعفری در ارتباط با امکان افزایش قیمت‌ها بیان کرد: هیچ‌گونه افزایش قیمتی مخصوصا در حوزه کالاهای اساسی مورد قبول نیست و با متخلفین برخورد فوری و در صحنه صورت می‌گیرد و گشت‌هایی به صورت ویژه فعال هستند و لازم است مردم هرگونه گران‌فروشی و یا احتکار احتمالی را به حوزه‌های مربوطه اطلاع‌رسانی کنند تا بلافاصله رسیدگی شود.

وی افزود: در حوزه پایانه‌های برون‌شهری و تاکسی‌های خطی نگرانی‌هایی وجود داشته است که در این رابطه هم تمام تدابیر اتخاذ شده است و هیچ مشکلی نداریم.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری خراسان رضوی ضمن اشاره به فعال شدن کارت‌های سوخت، گفت: تقریبا در کل کشور ۷۶۰هزار قطعه کارت سوخت در باجه معطل پست وجود دارد که مردم باید برای تحویل مراجعه کنند و دیشب تصمیم گرفته شد که برای تسهیل در روند اهدای کارت‌ها، اداره پست امروز هم که جمعه است، خدمات‌رسانی کند.

وی ادامه داد: سهمیه آبان‌ماه کلیه کسانی که کارت در اختیارشان است و کسانی که هنوز کارت را تحویل نگرفته‌اند، به صورت اتوماتیک به کارتشان واریز می‌شود و ۶ ماه نیز محفوظ می‌ماند.

جعفری در ادامه ضمن اشاره به تبلیغات غلط رسانه‌های معاند، تاکید کرد: علی‌رغم آرامشی که در بین مردم وجود دارد، شبکه‌های ضدانقلاب تلاش می‌کنند با پخش عکس‌ و فیلم‌های جعلی افکار عمومی را تحریک و تهییج کنند که با هوشیاری مردم ما هیچ مشکل امنیتی را تاکنون در حوزه استان نداشته‌ایم.

وی خطاب به خبرنگاران و اصحاب رسانه گفت: انتظاری‌ که داریم این است که رسانه‌ها در حوزه اقناسازی و آگاه‌سازی اذهان عمومی در ارتباط با این طرح ملی اقدام کنند و به نظام کمک کنند این طرح به نحو مطلوبی به سرانجام برسد. انتظار داریم مشکلات روند اجرای طرح و انتظارات مردمی را به مسئولین منعکس کنید تا مسائل به صورت فوری حل شود و برای مردم دغدغه‌ای نماند.

در ادامه علی‌اصغر اصغری، مدیر شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی خراسان رضوی، اظهار کرد: با همکاری تمام دستگاه‌های دولتی و همکاری خوب مردم دیروز توانستیم این پروژه ملی را به انجام برسانیم و علی‌رغم اینکه تعداد پایگاه‌های سوخت زیاد است، پمپ بنزین‌های ما همگی تا صبح بنزین داشتند و هیچ کمبودی احساس نشد.

وی ضمن تاکید بر اینکه سهمیه کسانی که کارت ندارند، محفوظ است، افزود: بحث رمزگشایی کارت‌ها امروز به صورت فوق‌العاده انجام شد و مراجعات خوبی صورت گرفت و این روند ادامه خواهد داشت. ۸ ناحیه در استان برای رمزگشایی در استان بعلاوه ۲ پایگاه در مشهد، ۲ پایگاه در سبزوار و ۵ پایگاه در تربت حیدریه برای این امر فعال هستند.

اصغری ضمن اشاره به اینکه بنزین سوپر صرفا با کارت جایگاه‌دار و با قیمت ۳۵۰۰ تومان صادر می‌شود، تصریح کرد: مصرف مشهد در این زمینه تغییری نکرده است و متوسط ۱۵۰هزار لیتر در مشهد بنزین سوپر مصرف می‌شده که اکنون نیز همانطور است. همچنین آمار بارگیری سوخت روز گذشته ما از انبارها به پمپ بنزین‌ها ۴۰ درصد رشد داشته و بیش از ۱۰‌میلیون لیتر بوده است.

کد خبر 4772962

منبع: مهر

کلیدواژه: مشهد استانداری خراسان رضوي حسن جعفری سهمیه بندی بنزین افزایش قیمت بوشهر یوم الله 13 آبان زلزله شهرکرد ایلام راهپيمايي 13 آبان گرگان تئاتر کودک و نوجوان شیراز هفته وحدت قزوین بیرجند خطبه های نماز جمعه سفر استانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۴۵۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور

تین نیوز

طبق آمار رسمی گفته می شود حدود ۳۵ میلیون دستگاه خودرو در حال تردد در کشور وجود دارد که از این تعداد بیش  از ۱۳ میلیون خودرو فرسوده  به شمار می آیند. مصرف بنزین در خودروهای داخلی ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است و اگر این خودروها استاندارد بودند، کشور می توانست روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین صادر کند که درآمد حاصل از آن معادل ۴ ماه درآمد صادرات نفت کشور است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، علی دماوندی کناری، پژوهشگر در یادداشتی نوشت: افزایش ۷ میلیون لیتری میانگین مصرف روزانه بنزین در نوروز ۱۴۰۳، این تیتر رسانه  ها در  فروردین ۱۴۰۳  به نقل وزارت نفت است. به گزارش این وزارت خانه، میانگین توزیع روزانه بنزین کشور در نوروز ۱۴۰۳ حدود ۱۲۰ میلیون لیتر بوده که این مقدار در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۲ به طور میانگین حدود ۷ میلیون لیتر در روز افزایش یافته است. این روند مصرف صعودی  بنزین چند سالی است که  خود را آمار نشان می دهد. نکته قابل توجه آنکه در سال ۱۳۹۰ میزان مصرف روزانه بنزین بین ۵۷ تا ۵۹ میلیون لیتر در روز بود،  یعنی در ۱۲ سال مصرف این سوخت بیش از ۲ برابر شده است.

اخیرا مرکز پژوهش های مجلس از کسری روزانه ۱۰ میلیون لیتری بنزین خبر داد. بر همین اساس ایران سال آینده ناچار به واردات بنزین و گازوئیل به میزان ۵ میلیارد دلار است و به گفته عضو کمیسیون انرژی مجلس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۳ به عنوان پیش فرض در نظر گرفته شده است که نشان از تعمیق بحران و تشدید ناترازی بنزین دارد. این ناترازی در حالی است که در سال ۱۳۹۹ ایران صادر کننده ۳ میلیارد دلار بنزین به کشور های منطقه بوده است.

مشابه این اخبار، تقریبا روزی نیست که مطلبی در خصوص ناترازی بنزین، گاز، آب و برق در کشور سخنی گفته نشود. بزرگترین چالش کشور مصرف بی رویه انرژی است، چیزی که قرار بود به عنوان یک مزیت برای رشد اقتصادی کشور باشد، هم اکنون به یک تهدید برای اقتصاد کشور تبدیل شده است و اگر هر چه زودتر در مورد آن تصمیم گیری نشود، منجر به یکسری اقدامات پرهزینه در آینده می شود.

اما برای حل مسئله ناترازی بنزین ابتدا باید مشخص کرد، ریشه های مشکل کجاست و ناظر به آنها راهکار ارائه داد. کارشناسان حوزه انرژی دلایل زیادی را برای این ناترازی برشمردند که مهمترین آن به عدم مدیریت مصرف، تولید خودروهای بی کیفیت، شمار پرتعداد خودروهای فرسوده، عدم توجه کافی به حمل ونقل عمومی و توقف روند توسعه سوخت های جایگزین مربوط می شود.

طبق آمار رسمی گفته می شود حدود ۳۵ میلیون دستگاه خودرو در حال تردد  در کشور  وجود دارد که از این تعداد بیش  از ۱۳ میلیون خودرو فرسوده  به شمار می آیند. مصرف بنزین در خودروهای داخلی ۲ تا ۳ برابر استاندارد جهانی است و اگر این خودروها استاندارد بودند، کشور می توانست روزانه ۵۰ میلیون لیتر بنزین صادر کند که درآمد حاصل از آن معادل ۴ ماه درآمد صادرات نفت کشور است.

از سوی دیگر علاوه بر مصرف خودروهای جدید، به دلیل عدم اسقاط خودروهای فرسوده، افزایش مصرف بنزین روز به روز بیشتر می شود. مصرف بنزین و گازوئیل خودروهای فرسوده ۲ برابر خودروهای جدید است و کارشناسان میزان هدر رفت سوخت خودروهای فرسوده را سالانه ۱۰۰ میلیارد تومان برآورد می کنند. انجمن اسقاط خودروهای فرسوده در گزارشی تاکید کرده با خارج شدن خودروهای فرسوده از مدار فعالیت، ۳۳ میلیون لیتر در مصرف سوخت صرفه جویی می شود.

کاهش نسبی قیمت بنزین با توجه به کاهش پی در پی ارزش پول ملی، باعث توقف  روند توسعه سوخت های جایگزین شده است . طبق آمار شرکت ملی فرآورده های نفتی  از سال ۹۲ تاکنون رشد مصرف سی ان جی و رشد تعداد جایگاه های این سوخت پاک متوقف شده و سهم این سوخت جایگزین بنزین در سبد سوخت کمتر و کمتر شده است. در صورتی که سوخت مصرفی ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار دستگاه وسیله نقلیه از بنزین به سی ان جی تغییر یابد ، پیش بینی می شود جایگزین  حدود ۲۰ میلیون لیتر  بنزین در روز شود که صرفه سالیانه حدود ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلاری را به همراه دارد.

همانگونه وزیر صمت گفته کشور در تله سوخت گرفتار شده و راه حل افزایش تدریجی قیمت بنزین هم به دلایل مختلف، دیگر عملی نیست. به باور بسیاری از کارشناسان، ناترازی بنزین یک راه حل ندارد و باید مجموعه ای از راهکارها را در پیش گرفت و اگر در این زمینه برنامه و اهتمام  وجود نداشته باشد، هر سال بر شدت موضوع و میزان ارزی که برای واردات نیاز هست، افزوده می شود.

در مجموع راهکارها و رویکردهای متعدد قیمتی و غیرقیمتی برای حل ناترازی بنزین و بازگشت ایران به باشگاه صادرکنندگان بنزین وجود دارد که از جمله آنها می توان به اصلاح صنعت خودروسازی، ارتقای تکنولوژی خودروهای داخلی، جایگزینی خودروهای فرسوده و موتورسیکلت های پرمصرف، متنوع کردن سبد سوخت و توسعه سوخت های جایگزین، توسعه حمل و نقل عمومی، گسترش استفاده از خودروها و موتورسیکلت های برقی اشاره کرد.

به هر روی موضوع ناترازی بنزین در ایران نیازمند راه حل های جامع و سیاست گذاری صحیح در دو سطح عرضه و تقاضا و به صورت توامان و ترکیبی است. 

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • هرگونه افزایش قیمت در حوزه کالا‌های اساسی گرانفروشی است
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیش از پنج هزار خودرو در استان اردبیل دو گانه سوز شد
  • تشدید گشت های نظارتی بر بازار شهرستان دهلران
  • حدود ۳٫۵ میلیارد دلار ارز برای واردات کالاهای اساسی، صنایع و خدمات تامین شد
  • گام اساسی دولت سیزدهم برای اجرای طرح‌های کیفی‌سازی سوخت در پالایشگاه‌ها
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • همکاری ایران وپاکستان در موضوع کشت قراردادی و تهاتر کالاهای اساسی
  • رشد ۲۶ درصدی نسبت به سال ۱۴۰۱