Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرکل مقررات و استاندارد‌های بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی به واردات ۷۰ درصد کره توسط یک شرکت صنایع لبنی خاص واکنش نشان داد و آن را ناشی از تیز هوشی مسئولان این شرکت دانست. به گزارش گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، ولی الله فریادرس در واکنش به واردات بیش از ۳۰ هزار تن کره با ارز دولتی توسط شرکتی خاص که معادل کل نیاز کشور است اظهار کرد: در سال گذشته دولت دو شاخص برای وردات کالا با ارز ۴۲۰۰ تومانی در نظر گرفته بود که مشخص می‌کرد واردکنندگان تا چه میزان واردات داشته باشند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



وی افزود: بر این اساس در صورتی که واردکنندگان کارت بازرگانی جدیدی داشتند تنها می‌توانستند در سال ۵۰۰ هزار دلار کالا به کشور وارد کنند و در بخشنامه دوم به این وارد کنندگان اجازه داده شد که در صورتی که محوله خود را به گمرک آورده و کارت سبز دریافت کرده بودند، بتوانند دوباره واردت انجام دهند تا فضای رقابت و کسب و کارشان بسته نشود.

مدیر کل دفتر مقررات و استاندارد‌های بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: شرکت‌هایی که کارت بازرگانی آن‌ها دوساله و بیشتر بود می‌توانستند تا ۲ میلیون دلار در سال واردات داشته باشند.

بیشتر بخوانید

واکنش انجمن لبنیات به انحصار واردات کره دولتی توسط شرکت خاص: دخالتی نداشتیم، دیگر شرکت‌ها کم‌کاری کردند

اختصاصی| هشدار بیکاری ۱۰ هزار کارگر با انحصار واردات کره دولتی توسط یک شرکت/ اطلاعات سرّی درز کرد؟

پشت‌پرده واردات ۲ ماهه کره به اندازه ۱ سال/ واردکنندگان چگونه از حذف ارز ۴۲۰۰ خبر داشتند؟

وی تصریح کرد:اما در سال ۹۷ بخشنامه جدیدی درباره اختصاص ارز به واردات ابلاغ شد که در آن اعلام شده بود از اختصاص ارز به کارت‌های بازرگانی که یک ساله هستند خودداری شود.

مدیر کل دفتر مقررات و استاندارد‌های بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به نگرانی‌های ارزی که وجود داشت سعی کردیم که این بخش نامه را مورد توجه قرار دهیم و از اختصاص ارز به کارت‌های بازرگانی کمتر از یک سال خودداری کنیم.

فریادرس اظهار داشت: همچنین این امکان وجود داشت که برخی از وارد کنندگان تازه کار به دلیل نا آشنایی، نتوانند به تعهدات خود عمل کرده و بدهکار بانکی شوند.

وی افزود: بر این اساس شیوه نامه‌ای درست شد که در آن قید شده بود، شرکت وارد کننده باید سابقه واردات کالای مورد تقاضا را به مدت یک سال یا بیشتر داشته باشد.

فریادرس گفت: بنابراین در صورتی که شرکتی شرایط یاد شده را داشت، یعنی کارت بازرگانی دوساله و سابقه واردات محصول مورد تقاضای واردات را دارا بود ما دیگر به عنوان وزارت جهاد کشاورزی ممیزی اعمال نمی‌کردیم و ثبت سفارش را انجام می‌دادیم و تنها قیمت‌ها را مورد بررسی قرار می‌دادیم.

واردات ۷۰ درصد کره توسط یک شرکت به خاطر تیز هوشی است

وی در ارتباط با داشتن اطلاعات حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی واردات کره توسط یک شرکت خاص گفت: بعید می‌دانم که که اطلاعات خاصی در این خصوص به آن شرکت رسیده باشد، اما ممکن است برخی از شرکت‌ها تیز هوشی به خرج دادند.

فریادرس گفت: «در اواخر سال گذشته این کالا‌ها یک یا دو بار به گروه دو اولویت ارزی رفتند و دوباره به گروه یک کالایی بازگشتند؛ برخی از شرکت‌ها زرنگ بودند و توانمندی مالی بالایی برای واردات داشتند و ممکن است در صورتی که شرکتی چنین خبری را بشنود بخواهد به اندازه بیشتری نیاز خود را تامین کند.»

مدیر کل دفتر مقررات و استاندارد‌های بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه وی اختصاص ارز به واردات کره در سال گذشته را تایید نکرده و توسط دفتر صنایع این وزارتخانه انجام شده است اظهار داشت: برخی از شرکت‌ها توامندی‌های مالی بیشتری دارد، اما هیچ رانتی به شرکتی داده نشده است.

وی تاکید کرد:صنایع لبنی قبل از سال ۹۷ به راحتی و بدون محدودیت می‌توانستند برای واردات اقدام کنند و مانعی برای آن‌ها وجود نداشت، اما بعد از آن مدت به دلیل نگرانی‌های ارزی، محدودیت‌هایی ایجاد شد.

فریادرس گفت: وارد کنندگان در صورتی که می‌توانستند شرایط اهلیت سنجی را طی کنند، اعمال محدودیتی برای آن‌ها وجود نداشت؛ بر این اساس به نظر نمی‌رسد که شرکت خاص یاد شده، رانت داشته است بلکه از فضا و موقعیت ایجاد شده در سال گذشته استفاده کرده است.

وزارت جهاد کشاورزی در سال گذشته مسئولیت ثبت سفارش و اختصاص ارز به واردات کره را بر عهده داشت که با انتقال وظایف بازرگانی به وزارت صنعت این مسئولیت نیز به آن وزارتخانه رفت. منبع: خبرگزاری فارس

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: واردات کره ارز 4200 کارت بازرگانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۷۸۲۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته

به گزارش قدس آنلاین، میزان وزنی قهوه وارداتی در این مدت ۴۹ هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل ۴۸.۵۵ درصد افزایش داشته است.

براساس این گزارش، در سال ۱۴۰۲ کشورهای امارات متحده عربی، ویتنام، هند، اندونزی و اوگاندا ۵ کشور عمده طرف معامله واردات قهوه با ایران بودند ،۹۵ درصد از ارزش قهوه وارداتی به کشور از طریق ۵ کشور مذکور انجام گرفته است. در این میان کشور امارات متحده عربی با ۷۸ میلیون دلار، ۵۲.۸۹ درصد از سهم واردات قهوه ایران به لحاظ ارزشی را به خود اختصاص داد.

همچنین، تشریفات گمرکی حدود ۸۲ درصد از وزن و ارزش واردات قهوه از طریق گمرک شهید رجایی انجام گرفته است و پس از آن گمرکات مشهد، بوشهر، بندرلنگه و تهران در رده بعدی قرار گرفتند. در سال ۱۴۰۲ این میزان قهوه وارداتی از سوی ۱۲۱ شخص و شرکت انجام گرفته است. تجارت جهانی قهوه در سال ۲۰۲۲ به میزان ۴۵.۵ میلیارد دلار بوده که بزرگترین صادرکنندگان قهوه، کشورهای برزیل کلمبیا و ویتنام و بزرگترین واردکنندگان قهوه آمریکا، آلمان و بلژیک بودند.

لازم به ذکر است؛ سهم قهوه از تجارت جهانی در سال ۲۰۲۲ به میزان ۱۹ صدم درصد از تجارت جهانی بوده است.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • واردات ۱۴۸ میلیون دلاری قهوه به کشور در سال ۱۴۰۲
  • صادرات ۵۰۰ میلیون دلار اقلام نساجی در سال گذشته
  • واردات قهوه ۷۵ درصد افزایش یافت
  • صادرات محصولات نساجی به ۴۸۹ میلیون دلار رسید
  • شکایت از پورتو به‌خاطر مهدی طارمی!
  • شکایت از پورتو به خاطر مهدی طارمی!‏
  • سهم ۱۹ درصدی قهوه تجارت جهانی؛ واردات ۱۴۸ میلیون دلاری در سال گذشته
  • وجود ۴۰ هزار کارت بازرگانی در منطقه سیستان برای واردات ۹۰۰ قلم کالا
  • اعلام جزئیات جدید درباره واردات خودرو جانبازان؛ اول جانبازان بالای ۷۰ درصد، بعد جانبازان ۵۰ درصد
  • (ویدیو) توضیحات شهردار تهران در مورد خدمات میادین میوه و تره‌بار