Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از مزایای سهمیه بندی و افزایش قیمت سوخت جلوگیری از مصرف افسار گسیخته این ثروت ملی است که مصرف آن در کشور روز به روز در حال افزایش بود.


به گزارش شریان نیوز،سرانجام پس از کش و قوس‌های فراوان و تکذیبیه‌های متعدد از سوی مسئولان دولتی، بنزین سهمیه بندی شده و نرخ آن افزایش یافت.

بر اساس اطلاعیه شرکت ملی فرآورد‌های نفتی از ساعت صفر روز جمعه ۲۴ آبان سهمیه بندی بنزین برای تمام وسایل نقلیه بنزین سوز آغاز شد که طبق آن، قیمت بنزین سهمیه‌ای برای خودرو‌های شخصی ۶۰ لیتر و با قیمت۱۵۰۰ تومان و بنزین آزاد ۳۰۰۰ تومان اعلام شد، البته سهمیه کامل آبان خودرو‌های شخصی از بامداد همین روز به کارت سوخت شخصی آن‌ها واریز شد که به مدت ۶ ماه قابل ذخیره است و سهمیه افرادی که به هر علت کارت سوخت شخصی خود را دریافت نکردند از ساعت آغاز اجرای این طرح، محفوظ خواهد بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمدباقر نوبخت رئیس سازمان برنامه و بودجه پس از آغاز افزایش قیمت بنزین از طرح حمایتی دولت برای جبران افزایش قیمت بنزین خبر داد و گفت: طرح حمایت معیشتی و اصلاح قیمت و سهمیه بندی بنزین در راستای اجرایی شدن مصوبه شورای عالی هماهنگی اقتصادی صادر شد.

چرا بنزین گران شد

یکی از دلایل گرانی بنزین، مصرف بالای آن در کشور به دلیل ارزانی آن بود بطوریکه حجم مصرف ایرانی‌ها نسبت به سایر کشور‌های جهان بیشتر بود و به همین دلیل مدیریتی از سوی مصرف کنندگان صورت نمی‌گرفت.

علاوه بر این قیمت پایین بنزین در کشور موجب شده تا حجم بالایی از این ثروت ملی به کشور‌های همسایه قاچاق شود که نه تنها ثروت ملی کشور به تاراج می‌رود بلکه سود سرشار آن به جای واریز شدن به خزانه دولت به جیب قاچاقچیان رفته و هیچ عایدی برای کشور نداشت.

قیمت بنزین از آب معدنی در کشور ارزانتر است

حسن مرادی کارشناس انرژی، با بیان اینکه حجم زیادی از ثروت کشور در حال مصرف شدن است، افزود: قیمت بنزین از آب معدنی در کشور ارزانتر است که اعمال سهمیه و قیمت جدید موجب می‌شود تردد‌ها سامان بگیرد و هدفمند شود.

وی گفت: مقرر شده منابع حاصل از افزایش نرخ سوخت به دهک‌های یارانه بگیر که حدود ۶۰ میلیون نفر هستند پرداخت شود و در حقیقت به جیب مردم بر می‌گردد و فقط افرادی که در رفاه بیشتری قرار دارند بخش بیشتری از این سهمیه را می‌پردازند.

مرادی ادامه داد: کار بسیار خوبی در اختصاص سهمیه ۴۰۰ لیتری برای تاکسی‌ها و اختصاص سهمیه برای تاکسی‌های اینترنتی صورت گرفته تا کرایه‌ها افزایش نیابد که البته باید نظارت بیشتر شود تا برخی از این موضوع سوءاستفاده نکنند.

این کارشناس انرژی درباره تاثیر افزایش نرخ سوخت بر قاچاق تصریح کرد: حدود ۲۰ میلیون لیتر قاچاق سوخت در کشور صورت می‌گیرد که این افزایش نرخ قطعا بر قاچاق تاثیرگذار است و موجب می‌شود درآمد آن به خزانه دولت برگردد.

وی با بیان اینکه طی چندماه گذشته حدود ۱۰ درصد به مصرف بنزین کشور افزوده شده است، خاطرنشان کرد: امیدواریم با این سهمیه بندی مصرف به عدد قبل خود برگردد تا دولت بتواند بخشی از بنزین را صادر کند.

جلوی مصرف بی رویه بنزین گرفته شد

علی اکبری کارشناس حوزه انرژی نیز، با اشاره به اعمال سهمیه بندی بنزین و افزایش قیمت آن اظهار کرد: برداشتن سهمیه سوخت باعث افزایش بی رویه مصرف در کشور شده بود.

این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: مصرف روزانه بنزین با برداشتن کارت سوخت طی سال‌های گذشته سیر صعودی به همراه داشته است.

وی افزود: واقعی سازی قیمت حامل‌های انرژی باید به صورت مرحله‌ای طی سال‌های گذشته انجام می‌شد که متاسفانه دولت با جلوگیری از افزایش قیمت در سال‌های پیش، فنر قیمت سوخت را فشرده کرد.

اکبری ادامه داد: منابع حاصل از افزایش قیمت سوخت می‌تواند در بخش‌های عمرانی و تولیدی رشد اقتصادی را به همراه داشته باشد.

این کارشناس حوزه انرژی بیان کرد: اقتصاد یارانه کشور نیاز به جراحی دارد و گام نخست واقعی سازی انرژی‌ها در کشور است.

با توجه به اجرایی شدن سهمیه بندی و افزایش نرخ سوخت در آینده نزدیک با کاهش مصرف لجام گسیخته این ثروت ملی، کشور از مزایای آن هم از نظر اقتصادی و هم از نظر بهبود وضعیت آلودگی شهر‌ها بهره‌مند خواهد شد، مهمترین نکته اینکه دهک‌های ضعیف جامعه از یارانه آن به طور مستقیم بهره‌مند خواهند شد تا ناعدالتی که بین دهک‌های بالا و دهک‌های پایین با پرداخت یارانه سوخت به وجود آمده بود از بین برود.

منبع: میزان

منبع: شریان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shariyan.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شریان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۰۸۹۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کارت سوخت در بازار سیاه

به گزارش همشهری آنلاین، اما صحبت‌های وزیر نفت مبنی بر اینکه به‌زودی سوخت‌گیری فقط با کارت سوخت شخصی انجام می‌شود و دیگر خبری از کارت سوخت آزاد در جایگاه‌ها نخواهد بود، باعث شد عده‌ای به فکر فروش کارت‌های سوخت به عده‌ای که سوخت‌گیری برایشان چالش خواهد شد، بیفتند.

اگر سری به سایت‌های فروش بزنید، آگهی‌های مختلفی را برای فروش کارت سوخت می‌بینید که قیمت‌های جالبی دارد، قیمت‌هایی که از یک‌میلیون‌ تا ۲۰ میلیون متغیر است. حتما می‌دانید که این روش‌ها کاملا غیرقانونی است و حتی ممکن است باعث شود افرادی کارت‌های سوخت را سرقت کرده و بفروشند و عده‌ای هم این کارت‌های سرقتی را بخرند و بعد توی دردسر بیفتند.

بیشتر بخوانید: حواس جمع به پمپ بنزین بروید کارت سوخت نوروز تامین شد

البته که وزیر نفت این را هم گفته که قرار است از روش‌های غیرقیمتی استفاده کرده تا مصرف سوخت را کنترل کنند و کارت سوخت‌های اضطراری به تعداد معدود در جایگاه‌های سوخت قرار می‌گیرد تا افرادی که کارت سوختشان نرسیده و مشکل دارند، استفاده کنند.

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران هم گفته که هیچ نگرانی بابت توزیع بنزین وجود ندارد و لازم نیست نگران باشید. با این حال توصیه ما به شما این است که از خرید کارت‌های سوخت خودداری کنید و تا جایی که امکان دارد کمتر از خودروی شخصی استفاده کنید تا سوخت کمتری مصرف شود و سهمیه کارت سوخت‌تان برایتان کافی باشد.

کد خبر 847582 برچسب‌ها سوخت - بنزین (کارت سوخت هوشمند) خبر مهم سوخت - بنزین وزارت نفت

دیگر خبرها

  • ۲۵ درصد زعفران تولیدی در داخل مصرف می‌شود
  • کارت سوخت در بازار سیاه
  • استفاده از خودروهای برقی، دوگانه سوز و هیبریدی راهکار برون رفت از بحران ناترازی بنزین 
  • رفع نگرانی کشاورزان با مصرف کود یارانه ای
  • آمار هولناک از وضعیت فقر مطلق /پرداختی‌ها چقدر از هزینه پایین‌ترین‌دهک‌ها را پوشش می‌دهد؟
  • کاهش سهمیه سوخت تراکتورداران مهمترین دغدغه کشاورزان اسدآبادی
  • ضربه سنگین خودروهای بی‌کیفیت تولید داخل به تشدید ناترازی بنزینی و کسری بودجه ارزی کشور
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم