Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز شنبه روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتیی، فرناز اهدائی وند با اشاره به این که ایران در سال های اخیر با چالش بزرگی در زمینه کاهش میزان باروری (پایین تر از نرخ جانشینی) مواجه شده است، افزود: این امر در درازمدت می تواند به نرخ رشد منفی در جمعیت منتهی شود. طرح بررسی شیوه ناباروری در کشور مربوط به زنان ۱۵ تا ۴۹ ساله ایرانی است که ازدواج کرده اند و از آغاز زندگی مشترک آنها بیش از یک سال گذشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به انجام این مطالعه در ۳۰ استان کشور و بین ۱۵۰ هزار زن ایرانی گفت: این تحقیق توسط کارشناسان مامایی از طریق پرسشگری درِ منزل انجام می شود و پرسشگران دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی از اواخر آبان ماه با کارت شناسایی عکس دار برای اجرای این طرح به منازل ساکنان مناطق تحت پوشش این دانشگاه مراجعه خواهند کرد.

اهدائی وند تصریح کرد: این طرح کشوری در سطح شهر تهران و شهرستان های پردیس و دماوند با شرکت ۷۰۰ خانم  واجد شرایط اجرا خواهد شد.

به گفته وی هرم سنی جنسی جمعیت کشور یک دوره گذار از جوانی به سمت سالمندی را نشان می دهد و ایران ششمین کشور جهان است که به سرعت به سمت سالمندی پیش می رود و حوزه سلامت راهکارها، تدابیر و برنامه هایی را برای مقابله با کاهش نرخ باروری و سالخوردگی جمعیت در دست اجرا دارد که پیشگیری و درمان ناباروری یکی از این راهکارها است.

اهدائی وند ناباروری را یکی از معضلات هر جامعه برشمرد و خاطرنشان کرد: پیگیری، تشخیص و درمان ناباروری هر ساله هزینه های سنگینی را بر دوش جامعه تحمیل می کند و بر زندگی مردان و زنان در سنین باروری تاثیر گذاشته و افراد مبتلا را در معرض مشکلات عاطفی و روانی زیادی قرار می دهد.

وی اظهار داشت: سازمان جهانی بهداشت ناباروری را به عنوان یک مشکل مهم بهداشت باروری در نظر گرفته است و طبق برآورد این سازمان یک چهارم زوج ها در  کشورهای در حال توسعه از مشکلات ناباروری رنج می برند.

برچسب‌ها حقوق زنان بهداشت و درمان

منبع: ایرنا

کلیدواژه: حقوق زنان بهداشت و درمان حقوق زنان بهداشت و درمان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۱۰۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان

آفتاب‌‌نیوز :

مطالعه‌ای که به تازگی توسط محققان دانشکده بهداشت عمومی جانز هاپکینز در بلومبرگ انجام شده، نشان می‌دهد که احتمال زوال عقل در افراد مسن با شدت بالای کم‌شنوایی بیشتر است، اما این احتمال در بین کسانی که از سمعک استفاده می‌کنند پایین‌تر است.

نتایج حاصل از این مطالعات (روی بیش از ۲۴۰۰ سالمند)، بیانگر این است که کاهش شنوایی ممکن است عاملی در افزایش خطر زوال عقل باشد و بر همین اساس، درمان کم‌شنوایی می‌تواند خطر زوال عقل را کاهش دهد. کاهش شنوایی یک مسئله حیاتی در زمینه سلامت عمومی است و این خطرِ روبه‌رشد که کاهش شنوایی ممکن است با خطر زوال عقل مرتبط باشد]، میلیون‌ها نفر را در جهان تحت تأثیر قرار می‌دهد.

در این مطالعه، ۲۴۱۳ نفر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که حدود نیمی از آن‌ها بالای ۸۰ سال داشتند و طی همین بررسی‌ها ارتباط واضحی بین شدت کم‌شنوایی و زوال عقل در آن‌ها مشاهده شد؛ شیوع زوال عقل در میان شرکت‌کنندگان با کم شنوایی متوسط تا شدید، ۶۱ درصد بیشتر از شرکت‌کنندگانی بود که شنوایی نرمال داشتند. شیوع زوال عقل در ۸۵۳ شرکت‌کننده کم‌شنوا که از سمعک استفاده می‌کردند نیز تا ۳۲ درصد کمتر بود.

چگونگی ارتباط کم شنوایی با زوال عقل هنوز به طور قطع مشخص نیست، اما نتایج این تحقیقات به مجموعه اطلاعاتی که حاصل از بررسی ارتباط جرئی بین کم‌شنوایی و زوال عقل است، اضافه می‌کند.

امید بر این است که به تدریج، اطلاعات کامل‌تری از تأثیر کم‌شنوایی بر عملکرد شناختی و زوال عقل در سالمندان حاصل شود و داده‌های موجود در این زمینه تکامل یابند.

منبع: خبرگزاری تسنیم

دیگر خبرها

  • تسهیلات خوبی برای درمان ناباروری در استان کرمان اختصاص دادیم
  • اولین فرزندان مرکز ناباروری ساوه پا به عرصه هستی گذاشتند
  • پیرترین پدر و مادرها کدام استان زندگی می‌کنند؟
  • برنامه «ماه‌ترین پلاس» به سراغ پدران می‌رود
  • فاصله ازدواج و فرزندآوری به ۳ سال رسیده است
  • ارائه بیش از ۱۰۰ خدمت رایگان برای بارداری سالم
  • اتیسم؛ حرکت به سوی شکوفایی
  • یک نشانه مهم زوال عقل در سالمندان
  • نقش مغفول مانده پدران در سلامت زنان و بارداری | تلویزیون با برنامه‌ «ماه‌ ترین» وارد شد
  • نشان‌دار شدن ۱۳۹۱ زوج نابارور در سامانه بیمه سلامت کهگیلویه و بویراحمد