Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-07@22:55:06 GMT

اولین سالگرد جنبش جلیقه زردهای فرانسه

تاریخ انتشار: ۲۵ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۲۲۹۵

اولین سالگرد جنبش جلیقه زردهای فرانسه

جنبش اعتراضی جلیقه زردهای فرانسه در حالی فردا یکشنبه به نخستین سالگرد خود می‌رسد که میزان شرکت معترضان در تظاهرات این جنبش خیلی کمتر از زمانی است که این جنبش در اوج خود قرار داشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری آناتولی، اعتراضات جنبش موسوم به "جلیقه زردها" در فرانسه ابتدا در ۱۷ نوامبر ۲۰۱۸ در واکنش به افزایش قیمت سوخت و نابرابری اقتصادی آغاز شد اما این اعتراضات در ادامه به شورشهایی بعضا مرگبار علیه دولت فرانسه تبدیل شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معترضان این جنبش از جلیقه ایمنی زرد رنگ تعبیه شده در خودروهای فرانسوی به عنوان نماد جنبش خود استفاده کرده و در تظاهرات این جلیقه‌ها را به تن می‌کنند تا اعتراضات آنها بیشتر به چشم بیاید.

در نخستین روزهای پا گرفتن این جنبش اعتراضی، جمعیت انبوه در سراسر فرانسه در تظاهرات شرکت می‌کردند و طبق برآوردهای رسمی این جمعیت به ۳۰۰ هزار تن رسید.

این جنبش اعتراضی در ادامه الهام‌بخش معترضان در کشورهای دیگری نیز شد و جنبشهایی مشابه با جلیقه زردهای فرانسه در کشورهای دیگر هم شکل گرفت.

نمایندگانی از این جنبش اعتراضی ماه مه سال جاری میلادی در انتخابات پارلمان اروپا نامزد شدند هر چند که موفقیت چندانی به دست نیاوردند.

جنبش جلیقه زردهای فرانسه با گذشت چند ماه از آغاز اعتراضاتش تقویت شد و توانست امتیازاتی را هم از دولت فرانسه به ویژه در زمینه لغو افزایش مالیات سوخت که جرقه اولیه این اعتراضات را زد، کسب کند اما به گفته تحلیلگران این جنبش در بلندمدت به مشکلاتی برخورد.

پولیانا روییز، یک کارشناس رسانه در دانشگاه ساسکس انگلیس به خبرگزاری آناتولی گفت، جنبش جلیقه زردها نتوانست بیشتر از هسته اصلی حامیانش گسترش پیدا کند چون اعتراضات آن صرفا بر مبنای یک سری مسائل خاص شکل گرفتند.

روییز عنوان کرد، عدم برخورداری از رهبری و داشتن ایدئولوژی‌های مختلف باعث مختل شدن این جنبش شد.

وی اظهار کرد: آنها قابلیت محدودی در ارتباط برقرار کردن با معترضان دیگر داشتند و برخی مطالبات خاص خودشان را فراتر از بحث مالیات سوخت داشتند.

اوایل ماه جاری میلادی حدود ۶۰۰ تن از جلیقه زردهای سراسر فرانسه در شهر مونپلیه در جنوب این کشور در نشستی به بررسی و بحث درباره آینده این جنبش و برنامه‌هایشان برای نخستین سالگرد آن پرداختند.

جنبش جلیقه زردهای فرانسه حتی به رغم فروکش کردن تعداد شرکت‌کنندگان در اعتراضاتشان اما توانسته اثر خود را در تاریخ و به ویژه بر امانوئل ماکرون، رئیس جمهور فرانسه ثبت کند؛ رئیس جمهوری که به شدت مورد اعتراض تظاهرکنندگان قرار گرفت و برای استعفا کردن تحت فشار است.

طبق اعلام دولت فرانسه، این اعتراضات مجموعا تاکنون ۱۱ کشته و بیش از ۴۰۰۰ زخمی از جمله در میان پلیس و معترضان بر جای گذاشته است.

فعالان جنبش مدعی هستند که ۲۴ معترض نیز یک چشم خود و پنج تن هم یک دستشان را از دست داده‌اند.

در عین حال دست کم ۸۴۰۰ تن هم از زمان آغاز اعتراضات جلیقه‌زردها بازداشت شده‌اند و حدود ۲۰۰۰ تن هم با تمدید بازداشت روبرو شده‌اند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جلیقه زردها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۲۲۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقام سابق آمریکایی: فرانسه اولین نظامیان خود را به اوکراین فرستاده است

استفان براین معاون سابق وزیر دفاع آمریکا در امور سیاست در یادداشتی که توسط وب‌گاه آسیا تایمز منتشر شده، نوشته است: فرانسه پیش‌تر اولین نظامیان خود را به اوکراین فرستاده است.

به گزارش روز دوشنبه آسیا تایمز، براین در این یادداشت با بیان اینکه این نظامیان متعلق به هنگ سوم پیاده نظام هستند که یکی از اجزای اصلی لژیون خارجی فرانسه است، افزود: این نیرو‌ها در حمایت از تیپ مکانیزه ۵۴ مستقل اوکراین در شهر اسلاویانسک مستقر شده‌اند.

بر اساس این یادداشت، این نظامیان فرانسوی که مستقیماً در یک منطقه جنگی پر زد و خورد مستقر شده‌اند، قصد دارند به نیرو‌های اوکراینی برای مقاومت در برابر پیشروی‌های اخیر ارتش روسیه در دونباس کمک کنند.

در این یادداشت آمده است که در حال حاضر ۱۰۰ لژیون خارجی فرانسوی که متخصص نگهداری و سرویس تجهیزات و ادوات توپخانه هستند به اوکراین اعزام شده‌اند، اما قرار است این تعداد در نهایت به یک هزار و ۵۰۰ لژیون خارجی افزایش پیدا کند.

بنا بر نوشته آسیا تایمز، لژیونر‌ها به مدت سه سال در ارتش فرانسه خدمت می‌کنند و پس از آن می‌توانند تابعیت فرانسه را درخواست کنند. همچنین افسران ارشد لژیون خارجی همگی فرانسوی هستند، اما درجه دار‌ها و نیرو‌های دیگر همگی از اتباع خارجی هستند.

آسیا تایمز ادامه داد: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه درحالی اوایل هفته جاری بار دیگر احتمال اعزام نیرو‌های ناتو از اروپا به اوکراین را رد نکرد که این اظهارات وی از سوی گروه‌هایی در انگلیس، فرانسه، مجارستان، ایتالیا و اسلواکی مورد انتقاد قرار گرفت و دیمیتری پسکوف سخنگوی کرملین نیز اظهارات مکرون را بسیار خطرناک خواند.

رئیس جمهور فرانسه پیش‌تر در اظهاراتی گفت که چنانچه روسیه موفق به شکستن خطوط نبرد در اوکراین شود و درصورت درخواست کی‌یف، وی مساله اعزام نیرو به اوکراین را منتفی نمی‌داند و آن را رد نمی‌کند.مکرون که در این زمینه با هفته نامه انگلیسی اکونومیست مصاحبه می‌کرد به صراحت گفت: من هیچ چیزی را (در جنگ اوکراین) دور از نظر نمی‌گیرم، چرا که با فردی مواجه هستیم که وی هیچ چیزی را منتفی و دور از نظر نمی‌گیرد.

درحالی مکرون نسبت به قصد خود مبنی بر اعزام نیرو به اوکراین سخن می‌گوید که وی ۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ در سخنانی از آمادگی کشورش برای گفتگو با دیگر کشور‌های اروپایی درباره استفاده از سلاح هسته‌ای علیه روسیه خبر داد.وی گفته بود فرانسه موضع خود را حفظ خواهد کرد، اما آماده است تا در دفاع از خاک اروپا بیشتر مشارکت کند.

رئیس‌جمهور فرانسه که کشورش حدود ۳۰۰ کلاهک هسته‌ای دارد در هفته‌های اخیر موضع شدیدتری را علیه روسیه اتخاذ کرده است و این اولین بار نیست که استفاده از سلاح‌های هسته‌ای فرانسه را برای دفاع از اتحادیه اروپا پیشنهاد می‌کند. مکرون اولین بار در سال ۲۰۲۰ به این اقدام احتمالی اشاره کرده بود.

منبع: ایرنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل اروپا و آمریکا

دیگر خبرها

  • انحلال اعتراضات دانشجویی حامی فلسطین در چندین شهر اروپایی
  • دانشجویان دانشگاه‌های اکسفورد و کمبریج به جنبش حامیان فلسطین پیوستند
  • استقرار اولین گروه از نیرو‌های رزمی فرانسه در اوکراین
  • استقرار اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین
  • اولین گروه از نیروهای رزمی فرانسه در اوکراین مستقر شدند
  • مقام سابق آمریکایی: فرانسه اولین نظامیان خود را به اوکراین فرستاده است
  • جنبش حامی فلسطین به دبیرستان‌های فرانسه کشیده شد
  • ادامه اعتراضات در دانشگاه‌های آمریکا؛ بازداشت ۲۵ نفر در دانشگاه ویرجینیا
  • باخ: حاضرم اولین نفر در رودخانه سن شنا کنم
  • اعتراضات دانشجویی علیه اسرائیل به مکزیک هم رسید