Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک روانشناس گفت: قاچاقچیان مواد مخدر، نوع نگاه به مصرف مواد را تغییر داده اند و وجهه ای که برای آن ترسیم شده است از قالب خیابان و کارتن خوابی افراد معتاد خارج شده و به آن شخصیتی جدید در شکل و شمایلی نو و تازه که متعلق به شخصیت های بزرگ جهان است داده شده است.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ مبحث اعتیاد کودکان بحث ساده‌ای نیست و باید پذیرفت این موضوع به عنوان یکی از بزرگترین آسیب‌های اجتماعی حال حاضر درون اجتماع ما یافت می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در گذشته زمانی که مبحث اعتیاد مطرح می‌شد فقط از یک بُعد با آن مواجه بودیم، یعنی اعضای اصلی خانواده، پدر و مادر درگیر اعتیاد بودند و پس از آن فرزند نیز بنا به این دلیل که بستر فراهم است به سمت اعتیاد سوق داده می شد اما دیگر امروزه فقط یک راه و روش وجود ندارد بلکه شیوه‌های مختلفی برای هدایت کودکان و نوجوانان به سمت مواد مخدر و مصرف آن به وجود آمده است.

جلال مرادی، روانشناس بالینی، پژوهشگر و دکترای آینده پژوهشی سلامت، در خصوص تاثیر مواد مخدر روی کودکان می‌گوید: میزان تاثیرگذاری به‌میزان قابل توجهی روی هیجانات و احساسات کودکان تاثیر خواهد گذاشت. این تاثیرپذیری ناشی از مصرف مواد مخدر نیست بلکه به واسطه شرایط روحی و روانی است. در این زمان است که والدین تصمیم می‌گیرند فرزندان خود را به مراکز مشاوره بیاورند تا مشکلات روحی و روانی به وجود آمده برای فرزند را مورد بررسی قرار دهند، در این بررسی‌ها مشخص می‌شود که نوجوانان و کودکان مراجعه کننده در دام اعتیاد به مواد مخدر افتاده‌اند.

مرادی در خصوص روش آشنایی این کودکان به مواد مخدر مصرفی و وجهه بخشیدن مصرف مواد از سوی سوداگران مرگ پرداخت و اظهار کرد: با برنامه‌ریزی‌های دقیقی که از سوی مافیای بزرگ مواد مخدر انجام شده، شاهد هستیم به بهترین و دقیق‌ترین شیوه اطلاعات تاریخی مصرف مواد در اختیار مصرف‌کنندگان نوجوان گذاشته می‌شود و با استناد به این موضوع که چون شخصیت‌های بزرگ و اثرگذار در دنیا این مخدر را مصرف می‌کرده‌اند  به آن وجهه می بخشند و در واقع قهرمان پروری می‌کنند.

او ادامه داد: در واقع یعنی نوع نگاه به مصرف مواد مخدر را تغییر داده‌اند و وجهه‌ای که برای آن ترسیم شده است از قالب خیابان و کارتن خوابی افراد معتاد خارج شده و به آن شخصیتی جدید در شکل و شمایلی نو و تازه که متعلق به شخصیت‌های بزرگ جهان است، داده شده است.

این روانشناس در پاسخ به این سوال که چرا کودکان و نوجوانان مورد هدف قرار گرفته‌اند؟ عنوان کرد: در تمامی دنیا همواره کودکان مورد هدف مافیاهای قاچاق مواد مخدر بوده‌اند، چون علاوه بر سودآوری این بازار، شاهد آسیب‌پذیری بیش از حد این قشر نیز هستیم. نبود قوانین همراه کودک که به موضوع عدم رهاسازی کودک تا 14 سالگی در فضاهای عمومی مانند پارک‌ها و دیگر فضاهای عمومی اشاره دارد را می‌توان یکی از دلایل هدف گرفتن کودکان برای گرایش آن‌ها به سمت مواد مخدر دانست. همچنین نبود مراکز تفریحات سالم برای کودکان پس از اتمام بازه زمانی حضور در مدرسه نیز از جمله مواردی است که باعث هدف قرار گرفتن کودکان و نوجوانان می شود.

این آینده پژوه با بیان اینکه هرچه تعداد نوجوانانی که به سمت مواد مخدر گرایش پیدا می‌کنند، شاهد از بین رفتن نیروی انسانی خواهیم بود، یادآور شد: در گذشته با فرار مغزها مواجه بودیم اما در شرایط فعلی احتمال دارد با پوچی و بی‌هویتی افراد روبرو باشیم. همچنین براساس آمار جهانی بیش از 7درصد این کودکان که هرکدام از انواع مخدرها را مصرف می‌کنند، جان خود را از دست می‌دهند و 60 درصد درگیر اختلالات روانی و رفتاری می‌شوند.

مرادی افزود: در این زمان است که شاهد به وجود آمدن هرج و مرجی فراوان درون جامعه خواهیم بود، چون قطعا رفتارهای پرخطری از این افراد بروز پیدا می‌کند و تمامی دستگاه‌ها مانند وزارت بهداشت، قوه قضائیه و نیروی انتظامی را درگیر خود می‌کند. آمارهای جهانی دیگری نیز در این خصوص وجود دارد از جمله گرایش 5 درصد از این کودکان معتاد به سوی جرم و جنایت و همچنین هدایت 2/5 درصدی این کوکان به سمت قتل و قاتل شدن.

این روانشناس در خصوص راهکارهای موجود مرتبط با این موضوع برای کاهش میزان کودکان و نوجوانان معتاد، گفت: براساس نمونه‌هایی که در خارج از کشور در این رابطه عملی شده، شاهد هستیم قوانین سختگیرانه و متکی بر درس در مدارس تبدیل به قانون‌هایی آسان شده است که معطوف به محیط مرفه، بازی و تفریح است. حتی در کشوری مانند کشور فرانسه زمان‌هایی پس از مدرسه به صورت اختیاری برای تفریحات دانش‌آموزان و نوجوانان در نظر گرفته شده است.

این پژوهشگر در ادامه به نوع حفاظت در محیط اشاره داشت و تصریح کرد: در حال حاضر شاهد هستیم بسیاری از مراکز تفریحی مانند پارک‌ها فاقد نگهبان هستند و یا اگر نیروی حفاظتی دارند نیز نمی‌توانند به صورت دقیق از عهده وظایف خود برآیند. دستگاه‌های نظارتی در این هنگام باید بیایند و با کمک گرفتن از نیروهای داوطلب مردمی که هزینه‌ای فراوان را برای آن‌ها در بر ندارد، تامین امنیت را انجام دهد چون کودکان و نوجوانان قطعا جبهه‌گیری کمتری نسبت به نیروهای مردمی دارند.

او در پاسخ به این سوال که چه دستگاه‌ها و ارگان‌هایی می‌توانند با ورود به این مسئله قدمی را در راه کاهش آسیب‌های برای کودکان و نوجوانان بردارند، تصریح کرد: تمامی دستگاه‌های نظارتی مانند قوه قضائیه، نیروی انتظامی، دستگاه متولی امر تفریحات و سرگرمی همچون وزارت ورزش و جوانان و باقی دستگاه فرهنگی به راحتی می‌توانند در این زمان برای چنین فعالیتی نقش آفرینی کنند. باید پذیرفت مغفول ماندن چنین موضوعی شدیدترین آسیب‌ها را در پی خواهد داشت و یک جامعه را دچار دگرگونی می‌کند.

مرادی در پایان خاطرنشان کرد: ترسی در میان خانواده‌ها وجود دارد که فکر می‌کنند با معرفی فرزندان خود که به اعتیاد گرایش دارند، آن‌ها مستقیما راهی کانون‌های اصلاح و تربیت می‌شوند و یا خود والدین نیز شریک جرم محسوب می‌شوند، پس بیش از 90 درصد والدین حاضر نیستند درگیر ماجراهای قضایی شوند و ترجیح می‌دهند که هیچ عملی را انجام ندهند و آن را پیگیری نمی‌کنند. باید این ترس از بین برود و متولیان دستگاه قضایی کشور تمامی سعی و تلاش خود را در راستای تفهیم خانواده‌ها انجام دهند تا والدین بدون هیچ ترسی پیگیری‌های لازم را انجام دهند و فرزندان خود را از دام قاچاقچیان مواد مخدر رها کنند.

بیشتر بخوانید: مافیایی که پول تو جیبی دانش‌آموزان را خالی می‌کند! مصرف مخدر حشیش باعث به وجود آمدن اختلالات هورمونی می‌شود/ تفاوتی مابین حشیش و گل وجود ندارد

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اعتیاد قاچاق مواد مخدر خبرگزاری برنا صنعتی مافیا روانشناس دانش آموزان جلال مرادی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۷۸۷۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی گفت: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد،اما باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی، حمیده محدث درباره خالی‌شدن شیرخوارگاه حضرت علی‌اصغر (ع) مشهد اظهارکرد: پس از اعلام شیوه‌نامه «خانواده میزبان» که شهریور ۱۴۰۲ ابلاغ شد، قسمت جدیدی در سامانه «فرزندخواندگی»، به خانواده‌های میزبان اختصاص یافت.

وی در تشریح طرح خانواده‌میزبان بیان کرد: ممکن است خانواده‌ها قصد و شرایط دریافت فرزندخوانده را نداشته باشند، اما برای میزبانی از فرزندان، تمایل داشته باشند، این خانواده‌ها از طریق موسسات خانواده‌محور شناسایی می‌شوند یا افراد متقاضی در درگاه خانواده میزبان ثبت‌نام می‌کنند، پس از آن، فرایند ارزیابی خانواده‌ها، مصاحبه با متقاضیان، ارزیابی روانی-اجتماعی انجام می‌شود و در صورت تایید موارد فوق، افراد می‌توانند عضو طرح خانواده‌میزبان شده و از کودکان میزبانی کنند.

محدث افزود: برای فرزندخواندگی تا سن ۱۶ سالگی و برای خانواده میزبان تا سن ۱۸ سالگی امکان درخواست کودک وجود دارد، در طرح خانواده‌میزبان، خانواده‌ها و فرزندان، هر دو آگاه هستند که این شرایط موقت است، اگرچه در شیوه‌نامه‌های ابلاغ‌شده برای طرح «خانواده‌میزبان» محدودیت زمانی ذکر نشده است؛ ولی به محض انتقال فرزندان به خانواده‌ها، تیم‌های مددکاری ما تلاش می‌کنند تا امکان بازپیوند فرزند به خانواده زیستی یا خانواده فرزندپذیر فراهم شود، اولویت بهزیستی، بازپیوند فرزندان به خانواده‌های زیستی است؛ مثلاً ممکن است کودک به دلیل اینکه پدرش در زندان بوده یا مادربزرگ مسکن مناسبی نداشته، در مراکز ما حضور داشته باشد و حالا که مسکن تهیه شده است، فرزند می‌تواند در خانواده خودش حضور یابد، چنانچه شرایط خانواده زیستی فرزندان مهیا و آماده پذیرش نباشد، کودکان به خانواده‌هایی که در صف پذیرش فرزندخواندگی هستند، منتقل می‌شوند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی در پاسخ به سوالی درباره چالش‌های وابستگی نوزادان و کودکان به خانواده‌های موقت در طرح خانواده‌میزبان، اظهار کرد: در شیرخوارگاه هم این وابستگی برای کودکان ایجاد می‌شود، نوزاد به مربی خود که آن‌ها را در آغوش می‌گیرد، کودکان به مربیانی که همراه آن‌ها هستند، ممکن است وابسته شوند اما قطعاً فضای یک خانواده از محیط‌های اردوگاهی و شیرخوارگاهی بهتر است، فرزندان در خانواده با مفاهیم بیشتر وارتباطات موثر آشنا می‌شوند، ضمن اینکه زمانی که قرار است کودک از خانواده میزبان به خانواده دائمی بازپیوند شود، این مراحل در یک فضای کارشناسی‌شده اتفاق می‌افتد که مشکلات روانی برای آن‌ها ایجاد نشود؛ به‌عنوان مثال خانواده میزبان و خانواده فرزندپذیر در جلسات متعدد با یکدیگر ملاقات خواهند داشت، فرزند از روی پای مادر میزبان به مادر فرزندپذیر منتقل می‌شود، گفت‌وگوهای اخلاقی و رفتاری مختلف انجام می‌شود تا فرزند به خانواده جدید وارد شود.

محدث ادامه داد: پیش از سال ۱۴۰۲ نیز طرح میزبان به صورت استانی و در هماهنگی با دادسرا در حال اجرا بود، اما در آن زمان یک شیوه‌نامه مدون و کشوری وجود نداشت. ایرادات در مدت معین گرفته شد، همکاران ما تجربه کسب کردند، موسسات خانواده‌محور مشخص شدند و اکنون ذیل شیوه‌نامه‌ای که وزارت دادگستری ابلاغ کرده است، فرایند و اجزای مختلف در هماهنگی با یکدیگر کار را انجام می‌دهند.

وی با اشاره به خالی‌شدن شیرخوارگاه مشهد خاطرنشان کرد: با افزایش تعداد خانواده‌های میزبان، شیرخوارگاه خالی شد ولی باید توجه کرد که خالی‌شدن شیرخوارگاه به معنای قطع و پایان خدمات این مجموعه به کودکان نیست. شیرخوارگاه همچنان به کودکانی که در خانواده‌های میزبان حضور دارند، خدمات پزشکی و پرستاری، لباس، پوشک ارائه می‌کند.

معاون امور اجتماعی اداره کل بهزیستی خراسان‌رضوی با تاکید بر اینکه نباید با پذیرش فرزندان در خانواده‌های میزبان، باری بر دوش خانواده‌ها افزوده شود، خاطرنشان کرد: در شرایطی هستیم که فشار اقتصادی روی خانواده‌ها زیاد است؛ مثلاً درآمد یک خانواده کارمند با سطح حقوق متوسط، مشخص است و زمانی که فرزندی را پذیرش می‌کنند، باید برخی از نیازهای کودک توسط مراکز ما تامین شود تا خانواده‌ها با مشکل مواجه نشوند، هدف ما این است که فرهنگ زیبای میزبانی از فرزندان گسترش یابد و با توجه به محدودیت‌های اقتصادی، فقط به یک طبقه اجتماعی جامعه و اقشاری که تمکن مالی دارند محدود نشود.

محدث افزود: بنابراین با انتقال نوزادان و کودکان به خانواده‌های میزبان، فقط محل زندگی کودک تغییر می‌کند. اگر بچه احساس کسالت و بیماری یا نیاز به دارو و آزمایش داشته باشد، توسط شیرخوارگاه حمایت می‌شود، لباس و پوشک کودکان نیز در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد. همچنین وضعیت کودکان به صورت مرتب توسط پرستارهای ما بررسی می‌شود.

معاون بهزیستی خراسان‌رضوی با بیان اینکه همچنان به همکاری مردم نیاز داریم، گفت: بنابراین با خالی‌شدن موقتی شیرخوارگاه از نوزادان، این‌طور نیست که مجموعه تعطیل شود، به شدت به حمایت‌های خیرین نیازمندیم، به جز این خدماتی که به خانواده‌های میزبان ارائه می‌شود، شیرخوارگاه‌ها همچنان پذیرش دارند، اما ما سعی می‌کنیم چرخه خانواده‌میزبان، بازپیوند و پذیرش مجدد در خانواده میزبان را حفظ کنیم، کمیته‌های فرزندخواندگی و تیم‌های مددکاری ما به شدت فعال هستند و به صورت شبانه‌روزی فعالیت می‌کنند تا پس از پذیرش فرزندان در شیرخوارگاه، آن‌ها به خانواده‌های میزبان منتقل شوند و سپس شرایط بازپیوند آن‌ها به خانواده‌های زیستی یا فرزندپذیر فراهم شود.

کد خبر 749433

دیگر خبرها

  • ممنوعیت‌های تازه به سبک دهه ۶۰ در مدارس
  • اختتامیه نخستین جشنواره همیاران مصرف ایمن و بهینه گاز طبیعی در همدان
  • بازگشت ۲۸۲ دانش آموز ترک تحصیل کرده به مدارس گیلان
  • روایت «ایران» از زندگی در باغچه‌بان
  • معرفی معلم مراغه‌ای به عنوان برگزیده کشوری
  • آموزش رایگان معلم بازنشسته به کودکان کار
  • خلاقیت معلم مراغه‌ای در ایجاد نگرش مصرف بهینه آب
  • این دروغ را درباره کاهش افسردگی باور نکنید
  • تسهیل واگذاری کودکان در شیرخوارگاه مشهد به خانواده‌های متقاضی
  • کشف ۶ کیلوگرم مواد مخدر در کلاله