Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ناطقان»
2024-05-08@03:31:36 GMT

علت کمبود داروی آنفلوآنزا؟

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۱۹۳۹۹

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درخصوص داروی آنفلوانزا (تامفیلو) توضیح داده و از توزیع محموله وارداتی آن خبر داد. ناطقان: دکتر غلامحسین مهرعلیان با اشاره به جزییات محموله وارداتی و علت گزارش کمبود داروی درمان آنفلوانزا (تامفیلو)، اظهار کرد: داروی تامفیلو در معاونت بهداشتی دانشگاه‌های علوم پزشکی توزیع می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!



علت کمبود داروی درمان آنفلوانزا چیست؟

مدیرکل امور دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به علت کمبود مقطعی این دارو، بیان کرد: داروهای معاونت بهداشتی چرخه‌ای برای تهیه دارد، بر طبق فرآیند در نظر گرفته شده پیش از شروع سال، در سازمان غذا و دارو فراخوان اعلام می شود و تولیدکنندگان یا واردکنندگان دارو، داروهای معاونت بهداشتی را تامین می کنند. برای داروی استامینوویر یا داروی درمان آنفلوانزا یک شرکت تولیدکننده دارو در رقابت با سایر تولیدکنندگان در فراخوان پیروز شده بود و قرارداد تامین برای سال ۹۸ بسته شد.

وی ادامه داد: متاسفانه تولیدکننده داخلی داروی درمان آنفلوانزا ناگهان در نزدیکی فصل پاییز اعلام کرد که با وجود تامین ماده اولیه شرایط تولید این دارو را ندارد و ما با شرایط غیر مترقبه ای مواجه شدیم، چرا که در نزدیکی فصل پاییز تامین دارو مشکل است و بلافاصله از منابع فوریتی دارو برای تامین نیاز داروی درمان آنفلوانزا کشور کمک گرفتیم.

مهرعلیان تصریح کرد: ما داروی درمان آنفلوانزا را از منابع خارجی و فوریتی به سختی تامین کرده و واکسن آنفلوانزا را به وفور در کشور توزیع کردیم، باید توجه داشت که همه دنیا در فصل پاییز به دنبال داروی درمان آنفلوانزا هستند و سهمیه های مورد نیاز خود را از قبل اعلام و تامین می کنند و ما در این شرایط با چالش بسیاری برای تامین داروی مورد نیاز کشور مواجه بودیم، اما با این وجود توانستیم نیاز کشور را تامین کنیم.

واردات یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته داروی درمان آنفلوانزا

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اظهار کرد: با پیگیری‌های بسیار سازمان غذا و دارو یک میلیون و ۵۰۰ هزار بسته ۱۰ تایی داروی درمان آنفلوانزا وارد کشور کردیم، یک صدهزار بسته جدید در طی ۲ هفته گذشته و ۲۰۰ هزار بسته در روز چهارشنبه هفته قبل در معاونت بهداشتی توزیع شد و ۸۰۰ هزار بسته جدید داروی درمان آنفلوانزا نیز امروز در معاونت بهداشتی توزیع می‌شود.

بنابر اعلام روابط عمومی وزارت بهداشت، مهرعلیان اظهار کرد: امسال سوسپانسیون استامینوور هم برای کودکان و افراد سالخورده نیز به میزان مورد نیاز کشور تامین شده است که در اختیار معاونت بهداشتی قرار می گیرد.

مدیرکل اداره دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو درباره علت کمبود داروی درمان آنفلوانزا در داروخانه‌ها بیان کرد: سیاست ما در حال حاضر این است که داروی درمان آنفلوانزا در داروخانه های خصوصی توزیع نشود و توزیع در شبکه های بهداشتی باشد، اما در گام بعدی بخشی از داروی درمان آنفلوانزا در داروخانه های خصوصی و زیر نظر معاونت های غذا و دارو دانشگاه های علوم پزشکی توزیع خواهد شد.

مهرعلیان در پایان عنوان کرد: این اطمینان را به مردم، پزشکان و داروسازان می‌دهیم که دارو به میزان مورد نیاز تامین شده و توزیع خواهد شد. منبع: ایسنا برچسب ها: کمبود دارو ، دارو ، آنفلوانزا

منبع: ناطقان

کلیدواژه: کمبود دارو دارو آنفلوانزا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت nateghan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ناطقان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۱۹۳۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود

به گزارش گروه سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، سیدحیدر محمدی، در خصوص تأمین داروی بیماران تالاسمی، گفت: چند سالی است که با مشارکت انجمن تالاسمی و متخصصین خون و آنکولوژی روند تأمین داروی این بیماران با استفاده از دارو‌های تولید داخل بهبود یافته است.

وی افزود: بخش عمده داروی آنها از محل تولید داخل تأمین می‌شود.

محمدی با اشاره به اینکه تمامی دارو‌های بیماران تالاسمی در کشور تولید می‌شود، گفت: با توجه به تقاضای برخی بیماران و تفاوت اثربخشی روی آنها، بخشی از سهمیه تأمین داروی این بیماران از مسیر واردات صورت می‌گیرد.

وی تصریح کرد: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ میزان دارو‌های وارداتی بیماران تالاسمی افزایش چشمگیری داشت که با تلاش بانک مرکزی و تأمین ارز تأمین دارو نیز انجام شد. امسال نیز امیدواریم که با کمک بانک مرکزی و تأمین ارز مورد نیاز داروی این بیماران را تأمین کنیم.

محمدی با اشاره به اینکه میزان تولید و واردات داروی بیماران تالاسمی رشد خوبی داشته است، گفت: بخشی از هزینه‌های داروی این بیماران توسط بیمه سلامت و صندوق بیماران صعب‌العلاج تقبل می‌شود تا بیماران دغدغه‌ای برای تأمین دارو نداشته باشند.

وی با بیان اینکه هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود، افزود: برخی از شرکت‌های خارجی به بهانه تحریم از فروش دارو به ایران ممانعت می‌کنند، که دلیل برخی کمبود‌های مقطعی همین محدودیت‌های بین المللی است.

به گفته محمدی، در سازمان غذا و دارو به صورت مستمر هر مسیری را برای تأمین داروی بیماران سپری می‌کنیم و تلاش می‌کنیم در حد نیاز عزیزانی که نسبت به داروی داخلی حساسیت دارند به داروی وارداتی نیز دسترسی داشته باشند.

وی در خصوص تأمین داروی بیماران خاص اظهار کرد: داروی بیماران خاص به صورت مستمر تأمین می‌شود، اما داروی بیماران نادر دارو‌هایی هستند که بعضاً هزینه اثربخشی آنها به اثبات نرسیده و ممکن است خود کشور تولیدکننده نیز در حال بررسی هزینه اثربخشی آن باشد؛ بنابراین هزینه اثربخشی دارو قبل از ورود به کشور باید بررسی شود.

محمدی افزود: عمده داروی بیماران خاص در کشور تولید می‌شود، اما ممکن است در مورد برخی کمبود‌ها بحث تولید داخل و نمونه خارجی باشد که طبیعتاً مکلف هستیم دارو‌هایی که دارای مشابه تولید داخل هستند و اثربخشی آنها به اثبات رسیده را مورد حمایت قرار دهیم، اما در صورتی که اثبات شود نمونه داخلی روی بیمار اثرگذار نیست سهم کمی از بازار از طریق واردات تأمین می‌شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو منصوب شد
  • صحبت‌های یک پزشک درباره کمبود دارو در ایران؛ «هرکسی نمی‌تواند داروی ۶۰ میلیونی از ترکیه بخرد»
  • روند تامین داروهای بیماران خاص و صعب اعلام شد
  • هیچ محدودیتی برای تأمین داروی بیماران خاص اعمال نمی‌شود
  • تولید داروی بیماران اس ام ای در یک شرکت دانش‌بنیان
  • چرا «بحران وارفارین» دست از سر بیماران قلبی بر نمی‌دارد؟
  • داروی ایرانی بیماران SMA وارد بازار می‌شود / برنامه وزارت بهداشت برای پویش ملی سرطان
  • وضعیت تولید داروی بیماران SMA در کشور
  • مردم نگران تامین داروی "وارفارین" نباشند
  • مردم نگران تامین داروی وارفارین نباشند