Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-06@01:47:58 GMT

۱۵۰۰ رشته قنات در استان سمنان بازسازی شد

تاریخ انتشار: ۲۶ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۰۰۰۷

۱۵۰۰ رشته قنات در استان سمنان بازسازی شد

به گزارش خبرنگار مهر، حسین شاهینی ظهر یک‌شنبه در گفتگو با خبرنگاران به میزبانی اداره جهاد کشاورزی سمنان ضمن بیان اینکه طی شش‌ماهه نخست سال جاری ۲۹ رشته قنات در کل استان سمنان بازسازی و نوسازی شدند، ابراز داشت: این قنات‌ها بااعتباری بالغ‌بر ۲۰ میلیارد و ۷۶۴ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و ملی بازسازی و مرمت‌شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ضمن بیان اینکه طول این ۲۹ رشته قنات ۱۳ کیلومتر است، افزود: با توجه به اهمیت رسیدگی به حوزه قنات‌ها برای بهره‌مندی از آب موردنیاز بخش کشاورزی لذت افزایش سهم اعتبارات قنوات در دستور کار قرار دارد.

مدیر آب‌وخاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهاد کشاورزی بابیان اینکه سال گذشته نیز تعداد ۱۳۵ رشته قنات یعنی حدود ۳۶.۶ کیلومتر قنات موردبازسازی قرارگرفته است، ابراز داشت: این امر بااعتباری بالغ‌بر ۵۹ میلیارد و ۱۰۰ میلیون ریال از محل اعتبارات استانی و ملی برای بازسازی و نوسازی قنات‌ها انجام‌شده است

شاهینی بابیان اینکه تا پایان سال ۹۶ تعداد یک هزار و ۴۹۷ رشته قنات بازسازی و نوسازی شدند، تصریح کرد: با این رقم تعداد ۱۴ هزار ۱۹۶ هکتار از اراضی استان سمنان از قنوات مشروب می‌شوند که باید گفت قنات‌ها در آبیاری اراضی کشاورزی پایین‌دست خود بسیار نقش‌آفرین هستند

وی از پیگیری بیمه مغنیان خبر داد و افزود: ذخیره‌سازی آب قنات درزمانی که نیاز به آبیاری نیست و در قنواتی که تغذیه قنات‌های دیگر را انجام می‌دهند در دستور کار برنامه‌های آینده این مدیریت قرار دارد لذا از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل‌های سازمان جهاد کشاورزی برای توسعه طرح احیا و مرمت قنوات استفاده می‌شود.

کد خبر 4774272

منبع: مهر

کلیدواژه: جهاد کشاورزی سمنان قنات اراضی کشاورزی بوشهر زلزله شهرکرد ایلام گرگان شیراز هفته وحدت تئاتر کودک و نوجوان قزوین خطبه های نماز جمعه سفر استانی بیرجند مشهد کتاب و کتابخوانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۰۰۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

(تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد

فرارو- کانال‌های آب زیرزمینی که قرن‌ها آب شرب ساکنان شهر یزد ایران را تامین می‌کردند، اکنون در خدمت گردشگری هستند. این کانال‌ها که در شهر یزد واقع شده و نیاز آبی مردم محلی را تامین می‌کند، توجه گردشگران را به خود جلب می‌کند.

به گزارش فرارو، خبرگزاری آناتولی ترکیه در گزارشی نوشت: شهر یزد با قرار گرفتن در منطقه مرکزی کشور ایران و محصور در میان کویرها، ویژگی‌های منحصر به فردی دارد. با توجه به قرار گرفتن شهر تاریخی در میان کویر و کمبود آب در منطقه، مشکل تامین آب شرب مردم محلی همواره در دستور کار قرار دارد.

علاوه بر دشواری رساندن آب‌های زیرزمینی از مناطق اطراف به سطح، انتقال آب از محیط‌های دور بیابان به شهر بدون از بین رفتن باعث شده است تا مردم منطقه به دنبال راه حل‌های مختلف و یافتن راه حل باشند.

مردم منطقه ترجیح می‌دادند آب را از طریق تونل‌های حفر شده در زیر زمین به شهر برسانند تا اینکه آب را به سطح زمین برسانند. این کانال‌های آب زیرزمینی که در اصطلاح محلی «قنات» نامیده می‌شود، صد‌ها سال نیاز آبی مردم منطقه را تامین می‌کرد.

هنگام ورود به شهر با هواپیما، قنات‌ها توجه بازدیدکنندگان را به خود جلب می‌کند. این اشکال که در نگاه اول قابل درک نیستند، تهویه کانال‌های آبی حفر شده در زیر زمین و گاهی به عمق ۴۰ متر را تشکیل می‌دهند.

تقریباً در هر صد متر کانال آب یک هواکش وجود دارد. این هواکش‌ها هم برای تهویه تونل و هم برای تامین فشار لازم برای جریان آب مهم هستند.

از آنجایی که کانال‌ها در زیر زمین عمیق هستند و زمین سخت‌تر است، تلفات آب در زمین‌های شنی در اینجا به حداقل می‌رسد و آب سرد می‌ماند.

تونل‌هایی که از کوه‌های تقریباً ۷۰ کیلومتری شروع می‌شوند، از شهر عبور می‌کنند. از آنجایی که آب به سطح زمین نمی‌آید، قرن‌هاست که مردم منطقه با پایین آمدن به کانال‌ها از طریق تونل‌ها و پله‌های بزرگ حفاری شده، نیاز خود را تامین می‌کنند.

آب اضافی عبوری از کانال‌ها که عمق آن از کوه‌ها به سمت شهر کاهش می‌یابد، در نواحی جنوبی به سطح زمین می‌رسد و برای تامین نیاز آبی نقاط دیگر و در برخی نقاط در کشاورزی استفاده می‌شود.

این کانال‌های آبی که در دوران معاصر با توسعه سیستم پمپاژ، لوله گذاری آب و انتقال آب از رودخانه زاینده رود اصفهان به یزد کم اهمیت شده‌اند، هرچند از تعداد آن‌ها کاسته شده است.

اکثر قنات‌ها که به اندازه گذشته مورد استفاده قرار نمی‌گیرند، به دلیل سیلاب‌هایی که به مرور زمان رخ داده است، با حمل خاک و پر شدن بسته شده اند.

کانال‌های آب زیرزمینی در مرکز شهر هم اکنون برای بازدید گردشگران باز نگه داشته شده اند و روزانه صد‌ها گردشگر از این کانال‌ها بازدید می‌کنند.

بازدیدکنندگان از شهر نه تنها محل برداشت مردم و محوطه انباری که آب به کانال‌های مختلف منتقل می‌شود را می‌بینند، بلکه این فرصت را دارند که در کانال طولانی با ارتفاع یک و نیم متر قدم بزنند.

ابراهیم کاظم نژند، مدیر پایگاه قنات‌های جهانی زارچ و حسن‌آباد مهریز یزد در خصوص کانال‌های آبی اظهار داشت که کانال موردنظر برای بازدید گردشگران بازسازی شده است.

وی با بیان اینکه قرن هاست که مردم از آب زارچ بهره‌مند بوده اند، گفت: قنات زارچ که در آن قرار داریم ۳۰ متر زیر شهر تاریخی یزد است که این کانال ۷۲ کیلومتر طول دارد و با این ویژگی به عنوان طولانی‌ترین کانال آب زیرزمینی در جهان در یونسکو به ثبت رسیده است.

کاظم نژند با بیان اینکه زارچ از دو قسمت تشکیل شده است، گفت که زارچ ۳ سال پیش برای بازدید گردشگران ایرانی و خارجی بازگشایی شد. این کانال که قدمت آن به دوره ایلخانی می‌رسد، ۸۰۰ سال قدمت دارد و شبانه روز باز و قابل تردد است.

محمود نصیری که از استان البرز برای دیدن قنات‌های آب تاریخی به یزد آمده است، می‌گوید: برای اولین بار برای دیدن کانال‌های آب به یزد آمدم، فکر می‌کردم چگونه است، چگونه این مکان را هزار سال پیش ساخته اند. بسیار جالب بود و از دیدن آن لذت بردم. تجربه خوبی بود.

دیگر خبرها

  • مقام اول استان سمنان در اخذ ویزای تمتع/ اجرای طرح «خشت بهشت»
  • تضمینی برای تامین حقابه کشاورزان گرمسار از حبله‌رود وجود ندارد
  • روان آب‌ها شهر یزد به درون قنوات هدایت نمی‌شود
  • مسدودی چند رشته قنات در تفت از پیامد‌های بارش‌های بهاری
  • روان آب‌ها به درون قنوات هدایت نمی‌شوند
  • ترمیم شکستگی لوله اصلی آب شهر ندوشن
  • ۲۱۳ نیروگاه خورشیدی در روستاهای سمنان افتتاح می‌شود
  • دلایل کاهش تعداد پسران در آزمون کنکور امسال
  • (تصاویر) گزارش رسانه خارجی از قنات‌های تاریخی یزد
  • بهره برداری از ۳۴۸ رشته قنات در استان قزوین