Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-01@22:05:05 GMT

شرکت کشت و صنعت مغان پس از واگذاری سودده شده است

تاریخ انتشار: ۲۷ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۲۵۶۲۴

شرکت کشت و صنعت مغان پس از واگذاری سودده شده است

به گزارش خبرنگار مهر، محمود حجتی در جلسه علنی امروز مجلس شورای اسلامی درباره علت انتخاب افراد غیرمتخصص در راس بنگاه های بزرگ اقتصادی به ویژه شرکت کشت و صنعت مغان گفت: در سال ۸۸ دولت تصویب کرد شرکت کشت و صنعت مغان واگذار شود اما چندین سال طول کشید و این واگذاری با مشکلات عدیده ای رو به رو شد.

وی با اشاره به اینکه ما به صورت نیابتی این شرکت را اداره می کردیم چرا که این شرکت در حال واگذاری بود و عملا زیر نظر سازمان خصوصی سازی رفته بود، تصریح کرد: یک بنگاه اقتصادی برای اداره شدن مستلزم آن است که ما همه اختیارات لازم را داشته باشیم اما برای دریافت حتی وام باید از سازمان خصوصی سازی  مجوز اخذ می کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وزیر جهاد کشاورزی متذکر شد: ما بارها این موضوع را در هیات دولت مطرح کردیم که اگر قرار است این شرکت واگذار شود، یک زمان مشخصی برای آن تعیین شود و اگر هم قرار نیست واگذار شود، حداقل به دولت بازگردانده شود تا بتوانیم آن را به صورت یک شرکت دولتی اداره کنیم که نهایتا دولت با واگذاری آن موافقت کرد اما با تاخیر بسیار زیادی واگذار شد.

حجتی  بیان کرد: شرکت کشت و صنعت مغان نیازمند سرمایه گذاری بسیار زیاد است و ما علیرغم همه محدودیت ها تراکتور سنگین و نیمه سنگین، دستگاه شیردوش، کمباین و... را برای آنجا خریداری کردیم و توانستیم دام را از ۱۱ هزار راس به ۱۴ هزار راس در آنجا برسانیم.

وی تاکید کرد: میزان کل تولیدات مغان در سال ۹۲، ۳۰۱ هزار تن بود اما در سال ۹۶ به ۴۱۰ هزار تن رسید و بر این اساس ۳۳ درصد افزایش یافت و حاکی از آن است که اعداد و ارقام در آنجا رشد یافته است.

وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: ارزیابی ما این است که وضعیت شرکت کشت و صنعت مغان از زمانی که در اختیار دولت بود، بسیار بهتر شده است چرا که ده ها میلیارد تومان در آنجا سرمایه گذاری شده است و همه به این موضوع واقف هستیم.

حجتی ادامه داد: از زمان واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان زیان این شرکت کاهش یافته است و در مقابل مجموع تولیدات آن افزایش چشمگیری داشته است.

وی در مورد مدیر جدید شرکت کشت و صنعت مغان گفت: ما این شرکت را در اختیار فردی قرار داده ایم که عضو هیئت مدیره این شرکت است و ۳۵ سال سابقه و فوق لیسانس مدیریت کشاورزی دارد و درست است که سابقه بنگاهی و شرکتی ندارد اما فرد متخصصی است.

ملکی: مجلس باید به حساب شرکت‌های دولتی ورود کند

در ادامه جلسه، ولی ملکی در تشریح سوال خود از وزیر جهاد کشاورزی گفت: مغان بزرگترین سطح کشت و دامپروری را دارد اما فردی که صرفا در سازمان جهاد کشاورزی سابقه داشته است اما سابقه مدیریت چنین شرکت هایی را نداشته، مدیریت آن را در اختیار گرفته است

وی افزود: بنده معتقدم سوءمدیریت برخی افراد غیرمتخصص در امر بنگاه داری منجر به واگذاری این بنگاه های اقتصادی و زیان ده کردن آنها شده است و همچنین قیمت این بنگاه ها هم به علت عملکرد نامطلوب آنها کاهش یافته است.

نماینده مردم مشکین شهر در مجلس با اشاره به اظهارات حجتی مبنی بر اینکه از سال ۸۸  این شرکت در اختیار سازمان خصوصی سازی قرار داشت و به صورت نیابتی در اختیار وزارت جهاد بود، گفت: سوال بنده این است که مگر می شود یک بنگاه اقتصادی را به صورت نیابتی اداره کرد!؟ اگر اینچنین است پس مجلس طرحی آورد و یا دولت لایحه ای ارائه کند تا نهایتا حداکثر اداره نیابتی چنین شرکت هایی دو سال باشد.

ملکی بیان کرد: شرکت کشت و صنعت مغان زمانی بیشترین نیاز غذایی کشور را تامین می کرد و ۷ هزار نفر در آن کار می کردند اما سوءمدیریت برخی افراد باعث شد که امروز دچار مشکلات عدیده ای شود و امروز می بینیم شرکت هایی همچون هپکو هم از سوءمدیریت رنج می برند.

وی با بیان اینکه متاسفانه این شرکت به قیمت اصلی خود هم واگذار نشده است و با قیمت بسیار کمی واگذار شده است، اظهار داشت:  متاسفانه در گزینش افراد در راس چنین بنگاه هایی دقت لازم نمی شود و فردی در راس این بنگاه قرار گرفته که حتی یک روز سابقه کار در شرکت و بنگاه های اقتصادی را ندارد.

ملکی با انتقاد از اظهارات حجتی مبنی بر اینکه شرکت کشت و صنعت مغان پس از واگذاری سودده شده است، گفت: سال به سال به علت افزایش قیمت گندم واحدهای زراعی تا حدودی سود را نشان می دهند اما درباره دامپروری و باغات این شرکت مشکلات زیادی وجود دارد و زیان ده هستند.

نماینده مردم مشکین شهر گفت: متاسفانه مجلس در مورد حساب شرکت های دولتی ورود نمی کند و این مساله حیاط خلوتی را برای برخی افراد ایجاد کرده و چه تضمینی وجود  دارد که بنگاه های دیگر هم دچار چنین مشکلاتی نشوند.

کد خبر 4774963 زهرا علیدادی

منبع: مهر

کلیدواژه: محمود حجتي جهاد کشاورزی مجلس شورای اسلامی مجلس شورای اسلامی حسن روحانی ایران محمدجواد ظریف علی لاریجانی سازمان انرژی اتمی هیئت دولت قوه قضائیه ستاد کل نیروهای مسلح محمد جواد ظریف برجام شورای نگهبان اسحاق جهانگیری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۵۶۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده

ایسنا/همدان فرماندار رزن از افتتاح و بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان این شهرستان در سال آینده خبر داد.

علی‌اصغر غفاری‌آثار در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: عملیات عمرانی و ساختمانی این کارخانه به اتمام رسیده و با پیشرفت فیزیکی ۵۲ درصدی خط دوم این کارخانه در حال ساخت، نصب و راه‌اندازی ماشین‌آلات است.

وی با بیان اینکه براساس پیش‌بینی تا سال آینده استارت کوره خط دوم کارخانه خواهد خورد، تصریح کرد: ۹۸ درصد قطعات و ماشین‌آلات این کارخانه ساخت کشور است و با راه‌اندازی خط دوم این کارخانه ۲۰۰ نفر نیروی کار متخصص بکارگیری خواهند شد.

غفاری‌آثار خاطرنشان کرد: به دنبال حمایت از واحدهای تولیدی و بنگاه‌های اقتصادی بوده و هستیم و تلاشمان رفع مشکلات سرمایه‌گذاران به منظور توسعه شهرستان است و انتظار است در جذب و بکارگیری کارگران و پرسنل از نیروهای بومی شهرستان استفاده شود.

وی مطرح کرد: در سفر ریاست جمهوری به استان تسهیلات اعطایی خوبی برای بنگاه‌های اقتصادی تعریف شد اما متأسفانه برخی بانک‌ها در پرداخت تسهیلات کوتاهی کرده‌اند که هماهنگی نماینده منتخب پیگیر پرداخت تسهیلات به بنگاه‌های اقتصادی شهرستان هستیم ضمن اینکه جذب ۱۰۰ میلیارد تومان تسهیلات جدید بانکی را نیز در دستور کار قرار داده‌ایم.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • فیلم | تجربه واگذاری لکوموتیوهای آلستوم به مپنا، برای مدعیان خصوصی سازی کافی است
  • بهره‌برداری خط دوم کارخانه سیمان رزن در سال آینده
  • واگذاری استقلال و پرسپولیس رسمی شد(عکس)
  • واگذاری شازند کاملاً شفاف و در فرآیندی قانونی بوده است
  • واگذاری بیش از ۹ هزار فقره انشعاب آب در استان مرکزی
  • برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند
  • پیرمغان را با صدای علیرضا عصار و با شعر حافظ بشنوید
  • نحوه واگذاری سهام ترجیحی پرسپولیس مشخص شد
  • اعلام نحوه واگذاری سهام پرسپولیس ترجیحی به پیشکسوتان
  • اعلام نحوه واگذاری سهام ترجیحی به اعضای باشگاه و پیشکسوتان پرسپولیس