Web Analytics Made Easy - Statcounter

معاون آموزشی وزارت بهداشت بامقایسه ورودی های سال 97 و 98 دانشگاههای علوم پزشکی از افزایش این ورودی ها در سال 98 سخن گفت و اظهار داشت: کسانی که متقاضی افزایش ظرفیت رشته های علوم پزشکی هستند باید این موضوع را در نظر بگیرند که علاوه بر بار مالی بسیار زیاد این افزایش، عده ای دانش آموخته بدون رسالت مشخص در آینده روی دست جامعه خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ باقر لاریجانی، معاون آموزشی وزارت بهداشت و دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به اینکه حوزه آموزش علوم پزشکی در کنار برنامه های تحولی و امور جاری، با چالش هایی نیز مواجه است گفت: بحثی چندی پیش درخصوص افزایش ظرفیت های کنکور سراسری مطرح شد. لازم است دقت شود آموزش علوم پزشکی با سایر حوزه های کشور متفاوت است و افزایش نسنجیده ظرفیت ها می تواند خسارت های جبران ناپذیری را به کشور وارد کند.

 دکتر لاریجانی با اشاره به اینکه محاسبات نیروی انسانی نظام سلامت به شکلی دقیق صورت گرفته گفت: این محاسبات با در نظر گرفتن نیازهای کشور، منابع و اعتبارات و همچنین استانداردهای آموزشی و تجهیزات صورت گرفته و اگر کسی نظری داشت در بازه های یک ساله اصلاح می شود.

 وی خاطرنشان کرد: این محاسبات محاسبات دقیقی است و طبق برآوردها نباید کشور را به جایی برسانیم که فارغ التحصیلان علوم پزشکی بیکار باشند در عین حال هم باید به نحوی باشد که نیازهای جامعه پاسخ داده شود.

 معاون آموزشی وزارت بهداشت با بیان اینکه علیرغم خواست و تلاش وزارت بهداشت افزیش چشمگیری در ورودی های رشته های علوم پزشکی صورت گرفت، گفت: در سال 97 ، حدود 27 هزار نفر ظرفیت اعلام شده است و در سال 98 هم همین ظرفیت را اعلام کردیم. اما آنچه توسط سازمان سنجش کشور به دانشگاهها معرفی شده است، در نهایت سال 97 با 10 درصد افزایش ورودی دانشگاهها و در سال 98 با 32 درصد افزایش روبرو بوده ایم.

 دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصص گفت: مشکل ما این است که در برخی دانشگاهها 40 درصد افزایش ورودی در رشته پزشکی، 30 درصد افزایش در دندانپزشکی، 29 درصد در داروسازی و در رشته فیزوتراپی 42 درصد و ... ورودی ها افزایش یافته است.

وی عنوان کرد: خیلی تلاش شد تا ظرفیت های رشته های علوم پزشکی افزایش بی رویه نیابد چرا که این امر به صلاح کشور نیست. از طرفی هزینه تربیت نیروی علوم پزشکی بسیار بالا است و نیاز به تجهیزات و فیلد بالینی دارد. اینگونه نیست که دانشجوی پزشکی فقط کلاس درس بخواهد بلکه نیاز به آزمایشگاه، بیمارستان، کلینیک و ... دارد که زیرساخت ها برای افزایش ظرفیت فراهم نیست.

 دکتر لاریجانی ادامه داد: چنانچه ظرفیت ها بدون محاسبه افزایش یابد کیفیت آموزش در رشته های علوم پزشکی بسیار افت می کند و از سوی دیگر ظرفیت کار برای این تعداد فارغ التحصیل در رشته های علوم پزشکی وجود ندارد و اگر اجازه بدهیم بدون محاسبه ظرفیت ها زیاد شود تا چند سال آینده تعداد فارغ التحصیلان بیکار رشته های علوم پزشکی بسیار زیاد می شود که بار اقتصادی و اجتماعی زیادی را به جامعه تحمیل می کند.

 دبیر شورای آموزش پزشکی و تخصصی با اشاره به بحث سهمیه ها گفت: ایثارگران و خانواده های شهدا مورد احترام تمام جامعه هستند و اگر این عزیزان نبودند مرزهای کشور از دست می رفت اما باید دقت شود که سهمیه ها به نحوی اعمال نشود که اختلاف فاحشی بین پذیرفته شودگان سهمیه و آزاد در دانشگاهها ایجاد شود.

 دکتر لاریجانی به شایعاتی که درخصوص صندلی فروشی در رسانه ها عنوان شده اشاره کرد و گفت: سارمان سنجش اسامی را به دانشگاهها می دهد و دانشگاهها براساس معرفی سازمان سنجش کشور ثبت نام می کنند یعنی وزارت بهداشت بعد از ثبت نام در این چرخه قرار می گیرد.

 وی افزود: باتوجه به الکترونیکی بودن اطلاعات، تمام معرفی ها و ثبت نام ها در چند سال گذشته مجدد کنترل می شوند.

 معاون آموزشی وزارت بهداشت خطاب به مسئولان دانشگاههای علوم پزشکی گفت: لازم است مسئولین دانشگاهها نسبت به این امر هوشیار باشند و افراد معرفی شده سازمان سنجش را با ثبت نامی های دانشگاه چک کنند. ضمن اینکه تیمی هم در وزارت بهداشت این کار را انجام میدهیم.

 وی افزود: به دانشگاههای علوم پزشکی کشور تاکید شده تا مواردی که توسط سازمان سنجش و خصوصا با مکاتبات معرفی می شوند نیز بررسی می شود و چنانچه با مورد مشکوکی روبرو شدند از طریق وزارت بهداشت پیگیری نمایند.

بیشتر بخوانید: ساماندهی آموزش پزشکی و پرستاری در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه آزمون‌ها در ایام اربعین برگزار نشود

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: آموزش پزشکی جامعه علوم پزشکی معاون وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۷۵۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش

به گزارش خبرگزاری مهر، این تفاهم نامه در راستای تحقق اهداف و مأموریت‌های کلان تربیت دانش آموز تمام ساحتی (تربیت زیستی - بدنی سند تحول بنیادین) و بند اول سیاست‌های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم مبتنی بر اصول ارزش‌های اساسی -اسلامی و نهادینه سازی آن در جامعه تاکید دارد.

هدف از انعقاد این تفاهم نامه

هم افزایی و تقویت زمینه‌های همکاری مشترک برای بهبود نگرش و ترویج فرهنگ حوزه‌ی سلامت در راستای نهادینه کردن آن در بین دانش آموزان، آموزگاران، خانواده‌ها و عموم مردم از طریق همکاری مشترک و فعال در تدوین محتوای کتب درسی دانش آموزان. ترغیب اقشار مختلف جامعه پزشکی به شرکت در رویدادها، کمپین‌ها و فرآیندهای مشارکتی با محوریت آموزش و ارتقای سلامت دانش آموزان و خانواده‌ها. ارتقا ظرفیت رسانه‌های دیجیتال در جهت ایجاد فرصت‌های نوین در فعالیت‌ها و برنامه‌های آموزشی و پژوهشی. برنامه ریزی و اجرای برنامه‌های آموزشی و اطلاع رسانی مشترک در زمینه‌ی ارتقای دانش سلامت. بهره مندی از امکانات و زیرساخت‌ها و ظرفیت‌های موجود طرفین در سطوح ملی و استانی با موضوع آموزش و ارتقای سلامت دانش آموزان، معلمان و فرهنگیان سراسر کشور، طبق قوانین و مقررات وزارت آموزش و پرورش. استفاده از ظرفیت‌های شبکه شاد برای ارتقای دانش سلامت دانش آموزان و خانواده‌ها. اجرا و گسترش نظام ارجاع به منظور انجام امر درمان دانش آموزان (به ویژه خانواده‌های بی بضاعت). می‌باشد.

از جمله زمینه‌های همکاری سازمان نظام پزشکی کشور استفاده از ظرفیت اعضای سازمان نظام پزشکی در سراسر کشور و معرفی اساتید برتر جامعه پزشکی به وزارت آموزش و پرورش جهت همکاری برای تولید محتوای علمی با محوریت آموزش و ارتقای سلامت جامعه است.

از جمله موارد همکاری وزارت آموزش و پرورش نیز استفاده از ظرفیت اساتید جامعه پزشکی با معرفی معاونت آموزشی و پژوهشی سازمان نظام پزشکی به منظور تهیه برنامه‌های آموزشی سلامت محور جهت ارتقای سواد سلامت برای دانش آموزان و آموزگاران است.

هفته سلامت که همه ساله با هدف ارتقای آگاهی و ترویج فرهنگ سلامت برگزار می‌گردد در سال ۱۴۰۳ با شعار محوری "سلامت خانواده و مردمی سازی سلامت" مدارس را به عنوان نقطه اتکای دولت و ملت در پیشرفت همه جانبه و خط مقدم ارتباط با خانواده‌ها می‌داند که از این طریق می‌توان آموزش‌های سلامت محور را از طریق دانش آموزان به خانواده‌ها و جامعه منتقل کرد یکی از مهم‌ترین اهداف این تفاهم نامه ارتقای سواد سلامت دانش آموزان، خانواده‌ها و کارکنان است که در دستور کار وزارت آموزش و پرورش و سازمان نظام پزشکی کشور قرار گرفته است.

کد خبر 6086804 علی قدمی

دیگر خبرها

  • ۳٠ درصد قبولی در رشته‌های پزشکی و علوم پزشکی مربوط به زابل است
  • صندلی های خالی دستیاری پزشکی تهدیدی جدی برای نظام سلامت
  • خالی ماندن ظرفیت رشته‌های جراحی قلب و عروق نگران کننده است
  • پورعباس: حذف کنکور با تکرار آن محقق می‌شود
  • اینترنت در زمان برگزاری نوبت اول کنکور ۱۴۰۳ قطع نمی‌شود
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • برگزاری آزمون سراسری دانشگاه‌ها و موسسات آموزش عالی کشور از صبح فردا ( ۶ اردیبهشت )
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • ۲۷ رشته تخصصی جدید به دانشگاه علوم پزشکی قم اضافه می‌شود
  • امضای تفاهنامه همکاری سازمان نظام پزشکی و آموزش و پرورش