Web Analytics Made Easy - Statcounter

شهریار نصابیان عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد و حسابداری واحد تهران مرکزی در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز درباره تأثیر افزایش قیمت بنزین بر معیشت مردم گفت: دولت برای تامین بودجه خود مجبور به کاهش سوبسید بود؛ یارانه‌ای که در هر قسمت وجود دارد مثل یارانه حامل‌های انرژی و غیره با توجه به فشارهای مالی که دولت متحمل می‌شود باید کاهش پیدا کند و این یک موضوع طبیعی است که در هر جای دنیا هم اتفاق می‌افتد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او با بیان این که پیش بینی من برای افزایش قیمت بنزین برای سال آینده بود ادامه داد: اگر یک حسابرسی در خصوص اقلامی که در کشور وجود دارد انجام شود و ببینند که افزایش قیمت بنزین چقدر در قیمت آن کالا نقش دارد می ‌توان قیمت سایر کالاها را مدیریت کرد.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد و حسابداری واحد تهران مرکزی معتقد است: هزینه بنزین روی اقلام کالا درصد بالایی نیست، بنابراین اگر به همان اندازه و درصدی که بنزین گران شده آن کالا هم گران شود، شاهد افزایش اقلام کالاهای دیگر نخواهیم بود اما متاسفانه سو استفاده‌هایی صورت میگیرد.

او با ذکر مثالی توضیح داد: به طور مثال حمل کالاهایی مثل میوه با ماشین‌هایی انجام می شود که سوخت آن با گازوئیل است و گازوئیل تغییر قیمت نداده است اما برخی از افراد با توجیه این که بنزین گران شده قیمت خود را افزایش می‌دهند.

نصابیان تاکید کرد: در جایی که هم که بنزین در هزینه‌ها نقش دارد باید دید درصد هزینه بنزین در آن کالا یا خدمات چقدر است. این عدد ممکن است 5 درصد باشد، بنابراین در قیمت نهایی کالا اثری ندارد. وقتی حسابداری دقیق و نظارت صورت نگیرد قیمت کالاها نیز افزایش پیدا می‌کند.

او با بیان این که یارانه تا زمانی وجود دارد که دولت درآمد داشته باشد اما زمانی که دولت درآمدی نداشته باشد و با مشکل مواجه باشد یارانه نیز مفهومی ندارد ادامه داد: کاری که دولت لازم است به صورت اصولی یک بار برای همیشه انجام دهد این است که با سازمان حسابرسی طرحی را تعریف و سهم هزینه بنزین در هر کالا و خدماتی که وجود دارد را مشخص کند.

عضو هیات علمی دانشکده اقتصاد و حسابداری واحد تهران مرکزی تاکید کرد: این موضوع اگر مشخص شود وسیله خوبی برای جلوگیری از افزایش قیمت‌ها است. تا زمانی که حسابداری کالاها انجام نشود کنترل قیمت‌ها مشکل خواهد بود.

انتهای پیام/

341 / 167 نصابیان استاد اقتصاد اقزایش فیمت بنزین

منبع: ایسکانیوز

کلیدواژه: استاد اقتصاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.iscanews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسکانیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۲۸۶۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است

سرانجام با اعلام رسمی وزیر بهداشت، دستورالعمل درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دولتی، شکل اجرایی به خود گرفت.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، موضوع رایگان شدن خدمات درمانی برای کودکان زیر ۷ سال، گذشته از سوی وزیر بهداشت، رسانه‌ای شد و در عین حال؛ اختلاف بر سر نحوه اجرای آن، باعث شد این موضوع در جلسات هیأت دولت مورد بررسی و بحث قرار گیرد.

اجرای چنین طرح یا دستورالعملی در ابعاد کشوری، نیازمند بودجه و اعتبار لازم است و شاید همین موضوع، باعث تأخیر آن شده بود.

در عین حال، در روز‌های اخیر، وزیر بهداشت در حیاط دولت به اجرایی شدن این دستورالعمل، جنبه رسمی بخشید و قرار شد در تمامی بیمارستان‌های دولتی، درمان کودکان زیر ۷ سال رایگان شود.

حالا، سعید کریمی معاون درمان وزارت بهداشت؛ جزئیات بیشتری از این دستورالعمل را تشریح کرده است.

وی با یادآوری اینکه تمامی هزینه‌های درمان سرپایی و بستری این کودکان رایگان بوده و بر عهده دولت است، گفت: در تاریخ ۹ اسفند ۱۴۰۲ بر اساس مصوبه هیأت وزیران و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور درمان کودکان زیر ۷ سال در مراکز دولتی و دانشگاهی رایگان شد و هموطنان باید در جریان این موضوع قرار گیرند و بدانند که لازم نیست پولی بابت درمان فرزندانشان پرداخت کنند و اگر جایی با تخلف مواجه شدند این موضوع را به سامانه ۱۹۰ گزارش دهند.

وی افزود: این اقدام گام بلندی برای حمایت از آینده سازان کشور و خانواده‌ها آنان است و چنانچه خانواده‌ای تمکن مالی برای پرداخت هزینه‌های درمان فرزندش را نداشته باشند وظیفه ما است که آن‌ها را به طور رایگان درمان کنیم در واقع ۸۰ درصد خدمات پزشکی کشور در مراکز دولتی و دانشگاهی ارائه می‌شود و این خدمات هم برای کودکان زیر ۷ سال رایگان خواهد بود.

در همین حال، بهرام عین‌اللهی وزیر بهداشت، با بیان اینکه هر حادثه یا بیماری که در ۷ سال اول زندگی رخ دهد، در بقیه عمر باقی می‌ماند و سلامت فرد را مختل می‌کند، گفت: بر این اساس به پیشنهاد وزارت بهداشت، در هیأت دولت این طرح به تصویب رسید که خدمات رایگان به کودکان تا زیر ۷ سال در مراکز دولتی داده شود تا از این طریق سلامت آن‌ها ایمن شود. این به همه بیمارستان‌های وزارت بهداشت ابلاغ شده است.

دیگر خبرها

  • هفت روز تا پایان اجرای طرح فجرانه کالابرگ؛ برنامه دولت درخصوص کالابرگ چیست؟ 
  • آخرین مهلت استفاده از کلابرگ
  • تورم آلمان دوباره افزایش یافت
  • جزییات درمان رایگان کودکان زیر ۷ سال/ کدام هزینه‌ها سهم دولت است
  • قدرت چانه‌زنی؛ عامل اصلی تخصیص بودجه
  • کمبود کالا و افزایش قیمت در کمین بازار موبایل و لپ‌تاپ؟
  • «خوراکی‌ها»؛ عامل اصلی تورم فقرا در فروردین ۱۴۰۳
  • افزایش حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی در دولت تصویب شد/ حداقل بگیران ۳۵ درصد
  • بنزین در امارات گران می‌شود
  • تصمیم نهایی مجلس درباره یارانه‌ ها در سال ۱۴۰۳