Web Analytics Made Easy - Statcounter

زاهدان- فوت ۲۸ نفر و زخمی شدن ۲۱ نفر تنها در یک فقره حادثه رانندگی در محور خاش- سراوان در هفته گذشته نمونه‌ای بارز از تبعات قاچاق انسان در جاده های سیستان و بلوچستان است.

قدس آنلاین-گروه استان ها: با وجود اینکه افزایش قیمت بنزین بنا بر اعتقاد بسیاری از کارشناسان و مردم احتمال کاهش قاچاق سوخت در جاده های این استان را متبادر به ذهن می کند اما قاچاق انسان از مرز سراوان هم چنان به یکی از کابوس های خانواده ها و رانندگان عادی در این مسیر تبدیل شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جاده سراوان –خاش که به دلیل هم جواری با مرز افغانستان به عنوان یکی از مسیر های اصلی قاچاق سوخت و هم چنین انسان محسوب می شود هر شب جولانگاه خودرو های وانت و سواری است که جنون وار و با چراغ خاموش سعی دارند تا دور از چشم ماموران محموله قاچاق خود را به مقصد برسانند.

سال گذشته هزار و ۷۴ نفر از اتباع بیگانه در جاده‌های سیستان و بلوچستان به دلیل حوادث ترافیکی جان خودشان را ازدست داده‌اندمتاسفانه این سرعت های جنون آمیز هر هفته موجب جان باختن تعداد بسیاری از انسان های بی گناه می شود که فوت ۲۸ تبعه بیگانه درتصادف هفته گذشته تنها مشتی نمونه خروار است.

گفتنی است در نیمه شب ها بسیاری از این خودرو ها که اغلب وانت بارهستند با حمل افزون بر ۳۰ نفر در قسمت بار به دلیل سرعت بیش از حد واژگون شده و پس وقوع حادثه رانندگان فرار را بر قرار ترجیح داده  و. ازصحنه حادثه می گریزند.

متاسفانه این پدیده تنها در جاده سراوان-خاش مشکل ساز نشده است بلکه جاده میرجاوه-زاهدان نیز به دلیل همجواری با مرز پاکستان با همین مشکل روبروست زیرا بسیاری از اتباع بیگانه پاکستانی به منظور یافتن کار با ورود غیرقانونی به ایران سعی در رسیدن به دروازه های دیگر کشورها دارند که به دلیل حبس چندین نفر در محفظه های اتومبیل های عبوری و یا بار کامیون ها ؛به طور معمول جان خود را از دست داده و یا توسط پلیس دستگیر و به کشور خود استرداد می شوند.

سرعت غیر مجاز بلای جان جاده ها

استاندار سیستان و بلوچستان با بیان اینکه  ۲۲ درصد تلفات رانندگی سیستان و بلوچستان به قاچاق سوخت و انسان مربوط می شود رسیدگی به این موضوع را خیلی جدی می داند.

احمدعلی موهبتی به عنوان یکی از منتقدان این موضوع به طور معمول در تمامی کمیسیون های مدیریت اجرایی حمل و نقل خواستار ارایه راهکار برای رفع این مشکل شده است.

وی با اشاره به اینکه در برخی مسیرهای ارتباطی این استان ۸۰ درصد ترددهای ثبت شده  دارای سرعت غیرمجاز هستند ابراز می کند: این امر نشان دهنده چالش جدی در نوع رانندگی است.

موهبتی با اشاره به اینکه با فعال شدن بندر چابهار ۶۷ درصد تردد کامیون ها در مسیرهای ارتباطی این استان در سالجاری افزایش یافته است یادآور می شود: اما جالب اینجاست که آمار تصادفات حوزه حمل و نقل عمومی بسیار اندک گزارش شده است.

هزینه های تحمیلی قاچاق انسان

بنا بر آمار پزشکی قانونی سیستان و بلوچستان در سوانح رانندگی جاده ای در ۶ ماهه اول سال جاری ۴ هزار و ۳۸ نفر مصدوم و ۴۹۸ نفر جان خود را از دست دادند.

اگر از این تلفات جانی و آسیب های روحی و روانی و هم چنین معلولیت های ایجاد شده برای هم وطنان بگذریم  قاچاق انسان  نیز همه ساله هزینه هنگفتی را به بهداشت و درمان این استان تحمیل می کنند که قابل جبران نیست.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان هزینه تحمیلی به بهداشت و درمان این استان را سالانه بیش‌از ۸۰ میلیارد ریال برآورد کرده و می گوید: متاسفانه این هزینه درمانی برگشت ناپذیر به دلیل تصادفات ناشی از قاچاق انسان در حوزه فعالیت این دانشگاه می‌شود.

دکتر سید محمد هاشمی شهری  یادآور می شود: سال گذشته هزار و ۷۴ نفر از اتباع بیگانه در جاده‌های سیستان و بلوچستان به دلیل حوادث ترافیکی جان خودشان را ازدست داده‌اند.

وی با اشاره به این موضوع که متاسفانه از بابت ارائه خدمات به اتباع بیگانه هیچ هزینه‌ای دریافت نمی‌شود عنوان می کند: از ابتدای سالجاری ۲۵ مورد تصادف اتباع بیگانه در جاده‌های سیستان و بلوچستان به وقوع پیوسته است که بر اثر آن ۳۴۵ نفر مصدوم و ۶۸ نفر فوت شده‌اند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: قاچاق انسان تصادفات جاده ای قاچاقچیان سیستان و بلوچستان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۸۲۳۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آزادسازی زمین‌های راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان

۲۰ هزار مترمربع زمین راکد در شهرک‌ها و نواحی صنعتی سیستان و بلوچستان آزاد شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زاهدان، علیرضا راشکی ‌اظهار داشت: 20 هزار مترمربع از زمین‌های راکد و معطل در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان سیستان و بلوچستان در دو ماه اخیر فسخ قرارداد و آزاد شد.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان افزود: این مقدار زمین با بررسی پرونده های راکد و به دلیل عدم رعایت مفاد قرارداد فی مابین و عدم انجام تعهدات خود در زمینه ساخت و ساز از تعداد7 فقره قرارداد فسخ و پس از طی مراحل قانونی توسط مراجع قضایی و انتظامی خلع ید و آزاد شد.

وی خاطرنشان کرد: ارزش ریالی زمین های آزاد شده حدود 600 میلیارد ریال بوده و این زمین ها به متقاضیان و سرمایه گذاران واجد شرایط واگذار می شود.

مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان گفت: در سال 1402 نیز با هدف بازپس گیری زمین های راکد در شهرک ها و نواحی صنعتی استان و واگذاری به سرمایه گذاران و متقاضیان واجد شرایط جدید، تعداد 94 فقره قرارداد پس از طرح در هیات های حل اختلاف،فسخ و خلع ید و به آزادسازی 60 هزار مترمربع زمین منجر شد.

راشکی افزود: به علاوه در سال 1402 تعداد 29 فقره قرارداد در کمیته های پایش طرح های راکد پس از طی مراحل قانونی فسخ و برای بهره مندی و انتفاع از مزایای شهرک های صنعتی جهت آزادسازی به مراجع قضایی ارسال شد.

وی خاطرنشان کرد: حسب تاکیدات دستگاه قضائی و سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران،به منظور جلوگیری از سوء استفاده های احتمالی،زمین خواری،صیانت از زمین های ملی در اختیار و تعیین تکلیف قراردادهای راکد،شرکت شهرک های صنعتی استان از سال گذشته با تشکیل کمیته های پایش، هیات‌های حل اختلاف و طرح موضوع در مراجع قضایی،تلاش خود را جهت تسریع در روند ساخت و ساز قراردادهای منعقد شده قرار داده و این روند در سال جاری با تمرکز بر شعار "جهش تولید با مشارکت مردم" کماکان ادامه دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • جلوه‌ای از نقش و رنگ در سیستان و بلوچستان + فیلم
  • کمبود روزانه ۲۰۰ واحد خونی در سیستان و بلوچستان
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • تکرار گناه فرصت‌ تعالی را از انسان می‌گیرد
  • افتتاح ۹۰۹ کارگاه اشتغالزایی در سیستان و بلوچستان
  • مهارت‌آموزی در دسترس‌تر از همیشه در سیستان و بلوچستان
  • (ویدئو) نقش سد‌ها در کنترل سیل اخیر سیستان بلوچستان
  • ورود عمره گزاران دو استان به فرودگاه بین المللی زاهدان
  • فیلم/بارش شدید باران در زابل شمال سیستان و بلوچستان
  • آزادسازی زمین‌های راکد در شهرک‌های صنعتی سیستان و بلوچستان