Web Analytics Made Easy - Statcounter

در ابتدای هفته جاری همزمان با افزایش قیمت بنزین، شاهد رشد تقاضا در سهام شرکت‌های پالایشی بودیم. در این راستا برترین گروه‌ صنعت بازار، پالایشی‌ها هستند و نمادهای شتران، شپنا و شبندر، بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص کل گذاشته‌اند. روز دوشنبه هم شرکت پالایش نفت تبریز جزو شرکت‌هایی بود که بیشترین تأثیر مثبت را بر شاخص گذاشتند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افزایش قیمت بنزین مانند هر کالایی باید برای تولیدکننده‌های آن سودآور و به تبع آن، موجب رشد قیمت سهامشان شود، اما آن‌گونه که یک کارشناس می‌گوید رشد اخیر،کاذب و ناشی از اثر روانی است.

قیمت بنزین برای پالایشگاه‌ها تغییری نکرده

نادر اسراری، کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: در حالت عادی افزایش قیمت بنزین باید روی صنعت پالایشگاهی اثر بگذارد، اما با این حال، افزایش اخیر عملاً هیچ تأثیری روی شرکت‌های پالایشگاهی و پتروشیمی نخواهد گذاشت.

این کارشناس بازار سرمایه افزود: در تعاملاتی که وزارت نفت به‌عنوان نماینده دولت از طریق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی با پالایشگاه‌ها  دارد، بنزین با قیمت فوب خلیج فارس خریداری و با قیمت پایین‌تر به مردم عرضه می‌شود. این امر باعث می‌شود میزان یارانه‌ای که دولت بابت بنزین پرداخت می‌کرد، کاهش پیدا کند و عملاً اثر درآمدی بر شرکت‌های پالایشی نخواهد داشت.

اسراری در ادامه گفت: با این اوصاف، بازارهای ما لزوماً از عناصر بنیادین تأثیر نمی‌گیرند؛ همان‌طور که ساعت ۸:۳۰ شنبه تقاضا برای خیلی از شرکت‌های پالایشگاهی کامل شده بود، در حالی که این شرکت‌ها بنزین را با قیمت ۵۰ سنت به دولت می‌فروختند و همین الان هم با همین قیمت می‌فروشند. از همین رو، افزایش قیمت بنزین روی صورت‌های مالی آنها تأثیری نخواهد گذاشت. بنابراین تنها عاملی که باعث رشد شاخص این شرکت‌ها در طی چند روز اخیر شده، اثرات روانی و عرضه و تقاضا بوده است.

مسیر معکوس بنزین و خودرو در ایران

این کارشناس بازار سرمایه در ادامه درباره تأثیر گرانی قیمت بنزین بر سهام شرکت‌های خودرویی هم توضیح داد: در کشورهایی که عرضه و تقاضای خودرو بر اساس عناصر بنیادین اقتصادی صورت می‌گیرد و شرایط اقتصادی آنها طبیعی است، افزایش قیمت حامل‌ها باعث افزایش مقطعی قیمت خودرو می‌شود، زیرا تقاضا برای خودرو را کاهش می‌دهد. علتش این است که بهای تمام شده خودرو، ترکیبی از قیمت خودرو و بخشی از حامل‌های انرژی است که خودرو مصرف می‌‎کند. رشد قیمت در یکی از این کالاهای مکمل، موجب کاهش در دیگری می‌شود، اما این وضعیت در کشور ما برعکس شده است. یعنی اگر قیمت خودرو را طی چند روز گذشته در بازار آزاد نگاه کنید، متوجه می‌شوید در این مدت قیمت آنها افزایش یافته است.

وی در همین رابطه افزود: اگر اثر روانی آن را در نظر بگیریم، می‌تواند روی افزایش تقاضای سهام خودرویی‌ها تأثیر بگذارد، اما تصور می‌کنیم ظاهراً قیمت خودرو در شرکت‌های خودروسازی تغییری نکرده، پس نباید درآمدهای آنها را هم در واقعیت تغییر دهد.

رشد هزینه حمل‌ونقل

این کارشناس همچنین درباره شرکت‌های پالایشگاهی نیز گفت: در گذشته برخی از شرکت‌های پالایشگاهی مانند شرکت‌های پتروشیمی نوری و بندر امام (ره) محصولات بنزینی تولید می‌کردند، اما شرکت‌های پتروشیمی ما مدت‌هاست که این محصولات را تولید نمی‌کنند، در نتیجه برای آنها اتفاقی نخواهد افتاد.

اسراری افزود: از همین رو، تنها تأثیری که این افزایش قیمت ممکن است داشته باشد، این است که هزینه حمل و نقل را تا اندازه‌ای افزایش دهد و از این کانال سودآوری شرکت‌ها را کاهش دهد.

به گفته وی یکی از عناصر تعیین قیمت محصولات، هزینه حمل و نقل است و زمانی که قیمت حامل‌های انرژی افزایش یابد، هزینه تمام شده برای شرکت‌ها افزایش خواهد یافت.

۲۲۳۲۳۱ کد خبر 1322765

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: بنزین سهمیه بندی بنزین واردات بنزین سهام بورس تهران سازمان بورس و اوراق بهادار بورس نفت سهمیه بندی بنزین بنزین مارک ویلموتس تیم ملی فوتبال ایران باشگاه پرسپولیس ایالات متحده آمریکا باشگاه استقلال قوه قضاییه ایران و آمریکا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۳۸۶۷۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند

تین نیوز

پس از گذشت بیش از یک سال از نوسانات بی سابقه قیمت در بازار گاز طبیعی اروپا، معامله گران دوباره مضطرب شده اند.

به گزارش تین نیوز به نقل از ایسنا، در حالی که تقاضا همچنان ملایم مانده و اروپا با بالاترین ذخایر ثبت شده از فصل گرمایش خارج شده است، بازیگران صنعت که هفته جاری در کنفرانس فلیم (Flame) در آمستردام گرد هم آمدند، شاهد ریسک های رو به صعود هستند و قیمتها هم واکنش نشان می دهند.

نگرانی ها شامل ابهامات نسبت به جریان باقی مانده صادرات گاز روسیه از طریق اوکراین و افزایش تقاضا برای گاز در آسیا است. پس از سپری شدن دو زمستان ملایم متوالی، احتمال دارد زمستان آینده سردتر از حد معمول باشد که باعث افزایش مصرف خانگی می شود.

کارا مک دونالد، مدیر تامین و منشا ال ان جی و سوختهای پاک در شرکت RWE AG در این باره گفت: آیا از بحران خارج شده ایم؟ فکر می کنم خیلی زود است که بگوییم. اگر زمستان سردی داشته باشیم، امسال، سال آینده، انعطاف پذیری در بخش تقاضا، کاهش خواهد یافت.

نگرانی ها در بازار معاملات آتی خود را نشان می دهند. قراردادهای زمستان آینده، گرانترین قراردادها در منحنی هستند.

پس از آغاز حمله نظامی روسیه به اوکراین، اروپا تا حد زیادی واردات گاز طبیعی مایع از منابع دیگر از جمله آمریکا، خاورمیانه و آفریقا را جایگزین واردات گاز روسیه از طریق خط لوله کرد اما کشورهایی مانند اتریش و اسلواکی هنوز بیشتر سوخت خود را از طریق مسیر قدیمی از روسیه، تامین می کنند.

این وضعیت ممکن است به زودی تغییر کند. یکی از مدیران شرکت گاز تی اس او اوکراین در اظهاراتی در کنفرانس فلیم، هرگونه توافقی را که اجازه می دهد گاز روسیه پس از اتمام مدت قرارداد فعلی در پایان سال ۲۰۲۴، ترانزیت شود را منتفی اعلام کرد. آندری پروکوفیف گفت: هیچ ظرفیتی در مرز مزایده نخواهد شد.

مارکو سالفرانک، رئیس قاره ای تجارت کالا اروپا در شرکت اکسپو هولدینگ گفت: در حالی که به نظر نمی رسد معامله گران به طور کامل برخی جریان ها را منتفی بدانند، چنین اظهارنظرهایی یک علامت سوال بزرگ ایجاد می کند.

ریسک های نوسان پس از این که قیمتها از رکورد مشاهده شده در اوج بحران انرژی نیمه دوم سال ۲۰۲۲، کاهش پیدا کردند، دوباره افزایش یافته اند.

پاتریک دوگاس، مدیر تجارت ال ان جی در شرکت توتال انرژی در کنفرانس «فلیم» گفت: رقابت میان اروپا و آسیا برای ال ان جی، به قوت خود باقی می ماند.

واردات ال ان جی چین در سه ماهه اول نسبت به مدت مشابه سال گذشته، ۲۱ درصد افزایش یافته است و همزمان، نشانه هایی از افزایش تقاضا از سوی بازارهایی در تایلند و مصر هم وجود دارد. مانند اروپا، بیشتر خرید ال ان جی در آسیا، در فصل گرمایش نیمکره شمالی انجام می شود.

 سالفرانک اظهار کرد: اگر ما به بازار برای زمستان آینده نگاه کنیم، یک نرخ اضافی ریسک وجود دارد.

سایر مسائلی که توسط معامله گران در این کنفرانس ذکر شد، شامل اختلالات احتمالی در آمریکا در طول فصل توفان در سال جاری و مشکلات در تاسیسات تولید بود. مختل شدن فعالیت تاسیسات فری پورت در گلف کاست آمریکا یا نروژ که اکنون بزرگترین تامین کننده گاز اروپا است، قیمتهای اروپایی را در دو سال گذشته افزایش داده است.

بر اساس گزارش بلومبرگ، گرگور پِت، تحلیلگر ارشد در شرکت یونیپر در این باره گفت: مسئله آنچه که واقعا اتفاق می افتد، نیست بلکه آن چیزی است که افراد انتظار دارند اتفاق بیافتد. این مسئله، به نوبه خود باعث افزایش قیمت می شود.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اصلاح قیمت مواد اولیه برای تولید خودرو امری ضروری است/ افزایش 40 درصدی اعلام نیاز سایپا به ورق خودرو در راستای افزایش تولید خودرو در سال جاری
  • قیمت خودرو امروز ۸ اردیبهشت +جدول
  • بازدید دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس
  • کاهش قیمت طلا در بازار جهانی فلزات گران بها
  • پیش‌بینی قیمت‌ها در بازار خودرو؛ وارداتی‌ها گران‌تر می‌شوند؟!
  • بازدید سرلشکر رحیم صفوی از دستاوردهای پالایشگاه ستاره خلیج فارس
  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • معامله گران گاز از حالا نگران زمستان آینده اروپا شدند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • بیژن زنگنه متهم ناترازی بنزین/ احیای پالایشگاه‌سازی در دولت سیزدهم