Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «پارسینه»
2024-04-26@16:46:29 GMT

بنزین در چهار دهه چند بار گران شد؟ +جدول

تاریخ انتشار: ۲۸ آبان ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۴۰۲۰۲

بنزین در چهار دهه چند بار گران شد؟ +جدول

قیمت هر لیتر بنزین برای اولین بار در چهار دهه گذشته در خرداد ماه سال ۱۳۵۹ افزایش یافت. در این مقطع زمانی قیمت بنزین افزایشی دویست درصدی را تجربه کرد و هر لیتر بنزین از یک تومان به سه تومان رسید. با وقوع جنگ تحمیلی، کوپن بنزین با هدف کنترل میزان مصرف مورد استفاده قرار گرفت. این قیمت به مدت ۱۰ سال دوام آورد و برای دومین بار در سال ۱۳۶۹ بود که هر لیتر بنزین به قیمت ۵ تومان در جایگاه‌های سوختگیری عرضه شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فروردین ماه سال ۱۳۶۹ نرخ ۵ تومان برای هر لیتر بنزین اعلام شد. این بار، اما تغییر قیمت ۵ سالی به طول انجامید و در فروردین ماه سال ۱۳۷۴ بود که قیمت هر لیتر بنزین با رشدی صد در صدی به ۱۰ تومان رسید.

فروردین ماه سال ۱۳۷۶، قیمت هر لیتر بنزین به ۱۶ تومان رسید و افزایشی ۶۰ درصدی را تجربه کرد. از این تاریخ به بعد افزایش قیمت بنزین در سال‌های متوالی اتفاق افتاد، این اقدام با هدف ممانعت از فریز قیمت و ایجاد بحران در اقتصاد صورت می‌گرفت چرا که در تمامی این سال‌ها قیمت بنزین با یارانه‌ای سنگین از سوی دولت تعیین می‌شد و این یارانه سنگین که موجبات عقب ماندگی قیمت بنزین در ایران نسبت به کشور‌های همسایه را فراهم می‌کرد، قاچاق این حامل انرژی از ایران به خارج از کشور را رقم می‌زد.

در دوره فعالیت دولت اصلاحات، قیمت بنزین هر سال، در فروردین ماه با افزایش مواجه می‌شد، این روند تا سال ۱۳۸۳ ادامه یافت تا اینکه طیف اصولگرای مجلس هفتم با هدف ممانعت از رشد تورم دست به کار شدند و طرحی را در مجلس به تصویب رساندند که به موجب آن افزایش قیمت حامل‌های انرژِ از جمله بنزین ممنوع می‌شد.

میزان افزایش قیمت بنزین در سال ۱۳۷۷ برابر با ۲۵ درصد، در سال ۱۳۷۸ برابر با ۷۸ درصد، در سال ۱۳۷۹ برابر با ۱۰ درصد و در سال ۱۳۸۰ برابر با ۱۷ درصد بود. سال ۱۳۸۱ و ۱۳۸۲ قیمت‌ها به ترتیب ۱۱ درصد و سی درصد افزایش یافت. میزان افزایش در سال ۱۳۸۳ برابر با ۲۳ درصد بود. از این تاریخ قیمت بنزین تا سال ۱۳۸۵ تغییری نکرد، اما سال ۱۳۸۶ سال مهمی برای اقتصاد بنزینی ایران بود. دولت احمدی نژاد در این سال دو بار قیمت بنزین را تغییر داد. در نوبت اول در خرداد ماه سال ۱۳۸۶ قیمت بنزین به صد تومان رسید به این ترتیب قیمت‌ها افزایشی ۲۵ درصدی را تجربه کرد، اما در تیرماه همین سال برنامه سهمیه بندی بنزین به اجرا درآمد و در قالب این برنامه قیمت‌ها رشدی ۳۰۰ درصدی را تجربه کردند. قیمت بنزین سهمیه بندی به ازای هر لیتر صد تومان و قیمت بنزین ازاد به ازای هر لیتر ۴۰۰ تومان اعلام شد.

سال ۱۳۸۹ در قالب اجرای طرح هدفمندی یارانه‌ها بود که هر لیتر بنزین به شکل سهمیه بندی به قیمت ۴۰۰ تومان و هر لیتر بنزین آزاد ۷۰۰ تومان قیمت خورد.

قیمت بنزین در سال ۱۳۹۳ نیز تغییر کرد. قیمت بنزین سهمیه بندی در سال ۱۳۹۳ لیتری ۷۰۰ تومان و قیمت بنزین آزاد به قیت هزار تومان تعیین شد، اما در سال ۱۳۹۴ بود که قیمت بنزین به صورت آزاد و فارغ از سهمیه بندی به قیمت ۱۰۰۰ تومان عرضه شد. این قیمت تا روز بیست و سوم آبان ماه سال جاری موثر بود و از امروز هر لیتر بنزین به قیمت ۱۵۰۰ تومان به صورت سهمیه بندی و به قیمت ۳۰۰۰ تومان به ازای هر لیتر بنزین آزاد رسیده است. مشروح گزارش خبرانلاین رد یان خصوص را اینجا بخوانید.

 

منبع: پارسینه

کلیدواژه: قیمت بنزین سهمیه بندی بنزین گرانی بنزین قاچاق سوخت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.parsine.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «پارسینه» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۰۲۰۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۱۱.۶ درصدی اهدای خون در قم

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ مرکز قم، علیرضا کبیری، معاون اداره کل انتقال خون قم گفت: در فروردین‌ماه امسال چهار هزار و ۵۳۹ نفر برای اهدای خون به مراکز مربوطه مراجعه کردند که این عدد در سال گذشته چهار هزار و ۱۰۸ نفر بود.

وی اضافه کرد: از تعداد افراد مراجعه‌کننده در فروردین‌ماه امسال، سه هزار و ۸۳۷ نفر معادل ۸۴.۵ درصد موفق به اهدای خون شدند.

معاون اداره کل انتقال خون قم ادامه داد: سال گذشته سه هزار و ۳۹۲ نفر معادل ۸۲.۶ موفق به اهدای خون شده بودند.

به گفته کبیری، فروردین‌ماه امسال ۲ هزار و ۵۴۱ نفر معادل ۶۶.۲ درصد و فروردین‌ماه پارسال ۲ هزار و ۵۰ نفر معادل ۶۰.۴ از اهداکنندگان خون، اهداکننده مستمر خون بودند که ۶.۲ رشد نشان می‌دهد.

وی خاطرنشان کرد: در سالجاری ۱۱۸ نفر از اهداکنندگان معادل سه درصد و پارسال ۹۵ نفر معادل ۲.۸ درصد خانم بودند که افزایش ۰.۲ درصدی داشته‌است.

معاون اداره کل انتقال خون قم گفت: امسال چهار هزار و ۶۶۳ و پارسال چهار هزار و ۶۰۲ واحد خونی به بیمارستان‌ها ارسال شده که رشد ۱.۳ درصدی داشته‌است.

معاون اداره کل انتقال خون قم با اشاره به افزایش ۳۸.۵ درصدی ارسال خون به شبکه خون‌رسانی کشور، بیان کرد: در فروردین‌ماه امسال، یک‌هزار و ۲۲۰ و پارسال ۷۵۰ واحد خونی از استان قم به شبکه خون‌رسانی کشور ارسال شد.

سال گذشته میزان اهدای خون در استان قم در مقایسه با مدت سال ۱۴۰۱، چهار درصد رشد داشته است؛ سال گذشته ۴۱ هزار و ۵۹۷ نفر موفق به اهدای خون شدند که نسبت به سال ۱۴۰۱، رشد چهار درصدی داشته است.

دیگر خبرها

  • پیاز این‌گونه ۱۵۹۸ درصد گران شد/ تغییر ۱۵۴۰ درصدی قیمت گوشت در ۷ سال گذشته
  • ۱۳ میلیون خودروی فرسوده روزانه ۶۳ میلیون لیتر سوخت مصرف می‌کنند
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • جهش همزمان تولید و فروش شرکت نفت ایرانول در سال جدید
  • قیمت نقره و فلزات گران‌بها امروز چهارشنبه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • لوازم خانگی گران خواهد شد؟
  • تله سوخت و راهکارهای عبور از بحران سوختی در کشور
  • حمل و نقل عمومی رکورددار تورم در فروردین ۱۴۰۳/ خوراکی‌ها چقدر گران شدند؟
  • برای حج تمتع هیچ نماینده‌ای از مجلس اعزام نمی‌شود/ افزایش قیمت ارز نرخ حج را گران کرده است
  • افزایش ۱۱.۶ درصدی اهدای خون در قم