Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، بعد از افزایش ناگهانی قیمت بنزین و بروز نارضایتی‌ها از سوی مردم، برخی از کارشناسان رسانه معتقدند که رسانه ملی در این شرایط باید به نمایندگی از تمامی مردم فرصتی را در اختیار منتقدان قرار دهد و مناظره تلویزیونی در این زمینه، یکی از راه‌های بیان نظرات مخالف و موافق بوده که در کشورهای مختلف نیز به کار گرفته می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

غلامرضا حیدری (نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی) اعتقاد دارد که هیچ چیز بهتر از صادقانه صحبت کردن و صادقانه گزارش دادن به مردم نیست.

با توجه به بروز برخی نارضایتی‌ها از قیمت بنزین، می‌توان در شرایط موجود از طریق مناظره تلویزیونی بین موافقان و مخالفان این طرح، افکار عمومی را اقناع کرد. آیا این مکانیزم در ایران قابلیت پیاده‌سازی دارد؟

مناظره که گفته می‌شود، یعنی روی موضوع مشخصی، موافقان و مخالفان برای بحث دعوت شوند. این اتفاق باید به صورت طبیعی باشد و موافق و مخالف به صورت تصنعی انتخاب نشده باشند. البته مجری مناظره نیز خیلی نقش دارد و باید روی موضوع مناظره اشراف کامل داشته باشد. همچنین هدف اصلی این اتفاق واقعا روشنگری باشد. در این صورت مناظره اتفاق خوبی است ولی اگر تصنعی و فرمایشی بوده و هدفش روشنگری نباشد؛ اتفاق خوبی نیست. به عنوان مثال در زمینه بنزین، باید ببینیم مطالبات عمومی مردم چیست، آنهایی که در واقع می‌توانند منادی این مطالبه باشند، باید در مناظره حضور پیدا کنند. فرضا بخش عظیمی از مردم در واکنش به افزایش قیمت بنزین که گفته می‌شود مابه‌تفاوت آن را به 18 میلیون خانوار برمی‌گردانند، می‌گویند بنزین را گران نکنید. به نوعی شاید به این ادعا که با گرانی بنزین هیچ کالایی افزایش پیدا نمی‌کند، اعتماد نداشته باشند. همین موضوع سبب می‌شود که بگویند، ما از خیر مبلغ حمایتی گذشتیم؛ بگذارید قیمت بنزین همان قیمت بماند.

در این وضعیت لازم است کسی که می‌تواند بیان‌کننده و تبیین‌کننده این نظر باشد، در مناظره حضور داشته باشد. آن زمان مناظره می‌تواند برای بینندگان نیز جذاب باشد. جدا از این بحث، مکان این مناظره است. به نوعی اگر مناظره در صداوسیما باشد، باتوجه به اینکه متاسفانه اعتماد عمومی که باید به طور مستمر به صداوسیما می‌بود، تا حدودی خدشه‌دار شده، شاید اتفاقی که باید، رخ ندهد. مگر اینکه اصولی که ذکر کردم، در مناظره رعایت شود.

اما درباره اینکه آیا مناظره می‌تواند منجر به اقناع عمومی شود، باید ببینیم چه در می‌آید. ولی به هر حال مناظره ابزاری است، برای روشنگری در جهت روشن شدن افکار مردم. حال بستگی دارد که در آن محتوا چه چیز ریخته شود، که بخواهد جماعتی را اقناع کند. به عنوان مثال من فکر می‌کنم که اگر خبرگزاری‌هایی که سعی می‌کنند پاسخگو به افکار عمومی باشند، چنین میزگردهایی بگذارند، فکر کنم شاید تاثیرگزاری آن بیشتر باشد.

در دوره هدفمندی یارانه‌ها، فارغ از کیفیت طرح و اجرا، مردم از ناحیه رسانه‌ها انباشت اطلاعاتی شدند و تقریبا به همه پرسش‌های آنها پاسخ داده شد اما اکنون این طور به نظر می‌رسد که درباره طرح "حمایت معیشتی" توضیح دقیقی داده نشده و دقیقا مشخص نیست که این بسته به چه کسانی داده می‌شود؟

گفته شده که این بسته به 18 میلیون خانوار داده می‌شود. به نوعی درباره اینکه شامل چه کسانی هم هست توضیحاتی داده شده است. به نوعی روز گذشته این طور اعلام کردند که مبلغ مورد نظر را برای عده‌ای واریز می‌کنند و چند روز بعد هم برای عده‌ای دیگر می‌ریزند.

به نوعی مدت زمانی که طول می‌کشد تا این بسته به 18 میلیون خانوار برسد، شاید این شائبه را برای برخی از مردم ایجاد کند که جزو این طرح قرار نگرفته‌اند. به طور کلی این پرسش وجود دارد که در صورت داشتن چه شرایطی عضو این طرح هستیم؟

بر اساس اطلاعیه‌ای که داده شده گفته‌اند که بهزیستی، کمیته امداد 100 درصد در این طرح هستند و سخنگوی دولت روز گذشته گروه‌های دیگری را هم که در این دسته‌بندی قرار می‌گیرند را اعلام کرده‌ است.

 اگر بخواهیم نحوه اطلاع رسانی در طرح هدف‌مندی یارانه‌ها را با اطلاع رسانی در طرح گران شدن بنزین مقایسه کنیم، ارزیابی شما چیست؟ آیا در طرح هدف‌مند کردن یارانه ها اطلاع‌رسانی بهتری صورت نگرفت؟

به هر حال هیچ چیز بهتر از صادقانه صحبت کردن و صادقانه گزارش دادن به مردم نیست. نکته بعدی این بوده که به هر حال بین رفتار و گفتار ما نباید تناقض باشد. به ویژه وعده‌هایی که باید به آن عمل نشود. ما در مقطعی یک سری شعارهایی را می‌دهیم و به ابعاد آن توجه نمی‌کنیم. به عنوان مثال یک زمانی آقای روحانی در نقد یارانه‌ها می‌گفتند، این یک نوع صدقه پروری و گداپروری است. اکنون نیز در این طرح خیلی تفاوتی دیده نمی‌شود. عملا برداشت شخصی من این است که افزایش قیمت را با یک نگاه امنیتی شروع کردند نه نگاه اجتماعی.

البته اینجا باید حواس‌مان جمع باشد که فقط دولت را محور این بی‌تدبیری در اجرای این تصمیم نبینیم. محور اصلی شورای هماهنگی سران قوا است. چون مصوبه برای آنها بوده و آنها خود به خود باید روی کار به این حساسی که بحث اجتماعی است، خیلی حساس می‌شدند.

از چند ماه پیش در مجلس، سه بار، سه سناریو در این باره رای‌گیری شد که هیچ کدام رای نیاورد. همه نگرانی‌ها این بود که شورش راه بیفتد. خب برخی کارشناس اقتصادی هستند و از دید حوزه خود نقطه نظراتی را می‌گویند، اما ابعاد اجتماعی ظرافت‌های خاص خود را دارد و واقعا نمی‌شود درباره آن کتابخانه‌ای حرف زد. به نوعی کتابخانه‌ای اظهارنظر کردن در این موضوعات، کافی نیست. بحث تجربه، شم کلی و دوراندیشی است که باید مجموعا ترکیبی از اینها باشد. در عمل نشان می‌دهد که شورای هماهنگی سران قوا این دوراندیشی و تدبیر را اتخاذ نکرده‌اند. اکنون واقعا ناجوانمردی است که ما بخواهیم ناگهان به همه معترضین بگوییم آشوب‌گر. البته قطعا آشوب و آتش زدن از سوی هرکسی محکوم است. ولی نکته مهم‌تر این بوده که به اینهایی که منشا این آشوب شدند، چه باید گفت؟

چرا از مکانیزم‌های رسانه‌ای اغنا برای مردم کمتر از مکانیزم برچسب‌زنی که به نوعی تحریک کننده هم هست، استفاده می‌شود؟

متاسفانه به همین صورت است که شما می‌گویید. فکر می‌کنم این سوال را باید مطرح کرد که واقعا چقدر ما مردم را محور و هدف در راستای مسئولیتمان می‌دانیم؟ یعنی اینکه خودمان را واقعا باور داشته باشیم که خدمتگزار، امانت‌دار و به تعبیر حضرت امام(ره) نوکر مردم هستیم؟ خب به میزان این باور قطعا تلاش می‌شود که با مردم صادق باشیم و ابعاد و تبعات منفی و آزار دادن افکار عمومی را مورد توجه و دقت قرار می‌دهیم تا خدای نکرده نخواهیم موجب آزار مردم شویم. در نهایت باید بگویم در این شرایط پیش آمده بایستی تلاش کنیم که هرچه زودتر این ناآرامی‌ها پایان بگیرد. امیدوارم نیروهای انتظامی و امنیتی ما روشی را پیش بگیرند که ما واقعا حداقل بگیر و ببند و تلفات را داشته باشیم.

منبع: ایلنا

کلیدواژه: چک دولت صدا و سیما مردم تهران در مجلس افکار عمومی غلامرضا حیدری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۴۱۴۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور جزئیات جدیدی از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور و جلوگیری از قاچاق انسان و سلاح بیان کرد.

به گزارش مشرق، سید مجید میر احمدی معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور درباره آخرین اقدامات درباره فنس کشی و ایجاد دیوار در مرزها گفت: یکی از اقدامات بسیار شایسته و تعیین کننده دولت جناب آقای رئیسی تصمیم گیری و سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزهاست.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور وزیر کشور افزود: در ابتدای کار ما یک جمع‌بندی را خدمت آقای رئیسی ارائه و شرایط و وضعیت مرزها را تبیین کردیم و خسارت‌های اقتصادی، امنیتی، اجتماعی و فرهنگی که عدم انسداد مرزها برای کشور دارد نیز برای رئیس جمهور تشریح شد.

تخصیص ۳ میلیارد یورو برای انسداد مرزها طی ۵ سال

میراحمدی با بیان اینکه سالیانه بیش از ۲۰ میلیارد دلار کالای قاچاق وارد کشور یا از کشور خارج می‌شود فقط یک بخش از خسارت‌های اقتصادی درباره مرزها است، تصریح کرد: قاچاق مواد مخدر و ناامنی‌هایی که برای کشور وجود دارد همه از طریق یک سرمایه‌گذاری اساسی برای انسداد مرزها قابل حل است همان اقدامی که در دولت‌های قبلی از آن غفلت‌های اساسی شده بود.

وی ادامه داد: جناب آقای رئیسی به سرعت با این موضوع موافقت و دستور دادند تا ۳ میلیارد یورو ظرف ۵ سال در اختیار ستاد کل نیروهای مسلح قرار داده شود و نیروهای مسلح به سرعت فرآیند انسداد مرز را آغاز کنند.

استفاده از ظرفیت نیروهای مسلح برای انسداد مرزها

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور با اشاره به اینکه راهبری موضوع انسداد مرزها توسط سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح انجام می‌گیرد، تاکید کرد: این کار اکنون جزو اولویت‌های کاری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح است و با هدایت و راهبری وی در حال پیگیری است.

وی افزود: در این راستا، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح همه ظرفیت‌های مهندسی نیروهای مسلح اعم از ارتش، سپاه، فراجا و قرارگاه خاتم الانبیاء(ص) را به کار گرفته‌اند و یک تقسیم کار انجام شده که این نهادها اقدامات خوبی را برای انسداد مرز آغاز کردند.

اولویت‌بندی برای انسداد مرزها چگونه است؟

میراحمدی گفت: یک اولویت‌بندی برای انسداد مرزها انجام شده و مسیرهایی که از طریق آن‌ها قاچاق انسان و قاچاق سلاح انجام می‌گیرند در اولویت بوده و در حال پیگیری است که بخشی از این اولویت‌ نیز، مرز افغانستان است.

معاون امنیتی _ انتظامی وزیر کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه انسداد مرزها فقط به صورت دیوار کشی است یا به طریق دیگری انجام می‌شود، اظهار کرد: انسداد مرزها یک طرح جامع است که در چند لایه انجام می‌گیرد، هم به صورت فنس و هم به صورت دیوارکشی و هم سیستم‌های هوشمند کنترل مرزی.

وی در پایان افزود: اگر این طرح به طور کامل انجام شود آن‌گاه دستاوردهای راهبردی در حوزه‌های اقتصادی، فرهنگی و امنیتی برای کشور حاصل می‌شود.

منبع: فارس

دیگر خبرها

  • نیروهای امنیتی ما در بدترین شرایط اجازه ورود به دانشگاه‌ها را ندارند
  • تشکیلات خودگردان؛ از مهار اعتراضات ضد صهیونیستی تا سرکوب آن
  • فرصتی طلایی برای درخشش در جشنواره فروش بیمه میهن
  • عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • فرمول اضافه حقوق ۱۴۰۳؛ چقدر به حقوق شما اضافه می‌شود؟ | عیدی سال ۱۴۰۳ چقدر است؟
  • تعاون راهکاری علمی، عملی و عقلی برای مشارکت مردم در تولید
  • بیانیه حمایت از اعتراضات جهانی دانشجویی علیه رژیم صهیونیستی در همبستگی با مردم فلسطین
  • ۳ میلیون یورو در اختیار نیروهای مسلح برای انسداد مرزها +جزئیات مهم
  • جزئیات جدید از انسداد مرزها برای افزایش امنیت کشور
  • فیلم/ سرکوب تحصن دانشجویان توسط نیروهای امنیتی آمریکا