Web Analytics Made Easy - Statcounter

مصری‌ها درخواست خرید اف ۳۵ معروف به شبح را پس از اینکه رژیم صهیونیستی ۲۰ فروند از آن‌ها را به دست آورد به منظور تحقق توازن نظامی کرد، اما پنتاگون با این درخواست مخالفت کرد تا اسرائیل برتری راهبردی را داشته باشد. به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری دانشجو، چندی قبل روسیه با مصر قراردادی برای فروش ده‌ها فروند جنگنده چندمنظوره سوخو-۳۵ امضا کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دو مدیر ارشد شرکت‌های صنایع دفاعی روسیه اخیرا اعلام کردند قراردادی برای تحویل ده‌ها جنگنده چند منظوره سنگین سوخو-۳۵ با مصر به امضا رسید.

قرارداد مربوطه شامل تحویل بیش از بیست جنگنده به همراه تسلیحات متعلقه به مبلغی در حدود ۲ میلیارد دلار می‌باشد که در پایان سال ۲۰۱۸ نهایی شد و تحویل در سال ۲۰۲۰-۲۰۲۱ آغاز خواهد شد. مدیران مبلغ دقیق قرارداد را اعلام نکردند، ولی گفتند این سفارش ظرفیت تولید را برای چندین سال جلوتر تکمیل می‌کند. در این قرارداد فروش بیش از ۲۰ فروند جنگنده سوخو-۳۵ و مهمات ویژه آن (موشک و بمب) به ارزش حدود دو میلیارد دلار پیش بینی شده است.

جنگنده چندمنظوره «سوخو-۳۵» جت مافوق صوت ساخت کارخانه هواپیماسازی سوخو است که سال ۲۰۰۷ ساخته شد و تاکنون ده‌ها پرواز آزمایشی انجام داده است. این جنگنده نسل ۴ محسوب می‌شود که از قابلیت‌های ویژه‌ای از جمله قدرت مانور بالا و سامانه هدایت الکترونیکی پیشرفته برخوردار است.

این جنگنده‌ها که می‌توانند هشت هدف را همزمان شناسایی، تعقیب و با موشک‌های پیشرفته نابود کنند، همچنین با سامانه پارازیت افکنی، توان بالایی برای پنهان شدن از دید رادار‌های دشمن دارند. سوخو-۳۵، جنگنده تک کابینه و دو موتوره، چند منظوره با قابلیت مانور بالاست. این جنگنده نسبت به سوخو-۲۷، از ویژگی‌های آیرودینامیکی بهتر، مانورپذیری بهتر، برد بیشتر، موتور قوی‌تر و تجهیزات الکترونیکی پیشرفته‌تر برخوردار است.

مسکو و قاهره از سال ۲۰۱۳ که عبدالفتاح السیسی در مصر بر روی کار آمده تا کنون میلیارد‌ها دلار قرار داد نظامی امضا کرده‌اند. امضای قرارداد ساخت نیروگاه هسته‌ای «الضبعه» در شمال مصر در نوامبر ۲۰۱۵ بعنوان اولین نیروگاه هسته‌ای این کشور را نیز می‌توان بُعد دیگری از توسعه روابط مصر و روسیه در دوران عبدالفتاح السیسی دانست. مصر از خریداران سنتی سلاح‌های آمریکایی است، اما اخیرا، مصری‌ها همکاری‌هایی در عرصه فنی-نظامی با روسیه آغاز کرده اند.

چماق تحریم آمریکا علیه مصر

روز جمعه گذشته یک رسانه آمریکایی گزارش داد که، «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا و «مارک اسپر»، وزیر دفاع این کشور در نامه‌ای به وزیر دفاع مصر نسبت به خرید جنگنده سوخو ۳۵ از روسیه هشدار داده اند.

این رسانه افزود که این مسئولان آمریکایی تهدید کرده‌اند چنانچه مصر خرید سوخو ۳۵ را متوقف نکند، واشنگتن این کشور را تحریم خواهد کرد. آن‌ها هشدار داده اند که قرارداد‌های تسلیحاتی جدید و کلان میان قاهره و مسکو بر توافق‌های همکاری دفاعی این کشور با آمریکا و کمک‌های امنیتی آن به قاهره تأثیر خواهد گذاشت. رسانه مذکور اشاره کرد که آمریکا همیشه از متحدان و شرکای خود می‌خواهد که با موسسات دفاعی و اطلاعاتی روسی قرارداد امضا نکنند چرا که تحریم‌های آمریکایی متوجه آن‌ها خواهد بود.

همچنین «کلارک کوپر» در حاشیه نمایشگاه هوایی دبی به خبرنگاران گفت: «امضای این قرارداد، مصر را در معرض تحریم‌های آمریکا قرار می‌دهد و مصری‌ها را در آینده در معرض از دست دادن قرارداد‌هایی با آمریکا قرار می‌دهد. این اقدام تازگی ندارد. قاهره از این خطر‌ها آگاه است. استفاده از جنگنده‌های سوخوی ۳۵ و دیگر سلاح‌های روسی شاید باعث تضعیف توان مصر برای همکاری مشترک با ارتش‌های آمریکا و اعضای سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) شود. ترامپ در دیدار هفته گذشته با رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به وی اعلام کرد که برای حفظ روابط میان آنکارا و واشنگتن، یا باید سامانه اس ۴۰۰ را برچیند و یا اینکه به روسیه بازگرداند.».

مدتی پیش آمریکا پس از اقدام ترکیه به امضای قرار داد خرید سامانه‌های دفاعی و ضد موشکی اس ۴۰۰ از روسیه، نام آنکارا از اعضای ناتو را از برنامه فروش جنگنده‌های اف - ۳۵ آمریکا حذف کرد، اما دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا، مطابق با قانون تحریم‌های آمریکا (کاتسا) ترکیه را تحریم نکرد.

واکنش مصری‌ها به باج خواهی ترامپ

این درحالی است که فرانس ۲۴ روز یکشنبه از قاهره گزارش داد که دوتن از نمایندگان پارلمان مصر در واکنش به تهدید تحریم آمریکا علیه این کشور برای خرید جنگنده روسی سوخو-۳۵، گفتند که واشنگتن در امور داخلی کشورشان دخالت نکند.

این گزارش از این نمایندگان به نام‌های تامر الشهابی عضو کمیسیون دفاع و امنیت ملی پارلمان مصر و مصطفی بکری نماینده دیگر این پارلمان نام برد و نوشت که آن‌ها گفتند که نه آمریکا و نه غیر آمریکا، هیچ کشوری حق دخالت در امور داخلی مصر و تحمیل شروط خود به دولت این کشور را ندارد.

بکری در صفحه توئیتر خود نوشت: مصر هیچ گونه تهدید یا توصیه‌ای را نمی‌پذیرد و اجازه دخالت در تصمیماتش را به کسی نمی‌دهد. مصر و آمریکا روابط راهبردی و متمایزی دارند و بدون شک آمریکا شریک راهبردی قاهره است و در مقابل، مصر نیز تصمیمات راهبردی خود را در سطح جهان دارد و روابطش با روسیه ویژه است و سعی می‌کند آن را توسعه دهد».

وی در این پیام با اعلام اینکه تاکنون رفتار آمریکا در منطقه چه در زمینه فلسطین و یا بلندی‌های جولان در سوریه و یا دیگر مسائل سرنوشت‌ساز در خاورمیانه به طور کامل در جهت خواسته‌های رژیم صهیونیستی و بدون توجه به منافع دیگر کشور‌ها بوده است، از آمریکا خواست تا عاقلانه عمل کرده و از سیاست‌ها و رفتار‌های با استاندار‌های دوگانه دست بردارد.

فروش سامانه دفاع هوایی اس ۴۰۰ و جنگنده سوخو ۳۵ از سوی روسیه به متحدان و شرکای آمریکا به یکی از زمینه‌های تنش میان واشنگتن با آن‌ها تبدیل شده است بطوری که خرید سامانه اس- ۴۰۰ روسی از سوی ترکیه باعث تنش در روابط آنکارا با واشنگتن شده، اما ترکیه قصد خرید جنگنده‌های سوخه ۳۵ روسیه را نیز دارد.

واشنگتن بر اساس قانون مقابله با دشمنان آمریکا (کاتسا) می‌تواند تحریم‌هایی علیه خرید‌های نظامی از روسیه اعمال کند. آمریکا سالهاست به مصر میلیارد‌ها دلا کمک اقتصادی و نظامی می‌کند و ارتش این کشور از جنگنده‌های اف ۱۶ ساخت آمریکا به کار می‌گیرد.

«عبدالباری عطوان» تحلیلگر معروف جهان عرب در این باره آورده است: به نظر می‌رسد که روابط مصر و آمریکا در آستانه مرحله جدیدی از تنش در ماه‌های آینده قرار دارد و این پس از تصمیم مقامات مصری برای خرید جنگنده‌های سوخو۳۵ مصر که قیمت آن‌ها به بیش از دو میلیارد می‌رسد، است. کلارک معاون وزیر امور خارجه آمریکا مصر را تهدید کرده است که اگر همچنان در خرید جنگنده‌های روسی اصرار ورزد، در معرض تحریم‌های آمریکا قرار خواهد گرفت.

وی می‌نویسد: این تهدید آمریکا آکنده از باج خواهی و در عین حال اقدامی تحریک آمیز است و با مصر به عنوان کشوری مهم در منطقه مانند یک کشور کم اهمیت برخورد می‌کند که این نشانه جهل تاریخی آمریکاست. مصر حق دارد که سلاح بخرد و توان دفاعی و هجومی خود را تقویت کند و برای حفظ امنیت ملی خود حق دارد از هر کشوری سلاح پیشرفته و جنگنده خریداری کند و با خطراتی که آن را تهدید می‌کند و در راس آن‌ها کاهش سهمش از آب نیل به سبب سد النهضه اتیوپی است، مقابله کند به ویژه که این در زمره خطراتی است که میلیون‌ها کشاورز مصری را هدف قرار می‌دهد و گرسنه نگه می‌دارد و سبب کاهش تولید برقی که سد العالی تولید می‌کند، می‌شود.

راز گرایش مصر برای خرید جنگنده‌های سوخو۳۵

عطوان افزود: مصری‌ها درخواست خرید اف ۳۵ معروف به شبح را پس از اینکه رژیم صهیونیستی ۲۰ فروند از آن‌ها را به دست آورد به منظور تحقق توازن نظامی کرد، اما پنتاگون با این درخواست مخالفت کرد تا اسرائیل برتری راهبردی را داشته باشد موضوعی که سبب شد که مقامات قاهره به سوی مسکو بروند و جنگنده‌های سوخو۳۵ که بسیار پیشرفته است، بخرند. همچنین برای تقویت نیروی هوایی جنگنده‌های رافائل خریده اند و نه تنها که با مجازات روبرو نشدند بلکه مورد استقبال هم واقع شد.

این تحلیلگر امور بین الملل تاکید کرد: روابط نظامی میان مصر و روسیه به شکل قابل ملاحظه‌ای در حال پیشرفت است تا به مرحله طلائی آن در زمان حکومت جمال عبدالناصر در آینده برسد و این پس از سفر سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه به مصر در هفته گذشته و امضای چندین قرارداد نظامی از جمله قرارداد موشک‌های کورنت ضد زره و نیز تانک‌های تی ۹۰ و سامانه اس ۳۰۰ و بالگرد‌های نظامی و نیز جنگنده‌های میگ ۲۹ و نیز احداث نیروگاه هسته‌ای تولید انرژی در منطقه الضبعه و اجرای رزمایش‌های نظامی مشترک و اجازه دادن به جنگنده‌های روسی برای استفاده از حریم هوایی مصر و پایگاه‌های نظامی آن بود.

وی آورده است: این حق مصر به عنوان یک کشور مستقل است که منابع تسلیحاتی خود را تنوع بخشد به ویژه در برابر اسرائیلی که همواره تهدیدی مستقیم یا غیرمستقیم برای امنیت ملی آن است. اسرائیل در ورای پروژه احداث سد النهضه اتیوپی قرار دارد و همان آن است که پدافند برای حمایت از این سد مستقر کرده و سرمایه لازم برای احداث آنرا فراهم کرده است. پس از ناکامی پاتریوت آمریکا در دفع موشک‌های بالستیک یمنی‌ها به سوی عربستان؛ مصر و دیگر کشور‌ها باید به دنبال تنوع دادن به منابع تسلیحاتی خود باشند و کشور‌های دیگر مانند ترکیه را الگو قرار دهند که سامانه اس ۴۰۰ روسی خریده و در حال حاضر هم در حال گفتگو برای خرید سوخو۳۵ است.

عطوان می‌نویسد: مصر نمی‌تواند به اف ۱۶ پیر در زمانی که اسرائیل اف ۳۵ پیشرفته دارد، تکیه کند حتی اگر این به قطع کمک‌های نظامی آمریکا که دو میلیارد است و بخش اعظم آن یعنی ۱.۳ میلیارد آن به خرید سلاح و مهمات جنگی صرف می‌شود، منجر شود به ویژه که کمک‌های آمریکا به مصر در مقایسه با کمک ۵ میلیارد دلاری سالانه به اسرائیل ناچیز است. آمریکا به متحدانش توجهی ندارد و هنگامی که پای اسرائیل در میان باشد با آن‌ها رفتار خاصی دارد و شاید تجربه ترکیه در ناتو بزرگترین دلیل در این زمینه باشد. هنگامی که رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه به مسکو برای خرید اس ۴۰۰ روی آورد، ترامپ وی را به تهدید اقتصاد ترکیه و اعمال تحریم علیه آنکارا و کنار گذاشتنش از برنامه تولید جنگنده‌های اف ۳۵ کرد. برخی مطالبی که به رسانه درز پیدا کرده، حاکی از آن است که ترامپ در دیدار اخیر اردوغان به واشنگتن در هفته گذشته وی را در برابر گزینه‌هایی در صورتی که خواهان حفظ دوستی آمریکاست قرار داده است که یا این سامانه را منهدم و برچیند یا به روسیه بازگرداند و مهلت کوتاهی به وی برای تصمیم گیری داده است. ما نمی‌دانیم که واکنش ترکیه چه خواهد بود، اما احتمال مخالفت زیاد است.

این تحلیلگر امور بین الملل تاکید کرد: مصر توان مقابله با این باج خواهی آمریکا با تمام توان را دارد. واکنش قوی در برابر این باج خواهی باید خرید سوخو۳۵ و بالاتر از آن سامانه اس ۴۰۰ و هر آنچه می‌تواند تانک و بالگرد پیشرفته باشد و تعجب نمی‌کنیم اگر این واکنش سریع باشد و امیدواریم که سناریوی سال ۱۹۶۰ هنگامی که جمال عبدالناصر به آمریکا پشت کرد و سلاح شرقی خرید و به تجارب روس‌ها برای احداث سد العالی روی آورد، تکرار شود. منبع: خبرگزاری مهر

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: آمریکا مصر ترکیه تسلیحات

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۰۵۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل

 یک پیروزی راهبردی دیگر برای روسیه در ساحل، نوار نیمه خشک جنوب صحرا رقم خورده است؛ جایی که دولت‌های نظامی به طور فزاینده‌ای از متحدان سنتی غربی خود به نفع ائتلاف‌های جدید با «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دوری می‌کنند.

فایننشال تایمز در بررسی خروج آمریکا از آفریقا و روی آوردن این کشور‌ها به روسیه نوشته است: این تغییر روابط در حالی اتفاق می‌افتد که موجی از ناامنی و وحشت همچنان بر ساحل سایه افکنده است، جایی که شورشیان وابسته به القاعده و داعش بیش از یک دهه است که از نیجر تا بورکینافاسو و مالی ویرانی به بار آورده‌اند. با افزایش نارضایتی مردم به دلیل شکست دولت‌های وابسته به غرب و همچنین کشور‌های غربی در مهار خشونت، حکومت‌های نظامی قدرت را در هر سه کشور به دست گرفته‌اند.

موج احساسات ضدفرانسوی در ساحل، مستعمره سابق فرانسه در نهایت به خروج نیرو‌های فرانسوی منجر شد و در نیجر، کشوری که در ژوئیه شاهد کودتا و حکومت نظامی بود، درخواست‌ها و اعتراضات برای خروج نیرو‌های آمریکایی بالا گرفته است.

«ابراهیم یحیی ابراهیم» تحلیلگر ارشد ساحل در گروه بین‌المللی بحران، می‌گوید: دلیل اصلی نیجر برای پذیرفتن روسیه، حفاظت از خود بود؛ کشوری می‌خواهند دفاع ضد هوایی برای آنها فراهم کند، اینجاست که روسیه وارد می‌شود. این برای نیجر بسیار منطقی است که از این مرحله جدید در ساحل استقبال کند.

تجمع ضدآمریکای مردم نیجر

خروج نیرو‌های آمریکایی از نیجر در ماه مارس زمانی آغاز شد؛ زمانی‌که یک سخنگوی حکومت نظامی، توافق بین ۲ کشور را غیرقانونی خواند و گفت که این توافق «تمام قوانین قانون اساسی را نقض می‌کند».

به نوشته فایننشال تایمز، این روابط طی سفر مقامات آمریکایی از جمله دستیار وزیر امور خارجه در امور آفریقا، و ژنرال «مایکل لنگلی» رئیس فرماندهی آمریکا و آفریقا از نیامی بدتر شد. مقامات نیجریه گفتند که رفتار هیأت آمریکایی، متکبرانه و بی‌ادبانه بوده و به همین دلیل اجازه ملاقات با ژنرال «عمر عبدالرحمان شیانی» رهبر حکومت جدید به آنها داده نشد.

واشنگتن حتی پس از آنکه نیجر توافقی که به نیرو‌های آمریکایی اجازه عملیات در این کشور را می‌داد، ملغی کرد، اصرار داشت که مذاکرات با نیامی ادامه دارد.

«علی الامین زین» نخست‌وزیر نیجر که برای شرکت در نشست‌های بهاری صندوق بین‌المللی پول و بانک جهانی به واشنگتن سفر کرده بود، به طور جداگانه با «کرت کمپبل» معاون وزیر امور خارجه ایالات متحده دیدار کرد تا در مورد این روابط گفتگو کند. وی به مقام آمریکایی گفت اگرچه کشورش از همکاری در سایر زمینه‌ها استقبال می‌کند، اما نیامی موضع خود را در مورد نیرو‌ها تغییر نخواهد داد.

یکی دیگر از افراد آشنا به این وضعیت گفت اگرچه واشنگتن رسما و طبق درخواست، نیرو‌های خود را از نیجر خارج کرد، اما دو طرف به تفاهمی دست یافته‌اند که به ایالات متحده اجازه می‌دهد همچنان برخی کار‌ها را در این کشور انجام دهد. این فرد از ارائه هرگونه جزئیات در مورد آنچه توافق شده، خودداری کرد.

طی روز‌های گذشته ایالات متحده سرانجام اعلام کرد که بیش از ۱۰۰۰ کارمند نظامی و غیرنظامی خود را خارج می‌کند و انتظار می‌رود این خروج ماه‌ها طول بکشد. سرنوشت دارایی‌های آمریکا در این کشور، از جمله پایگاه ۶ ساله هواپیما‌های بدون سرنشین در نزدیکی شهر شمالی آگادیز، نامشخص است.

پایگاه آمریکا در نیجر

به گفته مقامات آمریکایی آشنا با مذاکرات، منبع اصلی اختلاف در مذاکرات کمپبل و زین توافق بالقوه نیجر برای فروش اورانیوم به ایران بود. اورانیوم مهمترین صادرات نیجر است و این کشور دومین صادرکننده بزرگ این فلز در آفریقاست. زین در ژانویه در تهران بود و هر دو کشور در زمینه بهداشت، انرژی و امور مالی توافق کردند.

به دنبال گرم شدن روابط مسکو-نیامی پس از کودتا، استقبال نیجر از روسیه به طور گسترده اجتناب‌ناپذیر بود. فرانسه و ایالات متحده تقریباً ۶۰۰ میلیون دلار کمک نظامی و اقتصادی را پس از کودتا به حالت تعلیق درآوردند، جامعه اقتصادی کشور‌های غرب آفریقا هم تحریم‌هایی را علیه نیامی اعلام کردند؛ همه اینها باعث شد حکومت نظامی برای تعمیق روابط امنیتی و دیپلماتیک راهی مسکو شود.

همکاری میان نیامی و مسکو از ابتدای سال جاری تشدید شده است و وزارت دفاع روسیه در ژانویه اعلام کرد که هر دو کشور برای باثبات کردن وضعیت در منطقه با یکدیگر همکاری خواهند کرد. پوتین و شیانی ماه گذشته تلفنی گفتگو کردند و بنا بر اعلام کرملین طرحی برای «توسعه همکاری سودمند متقابل در حوزه‌های مختلف» و هماهنگی «تلاش‌های امنیتی و ضد تروریسم» در ساحل محور گفتگو بوده است.

«کامرون هادسون» کارشناس ارشد مرکز مطالعات استراتژیک و بین‌المللی مستقر در آمریکا گفت که با خروج نیروها، آمریکا کنار گذاشته شد.

به گفته هادسون، صدای نارضایتی‌ها در چاد هم بالا رفته و دولت نظامی از نیرو‌های آمریکایی خواسته تا فعالیت‌های خود در پایگاه هوایی «آجی کوسی» را متوقف کنند. حال اگر آمریکا مجبور شود نیروهایش در آنجا را هم بیرون بکشد، واشنگتن در منطقه ساحل کر، گنگ و کور خواهد شد.

خبرگزاری دولتی ریانووستی روسیه گفته است سربازان تازه وارد روس از «سپاه آفریقا» هستند، یک بازوی نیمه رسمی وزارت دفاع روسیه که پس از مرگ «یوگنی پریگوژین» فرمانده واگنر‌ها در سال گذشته، شرکت نظامی خصوصی «واگنر گروپ» را تحت پوشش قرار داد.

یکی از سربازان روس زمانی‌که پا بر زمین فرودگاه نیجریه گذاشت گفت که برای آموزش ارتش نیجر آمده‌اند. او گفت: «ما اینجا هستیم تا همکاری نظامی بین روسیه و نیجر را توسعه دهیم».

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان بین‌الملل بین‌الملل

دیگر خبرها

  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی/ تهدید روسیه به نابود کردن تسلیحات هسته ای آمریکا در لهستان
  • حمله جنگنده ها و موشک های روسیه به قطار حامل تسلیحات غربی
  • گزارش تلویزیون اسرائیل از سوخو 35‌ های در راه ایران
  • هشدار روسیه درباره استقرار تسلیحات هسته‌ای آمریکا در لهستان
  • سفیر روسیه کمک تسلیحاتی آمریکا به اوکراین را مضحک خواند
  • ناقوس مرگ حضور نظامی آمریکا در ساحل
  • انهدام دو انبار بزرگ نفت روسیه توسط پهپادهای اوکراین/ استقرار ۱۶۰۰۰ سرباز و جنگنده انگلیسی در لهستان/ چرا اوکراین فقط ۶ ماه وقت دارد؟
  • ۶۰ میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • 60 میلیارد دلاری آمریکا، جنگ اوکراین را به کدام سو می برد؟
  • ابراز تمایل نیجر به خرید سلاح از روسیه به موازات برنامه‌ریزی برای خروج نظامیان آمریکا