Web Analytics Made Easy - Statcounter

نماینده ولی فقیه در استان زنجان برضرورت اقدامات مقابله‌‌ای در برابر توطئه‌های دشمنان تاکید کرد و گفت: مسئولان و کارشناسان دلایل افزایش قیمت بنزین به مردم تبیین نمایند. ۰۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۵:۴۰ استانها زنجان نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از زنجان، آیت‌الله علی خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه امروز زنجان، اظهار داشت: یکی از تصمیمات و اقدام مبارک و فرمان ماندگار امام راحل عظیم الشان در 5 آذر سال 1358 تشکیل سازمان بسیج است که در این 40 سال  برکات روشن و ارزشمند آن هنوز تداوم دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با اشاره به اینکه بسیج، علاوه بر رشادت و فداکاری در هشت سال دفاع مقدس، امروز خدمات ارزشمندی در محرومیت‌زدایی انجام داده است، افزود: مقدمات تشکیل بسیج مستضعفان با تفکر بسیجی که نماد مقاومت است در کشورهای اسلامی در حال شکل‌گیری است.

وی به 7 آذر به عنوان روز نیروی دریایی اشاره و خاطرنشان کرد: در سال 59 مبارزه قهرمانانه نیروی دریایی، تاریخ پرافتخاری برای ایران اسلامی رقم زده است.

آیت الله خاتمی با اشاره به نقش ولایت فقیه در جامعه، گفت: با وجود گذشت 40 سال از انقلاب اسلامی نقش ولایت فقیه و حضور فقیه جامع الشرایط در کشور و جهان اسلام پر رنگ‌‌تر می‌شود چرا که جامعه بیش از هر چیز به چراغ راه و ارتقای بصیرت نیاز دارد.

امام جمعه سمنان: حمایت مقام معظم رهبری از سران قوا آتش فتنه دشمنان را خاموش کردامام جمعه موقت بوشهر:مردم به سرعت صف خود را از اغتشاشگران جدا کردندامام جمعه بیرجند: مردم در گام دوم انقلاب دولتی براساس معیارهای اسلام و قانون اساسی انتخاب کنند

وی با اشاره به اینکه دشمنان علیه نظام اسلامی همواره توطئه و برنامه ریزی می‌کنند، اضافه کرد: در سال 96 نیز آنها چنان برنامه‌ریزی کرده بودند که منتظر برگزاری جشن کریسمس در تهران بودند و در این بین عوامل نفوذی در قالب شبکه‌های آموزش دیده از طریق پول های سلطنت‌طلب‌ها، منافقان، آمریکا، اسرائیل و نوکران آن‌ها در منطقه خاورمیانه شکل گرفته بود. 

آیت الله خاتمی با اشاره به جنایات دشمنان در عراق، سوریه، فلسطین و یمن، خاطرنشان ساخت: مقاومت آخرین سنگر بود که دشمنان با برنامه‌ ریزی می‌خواستند آن را از بین ببرند و امروز باید آگاه بود و از دشمن غفلت نکرد٬ چرا که دشمن در کمین نشسته تا توطئه‌های خود را اجرا کند.

خطیب نماز جمعه زنجان با اشاره به اینکه نقش ولایت‌فقیه برای خروج از هوای غبارآلود برجسته است، افزود: فتنه امسال، مانند سال 96 نبود که فقط به بانک‌ها حمله کنند، بلکه غارت اموال عمومی و اموال مردم، ایجاد آشوب و ناامنی را در دستور کار داشتند.

وی با یادآوری اینکه مقام معظم رهبری تاکید کردند مردم صف خود را از اشرار جدا کنند ، تصریح کرد: مردم نیز در راهپیمایی‌های خودجوش به صحنه آمدند تا بگویند ما هم اعتراض داریم، اما راه ما از هنجارشکنان جداست.

آیت الله خاتمی با تاکید بر اینکه در این بین هیچ‌کس نباید حضور مردم را به نفع جریان خود مصادره کند، اضافه کرد:  این راهپیمایی به سود نظام بود و ما باید دقت کنیم که این فتنه‌ها از کجا نشات گرفته و اقدامات مقابله‌ای آن تحلیل شود.

امام جمعه زنجان با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری روش‌های مقابله با فتنه را تبیین فرمودند، اظهار کرد: ایشان فرمودند، افزایش قیمت بنزین تصمیم سران قوا است٬ پس مسئولان ضمن تبیین موضوع  باید نظارت بیشتری داشته باشند تا افزایش بهای بنزین مورد سوءاستفاده واقع نشود و نقاط ضعف و قوت باید کارشناسان نظر بدهند. 

انتهای پیام/1011/ ت

R7557/P/S6,59/CT7

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۵۹۲۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین

  هرساله تلاش زیادی برای افزایش تولید بنزین در کشور می‌شود و به‌واسطه سرمایه‌گذاری‌های گسترده و به‌کارگیری پالایشگاه‌های بیشتر در کشور تولید بنزین افزایش می‌یابد، اما از آنجا که سرانه مصرف بنزین در کشور ایران بالاتر از حد متوسط در دنیاست، همه بنزین‌های تولیدی در کشور می‌سوزد و حتی در برخی از برهه‌های زمانی، دولت‌ها مجبور به واردات بنزین شده‌اند. به گفته کاظم عزیزی، معاون صنایع و انرژی ستاد مدیریت حمل‌ونقل و سوخت، یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های حال حاضر کشور مصرف بی‌رویه انرژی است که این مسأله از یک‌سو به ازدست‌رفتن منابع محدود زیرزمینی کشور منجر شده و از سوی دیگر خروج ارز از کشور را در پی دارد.براساس آمار، مصرف بی‌رویه بنزین در کشور بیشتر از سایر حامل‌های انرژی است، به‌طوری‌که بیش از ۴۰درصد به میزان مصرف این سوخت افزوده شده و هم‌اکنون ۸۵ درصد از سبد سوخت بخش حمل‌ونقل سبک کشور را به خود اختصاص داده است. درحالی‌که سال ۱۳۹۸ مصرف بنزین میانگین ۹۵میلیون لیتر در روز بود، اما امروز این رقم به میانگین ۱۱۵ تا ۱۲۰ میلیون لیتر رسیده است؛ یعنی در چهار سال، مصرف بنزین ۲۵میلیون لیتر بیشتر شده است. به بیان دیگر، هر سال ۶ ــ ۵میلیون لیتر به مصرف روزانه بنزین افزوده شده است.
 
بنزین؛ به نام ایران و به کام کشورهای همسایه
قاچاق بنزین اولین و ساده‌ترین مسأله برای افزایش مصرف سوخت است؛ درحالی‌که در دولت نهم و دهم سهمیه‌بندی بنزین اجرا شد و تا حد زیادی جلوی پدیده قاچاق بنزین در کشور را گرفت، دولت یازدهم و دوازدهم سهمیه‌بندی بنزین را حذف کرد؛ به‌این‌ترتیب بنزین ۳۰۰تومانی تبدیل به سودده‌ترین کالای قاچاق شد، چراکه قیمت بنزین در منطقه در آن روزها رقمی بالای ۲۰هزار تومان داشت. این درحالی‌بود که پالایشگاه ستاره خلیج‌فارس وارد مدار شده بود و ایران را از واردات بنزین بی‌نیاز کرد اما نبود برنامه‌ریزی در زمینه مدیریت مصرف باعث شد شاهد رشد مصرف باشیم. 
 
سبد تک‌محصولی حامل‌های انرژی  در کشور
با بازگشت سهمیه‌بندی بنزین و کاهش سهمیه‌ها، انتظار می‌رفت که مصرف بنزین کاهش پیدا کند اما این کاهش به اندازه‌ای نبود که ناترازی سوخت در کشور برطرف شود. به اعتقاد کارشناسان، یکی دیگر از دلایل مهم افزایش مصرف بنزین، متنوع نبودن سبد سوخت مصرفی و افزایش سهم بنزین در این سبد است. نسبت خودروهایی با سوخت گاز یا CNG در کشور بسیار کم است. از طرف دیگر علی‌رغم وجود گاز مایع فراوان در کشور، از این سوخت در سبد مصرفی حامل‌های انرژی خودروها تقریبا استفاده نمی‌شود. خودروهای برقی هم که سال‌هاست چشم‌انتظار توجه مسئولان هستند و علاوه‌براین، تقریبا جایگاه سوخت برای این نوع از خودرو در کشور وجود ندارد یا بسیار اندک است.
 
خودروهایی که اسقاط نمی‌شوند
روند تولید خودروهای داخلی روزبه‌روز بیشتر می‌شود اما به میزان تولید خودرو، اسقاط انجام نمی‌پذیرد. طبیعتا سالانه هزاران خودرو با مصرف بالاتر از نرخ جهانی در کشور تولید می‌شوند که روزبه‌روز به‌خاطر مشکلاتی که برای آنها به‌وجود می‌آید، مصرف بنزین‌شان افزایش پیدا می‌کند. در همین راستا سالاری معتقد است: روند خروج خودروهای فرسوده از ناوگان در کشور متوقف شده. لازم است سیاست‌های بهینه‌سازی مصرف در بخش حمل‌ونقل و خودرو هرچه سریع‌تر اجرایی شود و در صورت پیاده‌سازی این سیاست‌ها روزانه ۱۶میلیون لیتر سوخت صرفه‌جویی خواهد شد.به اعتقاد کارشناسان، خودروهای فرسوده نیز سهم پررنگ‌تری در ناترازی بنزین دارند. آن‌طور که ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست کشور گفته بود، از ۲۵میلیون خودروی در حال تردد در کشور، ۶.۵میلیون خودرو فرسوده هستند، یعنی تقریبا به ازای هر چهار خودرو، یک خودرو فرسوده است که هم مصرف بنزین بالایی دارد و هم آلایندگی آن از خودروهای دیگر بیشتر است.به‌طور خلاصه می‌توان خاطرنشان کرد که از رده خارج‌کردن خودرو‌های فرسوده، توسعه ناوگان حمل‌ونقل همگانی، بهینه‌سازی تقاضای حمل‌ونقل مبتنی بر کاهش ترافیک و کاهش سفر، متنوع‌سازی سبد سوخت با حمایت از سوخت‌های جایگزین ازجمله CNG، ورود خودرو‌های برقی به چرخه ناوگان حمل‌و‌نقل، توسعه شبکه حمل‌ونقل ریلی، آموزش و فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف سوخت، ارتقای استاندارد تولید خودرو و موتوسیکلت را ازجمله راهکار‌ها برای کاهش مصرف سرانه سوخت در کشور هستند که اجرایی‌شدن آنها نیازمند نظارت کامل بر روند اجرای آنهاست.

خودروهای پرمصرفی که جیب ملت و دولت را خالی می‌کنند
یکی از مهم‌ترین مشکلات مصرف بالای بنزین در کشور، خودروهای پرمصرف در کشور است؛ اکثر خودروهای تولید داخلی مصرف بالاتری نسبت به استانداردهای جهانی دارند و حتی گاهی میزان مصرف آنها به دوبرابر نرخ جهانی هم می‌رسد. در همین راستا جلیل سالاری، معاون وزیر و مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی معتقد است که مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است. به‌عنوان‌مثال درحالی‌که مصرف خودروهای خارجی در هر صد کیلومتر ۴ لیتر است، مصرف بنزین خودروهای صفر داخلی در هر صد کیلومتر در بهترین حالت بین ۹ تا ۱۰ لیتر است. به گفته سالاری، در شرایطی که هیچ توجهی به موضوع بهینه‌سازی نمی‌شود و مصرف بنزین خودروهای داخلی به‌طور میانگین دوبرابر متوسط جهانی است، نمی‌توان با ساخت پتروپالایشگاه و افزایش تولید بنزین به تقاضا پاسخ داد. 

دیگر خبرها

  • خرید کالای ایرانی باید به عنوان امر به معروف درجامعه غالب باشد
  • امام جمعه خرم آباد:فروپاشی دژ سست استعمار در منطقه
  • رسانه های انساندوست صدای رسای مظلومیت مردم فلسطین
  • ماموستا فخری در تبیین حقایق انقلاب از علمای پیشتاز بود
  • خودروسازان؛ متهم ردیف اول ناترازی بنزین
  • برگزاری ۴۰۰ برنامه ویژه هفته عقیدتی سیاسی در زنجان
  • تسهیل امر مسکن و مشارکت مردم در این حوزه بسیار مهم است
  • سپاه زنجان ۴۰۰ عنوان برنامه در هفته عقیدتی سیاسی برگزار می‌کند
  • دلایل نوسان قیمت پیاز
  • سپاه به هیچ جریان سیاسی وابسته نیست