Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار سیاسی ایلنا، لعیا جنیدی در جسله شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاه‌های اجرایی با بیان اینکه قانون اساسی برای ما میثاق است، گفت: هیچ چیزی برای ما مهم‌تر از این متن وجود ندارد و هنگامی که کشور در التهاب قرار می‌گیرد بیشتر متوجه این قانون می‌شویم.

 

معاونت حقوقی رئیس‌جمهور ادامه داد: تمام نهادهایی که در کشور وجود دارد، جایگاه خودشان را از این متن گرفته‌اند و وظیفه ماست که ما آن را تبیین کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اصول قانون اساسی از لحاظ شکلی با یکدیگر برابر هستند اما از لحاظ ماهوی تفاوت دارد. بازگشت کل نظامات به قانون اساسی است زیرا قطب‌نمای کشور است.

جنیدی در بحث اجرای قانون اساسی گفت: رئیس‌جمهور در اصل ۱۱۳ فراتر از رئیس قوه مجریه است، این اصل می‌گوید وی عالی‌ترین مقام کشور بعد از رهبری است و اوست که مسئول قانون اساسی است.

وی ادامه داد: به رئیس‌جمهور مسئولیت اجرای قانون اساسی داده شده است.

جنیدی تاکید کرد: اختیارات رئیس‌جمهور ذیل همین اصل است و از وی در سوگند هم این مسئولیت خواسته شده است.

وی ادامه داد: یکی، دو دهه است مطرح می‌شود آیا اجرای مسئولیت محدود است یا خیر، در این مورد باید گفت همه مقام‌ها ملتزم به اجرای قانون و قانون اساسی هستیم پس طبیعی است روسای قوای سه گانه هم باید این را رعایت کنند.

معاونت حقوقی رئیس‌جمهور ادامه داد: قانون اساسی انتخابات و سوگند رئیس‌جمهور را حفظ می‌کند که بین این‌ها یک رابطه معقول و منطقی است و از این منظر رئیس‌جمهور نقشش در قانون اساسی مشخص است.

وی افزود: هنگامی که صحبت از اجرای قانون اساسی می‌کنیم از منظر مردم مسئولیت اجرا به همه اصول برمی‌گردد. قانون می‌گوید رئیس‌جمهور مسئول اجرایی آن است.

وی ادامه داد: هنگامی که مسئولیت اجرایی قانون اساسی را به رئیس‌جمهور می‌دهیم به فصل سوم برمی‌گردد و معتقدم تنظیم منشور حقوق شهروندی اجرای همین فصل است.

جنیدی گفت: فصل سوم از حقوق مردم حرف می‌زند و ارائه منشور حقوق شهروندی به طور قطع حداقلی است که رئیس‌جمهور در چارچوب اختیاراتش انجام داده است.

معاونت حقوقی رئیس‌جمهور درباره ایجاد محلی برای اجتماعات و اعتراضات مسالمت‌آمیز گفت: اتفاقات اخیر توجه ما را هم جلب کرده است و معاونت پیگیر است آن محل‌های امن برای تجمعات را ایجاد کند.

 

وی تاکید کرد: در این شرایط فراهم آوردن محیط‌های امن می‌تواند از بسیاری از آسیب‌ها جلوگیری کند.

ادامه دارد...

منبع: ایلنا

کلیدواژه: لعیا جنیدی معاونت حقوقی رئیس جمهور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۳۱۹۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد

محمدرضا سقائیان فرد (کارشناس ایمنی و بهداشت کار) در مورد الزاماتِ کارفرمایان در رابطه با ایمنی و بهداشت کارگران گفت: قانونگذار در فصل چهارم قانون کار که مربوط به حوزه حفاظت فنی و بهداشت کار است، مواد قانونی‌ای را برای حفظ، تأمین و ارتقای سلامتِ کارگران ترتیب داده و کارفرمایان را ملزم به اجرای آن کرده است. عدم اجرای این قوانین بار حقوقی دارد و هزینه‌هایی بر کارفرمایان وارد می‌کند. 

وی ادامه داد: از جمله این مواد ماده ۹۱ قانون کار است، که در آن کارفرمایان موظف شده‌اند وسایل حفاظت فنی را جهت افزایش ایمنی و بهداشت کارگرن در اختیار آن‌ها قرار دهند، آموزش دهند و بر نحوه‌ی استفاده صحیحِ از این وسایل نظارت کنند.

به گزارش ایلنا، برخی مواقع‌ عدم نظارت سبب می‌شود کارگران از این وسائل به نحو صحیح استفاده نکنند و حوادثی ایجاد شود و به دلیلِ کوتاهی در عدم نظارت کارفرمایان مسئول حادثه شناخته شوند. 

سقائیان فرد گفت: از دیگر مواد قانونی، ماده ۹۲ قانون کار است که به انجام معاینات سالانه پزشکی کارگران اشاره کرده است. معایناتِ سالانه برای این است که متوجه تاثیرگذاریِ عوامل زیان‌آور بر سلامت کارگران شویم.

کارفرمایان موظفند برای کارگران پرونده پزشکی تشکیل بدهند و ببینند سلامتِ کارگران در طول یک سال در مواجهه با عامل زیان آوری که در محیط کار وجود دارد، تحت تأثیر قرار گرفته یا نه، که اگر این اتفاق افتاده، باید تمهیدات لازم را جهت کنترل و حفظ عامل زیان‌آور ببینند. 

این کارشناس ایمنی و بهداشت کار ادامه داد: ماده ۹۳ قانون کار از دیگر مواد قانونی در این زمینه است که به تشکیل کمیته‌های حفاظت فنی و بهداشت و کار اشاره دارد. ترکیبِ این کمیته از کارفرما، مدیر فنی، مسئولین بهداشت حرفه‌ای و ایمنی کار و نماینده کارگران تشکیل شده است.

تصمیم گیری و تصویب مواردی در رابطه با ایمنی و بهداشت کارگاه و کارگران از وظایف این کمیته است. عملکردِ این کمیته از ارکان محوری حوزه ایمنی و بهداشت کار در هر کارگاهی قلمداد می‌شود. و همانطور که گفتم، تشکیل این کمیته جزو وظایف اصلی کارفرما است. 

سقائیان فرد بیان کرد: کارفرما مسئولیت اجرای قوانین ایمنی و بهداشت کار را برعهده دارد و به هیچ نحوی نباید از قبول مسئولیت شانه خالی کند. در غیر اینصورت اگر حادثه‌ای رخ دهد و یا محیط کارگاه منجر به بیماریِ کارگر شود از نظر کیفری و حقوقی باید پاسخگو باشد. اگر کارفرمایی تمام تمهیدات لازم در زمینه ایمنی و بهداشت را رعایت کرده باشد و عوامل خطرزا را کنترل کرده باشد، دیگر کارفرما مسئولیت ندارد. 

وی گفت: از جمله موادِ دیگری که می‌توان به آن اشاره کرد، ماده ۱۰۵ قانون کار است که این حق را برای بازرسان کار لحاظ کرده که اگر کارگاهی را در معرض بروز حادثه تشخیص داد، گزارش بدهد. در این ماده آمده: «هر گاه در حین بازرسی، به تشخیص بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه‌ای احتمال وقوع حادثه و یا بروز خطر در کارگاه داده شود، بازرس کار یا کارشناس بهداشت حرفه‌ای مکلف هستند مراتب را فوراً و کتباً به کارفرما یا نماینده او و نیز به رییس مستقیم خود اطلاع دهند.» این ماده اگر به درستی انجام شود، مانع از بروز حوادثی مثل «پلاسکو» و… می‌شود. 

این کارشناس ایمنی و بهداشت کار افزود: دغدغه‌ی اصلی کارفرمایان ما اقتصادی و افزایش تولید مجموعه‌ی خود است و شاید کمتر به وظایف خود در مورد ایمنی و سلامت کارگران توجه کنند. در حالیکه باید توجه داشته باشند که‌ عدم توجه به ایمنی و سلامت کارگران هزینه‌های بسیاری به بار می‌آورد. توصیه‌ای که به کارفرمایان داریم این است که فصل چهار قانون کار را مطالعه و بر آن اشراف داشته باشند و ایمنی و بهداشت کارگران را در نظر بگیرند. 

وی ادامه داد: کارفرمایان باید تشکیلِ کمیته حفاظت فنی به عنوان رکنِ مهمِ ایمنی و بهداشت کار و به عنوان تشکیلات رصد کننده مشکلات، حوادث و بیماری‌ها را در دستور کار خود قرار دهند. البته وجود این کمیته رافع مسئولیت قانونی کارفرما نمی‌شود اما تا حدودی باعث کاهش حوادث و بیماری‌های ناشی از کار می‌شود. 

سقائیان فرد تاکید کرد: کارفرمایان نباید ایمنی و سلامتِ کارگران را قربانیِ سودِ خود کنند. همچنین افزایشِ سالانه‌ی حقوق نباید مانع از توجه به ایمنی و سلامتِ کارگران شود، چرا که‌ عدم توجه به این اصول، خسارتِ بسیاری ایجاد می‌کند. کارفرمایان باید با اقداماتِ مناسب در حوزه ایمنی و بهداشت کار، از هزینه کردِ بیشترجلوگیری کنند.

هزینه در حوزه سلامت به تولید بهتر و مرغوب‌تر، کاهش بیماری و حادثه، کاهشِ هزینه‌ی ناشی از حوادث و مرخصی‌های استعلاجی کارگران و مواردی از این دست، کمک می‌کند. امیدواریم کارفرمایان در سال جاری اهتمام بیشتری برای ایمن‌سازی و سالم‌سازی محیط کارگاهی داشته باشند.

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • رئیس جمهور: مطلقا به فساد و مفسد رحم نمی‌کنیم
  • رئیس‌جمهور آمریکا لایحه فروش یا ممنوعیت «تیک‌تاک» را امضا کرد
  • بایدن لایحهٔ ممنوعیت تیک‌تاک را امضا کرد
  • اجرای قانون اساسی در حوزه‌های مختلف مدنظر باشد
  • سرنوشت تیک‌تاک با تصویب قانون آمریکایی چه می‌شود؟
  • عدم ایمنی و بهداشت کارگران برای کارفرما بار حقوقی دارد
  • حاشیه امنی که ایجاد نشد/ تعهد جدید شرکت‌های پیشروی هوش مصنوعی
  • ملت‌های مسلمان، یهودی، مسیحی و بودایی حقوق فلسطینیان را از کشورهای حامی رژیم صهیونیستی مطالبه می‌کنند
  • رئیس‌جمهور آمریکا قانون شامل فیلترشدن تیک‌تاک را امضا کرد
  • پیگیر اجرای هدفمندسازی یارانه‌های دانشجویی در سال جدید هستیم