Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: اخلاق و معنویت دو امر مهم در فرهنگ غنی دین مبین اسلام است که در سایه این دو مهم دانشمندان زیادی تربیت شده‌اند.

به گزارش قدس آنلاین، حجت‌الاسلام والمسلمین محمود مرویان حسینی، مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی،  در نشست «اخلاق و تربیت آیت‌الله میرزا جواد آقا تهرانی» که در محل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی برگزار شد،  اظهار کرد: در دنیای کنونی معنویت‌گرایی و اخلاق یک جریان جاری فردی و اجتماعی است، تمایل به رفتارهای اخلاقی و ارتباط با خداوند و سلوک معنوی هم از فطرت انسان مایه می‌گیرد و هم در طی تاریخ نیز توسط بزرگان مطرح شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در دنیای کنونی شخصیت‌های مختلف، مکاتب گوناگون و جریان‌های مختلفی با شعار اخلاق و معنویت در دنیا برای خود مراکز، موسسات، پیروان، آثار، سلوک و مناسبت‌هایی را ایجاد کردند.
حجت‌الاسلام مرویان حسینی خاطرنشان کرد: این نشان می‌دهد که در آموزه‌های ادیان الهی و به ویژه فرهنگ غنی اسلامی تاکید بر اخلاق و معنویت یک اصل جدی و قابل توجه است، اما تمایز اسلام و به ویژه مکتب اهل‌بیت(ع) آن است که در سایه‌سار شخصیت‌ معصومان الهی، عالمان و اندیشمندانی تربیت شده‌اند که هم مروج اخلاق و معنویت هستند و هم خودشان عامل انتقال آموزه‌های اخلاقی هستند و در کنار این امور نیز به مسئله مسئولیت‌پذیری اجتماعی، نیازمندی‌های محرومان و جمع بین دنیا و آخرت توجه جدی دارند.
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی اظهار کرد: این جنبه‌ تمایزی میان اخلاق و معنویت منفعل در برابر اخلاق و معنویت مسئولیت‌پذیر، اخلاق و معنویت اجتماع گریز در برابر اخلاق و معنویت اجتماع‌پذیر است.
وی خاطرنشان کرد: ویژگی عالمان و اندیشمندان دین ما چنین بوده است که اخلاق و تربیت اسلامی در کنار فعالیت‌های تحقیقی، اقدام به برگزاری همایش‌ها و نشست‌های تخصصی نسبت به سیره‌پژوهی عالمان و اندیشمندان اسلامی به ویژه عالمان خراسان شده است، تا بتواند این ویژگی‌های ممتاز، ترویج اخلاق و معنویت را در مکتب اهل‌بیت(ع) به خوبی نمایان کند.
حجت‌الاسلام مرویان حسینی تصریح کرد: امروز سالروز رحلت آیت‌الله میرزا جواد آقا تهرانی، شخصیت بی‌نظیری است که حدود سه دهه درس خارج از فقه و اصول برگزار کرد و سالیان سال هم بحث تفسیر ایشان تشنه‌کامان معارف الهی را سیراب کرد، رفتار اخلاقی ایشان نمونه عملی سیره اهل‌بیت(ع) بود و در عین حال به نیازمندان و به حمایت‌های اجتماعی از آن‌ها توجه جدی داشت و خیریه‌ها، درمانگاه‌ها، مدارس علمیه و همچنین رسیدگی به افراد در قالب دین، دیانت و نیازمندی‌های اجتماعی‌ که باید مورد توجه قرار گیرد، مورد توجه آیت‌الله میرزا جوادآقا تهرانی بود.
مدیرعامل بنیاد پژوهش‌های اسلامی آستان قدس رضوی گفت: شخصیتی که از آغاز، پشتیبان انقلاب اسلامی و حمایت‌گر امام و انقلاب اسلامی بود و در مراحل پیروزی انقلاب نیز سهم بسزایی در خراسان داشت و در دوران دفاع مقدس با شرایط سخت جسمانی در جبهه‌های دفاع مقدس حضور پیدا کرد و این موضوع را برای خود تکلیف و توفیق می‌دانست.
حجت الاسلام مرویان حسینی بیان کرد: همه این ویژگی‌ها، جامعیت و ممتاز بودن این شخصیت را نشان می‌دهد است که باید در ترویج اخلاقی این الگوها به جامعه تلاش مضاعف صورت گیرد، تا این امتیاز اخلاق و معنویتی که در فرهنگ اهل‌بیت(ع) است، در برابر معنویت‌های منفعل و مسئولیت ناپذیر و جامعه گریز که گاه و بی گاه اسیر جریان‌های استکباری و نظام سلطه هم می‌شوند و با نفوذ جریان‌های استکباری در دل اخلاقیت و معنویت‌ها، فسادهایی پیش می‌آید، مقابله کند.
منبع: ایکنا

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: اسلام فرهنگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۴۱۳۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد

آیت‌الله لطف‌الله دژکام در آئین نکوداشت و تجلیل از مؤسسات خیریه، گروه‌های جهادی و مراکز نیکوکاری که در تالار اجتماعات جهاد دانشگاهی شیراز به همت کمیته امداد امام خمینی (ره) برگزار شد، گفت: درود می‌فرستیم به روح تابناک امام راحل و شهیدان بزرگوار انقلاب اسلامی که مسیر خدمت‌گذاری به محرومان و بالاخص یتیمان را با بنیانگذاری کمیته امداد و مراکز خیریه مختلفی که فعال هستند و همه از تعالیم حضرت امام و علمای بزرگ دین نشأت گرفته است، برای ما مردم باز کرده‌اند و ما افتخار پیدا کردیم که در جامعه‌ای زندگی کنیم که یک شهیدش ۱۵ فرزند یتیم دارد.

او افزود: گاهی یک سوال مطرح است که انقلاب اسلامی چه کار کرده است؟ فعالیت‌های مختلفی را می‌توان بیان کرد، اما انقلاب اسلامی انقلاب معنویت و انسانیت بود و سرفصل خدمات انقلاب اسلامی را ما باید به این بخش اختصاص دهیم.

امام جمعه شیراز بیان کرد: تحلیل‌گران اروپایی هم در توضیح انقلاب ایران گفته‌اند که این یک حرکت معنوی بود؛ در روزگاری که جهان به قحطی معنویت دچار شده بود، مردم ما به پیروی از تعالیم قرآن کریم و فریاد پر تاثیر امام راحل مسیر معنویت را بار دیگری به روی بشر گشودند، این معنویت سوای بحث عواطف انسانی است که آن هم ممکن است بخشی از معنویت فرض کنیم، اما معنویت انقلاب اسلامی خدا، ولی خدا و تک تک انسان‌ها را به هم ارتباط می‌دهد.

آیت‌الله دژکام در ادامه گفت: چیزی که پیشنهاد انقلاب اسلامی برای همه جهان بشریت است حاصل دعوت ۱۲۴ هزار پیامبر است و از این موضوع نباید غافل باشیم و جلسات امثال جلسات شما عزیزان، خیران، نیک اندیشان و فعالان عرصه خدمت به انسان‌ها و نیازمندان جایی است که باید این پیام انقلاب اسلامی با یک طنین خیلی قوی‌تر به جامعه ما و جهان پیرامون ما مخابره شود.

نماینده، ولی فقیه در استان فارس افزود: متاسفانه در سال‌های بعد از انقلاب اسلامی، چون یک گفتمان عدالت خواهی در دنیا وجود نداشت و خود ما رسانه نداشتیم این بحث عدالت، رحمت، احسان و نیکوکاری نتوانست در جنبه اصلی خود که پیام انقلاب باشد نقش آفرینی کند و صرفا به نظر می‌آید ۴ موسسه خیریه است که کار خِیر انجام می‌دهند، اما این یک گوشه کار است و ما با این حرکت می‌خواهیم همین پیام کمیته امداد را "که آدمیت هست و هنوز انسانیت باقی است" به همه جهان بگوییم ولو با یک کار کوچک و لازم نیست حجم کار را بالا ببریم.

امام جمعه شیراز گفت: وقتی ریاست کمیته امداد کشور جناب آقای بختیاری بیان کرد ما باید دست مردم فارس را ببوسیم و قدردان آنها باشیم برای اینکه اهل خیر هستند یعنی انسانیت اینجا زنده است.

آیت الله دژکام در پایان تصریح کرد: امیدوارم این پیام با حسن سلیقه و تلاش شما بزرگواران خیراندیش جهانی شود و امام زمان (عج) از ما شیرازی‌ها راضی باشند و خواست و علائق ما به خدمت را به بشریت طوری ارائه دهند که برای همه دنیا جلب توجه شود تا به این سمت بیایند که پیامبر گرامی اسلام فرمود " یَهدی اللّه ُ على یَدَیکَ رجُلاً خَیرٌ لَکَ مِمّا طَلَعَت علَیهِ الشَّمسُ "، اگر ما بتوانیم یک نفر از جامعه بشری را به سمت کار‌های نیک هدایت کنیم و با این روحیه ایمانی و معنوی که شما دارید همراه کنیم از هر چه آفتاب بر آن می‌تابد بهتر است.

در مراسم تجلیل از خیرین استان فارس، از خانواده شهید محسن صداقت که در حمله رژیم غاصب صهیونیستی به سفارت ایران در سوریه به شهادت رسید نیز تجلیل شد. شهید صداقت تا آخرین روز‌های عمر خود، سرپرستی ۱۵ کودک یتیم را برعهده داشت.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • حفظ فرهنگ وهویت هر ملت مستلزم نگهداری اسناد هویت دار
  • خزعلی: دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ما است
  • دشمن در جنگ نرم به دنبال سلب هویت و معنویت ماست
  • سرفصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل خدمات انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • سر فصل انقلاب اسلامی به معنویت و انسانیت اختصاص یابد
  • تداوم فرهنگی ایران از دیدگاه اسلامی ندوشن
  • مشهد میزبان طرح ملی «زندگی و بالندگی»
  • دهمین کنفرانس بین‌المللی وب پژوهی برگزار می‌شود