Web Analytics Made Easy - Statcounter

صبح روز ۲۷ آبان ۱۳۹۸ در محل مرکز پژوهش های علوم انسانی اسلامی صدرا نشست خبری پنجمین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی با حضور اصحاب رسانه و مسئولین کنگره بین المللی علوم انسانی اسلامی برگزار شد. حجت الاسلام دکتر رضا غلامی، رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در آغاز سخنان خود علوم انسانی اسلامی را جریانی علمی و پیشرونده توصیف کرد و گفت که قرائن و شواهد متعددی این واقعیت را تایید می کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی گفت: نباید تردید کرد که پیشرفت علوم انسانی اسلامی در آینده، محتاج گسترش نوآوری های علمی است. وی افزود: وقتی از نوآوری صحبت می کنیم، منظور فقط نوآوری در بنیان ها و ساخت علم نیست بلکه یکی از وجود کلیدی نوآوری، دست یابی به مسیرها و مدل های جدید برای کاربست نتایج علم در حل مسائل و گره های علمی است.

غلامی در ادامه سخنان خود به تبیین و الزامات نوآوری علمی در این حوزه پرداخت و گفت: می دانیم که نوآوری لوازمی دارد که مهم ترین آن شکل گیری چارچوب های منعطف در علوم انسانی اسلامی و تحجرزدایی در این علوم است که نیازمند توجه متخصصان فلسفه علم یا معماران علوم دینی است.

وی افزود: مهم تر از افزایش قابلیت های نوآوری در علوم انسانی اسلامی، وجود انگیزه و جسارت نوآوری علمی است که نقش منحصر به فردی در گسترش نوآوری های علمی در این عرصه دارد. واقعیت این است که بعضی پژوهشگران در علوم انسانی به دلیل عدم برخورداری از بضاعت های علمی لازم به منظور نوآوری و یا به خاطر عدم استقبال جامعه علمی از نوآوری، از جسارت لازم برای نوآوری برخوردار نیستند و همین امر، فضای علمی را با رکود و ایستایی مواجه می کند.

رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در ادامه به ایجاد مسیرهای مطمئن برای پرورش پژوهشگران اشاره کرد و در این راستا خاطرنشان کرد: ایجاد مسیرهای مطمئن برای پرورش پژوهشگران پرتوان و درجه یک تسهیل گر نوآوری است، بلکه شکل گیری گفتمان نوآوری در جامعه علمی، مهمترین عامل در ایجاد انگیزه و جسارت برای نوآوری بین پژوهشگران ایجاد عرصه محسوب می شود.

وی افزود: البته در کنار موضوع ارتقاء کیفیت علمی و همچنین گفتمان نوآوری، جوان گرایی و میدان دادن به پژوهشگران جوان و نخبه که از استعداد و بهره هوشی بسیار بالا برای نوآوری برخوردارند هم از اهمیت زیادی برخوردار است.

غلامی در ادامه گفت: من اعتقاد دارم، مراتب و عناوین دانشگاهی یا حوزوی یا رسوب نظریات مشهور در علوم و تبدیل آن به پارادایم های سخت، نباید به مانعی برای میدان دادن به جوانان نخبه برای خلاقیت های علمی تبدیل شود.

رئیس شورای سیاست گذاری مجمع عالی علوم انسانی اسلامی در ادامه به کمبودهای محسوس در علوم انسانی و اسلامی پرداخت و در این راستا خاطرنشان کرد: یکی از کمبودهای محسوس در علوم انسانی و اسلامی، فقدان پژوهش های عظیم گروهی با هدف نوآوری است. این پژوهش که می تواند با مشارکت ده ها مرکز تحقیقی دانشگاهی و حوزوی طراحی و اجرا شود، فرصت های فراوانی را هم در این زمینه پژوهش نخبگان علمی جوان و هم دست یابی به نوآوری های بزرگ تولید می کند.

وی افزود: روشن است که اقتضای تولد چنین پروژه هایی در محیط علمی کشور، هم شکل گیری فرهنگ پژوهش گروهی است و هم دست یابی به نظام نامه های پژوهشی قوی برای هم افزایی علمی در عرصه علوم انسانی است. چیزی که در علوم پایه یا فنی و مهندسی و پزشکی وجود دارد و زمینه خلاقیت های بزرگ علمی را در دنیا بوجود آورده است.

غلامی در پایان به مهمترین سیاست مجمع عالی علوم انسانی اسلامی اشاره کرد و در این راستا افزود: کمک به مجموعه های علمی و پژوهشگران برای نوآوری است. هر چند توانایی های سخت افزاری و نرم افزاری مجمع شرایط ایجاد یک اکوسیستم فراگیر در این عرصه را فراهم نمی کند. وی افزود: البته مجمع عالی علوم انسانی اسلامی یک دانشگاه و یک پژوهشگاه به معنای مصطلح نیست، اما این مجمع بنا دارد به مثابه یک شبکه علمی تلاس هاش خودش را مصروف هدایت و تشویق دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برای حرکت به سمت نوآوری های جدید کند.

 

منبع: افکارنيوز

کلیدواژه: اصحاب رسانه بهره هوشی خلاقیت نخبگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.afkarnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «افکارنيوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۵۳۸۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان گفت: راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای، وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، رسول رکنی زاده امروز _سه‌شنبه یازدهم اردیبهشت_ در مراسم گرامیداشت روز استاد و معلم با اشاره به اینکه درگیر موضوعی تحت عنوان دین‌گریزی در نسل جوان هستیم، اظهار کرد: دین‌گریزی در جهان امروز به نوع حکمرانی‌ها ارتباطی ندارد و مسئله جدا شدن از دین در سراسر جهان دیده می‌شود.

وی با تاکید بر نقش آموزش در آینده کشورها و با بیان اینکه به طور کلی دور شدن نسل انسان از آنچه که تحت عنوان تفکر دینی شناخته می‌شود، محصول نظام آموزشی کشورها است، افزود: امیرالمومنین (ع) در نهج‌البلاغه تعصب و پافشاری را بر پناه دادن به انسان بی‌پناه، وفای به عهد، طاعت کردن از نیکی‌ها، معصیت در برابر تکبر و عصیان در مقابل کبر و متکبر، بخشندگی، دوری از تجاوز به حقوق دیگران و فساد کردن در زمین جایز دانسته‌اند.

عضو هیئت علمی دانشکده فیزیک دانشگاه اصفهان تصریح کرد: فناوری به دانش و پژوهش‌های علمی وابسته است و در عصر حاضر طی ۳۰ تا ۴۰ سال گذشته تمام کشورها به نحوی به پژوهش مدرن دست پیدا کردند، فناوری به چیزی بیش از دانش و پژوهش‌ها وابسته است که از جمله این موارد می‌توان به تحقیق، ایده‌ها و اطلاعات اشاره کرد.‌

رکنی زاده ادامه داد: فناوری محصول دانش نیست و از مهارت ژرف برمی‌خیزد که این مهارت نیز مجموعه‌ای از دانش‌ها است و در هر جامعه‌ای مسئله‌ای برای نو آفریدن و نوآوری وجود دارد، توسعه فناوری یک رخداد استثنایی است، اما تغییر نوآوری نیست.

وی گفت: نیازمند سرمایه‌گذاری روی پژوهش هستیم، راه نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است و در صورت سرمایه‌گذاری بر اندیشه انسان خلاق در هر حوزه‌ای وارد عرصه نوآوری خواهیم شد.

کد خبر 749486

دیگر خبرها

  • باید فبین‌فود را در سطح بین‌المللی گسترش دهیم
  • اولین دانشکده علوم خانواده دانشگاه تهران راه‌اندازی شد
  • گسترش فرهنگ علمی و دینی به همت شهید مطهری
  • اولین دانشکده علوم خانواده ایران در دانشگاه تهران افتتاح شد
  • جزو چند کشور اول جهان در زمینه علوم هسته‌ای و پزشکی هستیم
  • راه رسیدن به نوآوری، سرمایه‌گذاری بر انسان خلاق است
  • برگزاری آزمون غربالگری شانزدهمین المپیاد علمی دانشجویان علوم پزشکی
  • راه‌اندازی پارک علم و فناوری در عراق با استفاده از ظرفیت‌های پارک فناوری تهران
  • امضای تفاهم نامه همکاری دانشگاه رضوی با مرکز کربلاء للدراسات والبحوث
  • آزمون غربالگری درون دانشگاهی المپیاد علمی دانشجویی وزارت بهداشت در دانشگاه آزاد برگزار شد