Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-06@03:16:22 GMT

تشخیص سرطان سینه زمان طلایی دارد

تاریخ انتشار: ۲ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۵۸۶۸۵۶۲

تشخیص سرطان سینه زمان طلایی دارد

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند گفت: اگر بانوان در زمان طلایی یعنی وقتی توده بسیار کوچک است متوجه سرطان پستان شوند، به راحتی این بیماری قابل درمان است.

 دکتر میترا مودی روز شنبه در همایش آموزشی تشخیص و پیشگیری زودهنگام سرطان پستان بانوان در بیرجند افزود: از زمانی که یک سلول سرطانی شروع به رشد کرده تا زمانی که قابل لمس باشد، ممکن است ۱۰ سال طول بکشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: سرطان پستان یک دوره مخفی طولانی دارد به همین دلیل فرد باید از سن ۲۰ سالگی هر ماه خودآزمایی داشته باشد.

وی افزود: این معاینه و خودآزمایی به شکل مشاهده و لمس توسط فرد در منزل انجام یا توسط پزشک مربوط انجام شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند اظهار داشت: سرطان پستان شایع‌ترین نوع سرطان بین زنان دنیا و ایران است و هدف از برگزاری این همایش آگاه سازی بانوان برای تشخیص زودهنگام بیماری است.

وی گفت: درخصوص سرطان پستان درمان وجود دارد و اکنون بیمارانی داریم که ۲۰ سال است سرطان آن‌ها تشخیص داده شده و به زندگی خود ادامه می‌دهند.

مودی افزود: بانوان نسبت به علایم ظاهری پستان خود حساس باشند و اگر در لمس با دست، توده زیر پستان احساس شود حتما باید موضوع را پیگیری کنند.

وی اظهار داشت: سرطان پستان در بانوان بیشتر رخ می‌دهد که هرچه سن بالاتر رود احتمال وقوع آن بیشتر می‌شود و مصرف مشروبات الکلی، کشیدن سیگار و اضافه وزن و چاقی از دیگر عوامل افزایش خطر ابتلا به این بیماری است.

دانشیار دانشگاه علوم پزشکی بیرجند بیان کرد: احتمال وقوع سرطان سینه در نژاد سفید پوست بیشتر است و کسانی که به لحاظ ژنتیکی این بیماری در اقوام نزدیکشان وجود داشته، احتمال وقوع این سرطان بیشتر است.

وی گفت: سرطان پستان شایع‌ترین بیماری بین بانوان خراسان جنوبی است.

این همایش یک روزه به شکل کارگاه آموزشی با هدف توانمندسازی بانوان شاغل دستگاه‌های اجرایی در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی بیرجند برگزار شد.

منبع: ایرنا

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: اخبار سلامت دانستنی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۶۸۵۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟

ایتنا - محققان دانشگاه ملی سنگاپور موفق شدند مکانیسمی را شناسایی کنند که ممکن است توضیح دهد چرا یک رژیم غذایی نامناسب خطر ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.
ارتباط بین تغذیه ضعیف و بیماری هایی مانند چاقی، بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ از قبل ثابت شده بود، اما آنچه رژیم غذایی را به سرطان مرتبط می کند، تا حد زیادی ناشناخته مانده بود.

در این تحقیق جدید که نتایج آن در مجله Cell منتشر شده، محققان دریافتند که ماده ای به نام متیل گلیوکسال، که از تجزیه گلوکز برای آزادسازی انرژی تولید می شود، می تواند ژن هایی را که از سرطان محافظت می کنند، مهار کند.

آنها می گویند که یک رژیم غذایی نامناسب منجر به تولید سطوح بالاتری از متیل گلیوکسال می شود که این امر احتمال ابتلا به سرطان را افزایش می دهد.

متیل گلیوکسال یک مولکول کوچک واکنش پذیر است که می تواند عملکرد سلولی را مختل کند. این مطالعه نشان می دهد که اگر بیش از حد تولید شود، می تواند به DNA آسیب برساند.

رژیم های غذایی سرشار از مواد غذایی ناسالم فرآوری شده، گوشت قرمز، قندهای اضافه شده و غلات تصفیه شده، ممکن است به دلیل اختلال متابولیسم در بدن منجر به افزایش سطح متیل گلیوکسال شود. این امر خطر ابتلا به چاقی، بیماری های قلبی عروقی، دیابت و سرطان را افزایش می دهد.

از طرف دیگر، یک رژیم غذایی متعادل و سرشار از فیبر و سبزیجات تولید متیل گلیوکسال را کاهش می دهد و به سلامت متابولیسم، میکروبیوم و سلامت کلی بدن کمک می کند.

محققان می گویند رژیم مدیترانه‌ای می‌تواند سطوح متیل گلیوکسال را پایین نگه دارد.

این یافته ها حاکی از آن است که انتخاب‌های غذایی سالم و اجتناب از مصرف بیش از حد مواد غذایی فرآوری‌شده، گوشت قرمز و شکر می تواند از طریق کاهش تولید متیل گلیوکسال، خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهد.

محققان امیدوارند این کشف بتواند به درک بهتر ارتباط بین رژیم غذایی و سرطان کمک کند و زمینه را برای راهکارهای پیشگیرانه جدید در آینده فراهم آورد.

دیگر خبرها

  • دستاورد تازه پزشکی؛ تشخیص آرتروز ۸ سال قبل از ابتلا به این بیماری
  • حقایق مهم و جذاب درباره سلامتی بدن
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های زاهدان رایگان شد
  • ایجاد دانشکده علوم پزشکی دامغان در بودجه ۱۴۰۳ ردیف اعتباری دارد
  • هزینه‌های درمان کودکان زیر ۷ سال در بیمارستان‌های دانشگاه علوم پزشکی زاهدان رایگان شد
  • هشدار به سیگاری ها؛ مرگ بیش از ۱۴ میلیون نفر بر اثر مصرف سیگار
  • کدام‌ سرطان‌ها با سیگار کشیدن سراغ ما می آیند
  • تشخیص زودهنگام سرطان، پنجره‌ای به سوی زندگی
  • چرا رژیم غذایی ناسالم باعث سرطان می‌شود؟
  • عملکر درخشان دانشکده علوم پزشکی چابهار در دو سیل اخیر/ برنامه‌های مراقبتی بدون وقفه تداوم دارد