Web Analytics Made Easy - Statcounter



سید محسن حسینی مقدم، مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش در گفتگو با خبرنگار حوزه دانشگاه گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در پاسخ به این سوال که آیا رشته‌های کنونی وزارت علوم نیاز جامعه را بر طرف می‌کند یا خیر؟ اظهار کرد: در نقشه جامع علمی کشور و در شاخص‌های این نقشه به توزیع رشته‌ها و تناسب آن با نیاز‌های مناطق مختلف کشور اشاره شده است و پیش بینی شده که رصد دائمی درباره ظرفیت‌های محیطی و اقتضاعات اجتماعی و تنظیم ظرفیت دانشگاه‌ها در مقاطع و حوزه‌های مختلف با توجه به این مسائل مد نظر قرار بگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


حسینی مقدم در ادامه بیان کرد: در اسناد بالا دستی تاکید شده که برای توزیع رشته‌ها و ایجاد رشته‌ها باید به نیاز‌های حال و آینده کشور توجه کرد.
حسینی مقدم در ادامه افزود: اکنون نیاز به این داریم که ببینیم کدام رشته‌ها منتج به شغل خواهد شد. بر اساس مطالعاتی که صورت گرفته مشخص شده که تا ۱۵ سال آینده ۸۰ درصد از مشاغل موجود از بین خواهد رفت. حال باید پرسید که آیا آموزش عالی برای آینده کشور در این ۱۵ سال فکری کرده؟ دوم اینکه آیا رشته‌های موجود دانشجو بعد از فارغ التحصیلی می‌تواند با بازار کاری که اکنون وجود دارد خودش را با تجهیزات جدید به روز کند یا خیر؟.
مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای وزارت آموزش و پرورش در ادامه بیان کرد: وقتی می‌گوییم باید به روز رسانی رشته‌ها صورت بگیرد باید به همه جوانب آن نگاه کرد. دانشجوی فارغ التحصیل شده در رشته کشاورزی وقتی برای کارآموزی وارد مزرعه می‌شود می‌بیند که تجهیزات کشاورز از تجهیزات دانشگاه غنی‌تر است و نمی‌تواند خودش را به روز کند.
حسینی مقدم افزود: بر اساس اطلاعاتی که کسب کرده ایم قریب به ۷۰ درصد افرادی که امروز به آموزشگاه‌ها برای یاد گرفتن مهارت مراجعه می‌کنند مدارک فوق لیسانس به بالا دارند این موضوع یعنی در آموزشی عالی اینقدر هزینه کردیم بعد از ۶ تا ۷ سال که دانشجو وارد بازار کار شده و برای اینکه بتواند در رشته خود مشغول به کار شود به آموزشگاه‌ها برای اینکه مهارت یاد بگیرد مراجعه می‌کند تا بتواند در بازار کار مشغول شود.
مدیرکل دفتر فنی و حرفه‌ای افزود: این موضوع نشان دهنده این است که رشته‌های دانشگاهی ما نیاز به، به روزرسانی دارد و نیاز است که خود را با آنچه در بازار کار وجود دارد به روز رسانی کنیم تا این رشته‌ها بتواند نیاز جامعه و دانشجو را برطرف کند.
حسینی مقدم افزود: نکته‌ای که حائز اهمیت است این است که نگاه به، به روز رسانی رشته‌ها ملی است و منطقه‌ای نیست. به عنوان مثال برای راه اندازی یک رشته به جای اینکه یک رشته را در یک دانشگاه راه اندازی کنیم تا نیاز ۴ استان را کاملا برطرف کند این رشته را در ۴ استان ایجاد می‌کنیم که نتیجه این می‌شود که کیفیت پایین می‌آید و دانشجویان فارغ التحصیل این رشته‌ها به درد بازار کار نمی‌خورند.
در آمایش رشته‌های دانشگاهی به نیاز جامعه و شخص توجه نشده است
او در ادامه بیان کرد: نگاه برای راه اندازی و تدوین رشته‌های جدید و کاربردی به این صورت است که باید نیاز جامعه و شخص را برطرف کند، ولی آن چیزی که در آمایش رشته‌ای ما وجود ندارد همین مورد است و به ۱۵ و ۲۰ سال دیگر نگاه نشده که واقعا چه رشته‌ای و چه شغلی مورد نیاز جامعه ما است.
حسینی مقدم افزود: امسال ۳۵ درصد دوره دوم متوسطه در آموزش و پرورش در هنرستان‌ها درس می‌خوانند که باید در آینده به سمت رشته‌ها مهارتی و فنی بروند و ۶۵ درصد در رشت‌های انسانی، تجربی و ریاضی هستند. رشته ریاضی و فیزیک نقش رشته مادر را دارد و ۱۰ تا ۱۱ درصد دانش آموزان ریاضی را انتخاب می‌کنند و بالای ۳۵ درصد تجربی را انتخاب کرده اند چرا؟ چون وقتی به اشتغال کشور و وضعیت اشتغال فارغ التحصیلان وزارت بهداشت نگاه می‌کنیم متوجه می‌شویم که در آمایش خود به گونه‌ای کار کرده اند که دانش آموز می‌داند با انتخاب این رشته آینده اش تضمین است و حتی ۱۱ درصد از دانش آموزانی که ریاضی هستند هم به تجربی می‌روند، چون می‌دانند آینده شغلی برایشان وجود دارد.
وی در ادامه بیان کرد: وقتی رشته‌های فنی را در دانشگاه‌ها ایجاد کردیم نگاه نکردیم که آن‌ها چطور باید وارد بخش صنعت شوند آیا این ارتباط با بخش صنعت وجو داشته یا نه؟ به همین دلیل رشته‌هایی که الان داریم باید به روز نگری و بازنگری متناسب با بازار کار و صنعت و خدمات بشود.
انتهای پیام/
۷۰ درصد افرادی که به اموزشگاه‌ها مراجعه می‌کنند مدارک بالای فوق لیسانس دا

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت آموزش و پرورش دانشگاه وزارت علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۲۳۵۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است

سبزی کلم بروکلی برای سلامتی، تغذیه و طعم دلپذیر، جایگاه ویژه ای در میان تمام غذاهای سالم دارد و می‌توان به صورت خام، تفت داده شده و بخارپز مصرف نمود اما کالری آن چه مقدار است؟

آیا نگران اضافه وزن خود شده اید؟! آیا از نگاه به آینه لذتی نمی برید و به دنبال رژیم لاغری برای افزایش سوخت و ساز بدن خود هستید، پس نگران نباشید چرا که کالری کلم بروکلی پایین بوده و می توانید از این گونه سبزیجات محبوب و پر خاصیت کمک بگیرید. ترکیبات غنی کلم بروکلی به عنوان خوراکی های سالم و مفید در تمام دنیا به شهرت رسیده اند.

کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی فراوانی چون فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم است به گونه ای که سطح پروتئین آن نیز به نسبت بسیاری از سبزیجات دیگر بیشتر است. فاقد چربی بوده و عموما ۹۰ درصد از این سبزی تشکیل شده از آب است. حتی می توان این سبزی را به فرم طبخی خام، پخته، آب پز و بخار پز شده مصرف کرد اگرچه با تحقیقات زیاد تعیین شده است که بخار پز کردن مزایای بیشتری برای سلامتی افراد به دنبال دارد.

ارزش غذایی کلم بروکلی خام چگونه است؟

از جمله مواد مغذی باارزش موجود در یک فنجان (۹۱ گرم) کلم بروکلی خام به صورت زیر می باشد:

بروکلی خام ۹۱ گرم مقدار

کالری:۳۱

پروتئین:۲.۵ گرم

کربوهیدرات:۶ گرم

قند:۱.۵ گرم

فیبر:۲.۴ گرم

چربی:۰.۴ گرم

کالری کلم بروکلی چه مقدار است؟

کلم بروکلی از جمله مواد غذایی و دسته ای از سبزیجات به شمار می آید که کالری بسیار ناچیز دارد.

کالری کلم بروکلی خام (۱۰۰ گرم): ۳۴

کالری کلم بروکلی پخته آب پز (۱۰۰ گرم): ۳۵

کالری کلم بروکلی بخار پز (۱۰۰ گرم): ۷۴.۱

کربوهیدرات کلم بروکلی چه میزان است؟

عموما کربوهیدرات های موجود در کلم بروکلی که به شکل فیبر و قند می باشند که حدود ۷ درصد وزن این سبزی را ایجاد کرده اند.

کلم بروکلی از جمله خوراکی های کم کربوهیدرات دار محسوب شده و در هر فنجان کلم بروکلی خام تنها ۳.۵ گرم کربوهیدرات با قابلیت هضم وجود دارد.

قند کلم بروکلی چه اندازه ای است؟

باید گفت که قندهای موجود در کلم بروکلی به شکل فروکتوز، گلوکز، ساکارز و مقادیر کمی لاکتوز و مالتوز می باشد که هر فنجان بروکلی خام سرشار از ۱.۵ گرم قند است.

فیبر کلم بروکلی مقدار است؟

یک فنجان از کلم بروکلی خام سرشار ۲.۴ گرم فیبر است که کاملا مقدار مناسبی می باشد و چرا که مابین ۵ تا ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن را با کمک مواد مغذی باارزش خود برطرف می نماید.

درصد پروتئین موجود در کلم بروکلی چقدر است؟

کلم بروکلی یکی از سبزیجاتی که از نظر پروتئین در سطح نسبتا بالایی قرار گرفته و ۲۹ درصد وزن خشک آن را پروتئین تشکیل داده است.

اگرچه به دلیل آب فراوان موجود در کلم بروکلی ، در یک فنجان آن تنها ۲.۵ گرم پروتئین وجود دارد.

درصد شاخصی گلیسمی بروکلی چگونه است؟

کلم بروکلی از جمله خوراکی های با شاخص گلیسمی بسیار پایین (حدود ۱۰) به شمار می آید.

ارزش غذایی کلم بروکلی پخته آب پز چه مقدار است؟

مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم کلم بروکلی آب پز بدون نمک به صورت زیر می باشد:

بروکلی آب پز (۱۰۰ گرم)مقدار

کالری۳۵

پروتئین۲.۴ گرم

کربوهیدرات۷.۲ گرم

قند۱.۴ گرم

فیبر۳.۳ گرم

چربی۰.۴ گرم

ارزش غذایی کلم بروکلی بخار پز چه مقدار است؟

برخی مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم کلم بروکلی بخارپز به صورت زیر می باشد:

بروکلی بخار پز (۱۰۰ گرم)مقدار

کالری۷۴.۱

پروتئین۲.۷ گرم

کربوهیدرات۶.۳ گرم

قند۱.۶ گرم

فیبر۲.۴ گرم

چربی۵.۱ گرم

کلم بروکلی حاوی چه انواعی از ویتامین و مواد معدنی می باشد؟

ویتامین C:

یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های سلامت بخش برای بدن ویتامین Cمی باشد چرا که مصرف یک فنجان بروکلی خام می تواند ۱۳۶ درصد از نیاز روزانه بدن یک فرد را برطرف کند.

ویتامین K۱:

جالب است بدانید که سبزی بروکلی نیز همچون دیگر سبزیجات حاوی مقادیر زیادی از ویتامین K۱ است که برای لخته شدن خون بسیار اهمیت بر انگیز بوده و به تقویت استخوان ها کمک می کند.

فولات:

فولات یا همان ویتامین B۹ برای سلامت خانم های باردار و جنین گزینه بسیار مهمی است چرا که هر فنجان کلم بروکلی خام ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن فرد را تامین می کند.

پتاسیم:

از جمله مواد معدنی باارزش برای سلامتی، فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی پتاسیم می باشد چرا که هر فنجان بروکلی خام سرشار از ۲۸۷.۶ میلی گرم از ماده پتاسیم می باشد.

منگنز:

منگنز عنصری است که در تمام غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات به فراوانی وجود دارد چرا که هر فنجان کلم بروکلی خام ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن یک فرد مصرف کننده را برطرف می کند.

آهن:

از مواد معدنی ضروری بدن که نقش مهمی در انتقال اکسیژن به گلبول های قرمز دارد می توان به عنصر آهن اشاره کرد چرا که هر فنجان کلم بروکلی خام ۹ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

سولفورافان:

از اصلی ترین و فراوان ترین ترکیبات گیاهی موجود در کلم بروکلی می توان به سولفورافان اشاره کرد چرا که از بدن هر فرد در برابر انواع مختلف سرطان محافظت می کند.

ایندول ۳ کاربینول:

ماده ای مغذی منحصر به فرد که در انواع سبزیجات چلیپایی یافت می شود و به خوبی با بیماری سرطان مبارزه می کند.

کارتنوئیدها:

سبزی کلم بروکلی سرشار از کارتنوئیدهایی است که همچون لوتئین، زاکسانتین و بتاکاروتن برای سلامت چشم مفید و ضروری می باشند.

کامپفرول:

از آنتی اکسیدان های مفید می توان به کامپفرول اشاره کرد چرا که از بدن در مقابل ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، التهاب و آلرژی حفاظت می کند.

کوئرستین:

آنتی اکسیدان کوئرستین فواید بی شماری دارد که از جمله آن ها می توان به کاهش فشار خون بالا اشاره کرد.

منبع:‌ سلامت نیوز

سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • مشاغل بدون آسیب شناختی کدامند؟
  • کاروانسرای ینگی امام نیازمند مرمت هر چه سریعتر است
  • نمایشگاهی از معرفی هفته مشاغل در آران وبیدگل
  • پرداخت ۱۵ میلیارد تومان تسهیلات به مشاغل خانگی در مراغه
  • رشته های دانشگاهی را به سمت نیازهای جامعه سوق دهیم
  • عجیب‌ترین رشته‌های دانشگاهی / از زامبی شناسی تا مدیریت دوشیدن شیرگاو
  • راهکارهایی برای به روزرسانی نقشه جامع علمی کشور
  • علوم نظری و عملی در حوزه شهرسازی باید به‌روزرسانی شوند