Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی اصلانی گفت: در حال حاضر تمامی بازرسانی که در کشور حضور دارند حدود 800 نفر است، این موضوع نشات گرفته از کمبود بودجه و مبحث آزمون استخدامی است که برای بازرسان باید برگزار شود اما نمی شود

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری برنا؛ بر اساس آمارهای منتشر شده سازمان پزشکی قانونی در شش ماهه اول سال جاری 896 کارگر بر اثر سوانح در محیط کار جان خود را از دست داده‌اند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از کل تلفات حوادث کار 890 نفر مرد و 8 نفر زن بودند. این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل که آمار تلفات 836 نفر بود؛ 7.4 درصد بیشتر شده است.

سقوط از بلندی در حوادث کار بیشترین علت مرگ افراد را به خود اختصاص می‌دهد به نحوی که در شش ماهه اول سال جاری 39/4 درصد از کل تلفات حوادث کار به دلیل سقوط از بلندی و ارتفاع بوده. طی این مدت 354 نفر به دلیل سقوط از بلندی، 232 نفر به دلیل اصابت جسم سخت، 140 نفر به دلیل برق‌گرفتگی، 78 نفر به دلیل سوختگی، 43 نفر به دلیل کمبود اکسیژن و 51 نفر به سایر دلایل دیگر جان خود را در حوادث کار از دست داده اند.

همچنین در طول این مدت استان‌های تهران با 250، خراسان رضوی با 57 و مازندران با 53 فوتی بیشترین و استان‌های چهارمحال و بختیاری با سه، کهگیلویه و بویراحمد و سیستان و بلوچستان هر کدام با شش و خراسان جنوبی با هفت فوتی کمترین آمار تلفات را داشته اند.

براساس آمارهای موجود در نیمه نخست سال جاری 14 هزار و 200 مصدوم حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی کشور مراجعه کرده اند که از این تعداد 13 هزار و 551 نفر مرد و 649 نفر زن بودند. این آمار در مقایسه با مدت مشابه سال قبل 3.1 درصد کمتر شده است.

در خصوص مبحث ایمنی و حوادث ناشی از صدمات در محیط کار  با علی اصلانی، فعال کارگری و عضو شورای عالی کار، به گفتگو نشستیم.

اصلانی در این خصوص به خبرنگار خبرگزاری برنا گفت: در خصوص مبحث آموزش ایمنی کار به کارگران خوشبختانه شاهد فعالیت‌های مستمر دولت در این زمینه بوده‌ایم و تا حد توان متولیان دولتی در این رابطه سعی و تلاتش خود را انجام داده‌اند برای مثال می‌توان به کلاس‌های آموزشی ایمنی کار اشاره کرد که برای کارگران برگزار شده اما متاسفانه بر اثر غفلت‌هایی که صورت می‌گیرد بیشتر حوادث ناشی از کار در مبحث ساختمان‌سازی و در میان کارگران ساختمانی است و در کارگاه های صنعتی در کمترین میزان خود قرار دارد.

عضو شورای حفاظت فنی کار با بیان این موضوع که یکی از بزرگترین مشکلات در این راستا مبحث عدم اصلاح قوانین و به روز نشدن آن در چندین سال گذشته است، اظهار کرد: یکی از مشکلاتی که در بخش ساختمان‌سازی وجود دارد بحث جرثقیل‌های است که از مبادی غیرقانونی وارد کشور شده‌اند و به صورت قاچاق در بازار عرضه شده‌اند. متاسفانه بسیاری از این جرثقیل‌ها تاریخ مصرف‌شان گذشته که بسیار خطرناک است و به راحتی می‌تواند با جان کارگران بازی کند. خوشبختانه این موضوع در شورای حفاظت فنی به عنوان یک دستورالعمل ابلاغ می‌شود و آئین‌نامه آن نیز به زودی تنظیم خواهد شد.

این فعال کارگری در خصوص مداخله بسیاری از سازمان‌ها و نهادهای دیگر در مبحث ساختمان سازی و ایمنی کار، عنوان کرد: متاسفانه چندین نهاد و سازمان در این خصوص به صورت جدی مداخلاتی را انجام می‌دهند. برای مثال می‌توان به نظارت شهرداری‌ها و سازمان نظام مهندسی اشاره کرد، به همین دلیل چون دستورالعمل‌ها به صورت دقیق در مبحث ساختمان سازی رعایت نمی‌شود. حوادث ناشی از کار نیز افزایش می‌یابد. خوشبختانه در استان البرز تفاهم‌نامه‌ای میان سازمان نظام مهندسی و اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شده که در خصوص نظارت‌ها بر محیط کار به توافق رسیده‌اند و امیدواریم با این تفاهم‌نامه روندی صحیح را در بازرسی‌ها که از محیط کار ساختمانی انجام می‌شود شاهد باشیم تا حوادث کمتری بلای جان کارگران این بخش از جامعه بزرگ کارگری شود.

او در ادامه با اشاره به این مبحث که در حال حاضر با کمبود بازرس ایمنی کار درون کشور مواجه هستیم، تصریح کرد: در حال حاضر تمامی بازرسانی که در کشور حضور دارند حدود 800 نفر است. این موضوع نشات گرفته از کمبود بودجه و مبحث آزمون استخدامی است که برای بازرسان باید برگزار شود اما نمی‌شود و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی را در تنگنا قرار داده است. زمانی که بازرسان حضور داشته باشند و به‌صورت صحیح وظایف خود را انجام دهند قطعا شاهد کاهش میزان حوادث ناشی از کار خواهیم بود. نیاز است دولت و وزارت کار به عنوان اصلی‌ترین متولیان این امر برنامه‌ریزی‌هایی را داشته باشند.

اصلانی افزود: متاسفانه به شکلی با کمبود بازرس مواجهیم که آن‌ها نمی‌توانند به موقع و در زمان مقرر از محل فعالیت‌ها سرکشی کنند. برای مثال هر بازرس باید ماهی یک‌بار از محل کار بازدید کند اما متاسفانه به دلیل کمبود نیرو 6 ماه یک‌بار بازرسان می تواند به محل اشتغال مراجعه کنند و بازرسی‌های لازم را انجام دهند. پیشنهاداتی در خصوص جذب نیرو به دولت داده شده اما براساس سخنانی که در خصوص کوچک شدن دولت می‌شود، دیگر نمی‌توان بازرسان دولتی را استخدام کرد. مباحثی در خصوص واگذاری این بازرسی‌ها به بخش خصوصی شده اما در حال حاضر به دلیل حضور مخالفان و موافقان این طرح به تصویب نرسیده چون چنین موضوعی با جان مردم سر و کار دارد و نمی‌توان به این راحتی در اختیار بخش خصوصی گذاشته شود.

عضو شورای عالی کار در پاسخ به این سوال که آیا در قوانین روابط کار کارگر سانحه دیده مورد حمایت قرار می گیرد، اذعان کرد: در قوانین روابط کار پیش‌بینی‌های لازم در خصوص سانحه دیدن کارگر در محیط کار و حمایت‌هایی که از او انجام می‌گیرد، شده است و با گزارش بازرسان حاضر در محل حادثه و تشخیص مقصر حادثه پس از ارجاع به مراجع قانونی شاهد صدور رای خواهیم بود.

این فعال کارگری در خصوص فرهنگ‌سازی در محیط کار، اظهار داشت: متاسفانه یکی از مباحث مغفول مانده مبحث فرهنگ سازی در محیط کار است. بسیاری از افرادی که در محیط کار حضور دارند به این دلیل که با فرهنگ استفاده از لوازم حفاظتی آشنا نیستند، از این لوازم استفاده نمی‌کنند و خود را در معرض صدمات و آسیب‌های احتمالی قرار می‌دهند. امیدواریم با برنامه‌ریزی‌های صحیح این فرهنگ در محیط‌های کار جا بیفتد و روزی را ببینیم که تمامی کارگران در محیط کار از لوازم ایمنی به صورت کامل استفاده کنند.

بیشتر بخوانید: قوانین روابط کار نیاز به اصلاح و بازنگری دارد/ باید نهاد های استاندارد و اختصاصی برای کارگران و کارفرمایان در نظر گرفته شود دریابیگی: دلسرد شدن از فعالیت‌های صنفی در شرایط فعلی امری طبیعی است/ هیچ خواسته‌ای جز بهبود وضع معیشت کارگران نداریم

خبرنگار: امجد عبدی

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: کار شورای عالی کار ساختمان ایمنی خبرگزاری برنا کارگر علی اصلانی فعال کارگری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۲۳۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها

یک متخصص عروق آمریکایی که به طور داوطلبانه به ماموریت امدادی در غزه رفته بود، با روایت شدت جراحات در بیمارستان‌های غزه بر اثر حملات رژیم صهیونیستی و دشواری درمان آن، هشدار داد که کادر درمان غزه نمی‌تواند از پس حمله احتمالی ارتش تل‌آویو به رفح برآید.

به گزارش ایسنا، یک متخصص عروق آمریکایی که پس از مدت خدمت در غزه به عنوان نیروی داوطلب آن را ترک کرده است، امروز (چهارشنبه) گفت که هیچ چیز برای آمادگی او به منظور مواجه شدن با گستردگی جراحاتی که آن‌جا دیده بود، کافی نبوده است. بیشتر مجروحان جوان بودند و زخم‌های پیچیده‌ای داشتند که اثر گلوله انفجاری بود. اغلب آن‌ها با نقص عضو مواجه می‌شدند.

 به گفته او، «بیشتر این زخم‌ها مروبط به گلوله‌های انفجاری و چیزی بود که قبلا با آن سروکار نداشتم؛ تازگی داشت.» او می‌گوید، در مدت خدمتش در بیمارستان اروپایی در غزه، تیم او، روزانه، به ۴۰ تا ۶۰ بیمار رسیدگی می‌کردند.

«شاریق سعید»، این پزشک متخصص عروق از آتلانتای جورجیا به رویترز گفت بیشتر موارد باید قطع عضو می‌شدند و در این مورد، احتمال عفونت زیادی وجود دارد و وقتی با نقص عضوی مواجه شویم که التیام پیدا نمی‌کند، مجبور به قطع عضو در سطح بالاتری می‌شوید.

حدود ۷۰ درصد از عمل‌های جراحی که او انجام داده است، زخم گلوله انفجاری بودند. بقیه، جراحات انفجار یا فروریختن ساختمان‌ها بود. «اسماعیل مهر» یک متخصص بیهوشی از نیویورک که مدیریت ماموریت غزه را بر عهده داشت، می‌گوید پزشکان داوطلبی که در آوریل به جنوب غزه رسیدند، از دیدن آن وضعیت مبهوت شده بودند و قادر به گفتن چیزی نبودند.

مهر که بارها در گذشته، در غزه به ماموریت رفته است، گفت که این بار باور چیزی که می‌دید برایش سخت بود. او می‌گوید، «در خان یونس، واقعا همه جا ویرانی می‌دیدم و حتی یک ساختمان هم سر جای خود نبود.»

به گفته سازمان بهداشت جهانی، از ۳۶ بیمارستان که به بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت ساکن این منطقه خدمات‌رسانی می‌کرد، تنها ۱۰ بیمارستان تا ماه آوریل تقریبا فعال بودند. مراکز بهداشتی فاقد تجهیزات پزشکی، نیروی انسانی و برق بود. حالا بزرگ‌ترین ترس او حمله رژیم صهیونیستی به شهر رفح در جنوب غزه است که نیمی از جمعیت ۲.۳ میلیون نفری غزه در آن پناه جسته‌اند.

به گفته او، در صورت وقوع این حمله «نظام سلامت نمی‌تواند از عهده آن بربیاید و این یک فاجعه تمام‌عیار خواهد بود.»

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ساختمان‌های بحرانی منطقه ۱۲ تهران به‌زودی تعیین تکلیف می‌شود
  • شیب داوطلبان ورود به دانشگاه در رشته‌های علوم انسانی بالاست/ کشور با خطر کمبود تکنسین مواجه است
  • مشهد با کمبود ۱۰۰۰ دستگاه اتوبوس مواجه است
  • کاهش ۳ درصدی حوادث منجر به فوت در استان اصفهان/ ۵۰ درصد فوتی‌های کشور مربوط به بخش ساختمان
  • نیمی از حوادث فوتی کار در کارگاه های ساختمانی است
  • بهت پزشکان داوطلب غزه از شدت جراحات در بیمارستان‌ها
  • کاهش ۲۲ درصدی حوادث ساختمان در خراسان جنوبی
  • بهداشت حرفه ‌ای عمر مفید کارگران را افزایش می‌دهد
  • مرگ ۳ میلیون کارگر در جهان در پی حوادث و امراض/ ۵ شغل پرخطر
  • ربیعی سرمربی پایه‌های ذوب‌آهن شد!