Web Analytics Made Easy - Statcounter

مدتی است که انسولین از نوع نومیکس در داروخانه ها سهمیه بندی شده است و بیماران دیابتی نیازمند به این نوع انسولین با مشکلاتی مواجه شده اند، این در حالی است که سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد قول برطرف شدن این مشکل را در آینده ای نزدیک داده است.

به گزارش قدس آنلاین، دیابت بیماری شایعی است و آنطور که دکتر علیرضا مهدوی معاون دفتر مدیریت بیماری‌های غیرواگیر وزارت بهداشت اعلام کرده است ۱۱ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال در کشور به دیابت مبتلا هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

از این آمار یاد شده ۱۰ درصد را مردان و ۱۱.۵ درصد را زنان تشکیل می‌دهند.

یکی از انواع داروهای مخصوص بیماران دیابتی، انسولینی با نام «نوومیکس» است. انسولین از آن دسته داروهایی است که به راحتی در اختیار همه بیماران دیابتی به دلیل قاچاق و فروش غیرمجاز آن، قرار نمی گیرد و بیماران دیابتی با داشتن پرونده مخصوص و از طریق کد ملی می توانند این دارو را دریافت کنند.

سهمیه ای که پاسخگوی نیاز یک بیمار هم نیست

انسولین نوومیکس تا پیش از این به میزانی که پزشک تجویز می کرد در اختیار بیمار قرار می گرفت اما اخیرا این انسولین براحتی در داروخانه ها یافت نمی شود. این دارو اکنون برای داروخانه ها سهمیه بندی شده و بعضا تعداد سهمیه یک داروخانه پاسخگوی نیاز یک بیمار هم نیست.

علی اکبر عبدی زاده شهروندی است که به یکی از داروخانه های سطح شهر مشهد مراجعه کرده تا داروهای دیابت همسرش را تهیه کند.

او که با مشکل کمبود انسولین مواجه شده به خبرنگار قدس آنلاین می گوید: همسرم انسولین نوومیکس استفاده می کند. تا پیش از این و طبق پرونده پزشکی او هر ماه تعداد ۶ عدد انسولین خودکاری را به راحتی و از طریق کد ملی او از داروخانه نزدیک منزل مان تهیه می کردم که اخیرا تامین اجتماعی در پرونده همسرم برای هر دو ماه ۱۲ نوع از این انسولین را وارد کرده، یعنی در هر مراجعه به داروخانه و در هر نسخه می توانم ۱۲ انسولین را دریافت کنم.

این شهروند مشهدی ادامه می دهد: اما به تازگی انسولین نوومیکس در داروخانه ها به راحتی یافت نمی شود و مسئول داروخانه می گوید که این دارو برای داروخانه ها سهمیه بندی شده است.

او می افزاید: تعداد سهمیه این داروخانه تنها ۵ انسولین نوومیکس است، اما همسرم باید ۱۲ انسولین را دریافت کند. این در حالی است که همسر من تنها بیمار دیابتی این محل نیست و بیماران زیادی هستند که به این نوع انسولین احتیاج دارند.

اظهارات این شهروند مشهدی باعث شد تا وضعیت این دارو در داروخانه های سطح شهر را بررسی کنیم. با مراجعه به داروخانه های متعدد از جمله داروخانه های بیمارستانی متوجه می شویم که تعداد این دارو در داروخانه ها به شدت کاهش یافته است.

بر همین اساس سعی می کنیم از وضعیت داروی انسولین نوومیکس در دیگر شهرهای کشور نیز مطلع شویم. طبق اطلاعی که از داروخانه های تهران، اصفهان، شیراز، کرمانشاه و قزوین بدست می آوریم، وضعیت این دارو در شهرهای دیگر نیز به همین صورت است و در برخی استان ها نیز از جمله هرمزگان و سمنان نیز این دارو به مقدار نیاز یافت می شود، اما بنا به گفته مسئولان داروخانه ها تعداد موجود این دارو در این استان ها نیز رو به کاهش است.

زمان مشخصی برای رفع مشکل کمبود انسولین نوومیکس اعلام نشده است

به همین دلیل به سراغ دکتر جبرائیل موفق سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد می رویم.

او درخصوص علت کاهش این نوع انسولین می گوید: با توجه به کمبودهای موردی در خصوص بعضی موارد در خصوص این نوع انسولین نیز کمبود موقت بوجود آمده است.

موفق در پاسخ به این سوال که آیا زمان مشخصی وجود دارد که توزیع این دارو در داروخانه به روال قبل بازگردد، می گوید: زمان مشخصی از سوی سازمان های بالادست اعلام نشده ولی براساس پیگیری انجام شده به زودی مشکل برطرف خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه انسولین نوومیکس دارویی خارجی است و نمونه داخلی ندارد، ادامه می دهد: هم اکنون سهمیه بندی مشخصی در خصوص این دارو توسط معاونت غذا و دارو برای داروخانه های مشخصی تعیین شده است تا دارو به نحو مطلوبی در اختیار بیمار قرار گیرد.

سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پاسخ به این سوال که آیا داروخانه های اصلی شهر هم این مشکل را دارند یا بیماران می توانند از این داروخانه ها مقدار مورد نیاز خود را تهیه کنند، می گوید: این مشکل برای تمامی داروخانه ها بوده است و بیماران دیابتی اکنون با مراجعه به داروخانه های معرفی شده می توانند انسولین خود را تهیه کنند.

وی در پایان راه حل اندیشیده شده برای حل این مشکل را سهمیه بندی انسولین برای داروخانه های پرمصرف عنوان می کند.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: انسولین کمبود انسولین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۴۰۰۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو

به گزارش خبرنگار مهر، بعد از کلی بحث و جدل بر سر اجرایی شدن طرح عرضه اینترنتی دارو؛ سرانجام آیین نامه این طرح از سوی وزیر بهداشت ابلاغ شد.

در همین حال، ابلاغ آیین نامه عرضه اینترنتی دارو یا همان پلتفرم‌ها، همچنان جای سئوال است که آیا قرار است مسوولیت توزیع دارو به صورت کامل در اختیار پلتفرم‌ها قرار بگیرد.

در همین ارتباط، سیدرضا مظهری رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت، توضیحاتی داده است تا ابهامات این آیین نامه برای همگان روشن شود.

وی گفت: امکان ارتباط صوتی و تصویری با مسئول فنی داروخانه و انتخاب نزدیک‌ترین داروخانه به محل اقامت بیمار از مهم‌ترین ویژگی آئین نامه ابلاغی است.

مظهری در توضیح بیشتر افزود: بیمار بدون مراجعه به داروخانه با ورود کد رهگیری خود، محل اقامت و محدوده جستجوی خود را تعیین می‌کند و واکشی اطلاعات نسخه از هر یک از بیمه‌های پایه صورت می‌گیرد و زمان تقریبی که دارو احتمال دارد به بیمار برسد، مشخص می‌شود.

وی با بیان اینکه اگر بیمار چند داروخانه را انتخاب کرده باشد، داروخانه‌هایی که اقلام نسخه را داشته باشند در قالب پیام‌های ارسالی به بیمار اطلاع رسانی می‌کنند، ادامه داد: بیمار هریک از داروخانه‌هایی که بخواهد را انتخاب خواهد کرد و بر اساس تعرفه‌ای که شرکت حمل تعیین می‌کند، قیمت را بیمار انتخاب می‌کند.

مظهری افزود: به محض انتخاب بیمار ارتباط با مسئول فنی داروخانه برقرار می‌شود اگر نیاز به ارتباط صوتی و تصویری با مسئول فنی داروخانه داشت، از طریق سکو امکان این ارتباط برای بیماران فراهم می‌شود و این دسترسی موجب سهولت دسترسی بیمار به دارو می‌شود.

رئیس مرکز آمار و فناوری اطلاعات وزارت بهداشت گفت: دارو به صورت پلمپ و بسته بندی به سکو سپرده می‌شود تا در زمان مشخصی به دست بیمار برسد.

در همین حال، آیین نامه توزیع اینترنتی دارو، به مدت ۶ ماه در یکی از استان‌ها اجرا شود و بعد از آن، شکل سراسری به خود بگیرد.

سیدحیدر محمدی رئیس سازمان غذا و دارو، ددر توضیح محتوای آیین نامه توزیع اینترنتی دارو، گفت: آنچه اعلام شده است «آئین‌نامه حمل دارو از طریق سکوی اینترنتی است» و به هیچ‌وجه فروش اینترنتی دارو مطرح نیست.

وی افزود: هرگونه خرید، فروش و انبارش دارو توسط سکوهای اینترنتی غیرمجاز و غیرقانونی است و تنها در مورد حمل دارو و تحویل آن به نشانی بیمار به صورت غیرحضوری است. همچنین عرضه داروهای خاص، سهمیه‌ای، تحت کنترل و دارای شرایط خاص حمل، توسط پلتفرم‌ها صورت نخواهد گرفت.

در همین حال، در آیین نامه ابلاغی آمده است: مجوز فعالیت سکوهای اینترنتی متقاضی فعالیت در حوزه حمل دارو در یک کارگروه مشترک توسط سازمان غذا و دارو با همکاری وزارت ارتباطات صادر می‌شود، تمامی متقاضیان فعالیت در این حوزه باید ضوابط فنی سازمان غذا و دارو را داشته و حائز شرایط باشند، دوره‌های آموزشی توسط سازمان غذا و دارو برای سکوهای متقاضی برگزار خواهد شد، وزارت بهداشت (سازمان غذا و دارو) مسئولیت نظارت بر ضوابط اجرایی و فنی را دارند و سکوها مکلف به رعایت این ضوابط هستند، درج هرگونه تبلیغات و تشویق به مصرف فرآورده‌های دارویی و خرید، فروش و انبارش در این آئین‌نامه برای سکوها غیرمجاز اعلام و کاملاً منع شده است.

البته یک نکته در مورد همکاری داروخانه ها با آیین نامه ابلاغی وجود دارد، به طوری که تنها داروخانه‌های مورد تأیید سازمان غذا و دارو مجاز به فعالیت در این حوزه خواهند بود و در صورت ثبت شکایت از سکو یا داروخانه، سازمان غذا و دارو مرجع پیگیری معرفی شده است.

کد خبر 6092231 حبیب احسنی پور

دیگر خبرها

  • تجربه تلخ بیماران از نسخه الکترونیکی
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است
  • انسولین در داروخانه های هشتگرد به اندازه کافی موجود است 
  • مشکل کمبود شیرخشک در نشست سازمان بازرسی بررسی شد
  • انسولین «نوومیکس» در داروخانه‌های خوزستان توزیع می شود
  • داروخانه‌های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • داروخانه های خاطی در توزیع انسولین شناسایی شدند
  • جزئیات عرضه اینترنتی دارو/ پلتفرم‌ها در نقش پیک دارو
  • دردسر جدید بیمه‌ها برای داروخانه داران/ بدهی ۲۶ همتی سازمان‌های بیمه‌گر به داروخانه‌ها
  • کمبود انسولین در بریتانیا بحرانی شد