Web Analytics Made Easy - Statcounter

با توجه به اینکه مهمترین دل‌مشغولی حاضر در کشور نبود اشتغال است، رفع موانع و رونق صنعت پوشاک می‌تواند تا اندازه‌ای در این زمینه چاره‌ساز باشد. ۰۳ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۷ استانها اردبیل نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اردبیل، صنعت پوشاک در زمره بزرگترین، مهمترین و حتی قدیمی‌ترین صنایع جهان قرار دارد که به‌دلیل ظرفیت اشتغال‌زایی بالا و نقش مهم در رونق اقتصاد، باید توان زیادی بر روی این صنعت متمرکز بوده تا به تبع آن ارزش افزوده بالایی استحصال شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گفته کارشناسان اقتصادی با توجه به چالش‌هایی که صنایع مهم را در برمی‌گیرد، نساجی یکی از صنایع شناخته‌ شده در بازار رقابتی جهان است که کشور‌ها به تبعیت از این رقابت، به‌دنبال مزایای فراوانی از صادرات پوشاک هستند که در این راستا مواردی چون تقویت اقتصاد محلی، افزایش رقابت داخلی و تنوع و افزایش سهم بازار جهانی اهمیت بالایی دارند.

بی‌‎توجهی دولت به یک صنعت طلایی/از ارزآوری 4 میلیارد دلاری با ایجاد 100 هزار شغل جدید غفلت شدسازه های آبی شوشتر بزرگترین مجموعه صنعتی ایران از نگاه باستان‌شناس فرانسوی + تصاویرچطور تحریمِ صنعت نفت و گاز ایران بی‌اثر شد؟

استفاده حداکثری از توان تولیدکنندگان داخلی و دادن بها به کار و کالای ایرانی در واقع آسان‌ترین راهی است که می‌تواند برای داشتن اقتصادی پویا پیش پا باشد.

صادرات پوشاک به ارزش 37 هزار دلار

رامین صادقی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان اردبیل گفت: وضعیت صادرات پوشاک استان اردبیل خوب بوده و با وجود برخی موانع و کمبود‌های این حوزه، می‌توان گفت که حال عمومی اقتصاد پوشاک اردبیل رو به بهبودی است.

وی با اشاره به تجارت در حوزه نساجی و پوشاک گفت: در 7 ماهه امسال ارزش صادراتی پوشاک اردبیل چیزی حدود 37 هزار و 648 دلار بوده که این آمار نسبت به مدت مشابه سال گذشته افزایش هزار درصدی را نشان می‌دهد.

به گفته این مسئول ارزش صادراتی پوشاک استان اردبیل در 7 ماهه سال 97 تنها 3 هزار و 400 دلار بوده است.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان ادامه داد: طبق برآورد‌های صورت گرفته میزان وزن کالای صادراتی در مدت معین امسال 4 تن و در مدت مشابه سال گذشته چیزی حدود یک و نیم تن بوده است.

صادقی از افزایش 160 درصدی وزن کالای صادراتی استان خبر داد و افزود: برنامه‌های پیش‌رو اگر چه به‌صورت مشخص نبوده اما طبیعتا رویه اقتصادی استان در عرصه تولید و عرضه پوشاک به داخل و خارج از کشور وضعیتی بهتر از حال حاضر به خود خواهد گرفت.

وی در پاسخ به تسنیم در مورد واردات و قاچاق پوشاک اظهار کرد: در هر منطقه‌ای که تجارت به شکلی اساسی و نزدیک به کلان باشد، بدون تردید شاهد قاچاق کالا در آن منطقه نیز خواهیم بود اما اینکه در عرصه واردات کالا به استان چه میزان قاچاق صورت می‌گیرد اطلاعاتی در دست نیست.

صنعتی که 7 هزار نفر را شاغل کرده است

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری اردبیل با اشاره به تعداد واحد‌های فعال در عرصه نساجی در استان بیان کرد: بیش از 83 واحد تولیدی و طرح نساجی و پوشاک در سطح استان فعال است که تعداد 7 هزار و 280 نفر در این واحد‌ها اشتغال دارند.

حسین وطن‌دوست با بیان اینکه سهم شهرستان اردبیل از تعداد واحد‌های پوشاک 33 مورد می‌باشد، افزود: برخی از این واحد‌ها اقدام به اخذ پروانه فعالیت از سازمان صنعت، معدن و تجارت کرده و مابقی نیز به نوبت ملزم به دریافت مجوز هستند.

وی ضمن تشریح وضعیت اقتصادی استان گفت: اهمیت بنگاه‌های اقتصادی و تولیدی در هیچ کجای جهان قابل انکار نیست چرا که وجود سرمایه‌های کلان در یک منطقه در نهایت با ایده جوانان منجر به ایجاد و راه‌اندازی واحد‌های تولیدی و بنگاه‌های بزرگ صنعتی و اقتصادی می‌شود که در نتیجه تمامی این اقدامات، کمبود‌های اقتصادی یک منطقه کاهش یافته و راندمان اقتصادی آن منطقه بالا می‌رود.

مدیرکل دفتر هماهنگی امور اقتصادی استانداری استفاده از نیرو‌های نخبه جوان در سطح استان را از اهمیت بالایی برخوردار دانست و اظهار کرد: تزریق سرمایه به بازار در کنار استفاده از جوانان حرفه‌ای و حتی بیکار، اقتصاد استان را به پویا و رونق‌سازی امیدوار خواهد کرد.

تلاش تولیدکننده داخلی در کاهش بیکاری

یکی از واحد‌های تولیدی موفق در عرصه تولید و عرضه پوشاک ملی به داخل و خارج از کشور واحدی است که کار تولید را از یک کارگاه کوچک آغاز کرده و اکنون صاحب یک کارخانه بزرگ است.

این کارخانه که در شهرک صنعتی استان اردبیل واقع شده در واقع فرصتی است که نان بیش از 100 کارگر به سبب آن تامین می‌شود، کارخانه‌ای که از هیچ به همه چیز رسیده است.

امید یوسفی مدیرعامل این کارخانه و یکی از تولیدکنندگان پوشاک ملی در استان اردبیل به خبرنگار تسنیم گفت: هم‌اکنون 75 نفر به صورت مستقیم و 40 نفر به صورت غیرمستقیم در این کارخانه مشغول به فعالیت هستند، که سعی بر این بوده تا نیرو‌های جوان و ماهر به سبب رونق صادرات در این واحد تولیدی به کار گرفته شوند.

وی با بیان اینکه سرمایه اولیه برای راه‌اندازی این واحد تولیدی تنها 6 میلیون ریال بوده است، اضافه کرد: هم‌اکنون سرمایه موجود این کارخانه به 20 میلیارد ریال رسیده است و این تنها در سایه پشتکاری بوده که تک تک تولیدکنندگان در این واحد تولیدی به خرج داده‌اند.

این کارآفرین نمونه اظهار کرد: در این واحد تولیدی از بروزترین امکانات برای تولید پوشاک مناسب بهره‌گیری می‌شود، که ابتدا ایده‌ها در هر زمینه و عرصه‌ای تجمیع شده و سپس تبدیل به الگو و نهایتا تبدیل به طرح می‌شود، که طرح‌ها در خدمت تولیدکنندگان قرار گرفته و به چنین روشی البسه‌ای با طرح و الگوی ویژه طراحی، تولید و به بازار عرضه می‌شود.

یوسفی تصریح کرد: هم‌اکنون در واحد تولیدی ما در هر ماه به صورت میانگین 40 تا 50 هزار مانتوی ایرانی برای بانوان طراحی و تولید می‌شود که به لطف پروردگار توانستیم در سال‌های گذشته با رونق خط تولید و جذب نیرو‌های کار ماهر، شعباتی را هم در سایر شهر‌ها ایجاد کنیم.

به گفته وی این واحد تولیدی در شهر‌های تهران، تبریز، اردبیل، رشت، آستارا، مشگین‌شهر و پارس‌آباد شعبه دارد.

مدیرعامل کارخانه تولید پوشاک افزود: خوشبختانه پوشاک تولیدی ما به درجه‌ای از رضایت مشتری‌ها رسیده است که همه ساله ما به کشور‌های آذربایجان، کشور‌های حوزه خلیج فارس و اروپا صادرات داریم.

یوسفی با اذعان به اینکه با جذب ایده‌های کارآمد، برنامه‌ریزی برای راه‌اندازی فاز‌های بعدی کارخانه انجام خواهد گرفت، یادآور شد: هم‌اکنون این کارخانه در یک فاز به همراه شعبات نام برده در حال تولید پوشاک ملی است که در نظر داریم با جذب ایده جوانان نخبه و حمایت مسئولان و دستگاه‌های اجرایی فاز‌های بعدی کارخانه را به‌زودی راه‌اندازی کنیم.

کلام آخر

در کنار صنایع کلانی همچون نفت و پتروشیمی، صنعت نساجی و پوشاک جزو آن دسته صنایعی است که برای رونق و سرمایه‌گذاری نیاز به مبالغ هنگفت نداشته و می‌توان با مدیریت هزینه مناسب، در زمانی اندک اشتغال‌زایی بالایی را در این حوزه شاهد بود. صنعت پوشاک و نساجی اردبیل هم همانند سایر صنایع خرد و کلان این استان نقاط قوت و ضعفی دارد که ما همواره وضعیت و شرایط را به فال نیک گرفته و با یادآوری کمبود‌ها و اطلاع‌رسانی آن سعی در نقش‌آفرینی در تقویت نقاط ضعف حوزه‌ها و صنایع مختلف داشته‌ایم.

اما اینکه بخواهیم شاهد رونق همه‌ جانبه اقتصاد منطقه بوده و در کنار برطرف کردن کامل بیکاری و مشکلات اقتصادی و تجاری، ارزش افزوده بالایی داشته باشیم، باید تمام ارگان‌های مسئول و موظف در حوزه‌های مختلف اعم از ارائه تسهیلات، بازرگانی، تسهیل ترخیص کالا از گمرک و سایر دستگاه‌های ذی‌ربط با هم‌افزایی به سمت جلو گام بردارند.

گزارش از نوشین سلامت

انتهای پیام/133/ح

R41374/P/S6,49/CT6

منبع: تسنیم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۸۷۶۲۳۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بهره برداری از ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال

درویشعلی حسن زاده به مناسبت روز کارگر در بازدید از چند واحد تولیدی در علی آباد کتول گفت: ۲۳۰ واحد تولیدی با پیشرفت فیزیکی بالای ۶۰ درصد در استان در دست ساخت قرار دارد که تا پایان سال با حمایت همه جانبه یکصد واحد از این تعداد تکمیل و به بهره‌برداری خواهد رسید.

وی همچنین با اشاره به مطالبات تولید کنندگان در بحث افزایش طرح توسعه واحد‌های تولیدی افزود: این امر به طور جدی در دستور کار اداره صمت استان قرار دارد.

مدیر کل صمت استان افزود: سال گذشته ۳۵ واحد غیر فعال در سطح استان گلستان دوباره راه اندازی شد که برای بیش از ۴۸۰ نفر زمینه اشتغال پایدار ایجاد کرده است.

باشگاه خبرنگاران جوان گلستان گرگان

دیگر خبرها

  • کشتارگاه طیور فسا با ۱۰۰ کارگر به چرخه تولید بازگشت
  • جلوگیری از بیکار شدن ۷۸۰۰ کارگر استان مرکزی در سال گذشته
  • افزایش ظرفیت تولید فولاد منجر به کاهش نرخ بیکاری خواهد شد
  • تامین ۷۰ درصدی لوله و اتصالات کشاورزی از تولیدکنندگان داخلی
  • یک واحد تولیدی چهارمحال و بختیاری پس از ۷سال به چرخه تولید برگشت
  • احیا ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل احیا شد
  • بهره برداری از ۱۰۰ واحد صنعتی و تولیدی در گلستان تا پایان سال
  • احیای ۱۶ واحد تولیدی و صنعتی در استان اردبیل
  • هیچ واحد تولیدی به‌خاطر آرا قضایی در گرمسار تعطیل نشد